اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

سلام
    اینم یه مدار ساده از فلای بک قابل تنظیم که با 555 درست شده .

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

سلام دایی جان
      شرمنده چند روز نبودم
      شهرستانی شدم و اینترنت دایل پ دارم
      یادم رفته بود بت بگم بهترین آی سی که می تونی استفاده کنی UC3842 است. اورکد هم مدل sg3842 اونو داره. 555 بدرد این کارها نمی خوره.
      مقاومت خروجی مینیمم معمولا 10 برابر مقاومت بار باید باشه.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام استاد . خیلی بامرامی.
        خواهش می کنم. خوش بگذره :smile:
        این آی سی کنترل جریان هستش؟ پس بذارین شماتیکشو بکشم روش کار کنیم. چون اینطوری میتونیم فیدبک رو هم کامل کنیم.

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

چه بهس داغیه احمد جان شما چرا یه کتاب قدم به قدم در مورد سوئیچینگ از شارژر موبایل تا اینورتور جوشکاری نمینویسی؟ خیلی ماشالا پروی توی این زمینه البته کلا الکترونیکت خیلی خوبه من آروزمه شاگردت باشم :redface:

دیدگاه

آروین دایی جون
            اتفاقا چند روز پیش داشتم به نوشتن کتاب سوئیچینگ فکر می کردم اما دیدم من فقط نمی از این دریا بلدم :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
              آروین دایی جون
              اتفاقا چند روز پیش داشتم به نوشتن کتاب سوئیچینگ فکر می کردم اما دیدم من فقط نمی از این دریا بلدم :cry2:
              بابا همینشم که بلدی خیلی هارو راه میندازه ! ببین بعضی ها میان مقاله های انگلیسی ترجمه میکنن و چاپ میکنن کلی فروش میکنن خوب تو چیت کمتره! تازه تخربی هم بلدی! خوب از روی یه مقاله سعی کن یه آموزش بنویسی با توجه بو توضیحاتی که میدی معولا توی سوالای بچه ها متوجه شدم خیلی خوب میتونی شیر فهم کنی مخاطب رو پس فکر کنم کتاب خوبی بشه 1 ماهم بیشتر وقتتو نمیگیر! نترس واردی راستی رفتم تراک و مقاومت 0.47 گرفتم که 3 تا تریاکو ببندم بهم! میرم تو همون تاپیک مینویسم...

دیدگاه

سلام استاد. من دارم روی uc3842 کار می کنم. ممکنه تا آماده شدن مدار اون شما در مورد ادامه مباحث همون طوری قبلا گفته بودین صحبت کنید.
                محاسبه قطر سیم پیچ ها و ... بمامند برای یه فرصت بهتر
                ممنون.

دیدگاه

قسمت اول:
                  قطر سیم پیچ ها مثل سایز هسته نیست. برای محاسبه ی اینها باید ابتدا ترمودینامیک یا انتقال حرارت بدانیم. هر چند در هسته ها هم باید این موارد لحاظ شود.
                  وقتی ما در فضای هسته در اثر تلفات در سیم پیچ ها توان حرارتی ایجاد می کنیم، دما شروع به بالا رفتن می کند.
                  حال فرض کنید ما دور تا دور هسته را با یک عایق حرارتی مثل پشم شیشه بپوشانیم بطوریکه گرما به هیچ وجه نتواند خارج شود. دما آرام آرام زیاد می شود تا به بی نهایت می رسد و سیم پیچ ها و سپس هسته ذوب می شوند!
                  پس اولین نکته در انتخاب سایز سیم نوع دفع حرارت ترانس است. اگر فن داشته باشید می توانید سیم های بایکتر انتخاب کنید و اگر مدار قرار است داخل یک جعبه بدون منفذ نصب شود باید سیم های قطورتر انتخاب کنید.
                  محاسبات انتقال حرارت کار ساده ای نیست اما یک روز که فرصت بود باهم انجام می دهیم.
                  جالب اینجاست که تلفات هسترزیس و فوکوی هسته معمولا بیشتر از تلفات مسی سیم پیچ هاست و همین باعث می شود دستمان باز باشد تا توان بیشتری تلف کنیم زیرا در پرتوی تلفات هسته گم می شود!
                  نکته دیگر بازده ایست که انتظار داریم. اگر می خواهیم بازده بالاتری داشته باشیم باید حدالمقدور تلفات مدار را کم کنیم و یکی از اینها تلفات مسی سیم پیچ هاست. یعنی باید سیم های قطورتر و حتی هسته بزرگتر انتخاب کنیم.

همه این موارد باعث می شود محاسبه سایز سیم بسیار پیچیده و وابسته به متغیرهای متعدد شود که در این مجال نمی گنجد.
                  فعلا از تجربیات دیگران استفاده می کنیم و از پیشفرض های رایج استفاده می کنیم. مثلا تلفات مسی را 2 درصد توان خروجی در نظر می گیریم...

دیدگاه

احمد جان من موتقدم هر چه سیم کلفتر باشه (آ‌نه خیلیی ها! ) مدار بهتر کار میکنه چون گرم شدن سیم در واقع یعنی مقاومت داشتن سیم و یعنی اون سیم برای جریانی که داره از مدار کشیده میشه مناسب نیست و بعد از اون مدار هی چی باشه به جریان بیشتری نیاز داره و ممکنه درست کار نکنه!

دیدگاه

سلام بزرگوار

یادمه شما یه روزی یه مطلبی در مورد تست پارامترهای یک هسته خریداری شده از بازار که هیچ اطلاعاتی از اون نداریم گفتین!!! کار با فانکشن ژنراتور رو پیشنهاد کردین. میشه بیشتر در موردش توضیح بدین. من دو تا روش پیدا کردم با نام تست ترانس با استفاده از اتصال کوتاه و باز سر ثانویه ترانس. میشه در مورد اینها توضیح بدین و روش بدست آوردن حداکثر چگالی شار و فرکانس کاری هسته و سایر مواردی رو که میشه با استفاده از این روشها بدست آورد رو شرح بدین؟؟

ممنون .

دیدگاه

البته این روزا هسته ها کیفیت بالایی دارند و نیازی به تست فرکانسی ندارند. شار اشباع هم همون 200 میلی تسلاست.
                        تنها پارامتر مجهول هسته میو است که با پیچیدن چند دور سیم و اندازه گیری اندوکتانس توسط یک سلف متر بدست میاید. خوشبختانه مولتی مترهای چینی جدید مثلا VICTOR 88C سلف و خازن متر هم دارند. قیمتشان هم حدود 30 تومن و شاید کمتر باشد!

دیدگاه

مثل اینکه یه اشتباه لپی اینجا پیش اومده

پس نتیجه این شد که کوانتوم انرژی مغناطیسی بجای هسته در فاصله ی هوایی بین دو تکه ی هسته ذخیره شود. µr هوا را هم 1 در نظر می گیریم. بنابراین محاسبات ما بصورت زیر تغییر می کند:

µ= 4 *3.14*10^-7
                          B^2 V / 2µ =0.01 V / 2*4*3.14*10^-7 =62.5/100000

V=157 میلیمتر مربع
                          من همین فرمول رو دوباره حساب کردم ولی مقدار V برابر شد با 10- ^ 10 * 1570 بر حسب متر مربع اگه باشه( دقیقا نمی دونم) فکر کنم جواب درست نباشه.
                          لطفا یه بررسی کنید.

ممنون

دیدگاه

مشکل حل شد. حجم بر حسب متر مکعب باید باشه که پس از تبدیل به میلی متر مربع تبدیل بشه

دیدگاه

دقیقا
                              ممنون از دقت خوبت دایی جان :biggrin:
                              مربع ها رو به مکعب تغییر دادم

دیدگاه

مخلصیم دایی جان.
                                من توی ارکد برای تست و آزمایش فرکانس سوییچینگ رو به 20 کیلوهرتز تنظیم کردم. با همون مدار قبلی که با کمک شما تکمیلش کردیم منتها ولتاژ خروجی رو 1300 ولت در نظر گرفتم که بعدا میخوام با یک مدار دوبرابر کننده دیود خازنی ولتاژ رو به 2500 ولت برسونم. ولی الان جریان خروجی رو هم 40 میلی آمپر در نظر گرفتم و ولتاژ رو 1300 ولت. پس اندوکتانس اولیه 43 میکرو هانری شد و ثانویه 150میلی هانری . حالا مدار رو سیموله کردم اما نمی دونم چرا ولتاژ خروجی 2000 ولت میشه و حداکثر ولتاژ در سمت سیم پیچ ثانویه به جای 44 ولت 69 ولت میشه و ریپل سر مسفت هم حدود 25 ولته در صورتیکه در مدار قبلیه 0.5 ولت شده بود. نمی دونم اشکالش از کجاست؟ شاید از مدارات اسنابر در اولیه و ثانویه باشه. اینم معادلاتش. البته به خاطر عدم احتیاج به محاسبه حجم فاصله هوایی و فاصله هوایی و مساحت سطح مقطع ترانس ، فرمول های اون رو ننوشتم.

توان خروجی= 52= 1300*0.04 وات با احتساب بازده 75 درصد توان اولیه میشه 70 وات
                                Fs=20000 , هر بسته انرژی میشه 70/20000

پس 70/20000=L* Ip ^2 /2 و Vi=22=L*I*2*Fs

جریان پیک اولیه 12.72 آمپر میشه و اندوکتانس اولیه میشه 43 میکرو هانری

و L2=n^2 *L1 و 1300/22=n و L2 برابر با 150 میلی هانری میشود

اینم خروجی آن

اینم بزرگ شده ولتاژ مسفت در اولیه ترانس

ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X