اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پرسش و پاسخ تبدیل پاور کامپیوتر به منبع تغذیه متغییر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط mahddi2 نمایش پست ها
    چند تا آزمایش مختلف انجام دادم که نتایج به این شرحه
    1- ابتدا با دو تا سلف مجزا انجام دادم موفقیت آمیز نبود و گویا باید حتما دو سیم پیچ بر روی یک سلف باشن
    (شاخه -12 ولت در بی باری به 13 ولت افزایش میافت و در زیر بار لامپ 21 وات 12 ولتی ولتاژ با افت شدید به 2.5 ولت کاهش میافت)
    2- در آزمایش بعدی سیم پیچ نازک -12 قبلی را به شاخه +12 ولت دادم و سیم پیچ ضخیم +12 قبلی به -12 ولت دادم که نتیجه این بود بر اثر نازک شدن سیم افت ولتاژ در +12 ولت بوجود میومد ولی بر اثر ضخیم شدن سیم در -12 ولت بهبودی بوجود نیومد
    این جور که به نظر میاد مشکل شاخه -12 ولت نازکی سیم نیست
    به نظر شما علتش این نیست که چون از -12 ولت فیدبکی وارد مدار نمیشه این افت ولتاژ بوجود میاد؟ البته من هیچ سر رشته ای از الکترونیک ندارم و مبتدی هستم
    حدس شما کاملا درسته و نبود فیدبک از خروجی 12- باعث میشه که خروجی اون تحت بار افت کنه.
    اما گذاشتن فیدبک برای خروجی 12- هم خودش باعث چالش های جدید میشه ، اگر فیدبک 12+ رو حذف کنیم و برای 12- فیدبک بذاریم ، خروجی 12- تحت بار افت نمیکنه ولی در عوض خروجی 12+ تحت بار افت میکنه ، یعنی مشکل حل نشده و صرفا به جای دیگه منتقل میشه.
    اگر هم برای هر دو خروجی 12+ و 12- فیدبک مجزا بذارید ، باعث میشه که در صورت جریان کشی از هر کدوم از خروجی ها ، ولتاژ همون خروجی افت کنه ، یعنی مشکل بدتر هم میشه.
    اگر بخوایید این مشکل رو اساسی حل کنید ، باید خروجی 0 و 12+ دو پاور که با همین روش متغییر کردید رو باهم سری کنید و صرفا از یه ولوم دوبل مشترک برای متغییر کردن ولتاژ خروجی استفاده کنید ، مشابه منبع تغذیه های آزمایشگاهی در حالت Series-Track .
    ​​​​​که البته این روش طبیعتا گرونتر در میاد.
    البته اینجا یه راه حل ،میتونه پاک کردن صورت مسئله باشه ، اگر از هر دو خروجی 12+ و 12- به یک اندازه جریان بکشید ، افت ولتاژ کمتری رو در خروجی 12- خواهید داشت.
    ​​​​​​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

حدس شما کاملا درسته و نبود فیدبک از خروجی 12- باعث میشه که خروجی اون تحت بار افت کنه.
      اما گذاشتن فیدبک برای خروجی 12- هم خودش باعث چالش های جدید میشه ، اگر فیدبک 12+ رو حذف کنیم و برای 12- فیدبک بذاریم ، خروجی 12- تحت بار افت نمیکنه ولی در عوض خروجی 12+ تحت بار افت میکنه ، یعنی مشکل حل نشده و صرفا به جای دیگه منتقل میشه.
      اگر هم برای هر دو خروجی 12+ و 12- فیدبک مجزا بذارید ، باعث میشه که در صورت جریان کشی از هر کدوم از خروجی ها ، ولتاژ همون خروجی افت کنه ، یعنی مشکل بدتر هم میشه.
      اگر بخوایید این مشکل رو اساسی حل کنید ، باید خروجی 0 و 12+ دو پاور که با همین روش متغییر کردید رو باهم سری کنید و صرفا از یه ولوم دوبل مشترک برای متغییر کردن ولتاژ خروجی استفاده کنید ، مشابه منبع تغذیه های آزمایشگاهی در حالت Series-Track .
      ​​​​​که البته این روش طبیعتا گرونتر در میاد.
      البته اینجا یه راه حل ،میتونه پاک کردن صورت مسئله باشه ، اگر از هر دو خروجی 12+ و 12- به یک اندازه جریان بکشید ، افت ولتاژ کمتری رو در خروجی 12- خواهید داشت.
      ​​​​​​
      برای محدود کننده جریان پست شماره 30 تاپیک اصلی مقادیر مقاومت های R1 و R2 برای پاوری که جریانش 8 آمپر هست چه مقداری باید باشد ؟ برای 9 آمپر چطور؟
      اگر فرمولی داره امکانش هست بفرمایید چی هست که خودمون حساب کنیم
      جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۲۲:۰۱ ۱۴۰۴/۰۵/۰۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahddi2 نمایش پست ها
        برای محدود کننده جریان پست شماره 30 تاپیک اصلی مقادیر مقاومت های R1 و R2 برای پاوری که جریانش 8 آمپر هست چه مقداری باید باشد ؟ برای 9 آمپر چطور؟
        اگر فورمولی داره امکانش هست بفرمایید چی هست که خودمون حساب کنیم
        برای 8 آمپر ، مجموع مقاومت های R1 و R2 باید 192 کیلواهم بشه. برای 9 آمپر هم مجموعشون باید 216 کیلواهم بشه.
        البته این مقادیری که گفتم بستگی به مقدار مقاومت شنت ( که در شماتیک آمپرمتر هست ) داره، اگر بخوایید فرمولی حساب کنید ،اول باید مقدار مقاومت شنت رو ضربدر جریان مد نظر کنید، که ولتاژ مرجع به دست میاد.
        بعد باید مقدار R1 و R2 رو طوری تغییر بدید که در حداکثر ولوم جریان، ولتاژ پایه 2 آیسی U1 به ولتاژ مرجعی که در مرحله قبل حساب کردیم برسه. برای این هم میتونید از فرمول تقسیم مقاومتی استفاده کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

برای 8 آمپر ، مجموع مقاومت های R1 و R2 باید 192 کیلواهم بشه. برای 9 آمپر هم مجموعشون باید 216 کیلواهم بشه.
          البته این مقادیری که گفتم بستگی به مقدار مقاومت شنت ( که در شماتیک آمپرمتر هست ) داره، اگر بخوایید فرمولی حساب کنید ،اول باید مقدار مقاومت شنت رو ضربدر جریان مد نظر کنید، که ولتاژ مرجع به دست میاد.
          بعد باید مقدار R1 و R2 رو طوری تغییر بدید که در حداکثر ولوم جریان، ولتاژ پایه 2 آیسی U1 به ولتاژ مرجعی که در مرحله قبل حساب کردیم برسه. برای این هم میتونید از فرمول تقسیم مقاومتی استفاده کنید.
          با سلام مجدد و عرض ادب و شرمندگی بابت تاخیر در انجام کار
          بعد از مشغله ی طولانی که برام پیش اومده بود دوباره فرصت فراهم شد که به ادامه کار بپردازم
          قبلا هیت سینک دوم که دیود های شاتکی دوبل روی اون ها نصب هست با سیم تلفن 0.6 به بورد وصل بودند و دیشب دو دیود -12 ولت رو با سیم نمره 1 خشک به طول تقریبی 10 سانت به بورد وصل کردم و دیود +12 ولت هم به طور مستقیم به بورد متصل کردم
          و ولتاژ مدار با یک ولوم 10 کیلو اهم متغییر شده
          در ضمن مجبور شدم مقاومت پایه 14 ای سی 494 که قبلا به 147.5 کیلو کاهش داده بودم به 140 کیلو اهم کاهش بدم چون سقف ولتاژ به 22.9 ولت کاهش یافته بود
          الان مشکلی که بوجود اومده اینه که مدار حتی با یک لامپ 5 وات 12 ولت هم پروتکت می کنه و خاموش میشه در صورتیکه که قبلا موقعی که سیم هم آویزون بود و حتی موقعی که پاور هنوز دست نخورده بود با لامپ 90 وات ماشین هم پروتکت نمی کرد
          با لامپ تست پاور پروتکت نمی کنه حتی با لامپ 20 وات 12 ولت

ویرایش:
          در بررسی پاور متوجه شدم که یک مقاومت 20 اهمی وات بالا که بین +5 ولت و زمین مدار قرار دارد که خارج کردن آن از مدار باعث مشکل بالا میشود
          از طرفی حذف نکردن و وجود این مقاومت در مدار باعث کار نکردن محافظت از اتصال کوتاه میشود و هر لامپی میزنم روشن میشود
          جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۲۱:۱۵ ۱۴۰۴/۰۶/۱۵.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X