اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پرسش و پاسخ تبدیل پاور کامپیوتر به منبع تغذیه متغییر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

1-مقاومت بین پایه 2 و 14 بستگی داره بخوایید تا چه میزان ولتاژ خروجی رو بیشتر کنید ، ولی میتونید تا 270 کاهش بدید و تا این مقدار ایمنه.
    2- مقدار بهینه مطلقی وجود نداره ، چون اینها صرفا مقاومت Dummy Load هستن برای اینکه خروجی بی بار نمونه.
    6- تا چه حدی ادامه پیدا میکنه ؟
    اگر همینطور ادامه داره و متوقف نمیشه که مورد عجیبی هست ، و باید ببینید آیا ولتاز پایه 1و 2 تغییرات میلی ولتی داره یا نه.
    7- معمولا ولتاژ این خط توسط 2 یا 3 دیود FR107 یا UF4007 تامین میشه. مسیر 5V- رو تعقیب کنید بهش میرسید ، خیلی مواقع هم زیر سلف تیروییدی پنهان شده.
    8- با توجه به ساختار پاور ، تفاوت در حد 0.7 ولت عادیه.
    اگر بیشتره ، باید با دیود های یکسوساز خط 12V- و همچنین مقاومت های Dummy Load ور برید.
    ​​​​​​
    1- یک مقاومت 1 مگا اهم با مقاومت 270 کیلو اهم موازی کردم که مقاومت معادل به 212 کیلو اهم تقلیل پیدا می کنه و این باعث شد که ولتاژ از 13.5 ولت سابق افزایش پیدا بکنه
    ولی مسئله اینه که وقتی ولتاژ به 15.5 ولت افزایش پیدا میکنه پاور پروتکت میکنه و خاموش میشه
    الان اینو باید چی کار کنم؟
    7- دو تا دیود FR مربوط به مسیر 5- ولت خارج کردم ولی همچنان ولتاژ داشت و مسیر دنبال کردم و دیدم که از طریق یک دیود 4148 با مسیر 12- ولت ارتباط داشت و اون هم خارج کردم تقریبا ولتاژ به صفر (0.04) رسید
    جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۰۱:۰۱ ۱۴۰۴/۰۴/۱۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahddi2 نمایش پست ها

1- یک مقاومت 1 مگا اهم با مقاومت 270 کیلو اهم موازی کردم که مقاومت معادل به 212 کیلو اهم تقلیل پیدا می کنه و این باعث شد که ولتاژ از 13.5 ولت سابق افزایش پیدا بکنه
      ولی مسئله اینه که وقتی ولتاژ به 15.5 ولت افزایش پیدا میکنه پاور پروتکت میکنه و خاموش میشه
      الان اینو باید چی کار کنم؟
      7- دو تا دیود FR مربوط به مسیر 5- ولت خارج کردم ولی همچنان ولتاژ داشت و مسیر دنبال کردم و دیدم که از طریق یک دیود 4148 با مسیر 12- ولت ارتباط داشت و اون هم خارج کردم تقریبا ولتاژ به صفر (0.04) رسید
      حدس خودم اینه که همچنان یه قطعه بین خروجی 12+ و مدارات محافظ وجود داره که حذف نشده.
      و اون نمیتونه چیزی غیر از دیود زنر یا مقاومت باشه.
      لازمه یه بررسی دوباره ای در مورد مسیر های خروجی انجام بدید.

دیدگاه

حدس خودم اینه که همچنان یه قطعه بین خروجی 12+ و مدارات محافظ وجود داره که حذف نشده.
        و اون نمیتونه چیزی غیر از دیود زنر یا مقاومت باشه.
        لازمه یه بررسی دوباره ای در مورد مسیر های خروجی انجام بدید.
        آره از مسیر +12 ولت یک دیود زنر 12 ولتی و از مسیر -12 ولت هم یک مقاومت 150 کیلو در یک نقطه بهم وصل میشن و از نقطه ی اتصال اینها از مسیر چندین قطعه ی دیگه به سمت آی سی ها میرن
        کدومشون باید حذف کنم؟
        جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۲:۰۴ ۱۴۰۴/۰۴/۱۸.

دیدگاه

آره از مسیر +12 ولت یک دیود زنر 12 ولتی و از مسیر -12 ولت هم یک مقاومت 150 کیلو در یک نقطه بهم وصل میشن و از نقطه ی اتصال اینها از مسیر چندین قطعه ی دیگه به سمت آی سی ها میرن
          کدومشون باید حذف کنم؟
          بله لازمه اون دیود زنر رو حذف کنید.
          اگر بازم اختلالی بود ، مقاومت 150 کیلو اهمی هم حذف کنید.

دیدگاه

بله لازمه اون دیود زنر رو حذف کنید.
            اگر بازم اختلالی بود ، مقاومت 150 کیلو اهمی هم حذف کنید.
            فقط دیود زنر حذف کردم و منبع تا 26 ولت بالا میره و دیگه پروتکت نمی کنه
            فکر می کنم ولوم لگاریتمی شده (انگار که ولوم خراب شده باشه) چون اوایل تنظیم ولتاژ تقریبا به راحتی تنظیم میشه تا 9 ولت و از 12 ولت به بالا نوسان شدید ولتاژ داره ولی هر چی ولوم بیشتر بالا می برم بدتر میشه و تقریبا از وسطای ولوم دیگه میره روی 26 ولت
            قبل از خارج کردن دیود زنر اینطوری نبود و تقریبا راحت تا 15.5 ولت قابل تنظیم بود
            جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۰۲:۰۸ ۱۴۰۴/۰۴/۱۹.

دیدگاه

فقط دیود زنر حذف کردم و منبع تا 26 ولت بالا میره و دیگه پروتکت نمی کنه
              فکر می کنم ولوم لگاریتمی شده (انگار که ولوم خراب شده باشه) چون اوایل تنظیم ولتاژ تقریبا به راحتی تنظیم میشه تا 9 ولت و از 12 ولت به بالا نوسان شدید ولتاژ داره ولی هر چی ولوم بیشتر بالا می برم بدتر میشه و تقریبا از وسطای ولوم دیگه میره روی 26 ولت
              قبل از خارج کردن دیود زنر اینطوری نبود و تقریبا راحت تا 15.5 ولت قابل تنظیم بود
              با اهم متر تست کنید که آیا ولوم کاملا سالمه ؟
              اگر ولوم سالم بود ، حذف مقاومت 150 کیلو اهمی رو امتحان کنید.
              اون مقدار مقاومت بین پایه 14 و 2 هم به مقدار اولیه نزدیک کنید.

دیدگاه

با اهم متر تست کنید که آیا ولوم کاملا سالمه ؟
                اگر ولوم سالم بود ، حذف مقاومت 150 کیلو اهمی رو امتحان کنید.
                اون مقدار مقاومت بین پایه 14 و 2 هم به مقدار اولیه نزدیک کنید.
                ولوم سالم بود
                وقتی که مقاومت 150 کیلو اهمی حذف کردم ولوم از حالت لگاریتمی خارج شد
                مقاومت بین پایه های 2 و 14 باز هم کاهش دادم تا به مقدار 147 کیلو اهم رسید و الان وقتی پاور روشن می کنم روی 24.3 ولت روشن میشه که آروم آروم به 24.1 کاهش پیدا می کنه که نمی دونم علتش چیه؟
                در مورد افت ولتاژ -12 ولت باید بگم که ابتدا سه دیود کوچک 1 و 1.5 آمپری خارج کردم و چون دیود آند مشترک نداشتم دو تا دیود به شماره ی F12C20C (همون شماره ی دیودی که در +12 ولت استفاده شده) از دو پایه شون استفاده کردم و جایگزین اون دیود های کوچک کردم ولی باز هم افت ولتاژ 1.2 ولتی نسبت به خط +12 وجود داشت و در جریان کشی خیلی کم هم افت ولتاژ زیادی داشت به طوریکه با لامپ 5 وات ولتاژ به 4.5- ولت میرسید
                در سر خط -12 ولت یک سلف بشکه ای قرار داشت که با خارج کردنش مسئله افت ولتاژ در بی باری نسبت به خط +12 بر طرف شد
                الان مساله دیگه اینکه افت ولتاژ -12 ولت در زیر بار نسبت +12بیشتر هست این مشکل چه طوری میشه بر طرف کرد؟
                مسیر -12 ولت تقویتش کنم یا سیم پیچ -12 ولت سلف تروییدی عوض کنم یا ... ؟
                شرمنده که از بابت آموزش برای افرادی که بعدها این مطالب می بینن خیلی طولانی نوشتم
                جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۷:۱۲ ۱۴۰۴/۰۴/۲۲.

دیدگاه

ولوم سالم بود
                  وقتی که مقاومت 150 کیلو اهمی حذف کردم ولوم از حالت لگاریتمی خارج شد
                  مقاومت بین پایه های 2 و 14 باز هم کاهش دادم تا به مقدار 147 کیلو اهم رسید و الان وقتی پاور روشن می کنم روی 24.3 ولت روشن میشه که آروم آروم به 24.1 کاهش پیدا می کنه که نمی دونم علتش چیه؟
                  در مورد افت ولتاژ -12 ولت باید بگم که ابتدا سه دیود کوچک 1 و 1.5 آمپری خارج کردم و چون دیود آند مشترک نداشتم دو تا دیود به شماره ی F12C20C (همون شماره ی دیودی که در +12 ولت استفاده شده) از دو پایه شون استفاده کردم و جایگزین اون دیود های کوچک کردم ولی باز هم افت ولتاژ 1.2 ولتی نسبت به خط +12 وجود داشت و در جریان کشی خیلی کم هم افت ولتاژ زیادی داشت به طوریکه با لامپ 5 وات ولتاژ به 4.5- ولت میرسید
                  در سر خط -12 ولت یک سلف بشکه ای قرار داشت که با خارج کردنش مسئله افت ولتاژ در بی باری نسبت به خط +12 بر طرف شد
                  الان مساله دیگه اینکه افت ولتاژ -12 ولت در زیر بار نسبت +12بیشتر هست این مشکل چه طوری میشه بر طرف کرد؟
                  مسیر -12 ولت تقویتش کنم یا سیم پیچ -12 ولت سلف تروییدی عوض کنم یا ... ؟
                  شرمنده که از بابت آموزش برای افرادی که بعدها این مطالب می بینن خیلی طولانی نوشتم
                  اون کاهش تدریجی رو زیاد حساس نباشید ، بخاطر اینه که در لحظات اول ولتاژ رفرنس دقیق نیست.
                  در مورد مشکل اصلی هم بهتره یه عکس از پشت و روی محل قرارگیری دیود های خط 12- بذارید.

دیدگاه

اون کاهش تدریجی رو زیاد حساس نباشید ، بخاطر اینه که در لحظات اول ولتاژ رفرنس دقیق نیست.
                    در مورد مشکل اصلی هم بهتره یه عکس از پشت و روی محل قرارگیری دیود های خط 12- بذارید.
                    عکس های پاور وقتی که هنوز دستکاریش نکرده بودم

عکس های واضحتر از یک برد اوراقی که دقیقا شبیه اونه

داخل این عکس مسیر -12 ولت با خطوط قرمز علامت گذاری کردم و محل دیودهای قبلی هم با خطوط زرد علامت گذاری کردم

داخل این عکس مسیر +12 ولت هم با خطوط آبی علامت گذاری کردم
                    جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۲:۵۵ ۱۴۰۴/۰۴/۲۴.

دیدگاه

عکس های پاور وقتی که هنوز دستکاریش نکرده بودم

عکس های واضحتر از یک برد اوراقی که دقیقا شبیه اونه

داخل این عکس مسیر -12 ولت با خطوط قرمز علامت گذاری کردم و محل دیودهای قبلی هم با خطوط زرد علامت گذاری کردم

داخل این عکس مسیر +12 ولت هم با خطوط آبی علامت گذاری کردم
                      https://cdn.imgurl.ir/uploads/w28601...316_-_Copy.jpg
                      دیود های FR107 مسیر منفی رو با دیود شاتکی که تحمل حداقل 3 آمپر و 60 ولت رو داشته باشه ، جایگزین کنید.
                      در صورت داشتن حوصله ،سیم پیچ چوک چند سر تیروییدی رو هم باز کنید ، سیم پیچ های مربوط به 3.3 و 5 ولت رو حذف کنید ، به طوری که فقط سیم پیچ 12- و 12+ باقی بمونه.
                      البته با این تفاوت که این بار برای سیم پیچ 12- از سیم لاکی ضخیم تر ( ترجیحا قطر 1 میلی متر ) استفاده کنید.
                      ضمنا جهت سیم پیچی قبلی هم حفظ کنید ، اگر سیم پیچ مربوط به 12- رو برعکس سیم پیچی کنید ، خروجی 12- به هم میریزه !

دیدگاه

دیود های FR107 مسیر منفی رو با دیود شاتکی که تحمل حداقل 3 آمپر و 60 ولت رو داشته باشه ، جایگزین کنید.
                        در صورت داشتن حوصله ،سیم پیچ چوک چند سر تیروییدی رو هم باز کنید ، سیم پیچ های مربوط به 3.3 و 5 ولت رو حذف کنید ، به طوری که فقط سیم پیچ 12- و 12+ باقی بمونه.
                        البته با این تفاوت که این بار برای سیم پیچ 12- از سیم لاکی ضخیم تر ( ترجیحا قطر 1 میلی متر ) استفاده کنید.
                        ضمنا جهت سیم پیچی قبلی هم حفظ کنید ، اگر سیم پیچ مربوط به 12- رو برعکس سیم پیچی کنید ، خروجی 12- به هم میریزه !
                        در پست قبلی توضیح دادم که اینکار انجام دادم
                        در مورد سلف تروییدی اول سه تا سیم پیچ مربوط به +5 و -5 ولت که روی نصف حلقه پیچیده شده بود باز و حذف کردم و در عکس پایین می بینید که فقط سیم پیچ های +12 و -12 ولت باقی موندن که به نظر میاد که هر کدوم 30 دور هستن
                        من هر چی نگاه می کنم جهت این دو سیم پیچ متوجه نمیشم ممنون میشم یه مقدار در این مورد توضیح بفرمایید یا کلیپ یا مطلبی که در این مورد توضیح داده باشه قرار بدهید

جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۱۶:۱۰ ۱۴۰۴/۰۴/۲۶.

دیدگاه

در پست قبلی توضیح دادم که اینکار انجام دادم
                          در مورد سلف تروییدی اول سه تا سیم پیچ مربوط به +5 و -5 ولت که روی نصف حلقه پیچیده شده بود باز و حذف کردم و در عکس پایین می بینید که فقط سیم پیچ های +12 و -12 ولت باقی موندن که به نظر میاد که هر کدوم 30 دور هستن
                          من هر چی نگاه می کنم جهت این دو سیم پیچ متوجه نمیشم ممنون میشم یه مقدار در این مورد توضیح بفرمایید یا کلیپ یا مطلبی که در این مورد توضیح داده باشه قرار بدهید

https://cdn.imgurl.ir/uploads/x95397...717_135422.jpg
                          خب مثل اینکه هر دو سیم پیچ در یک جهت هستن و صرفا از روی PCB به شکل ضربدری متصل شدن.
                          سیم پیچی جدید رو کافیه هم جهت سیم پیچی قدیم انجام بدید ، مسئله پیچیده ای نیست.
                          همچنین کاهش مقدار مقاومت بین پایه 12+ و GND هم تا حدی جلوی افت ولتاژ خط 12- رو میگیره ، که البته حرارت بیشتری هم تولید میکنه و میبایست از مقاومت با توان بالاتر استفاده بشه.

دیدگاه

خب مثل اینکه هر دو سیم پیچ در یک جهت هستن و صرفا از روی PCB به شکل ضربدری متصل شدن.
                            سیم پیچی جدید رو کافیه هم جهت سیم پیچی قدیم انجام بدید ، مسئله پیچیده ای نیست.
                            همچنین کاهش مقدار مقاومت بین پایه 12+ و GND هم تا حدی جلوی افت ولتاژ خط 12- رو میگیره ، که البته حرارت بیشتری هم تولید میکنه و میبایست از مقاومت با توان بالاتر استفاده بشه.
                            این دو سیم پیچ حتما باید روی یک هسته باشن؟ یا میشه روی دو هسته ی جدا از هم باشن؟
                            از این بابت می پرسم که برای +12 از سلف اصلی پاور و برای منفی -12 ولت از سلف اون یکی پاور اوراقی استفاده کنم که دیگه نیاز به سیم پیچی نباشه

دیدگاه

این دو سیم پیچ حتما باید روی یک هسته باشن؟ یا میشه روی دو هسته ی جدا از هم باشن؟
                              از این بابت می پرسم که برای +12 از سلف اصلی پاور و برای منفی -12 ولت از سلف اون یکی پاور اوراقی استفاده کنم که دیگه نیاز به سیم پیچی نباشه
                              میتونید با دو سیمپیچ جدا هم امتحان کنید ، امتحانش ضرری نداره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X