اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

باسلام.این دستگاه رو شما میتونید به ساده ترین شکل وکمترین هزینه بسازید.کافیه به یک تعمیرگاه تلویزیون بروید ویک شاسی
    تلویزیون 24 اینچ (یا20اینچ) که ترانس خروجیش 24 ولت باشه خریداری کنید.بعد قطعات قسمت های ولتاژ رو جدا کنید وروی برد
    جداگانه مونتاژ کنید.
    موفق باشید.
    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

چند طبقه دوبلر ولتاژ باید ببندی تا 24 ولت رو 2500 ولت تبدیل کنه؟!

به نظرم همون 6203 اطمینان بیشتری داره.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام.
        نمی دونم این مطالب آخری که دوستان زحمت کشیده بودن نوشته بودن چی شده؟؟ oo:
        "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
        در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

سلام.
          چند تا سوال در مورد L6203 داشتم. مطالبی که در مورد این آی سی خوندم همش در مورد راه اندازی موتورها بوده ولی هیچ منبع تغذیه ای که با این آی سی بسته شده باشه رو پیدا نکردم. اگه بشه یه خورده در مورد مشخصات این آی سی صحبت کنیم.
          یه دوست می گفت که تمام هسته های فریتی که تو بازار ایران هستند بالاتر از 60 کیلو هرتز رو ساپورت نمی کنن و به اشباع می روند.آیا این حرف درسته؟ اگه این طوری باشه L6203 حداکثر فرکانس سوییچش 100 کیلو هرتزه . پس مناسبه.
          مقاومت درین-سورس اون 0.3 . فکر کنم یه خورده زیاد باشه! یعنی تلفات سوییچینگ یه خورده بالاست . البته به نظر من!! شما نظر بدین.
          زمان خیز و زمان افت و Reverse Recovery و Forward Recovery اون حدود 200 تا 300 نانو ثانیه هستش. فکر کنم زمان مناسبی باشه.نظر شما چیه؟
          یه مساله مهمی رو هم که داره Dead time protection هستش. که در حدود 100 نانو ثانیه هستش. این مورد برای جلوگیری از اتصال کوتاه شدن دو بازوی تشکیل دهنده فول بریج هستش که خدایی نکرده در موقع روشن و خاموش شدن همزمان به هم اتصالی ندن و یه زمانی رو به صورت وضعیت قبلی خودشان تلف کنند. کسی بیشتر می دونه لطف کنه بگه :biggrin:
          از Two phase chopping باید استفاده بشه و یا one phase chopping ؟؟

ممنون.

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

هسته های خوب هم تو بازار هست اما همین ها رو هم من دارم توی 150 کیلوهرتز استفاده می کنم!

6203 تا 100 کیلوهرتز کار می کنه ! من توی 50 کیلو ازش استفاده کردم!

0.3 اهم یعنی توی 3 آمپر میشه 2.7 وات که هیچیه!

تایمینگ و Dead time protection خوبی داره!

برای منبع تغذیه باید از Two phase chopping استفاده کنید!

دیدگاه

هسته های خوب هم تو بازار هست اما همین ها رو هم من دارم توی 150 کیلوهرتز استفاده می کنم!
              ممکنه آدرس بدین؟
              تا اونجایی که من می دونم خوب اگه فرکانس بالاتری نسبت به آنچه که توی کاتالوگ یک هسته فریت نوشته شده بهش بدین به اشباع میره!

یه مقدار توضیح میدین که چه جوری میشه؟

دیدگاه

همونطور که گفتم هسته های فریت چینی بازار که فروشگاههای مختلفی از جمله سلف الکترونیک در پاساژ عباسیان دارند، تا فرکانسهای 150 کیلو بخوبی کار کردند!

اما همین فروشگاهها هسته های گرانقیمت تر هم دارند که اگر شما بخواهید عرضه می کنند. مخصوصا در سایز های بزرگ

دیدگاه

سلام استاد
                  اول باید یه موردی رو اصلاح کنم که خروجی جریان منبع 20 میلی آمپر هستش.

در مورد فیدبک خروجی دو نوع میشه کار کرد. یکی ایزوله و دیگری غیر ایزوله.

نوع ایزوله که که از یک TL431 و یک اپتوکوپلر میشه استفاده کرد و نوع غیرایزوله که فکر کنم با یک تقسیم مقاومتی بشه انجامش داد. ولی آیا از لحاظ نویز و سایر مسایل حفاظتی منبع درسته که از فیدبک غیر ایزوله استفاده کرد و مشکلی پیش نمیاره؟

آیا وقتی که می خواهیم از فیدبک ایزوله استفاده کنیم آیا نباید جریان خروجی را حدود 30 میلی آمپر زیادتر در نظر بگیریم. چونکه دیود اپتوکوپلر برای فعال شدن یه حدود جریان 30 میلی آمپری رو مصرف میکنه. اگه این موردی که من گفتم درست باشه پس باید جریان خروجی منبع رو 20+30 میلی آمپر یعنی 50 میلی آمپر در نظر بگیریم. که توان خروجی منبع میشه 2500v * 50mA=125w
                  حال با توجه به بازده 80% فول بریج توان مصرفی در سمت ورودی منبع میشود 156= 125/0.8
                  پس یعنی جریان مصرفی در سمت ورودی 6.5 = 156/24 آمپر میشود. ولی خوب L6203 حداکثر جریان 5 آمپر رو تحمل می کنه . oo:
                  اینو چیکارش کنیم؟؟ آیا میشه فیدبک رو غیرایزوله کار کرد؟ مشکلی پیش نمیاره؟

دیدگاه

مطمئنن ایزوله بهتره
                    اما 30 میلی ْآمپر چرا؟

1 میلی آمپر کافیه

دیدگاه

پس هیچی دیگه.
                      پس من برم بیشتر راجع به مدار فیدبک مطالعه کنم.فکر کنم این فیدبک خیلی مهم هستش. مخصوصا وقتی که میخوام خروجی رو متغیر کنم.

یک سوال: آیا این درسته که حداکثر duty cylce برای pwm نباید از 50% بیشتر بشه؟ دلیلش چیه؟

برای درایو کردن L6203 از آی سی SG3525 میشه استفاده کرد؟ بدرد این کار میخوره؟

ممنون .

دیدگاه

البته فیدبک برای 2500 ولت نیاز به تمهیدات خاصی داره. مثلا چون مقاومت سری با اپتو بسیار بزرگ میشه حتما باید خازن جبران ساز موازی رو در نظر گرفت.
                        زیرا در خروجی ترانس بعد از یکسوساز دیوتی سایکل دوبرابر می شود پس چون دیوتی سایکل خروجی نهایتا می تواند 100 درصد شود ، در ورودی نمی تواند بیشتر از 50 درصد شود

دیدگاه

با سلام
                          چند تا نکته بود در مورد ترانس که تازه یاد گرفتم گفتم به دوستان هم بگم تا اگه کسی نظری داره بیان کنه.

پراکندگی شار: عامل بوجود آورنده سلف های پراکندگی در مدار معادل ترانس است.
                          علت: بخشی از شار اولیه از ثانویه عبور نمی کند و بالعکس. این سلف های پراکندگی بخشی از انرژی را در خود ذخیره می کنند و به ثانویه تحویل نمی دهند . پس تلفات حرارتی ایجاد می کنند و یا بخشی از آن به صورت انتشار امواج مغناطیسی و الکتریکی تلف می شود.

علت عدم تحویل شار: به دلیل فاصله سیم پیچ اولیه از ثانویه و ساختار نامناسب هسته.
                          روش برطرف کردن: استفاده از متدهای مختلف بستن لایه های اولیه و ثانویه
                          1- ابتدا دورهای ثانویه و سپس دورهای اولیه پیچیده میشود. در این روش به دلیل فاصله زیاد اولیه از ثانویه تمام شار تولیدی به لایه ثانویه یا اولیه نمی رسد.
                          2- دورهای اولیه به دو قسمت تقسیم شده و در دو طرف ثانویه قرار می گیرد. در این حالت سلف پراکندگی نصف حالت اول است.
                          3- لایه اولیه و ثانویه هر کدام دو قسمت شده و به صورت یکی در میان روی هم بسته می شود. در این روش کاهش زیادی در سلف پراکندگی داریم اما خازن پراکندگی افزایش می یابد و حجم عایق کاری بالا می رود.
                          پس بهتره که از روش دوم استفاده کنیم.

اما در کل یک سری نکات رو باید در طراحی ترانس در نظر بگیریم.
                          1- کمینه کردن تعداد دور. 2- کاهش ضخامت عایق کاری (عایق مرغوبتر) 3- بزرگ نگه داشتن نسبت طول به عرض پیچش
                          4- ساندویچی کردن لایه ها
                          خازن پراکندگی : این هم منشا مشکلات زیادی می باشد. در ترانس سوییچینگ هر جا که دو هادی از کنار هم عبور کنند و بین آنها یک عایق قرار داشته باشد (مثل سیم پیچ اولیه و ثانویه که بین آنها عایق کاری شده باشد) این خازن های پراکندگی ایجاد میشود .بویژه در فرکانس های بالاتر این خازنها ایجاد میشود.
                          خازنها به 3 دسته تقسیم میشوند:
                          1- خازن بین سیم پیچ و هسته 2- خازن بین دو لایه 3- خازن بین هر دو دور از سیم پیچ
                          این خازن ها منشا مشکلات زیادی هستند خصوصا در لحظات اولیه که چون تخلیه هستند و وقتی که وصل میشوند جریان بالایی می کشند و احتمال آسیب زدن به قسمتهای سوییچینگ وجود دارد.
                          برای کاهش خازن پراکندگی باید تعداد لایه ها را زیادتر کنیم و یا سطح پیچش رو کم کنیم . از طرفی این کار ها باعث افزایش مقدار سلف پراکندگی میشود .کاهش هم زمان سلف و خازن پراکندگی با هم در تضاد می باشدو کاهش یکی به افزایش دیگری ختم میشود. یه روشی که میشه با اون مقدار سلف و خازن پراکندگی رو بدون افزایش دیگری کم کرد استفاده از یک لایه ورقه لاتن مسی هستش که اون رو بین اولیه و ثانویه قرار میدن .این ورقه یک سطح پتانسیل صفر ایجاد می کنه و آن باعث کاهش میدان الکتریکی بین لایه ها میشه و باعث کاهش خازن های پراکندگی میشود.

دیدگاه

سلام
                            می خواستم بدونم که جنس ماده تشکیل دهنده هسته های فریت توی بازار از چه نوعی هستند؟ نوع P,R,F,J,W ؟
                            تا اونجایی که می دونم این هسته ها که تو بازار می فروشند هیچ مشخصه درست حسابی نداره .

ممنون

دیدگاه

چند تا ماده تشکیل دهنده هسته هم مثل اینکه هستند مثل N27,N87,N97 .
                              نمی دونم فرق اینا با ماده های قبلی چیه؟ کسی می دونه؟ من این نوع ها رو توی دیتا شیت مربوط به هسته ETD44 خوندم .
                              http://www.epcos.com/inf/80/db/fer_07/etd_44_22_15.pdf

توی این دیتا شیت چیزی راجع به مقدار چگالی شار اشباع برای ETD44 ننوشته !! اون رو از کجا میتونم پیدا کنم؟

ممنون .

دیدگاه

سلام دایی
                                اینقدر خودتو با این مواد سرگرم نکن!!! oo:

تا 10 سال دیگه توی ایران همینه که هست. باید وقتی هسته ای می خری خودت مشخصاتشو پیدا کنی.
                                اگه نگاه الکترونیکی داشته باشی از هر ماده ای می تونی استفاده کنی.
                                کافیه مدارهای مغناطیسی رو بدونی. با پیچیدن 100 دور سیم دور هر هسته ای میشه مشخصات کاملشو با به سیگنال ژنراتور و یک اسکوپ بدست آورد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X