پاسخ : درخواست راهنمایی و رفع اشکال و تنظیم آمپلی ماسفت
nn جان اگه عکس از ترانست بذاری، حدود جریاندهیشو بهت میگم.
مدار نیم موج برای تغذیه، ایرادی نداره. فقط دیودهای قوی میخواد و خازنهای پرظرفیت.
یه آمپرمتر بذار تو خط تغذیه مثبت مدار و ولوم رو تا آخر ببر ( تا حدی که صدا واضح باشه ) ، اگه کمتر از 1 آمپر کشید، مدار درست تغذیه نمیشه. یعنی ترانست جریان نمیده.
اگه این همون ترانس دوبل 41 ولته، برای مدارت کافیه. زیادم هست.
این ترانس میتونه 200 وات هم بده. تو حالت نیم موجی که ساختی برای مدارت، تو هر خط تغذیه میتونه تا 2.5 آمپر هم بده. از حجم و آهنش که اینطور پیداست.
حالت اتصال کوتاه تغذیه، ملاک خوبی برای محاسبه مقدار جریان دهی نیست.
برای تست جریان ترانس ، باید باری قرار بدی که بدون افت ولتاژ بتونه ماکزیمم جریانو بکشه. نیاز به رئوستای 300 واتی داری! :biggrin:
باسلام دوباره خدمت همه دوستان
تواین مدتی که سایت خراب شده بود من به انجام یه سری آزمایش برای کسب تجربه بیشتر پرداختم . :mrgreen:
اولش اینکه جریان هم خط مثبت و هم خط منفی رو اندازه گرفتم که تو حالت بی باری 50 میلی آمپر و در زمان کار با ولوم بالا از 600-700 میلی آمپر در هر خط بیشتر نشد که نشون میده اون ترانسا واقعآ کم هستن. از افت ولتاژ تو بخش DC که بگذریم ،افت ولتاژ AC خروجی ترانس موقع پخش صداهای نه جندان بیس دار :rolleyes: از 30 ولت به 25 ولت بود و نهایت جریانی که ترانس میداد 1.5 آمپر بود!!!!
برای همین فکر کنم باید به فکر یه ترانس دوبل 35 ولت 200 وات (به بالا ) باشم.
اما بعد از این کار رفتم سراغ ماسفت ها. یه جفت ماسفت دیگه رو با آمپلی فایرم امتحان کردم وبعد از اینکه مطمئن شدم سالمن با اون دوتا قبلی ها موازی کردم اما وقتی که موازی میشن،یه خرخر خیلی خیلی خفیف تو صدا شنیده میشه.که دلیلشو نمیدونم .
اکه در این موضوع هم کمک کنید ممنون میشم . در غیر اینصورت باید بیخیال موازی کردن بشم :cry2: :cry2:
البته با احترام به فرموده ی دوستان (بویژه HS جان )من این کاررو در شرایط ایمن انجام دادم که در اثر ایجاد خسارت از 2-3 هزار تومان بیشتر نشه
باید کمی مولتی ترن مربوط به جریان بی باری رو زیاد کنی (درجهتی که مقدار مقاومت زیاد میشه بچرخون اما ذره ذره و با احتیاط و به محض این که خر خر برطرف شد دیگه زیاد نکن چون ماسفتها میرن برای سوختن)
البته این در شرایطی هست که ترانست بتونه جریان مناسب رو فراهم کنه (اگه آمپر ترانست کافی نباشه فایده نداره)
در ضمن اگه قدرت بیشتر میخوای با اون 2 تا ترانزیستور دیگه یه آمپ دیگه بساز و با آمپ قبلی بصورت پل ببند این طوری قدرتت تقریبا 2 برابر میشه،اما موازی کردن ترانزیستورا بدون افزایش ولتاژ و ارتقاء درایور نتیجه مطلوبی نمیده،ضمن این که پل کردن آمپها یک روش استاندارد هست،اما موازی کردن ترانزیستورها بدون تغییرات دیگه در مدار کار اصولی نیست
سلام بچه ها دارم دیوونه میشم ~x(
مدار من کاملا سالمه ولی بازم تو خروجی 30 ولت دارم حتی چند بار قطعاتو عوض کردم ولی بازم مشکلم حل نشد.با تغییر مولتی ترن فقط چند دهم ولت تغییر میکنه. یکی به دادم برسه تا خودکشی نکردم از دست ماس فت :angry:
نوشته اصلی توسط mebk1988
سلام بچه ها دارم دیوونه میشم ~x(
مدار من کاملا سالمه ولی بازم تو خروجی 30 ولت دارم حتی چند بار قطعاتو عوض کردم ولی بازم مشکلم حل نشد.با تغییر مولتی ترن فقط چند دهم ولت تغییر میکنه. یکی به دادم برسه تا خودکشی نکردم از دست ماس فت :angry:
سلام بر شما دوست عزیز
mebk جان علت اینکه امثال من و شما گاهی اوقات تو ساخت مداراتمون با شکست مواجه میشیم اینه که زیاد از حد بلند پروازی میکنیم. این مثالی که می زنم در مورد خودم هست .ببین عزیز من حدود چند سال هست توی این فروم عضو هستم .از همان شروع عضویت تو این فروم به تحقیق در مورد مدارات صوتی پرداختم . بعد از یک مدتی زدم تو کار ساخت مدارات اکو ( برخی دوستان و استاد اشک در جریان هستند ) .بعد از اینکه چندنوع مدار مختلف با 2399 ساختم خیال می کردم تو ساخت مدار اکو دیگه تبحر پیدا کردم تا این شد که یکی از بستگان یک دستگاه اکو قدیمی داشت و آورد تا تعمیرش کنم منم که سرم درد میکرد برای این کارا افتادم به جونش خلاصه نتونستم مدارشو تعمیر کنم دلیلش اینه که نه تجربه زیادی داشتم ( و فکر می کردم دارم ) ونه برخی ترانزیستورهای مدار گیر میومد .به صاحبش گفتم برات یک دونه باکیفیت تر و پرقدرت تر نسبت به اون میسازم و قبول هم کرد .....
بعد از مدتی ما یک اکو آمپلی فایر همراه که همراه هم نبود چون باتری نداشت و فقط با برق بود براش ساختم بعد از مدتی گفت کیفیتش خوب نیست خلاصه من که تجربم نسبت به قبل یک ذره بیشتر شده بود یک مدار کامل ( که همه قطعات بر روی یک فیبر بودند رو براش ساختم ) اما باورت نمیشه سه ماه تابستون وقتم تلف شد تا تونستم با بقیه مدارات مچش کنم اما بالاخره یک چیز درست و حسابی بهش تحویل دادم . سرت و درد نیارم منی که چند نوع مدار با 2399 ساخته بودم بازم تو تنظیم و مچ کردنش با تن کنترل و پری و ... به مشکل برخودم ... و فهمیدم که هنوز خیلی مونده تا یک مدار صوتی کامل و بی نقص بسازیم.
من نمی دونم شما تا حالا چند تا مدار صوتی ساختید اما پیشنهاد این حقیر اینه که اگر برای استفاده منزل می خواهید استفاده کنید با وات کم شروع کنید و پس از کسب تجربه به سراغ مدارات پر قدرت تر برید ( حتی یکی از دوستانم به من گفتند یک مدار اکو آمپلی فایر برای هیئتشون بسازم و بنده قبول نکردم چون بر خلاف اون چیزی که برخی از دوستان فکر می کنند راحته خیلی هم سخته ~x(
اگه موسفیت هات irfp9240 و irfp240 هست من یک مدار 55 وات با همین موسفیت ها در تاپیک مدارات کم توان که مازیار جان ایجادش کرد گزاشتم اون مدار مشکل تنظیم مولتی ترن رو نداره و میتونید دو تا ازش ساخته و بهره ببرید.
در آخر باز معذرت می خوام که سرتون رو درد آوردم
موفق باشید
نوشته اصلی توسط mohammad1365
سلام بر شما دوست عزیز
mebk جان علت اینکه امثال من و شما گاهی اوقات تو ساخت مداراتمون با شکست مواجه میشیم اینه که زیاد از حد بلند پروازی میکنیم. این مثالی که می زنم در مورد خودم هست .ببین عزیز من حدود چند سال هست توی این فروم عضو هستم .از همان شروع عضویت تو این فروم به تحقیق در مورد مدارات صوتی پرداختم . بعد از یک مدتی زدم تو کار ساخت مدارات اکو ( برخی دوستان و استاد اشک در جریان هستند ) .بعد از اینکه چندنوع مدار مختلف با 2399 ساختم خیال می کردم تو ساخت مدار اکو دیگه تبحر پیدا کردم تا این شد که یکی از بستگان یک دستگاه اکو قدیمی داشت و آورد تا تعمیرش کنم منم که سرم درد میکرد برای این کارا افتادم به جونش خلاصه نتونستم مدارشو تعمیر کنم دلیلش اینه که نه تجربه زیادی داشتم ( و فکر می کردم دارم ) ونه برخی ترانزیستورهای مدار گیر میومد .به صاحبش گفتم برات یک دونه باکیفیت تر و پرقدرت تر نسبت به اون میسازم و قبول هم کرد .....
بعد از مدتی ما یک اکو آمپلی فایر همراه که همراه هم نبود چون باتری نداشت و فقط با برق بود براش ساختم بعد از مدتی گفت کیفیتش خوب نیست خلاصه من که تجربم نسبت به قبل یک ذره بیشتر شده بود یک مدار کامل ( که همه قطعات بر روی یک فیبر بودند رو براش ساختم ) اما باورت نمیشه سه ماه تابستون وقتم تلف شد تا تونستم با بقیه مدارات مچش کنم اما بالاخره یک چیز درست و حسابی بهش تحویل دادم . سرت و درد نیارم منی که چند نوع مدار با 2399 ساخته بودم بازم تو تنظیم و مچ کردنش با تن کنترل و پری و ... به مشکل برخودم ... و فهمیدم که هنوز خیلی مونده تا یک مدار صوتی کامل و بی نقص بسازیم.
من نمی دونم شما تا حالا چند تا مدار صوتی ساختید اما پیشنهاد این حقیر اینه که اگر برای استفاده منزل می خواهید استفاده کنید با وات کم شروع کنید و پس از کسب تجربه به سراغ مدارات پر قدرت تر برید ( حتی یکی از دوستانم به من گفتند یک مدار اکو آمپلی فایر برای هیئتشون بسازم و بنده قبول نکردم چون بر خلاف اون چیزی که برخی از دوستان فکر می کنند راحته خیلی هم سخته ~x(
اگه موسفیت هات irfp9240 و irfp240 هست من یک مدار 55 وات با همین موسفیت ها در تاپیک مدارات کم توان که مازیار جان ایجادش کرد گزاشتم اون مدار مشکل تنظیم مولتی ترن رو نداره و میتونید دو تا ازش ساخته و بهره ببرید.
در آخر باز معذرت می خوام که سرتون رو درد آوردم
موفق باشید
محمد جان در اینکه تجربه من کمه شکی نیست اما من مدارات صوتی زیادی ساختم (البته نقشه های من خیلی قدیمی بودن) در زمینه مچ کردن مدارات هم مشکل انچنانی ندارم.نمیدونم چرا این مدار اینجوری شده.این دومین باره که این بلا سرم میاد(بار اول نقشه 400 وات بخت اور بود والبته منم 15 سال داشتم و کاملا بی تجربه)نمیدونم شاید قطعات مشکل دارن.البته این اولین باره که با ماس فت کار میکنم.hs جان نظری نداری؟؟؟ :-((
دیدگاه