اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

class D

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : class D

جناب محمد.ح هم تشریف آوردن و من یادم رفت جواب سوالشون رو بدم.

بله خازنا ELNA هستن.

در مورد تست با مقاومت هم باید بگم فعلآ خیر...
    دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nn20
      سلام

2113 شما اصل نیست به مالزی پشتش توجه نکن. البته گفتم اگه سالم باشه مشکلی نداره . مقاومت گیتا رو 100 اهم بذار و مدار رو یه چک بکن
      نگفتی ولتاژ دی سی چقدر بود ؟

عکس مدار من .

گفتم که 35 ولت دوبل
      گفته بودم هااا با دقت نخوندی
      Fail Never
      گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
      دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
        گفتم که 35 ولت دوبل
        گفته بودم هااا با دقت نخوندی
        35 رو میدونم . منظورم این بود ولتاژ DC خروجی چقدره که پس با این حساب 35 ولت تو خروجی داری.

من فکر کردم مقدارش کمتر از این حرفاس... برای خودم 50 میلی ولت بود.
        چک کن ببین گیت کدوم یکی از ماسفتا درست تحریک نمیشه . یعنی ولتاژ خروجی 35 ولت مثبته یا 35 ولت منفی؟ بعد میشه فهمید که high side یا low side آیسی2113 درست کار میکنه یا نه .

ورودی و خروجی های و لو آیسی رو از دیتاشیت نگاه کن و ببین مدار جاییش قطعی نداره .

نتیجه رو بگو.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nn20
          سلام آقای قربانی بفرمایید.

http://uplod.ir/tuaq2zq14bbx/irs.rar.htm

عکس مدار من هم داخلش هست.
          من بررسی کردم مثل اینکه 2تا pcb برای این مدار هست.
          یکی همینی که nn جان قرار دادن و یکی هم از یکی از بچه ها گرفتم.

میزارم مقایسه کنیم.
          دوستانی که ساختن و کار نکرده کدوم pcb رو ساختن؟

یکیش اینه که اندازشم درسته :
          http://s3.picofile.com/file/7631744622/IRS_3000D_2_PCB.pdf.html
          اینم فایل اوور فایل بالا که پارت لیستم داره !
          http://s2.picofile.com/file/7631749458/IRS_3000D_2_Overlay.pdf.html
          یکیشم اینه که تو فایل پروتیوس nn جان زحمتش رو کشیدن و اندازش رو درست کردن.

http://s2.picofile.com/file/7631747846/irs3000.jpg

حالا سوالی که دارم اینه که nn جان شما دقیقا همین pcb رو که گزاشتین زدین؟
          چون من با اتو میزنم کیفیتش کمه و جوابگو نیست. کیفیت بهتر ندارین؟ :redface:
          زکات علم نشر آن است
          بیشتر با من اشنا بشین :
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
          ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m

حالا سوالی که دارم اینه که nn جان شما دقیقا همین pcb رو که گزاشتین زدین؟
            چون من با اتو میزنم کیفیتش کمه و جوابگو نیست. کیفیت بهتر ندارین؟ :redface:
            من از رو همین زدم وبا کیفیت تر شو ندارم :NO:

دیدگاه

درود بر شما دوستان عزیز
              من رفتم چک کردم مدار رو یک جای کچولو قطع شده بود روی pcb که اونو درستش کردم بعد رفتم مدار رو تست درست شده بود کار میکنه :wow: :wow:
              دستت درد نکنه
              ولی اون 1.8 رو باید واتشو ببرم بالا چون داغ میکنه یک سوال قدرت خروجی به اون 1.8 مربوط میشه یعنی واتشو ببرم بالا قدرتش بیشتر میشه دیگه ؟؟
              هسته فریت داغ میشه :nerd: یعنی کم میاره اره ؟؟؟
              قدرت مدار رو هم تست کردم خوب بود هم کیفیت هم خوب بود
              بعد از این میرم سراغ irs-3000 که اونو بسازم :biggrin: :biggrin:
              با تشکر از دوست عزیز nn20
              Fail Never

دیدگاه

مبارکه :applause:

توان 1.8 که زیاد میشه به توان آمپ ربطی نداره . اون مقاومت ولتاژ متقارن آیسی مقایسه گر رو تآمین میکنن.

هسته که خیلی باید روش کار کنی . اصل کلاس Dهمین هسته هستش!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nn20
                  مبارکه :applause:

توان 1.8 که زیاد میشه به توان آمپ ربطی نداره . اون مقاومت ولتاژ متقارن آیسی مقایسه گر رو تآمین میکنن.

هسته که خیلی باید روش کار کنی . اصل کلاس Dهمین هسته هستش!
                  برای هسته etd39 دارم چند دور بپیچم با سیم چند میل ؟؟
                  چون شما قبلا پیچیدی دیگه با این هسته
                  Fail Never

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
                    برای هسته etd39 دارم چند دور بپیچم با سیم چند میل ؟؟
                    چون شما قبلا پیچیدی دیگه با این هسته
                    فقط تعداد دور که مهم نیست !

من هنوز درگیرم . اسیلسکوپ میخواد . فاصله هواییش مهمه . نوع و جنس و شرکت سازنده هست و مقدارAL مهمه ، میزان پخش کردن سیم روی سطح قرقره مهمه و ....... :eek: :eek: :eek:

دیدگاه

این فیلتر خیلی مهمه

من روی اکثر هسته ها صدای خروجی گرفتم ، یه سریش تا 70-80 درجه میره 2 سوت ! فریت ها زیاد داغ نمی کنن ، ولی تو اونها جریان اشباع مطرحه بیشتر و اینکه متریالی که توش استفاده شده در اون فرکانس پاسخ گویی خوبی داره یا نه. مثلا N87 تا 300 کیلوهرتز خوبه. حالا شما در نظر بگیر همون فروشگاه سلف همه هسته هاش از دم چینی هست و نمیدونه متریالش چیه ! یه نکته دیگه تعداد دور و فاصله هوایی هست که بازم مهمه. هسته مناسب توان بالا گیر نمیاد - اصلا دنبالش نرید ، میشه روی فریت ها حساب کرد به شرطی که تست واقعی انجام بشه. 50-100 وات اصلا چیزی نیست.

داشتم یکی از این Design Refrence های IR رو می خوندم ، دیدم تو توان 125 واتی که گرفته ، دمای ماسفت 104 درجه بوده ، گفتم بابا دمت گرم ، فکر کردم فقط مشکل خودمه این قضیه. بعد فهمیدم اگر به خروجی بجای بلندگو یه مقاومت وصل کنید ، مخصوصا 2 تا 4 اهم که جریان خوبی هم بکشه ، و بعد سینوسی اعمال کنید..قطعا ماسفت ها داغ میشن..اونهم به شدتی که بالا ذکر کردم..لذا نیازمند هیت سینک هستند. شاید 100 وات با بلندگو خیلی گرما تولید نکنه ، ولی با مقاومت 2 اهم (غیر سلفی) قطعا جزغاله میکنه دست رو. این هم مد نظر داشته باشید که ماسفت اگر اورجینال باشه میتونید تو 110 درجه مثل چی ازش کار بکشید ، ولی اگر تقلبی باشه خیلی کمتر از اینها به اجدادش می پیونده !

عکس زیر مربوط به تست یک آمپلیفایر کلاس D هست طراحی شده توسط IR ، این امپ 1700 وات خروجی رو 2 اهم داره ، البته در این طراحی اشاره شده با این کیت برای چند ثانیه میتونه این توان رو بده ولی با هیت سینک بزرگتر به صورت دائم ، توان حدود 125 وات هست در این تست. 4 عدد ماسفت روی یه هیت سینک به اندازه نصف کف دست !

جالبه بدونید در این کلاس اینطور که من در رفرنس ها دیدم ، با بالا رفتن توان ، راندمان افزایش پیدا می کنه ، طوری که حداکثر راندمان در حداکثر توان طراحی شده رخ میده. مثلا یه آمپلیفایر 1500 وات در 100 وات ، 70 درصد راندمان داره و در 1500 وات نزدیک 95 درصد. در حالی که در AB زیر 50 درصد هست.

کلاس D رو بدون LCR متر خوب و اسکوپ دیجیتال میشه ساخت و صدا هم گرفت مثل بسیاری از مردم در سراسر دنیا :surprised:
                      اما بحث اینجاست که یه خورده بخواهید کار قابل اطمینان تر باشه و تست های کاملی با بارهای مختلف انجام بدید ، یا توان خروجی رو درست اندازه بگیرید..نیاز به اون دو وسیله ای که گفتم هست. در کنارش یه دماسنج مادون قرمز هم باشه چه شود :rolleyes:

در کل کلاس D خیلی دردسر داره. من خودم از دوران هنرستان خیلی دوست داشتم بسازم ، نقشه هم داشتم ، یادمه سال 86 اینطورا بود..کلی دم و دستگاه داشت تو مدارش..ساختم ولی جواب نگرفتم و کسی هم کمکم نکرد (در اطرافم کسی بود که 1 کیلووات اینطورا ساخته بود ولی نم پس نمی داد :mrgreen..

درا این مدت وقتی تست می کردم مدار کلاس D خودم رو ، تنها چیزی که باعث امید به ادامه کار بود ، توان خیلی بیشتر و حرارت کمتر (به نسبت توان خروجی) نسبت به کلاس AB بود ، علاوه بر این سایزش هم جمع و جوره. ولی برای اینکه قابل اطمینان باشه ، نکته زیاد داره و بدیش اینه که تو کشور ما نمیشه این نکته هاش رو اجرا کرد.

:cry2:

دیدگاه

درود بر شما دوستان عزیز
                        اومدم یک سلف دیگه برای این کلاس پیچیدم (چون توی صدام یک فیش فیشی هست ولی وقتی ولم میدم دیگه مشخص نمیشه ) اومدم یک سلف دیگه پیچیدم روی etd39 با سیم 1 بود فک کنم شایدم 1.5 بود 2-3 متر بودم گفتم حیفه همشو پیچیدم دورش :mrgreen: رفتم برای تست اگه گفتی چی شد :eek: :eek: از توی سلف صدا خواننده در میومد oo: oo:
                        در ضمن اومدم فیش فیش رو حذف کنم یک تق تق ضعیف هم به صدا اضافه شد :angry:
                        Fail Never

دیدگاه

سلام
                          روز بخیر
                          منم صدای خواننده رو قبلا از سلف شنیدم

دیدگاه

دلیلش اینه که شما هسته رو بدون گپ چسبوندی به هم و مقطع دوتا هسته ها با هم در تماسه و با القای الکترومغناطیسی سلف ذرات سطع مقطع هسته ها به ارتعاشات هارمونیک واری در میان که از اصطکاکشون رو هم، صدای خوانده که از های-میدرنج به بالا باشه، شنیده میشه.

این باعث میشه کهTHD هم زیاد بشه . پس باید یه فاصله هوایی بین دو تا هسته ایجاد کرد تا مشکل حل بشه. البته ایجاد فاصله هوایی بین هسته ها میزان Al شون رو به شدت کاهش میده که طبعآ اندوکتانس سلف پایین میاد و باید تعداد دور سیم رو زیاد کرد.

فیش فیش صدا تو اون آمپ کمتر هم میشه اما کلآ حذف نمیشه.

اون سیم شما هم مناسب نیست جولی جان چون یهو دمای سیم زیاد میشه و روکشش ذوب میشه . سیما رو برای هسته ETD39 ، اغلب روی قرقره خودش میپیچن نه بیرونش.

من با 9 دور سیم 1.5 مسی و 1 میلی متر فاصله هوایی ازین آمپ صدای خوبی گرفتم. اما قبلآ هم گفتم ساخت آمپ یه طرف ساخت این هسته یه طرف

دیدگاه

اقا ی پیشنهاد دارم شاید به کارتون بیاد.

اینجا بعضی جاها هستن که لوازم سوخته رو میارن و اوراق میکنن و میفروشن. اتفاقا خودم مشتری پرو پا قرص بعضی از این چیزا هستم ( مخصوصا ماسفت و ترانزیستور قدرت )

شمام اگه مشکل هسته دارید بگردید از این اوراق فروشیا شاید پیدا کردین. ی بار یکی دیدم رو امپ 2000 ار ام اس بود کلا محو شده بود یکی اومد هستشو برداشت برد 2 تومنم پول داد oo:

جنسشونم اکثرا اصله !
                              من که جز امریکا چیزی نخریدم تا حالا :icon_razz:
                              زکات علم نشر آن است
                              بیشتر با من اشنا بشین :
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
                              ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

من همیشه دنبال قطعاتی هستم که حداقل بشه 10-20 تا ازش گیر آورد..یعنی پشتیبانی داشته باشه واسه خرید...که بشه یه کارایی باهاش کرد..

البته من خودم بعضا تو جمهوری قطعات اصل اروپایی-آمریکایی خریدم ولی فقط برای اینکه اون قسمت از مدار رو راه بندازم و ببینم مشکل از اونجا نباشه..

راستی این فیلتره که دوستان ساختن هم برام خیلی عجیب بود oo: نشون میده که دو تا عکس فیلتر کلاس D ندیده این بنده خدا..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X