اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه سویچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سویچینگ

کوچیکیم دایی
    1- این LP یا اندوکتانس اولیه توی منابع فلایبک دقیقا مشابه اندازه یه سطله که از چاه آب می کشه بیرون. اگه شما بخواهید یه استخر با اندازه معین رو پر از آب کنید و به شما بگن فقط 132000 بار می تونی از چاه آب بکشی چیکار می کنی؟
    اولین کار اینه که حجم استخر رو تقسیم بر 132000 می کنی تا اندازه سطل معلوم بشه.
    132000 هرتز فرکانس سوئیچینگ آی سی های TNY2xx است.
    در تغذیه فلایبک همونطور که اینجا http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=28241.msg153942#msg153942 بطور کامل گفتم وظیفه سلف ذخیره انرژی در هنگام روشن شدن ماسفت و تخلیه این انرژی به ثانویه در هنگام خاموش شدن ماسفته.
    حالا اگه سلف شما کوچیکتر از حد محاسبه شده باشه نمی تونه انرژی کافی در هر کلاک ذخیره کنه و به ثانویه منتقل کنه. پس شما نمی تونید توانی رو که انتظار دارید در خروجی داشته باشید.
    مثلا اگه سلف شما نصف مقدار محاسبه شده برای توان خروجی 20 وات باشه، توانی که می تونید بگیرید 10 وات خواهد بود.

2- فاصله هوایی دقیقا مکانی از ترانسه که انرژی در اون ذخیره میشه. جالبه بدونید خود هسته در منابع فلایبک تنها نقش هدایت شار را دارند و تمامی اندوکتانس اولیه در همین فاصله هوایی متمرکز شده.
    3- راهی نداره چون این منابع باید همیشه در بار کامل کار کنند. مگر اینکه با یه آی سی رگولاتور معمولی این خروجی رو رگوله کنید. خود من چند وقتیه که منبع تک خروجی می سازم و با ای سی MC34063A باقی خروجی های مورد نیاز رو تولید می کنم.
    4- بهترین کار رو کردی. برای توانهای پایین همین روش بهتره اما برای توانهای بالاتر از یک مقاومت بزرگ و یک رله استفاده می کنند . وقتی خازن با مقاومت بطور کامل شارژ شد رله توسط مدار فرمان وصل میشه.
    5- جریان نهایی سلف اولیه در TNY268 خیلی زیاده و چون این آی سی برمبنای جریان ثابت کار می کنه باید فرکانس کاریشو کم کنه تا انرژی اضافی به ثانویه منتقل نشه. همین کاهش فرکانس سر و صدا و تلفات به همراه داره. در واقع مزیت بزرگ فرکانس بالا بودن سوئیچینگ ضایع میشه

با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی واقه ممنون :applause:
      من مطالب شما رو برسی کردم چند سوال جدید دارم ازتون.
      1-معایب افزایش فرکانس سوییچینگ چیست؟
      2-من با استفاده از چیپ viper50 یه تغذیه طراحی کردم وقتی دیوتی سایکل به %50 میرسید نرم افزار هشدار میداد چرا دیوتی سایکل زیاد مشکل آفرین است؟
      3-هسته هایی که سلف الکترونیک داره تا چه حد نزدیک به هسته های نرم افزاز PIExpert است مثلا EE19 .من اگه بخام از خارج هسته دقیق نرم افزاز PIExpert رو وارد کنم باید بگم ferrite core EE19 ؟
      4- شما در صحبت های قبلیتون گفتید که همیشه هسته هاتون رو یک سایز بالاتر از هسته نرم افزار انتخاب می کنید.من همین کار رو کردم ولی نمیدونم که چطور باید به نرم افزار بگم که با هسته جدید دور سیم پیچ ها رو و قطر آنها رو حساب کنه چون وقتی که روی آیکون start optimization کلیک میکنم دوباره محاسبات خودش رو با هسته پیشنهادی خودش انجام می دهد و تنظیمات من رو به حالت default خودش بر میگرداند!!!؟
      با تشکر فراوان از شما استاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MortezaMir
        استاد
        ببخشید وسط بحث می پرسم. یه سوال خیلی ابتدایی :sad:
        اصلاً منبع تغذیه سوئیچینگ چه مزیتی به منبع تغذیه با ترانس و دو تا رگلاتور و چهار تا خازن داره؟ که این قدر انقل منقل :mrgreen: بهش بستید؟ :eek:
        بازده بالای 75% به جاری 30%!

حجم کم

توان بیشتر

قابلیت تبدیل DC به DC وا ولتاژ بالا تر از ورودی یا معکوس(منفی) ورودی!

دیدگاه

سلام استاد

ببخشید سیم پیچ ثانویه را به چه شکل ببندیم؟5 ولت و 12 ولت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soheil_fpga
            دایی واقه ممنون :applause:
            من مطالب شما رو برسی کردم چند سوال جدید دارم ازتون.
            1-معایب افزایش فرکانس سوییچینگ چیست؟
            2-من با استفاده از چیپ viper50 یه تغذیه طراحی کردم وقتی دیوتی سایکل به %50 میرسید نرم افزار هشدار میداد چرا دیوتی سایکل زیاد مشکل آفرین است؟
            3-هسته هایی که سلف الکترونیک داره تا چه حد نزدیک به هسته های نرم افزاز PIExpert است مثلا EE19 .من اگه بخام از خارج هسته دقیق نرم افزاز PIExpert رو وارد کنم باید بگم ferrite core EE19 ؟
            4- شما در صحبت های قبلیتون گفتید که همیشه هسته هاتون رو یک سایز بالاتر از هسته نرم افزار انتخاب می کنید.من همین کار رو کردم ولی نمیدونم که چطور باید به نرم افزار بگم که با هسته جدید دور سیم پیچ ها رو و قطر آنها رو حساب کنه چون وقتی که روی آیکون start optimization کلیک میکنم دوباره محاسبات خودش رو با هسته پیشنهادی خودش انجام می دهد و تنظیمات من رو به حالت default خودش بر میگرداند!!!؟
            با تشکر فراوان از شما استاد.
            1- همونطور که پیشتر گفتم، هرچی فرکانس سوئیچینگ بالاتر بره بهتره چون اندازه ترانس و خازنهای صافی هم کمتر میشه. اما مشکل تکنولوژی محدودمون می کنه. تلفات ماسفت ها و هسته ها با افزایش فرکانس بیشتر میشه و درایو ماسفتها سختتر میشه . همین عامل باعث میشه نتونیم فرکانس رو به دلخواه بالا ببریم.
            2- اگه مطلبی رو که درباره فلایبک نوشتم بخونید درمی یابید که در این توپولوژی نمیشه دیوتی سایکل بیشتر از 50% بره. چون هر مقدار زمان برای شارژ سلف اولیه نیازه، همون مقدار هم برای تخلیه این سلف نیاز داریم.
            3- هسته های سلف الکترونیک هیچ مشکل خاصی نداره. درسته که ساخت چینه اما امروزه بیشتر قطعات الکترونیک ساخت این کشورند. مگه اینکه برای یه کار حساس مثل کارای نظامی نیاز به هسته ای با کیفیت بالاتر نیاز داشته باشید.
            4- وقتی روی start optimization کلیک کنید یه پنجره باز میشه به نام optimization settings که در این پنجره یه قسمت بنام Core range داره و می تونید دقیقا تععین کنید با چه هسته یا هسته هایی براتون طراحی کنه.

دیدگاه

با این نرم افزار pi-expert میشه از ولتاژ های 12 ولت به 35+ و -35 ولت ساخت؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                با این نرم افزار pi-expert میشه از ولتاژ های 12 ولت به 35+ و -35 ولت ساخت؟
                نه دایی جان
                حداقل ولتاژ ورودی که من تونستم با این آی سی ها جواب بگیرم 50 ولت بود.
                برای تبدیل 12 به 35± ولت بهترین راه استفاده از دو آیسی MC34063 است برای جریان خروجی تا 200 میلی آمپر. و استفاده از آی سی TLE5206 با ترانس متقارن و کنترلر 3525 برای جریان خروجی 2 آمپر.

دیدگاه

نه دایی جان
                  برای تبدیل 12 به 35± ولت بهترین راه استفاده از دو آیسی MC34063 است برای جریان خروجی تا 200 میلی آمپر. و استفاده از آی سی TLE5206 با ترانس متقارن و کنترلر 3525 برای جریان خروجی 2 آمپر.
                  خدا قوت دایی واقعا" موندم چطوری میتونی انقدر جواب بدی به بچه ها ولی خدا عوضشو بهت بده

من 200-250 وات توان باید تولید کنم یعنی 6-7 آمپره ناقابل لازم دارم :mrgreen:

دیدگاه

[quote=ahmadmn]

دایی سلام ممنون از جواب کاملتون(مثل همیشه) :job:
                    و باز هم چند سوال
                    1-اگه بخام تغییرات دیگه در طرح بهینه شده نرم افزار PIExpert بدم (غیر از تغییر هسته) مثلا چیپ رو از TYN268 به TYN267 تغییر بدم و بخواهیم که نرم افزار تعداد دور سیم پیچ و قطعات دیگر را دوباره محاصبه کند(با لحاظ تغییرات مورد نظر ما)آیا راهی وجود دارد.
                    2-شما کفتید با چیپ TLE5206 میتوان تغذیه سوییچینگ طراحی کرد ولی این چیپ که یک پل ماسفتی برای دراو کردن موتورهای dc است چگونه میتوان با آن تغذیه سوییچینگ طراحی کرد ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx

نه دایی جان
                      خدا قوت دایی واقعا" موندم چطوری میتونی انقدر جواب بدی به بچه ها ولی خدا عوضشو بهت بده

البته قبلا هم بهتون گفته بودم ، در تمام دنیا اکثرا با SG3525 و TL494 کار میکنن و خیلی خوب هم جواب میده.فقط کافیه روی فیدبکش خوب کار کنید.
                      نوع تغذیه هم پوش پول
                      توی اینترنت 1000 مدل نقشه هست و میتونید ازشون کمک بگیرید.

دیدگاه

البته قبلا هم بهتون گفته بودم ، در تمام دنیا اکثرا با SG3525 و TL494 کار میکنن و خیلی خوب هم جواب میده.فقط کافیه روی فیدبکش خوب کار کنید.
                        نوع تغذیه هم پوش پول
                        توی اینترنت 1000 مدل نقشه هست و میتونید ازشون کمک بگیرید.
                        بله یه مدل دارم که با همین ای سی SG3525 و 4 عدد موسفت که 2 تا 2 تا موازی بسته شدن کار میکنه و خیلی هم جمو جوره ولی کلا میخام یاد بگیرم بیشتر جنبه سرگرمی داره الکترونیک برام تا چیز دیگه

دیدگاه

اگر توان بالای 150 وات مورد نیاز باشه Boost زیاد کارامد نیست و تلفاتش هم زیاد میشه و..

بنابرین راهی جز پوشپول-نیم پل و تمام پل نیست.من خودمم پوش پول شاختم اما فعلا پروژه به علت کمبود بوجه در حالت معلق قرار داره تا بتونم هیتسینک و... بخرم و بتونم ازش جواب بگیرم.

اما از دایی جان یه خواهشی داشتم و اونم اینه که من 3-4 روز پیش با PI-Expert یه منبع تغذیه 12v-10A و 5v-6A طراحی کردم(البته من بهش عدد دادم و اون طراحی کرد ) و یه مقداری هم اصلاحش کردم تا ارورهاش کمتر بشه ، اما فکر میکنم اشکالات زیادی داره و ممنون میشم یه نیگاهش بهش بندازید.دایی فایل برنامه رو توی رپیدشیر اپلود کردم و 10 بار اجازه دانلود میده.لطفا باقی دوستان برای تفریح دانلود نکنن oo:

http://rapidshare.com/files/376528417/12v10A-5v6A-Mark.1.uds.html

راستی دایی جان صحفه ی اول یه مداری مثل اینکه گذاشته بودین و العان به همون دلیل بالا فایل موجود نیست.اگر ممکن بود براتون دوباره اپلود کنید.

ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx

حجم کم

توان بیشتر

سلام

درباره ساختارش یه توضیحی می دهی؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alirf

حجم کم

توان بیشتر

سلام

درباره ساختارش یه توضیحی می دهی؟
                              [/quote]

برو یه کتاب هست انقلاب چاپ 5جمشه همه چی رو توضیح داده من 2 بار خوندمش هنوز نفهمیدم چیه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx

نه دایی جان

دمت دایی
                                به نظرم پله پله بهتره.
                                اول 2 آمپر بساز. اگه جواب خوبی گرفتی 8 امپرشو باهم میسازیم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X