اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصول پایه ای و مقدماتی منابع سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوئیچینگ

سلام دایی جان. راستش این کار من یه جورایی فوری فوتیه و سریع به یه جایی برسونمش وگرنه بازم واسه یه مدت می افته عقب. با رپید بلدم کار کنم اما دیشب راه نمیداد و میگفت واسه دریافت این فایل باید از روش عضویت وارد بشید. اما امشب فایل رو گرفتم . اما متاسفانه باز نمیشه. فکر کنم واسه اینه که ورژن برنامه من پایینتر از شماست.
    یه نگاه به این بنداز دایی. این مدار جواب داده. منم گیرم همینه که ایراد کجاست. توی فیدبک یا ترانس یا توی طبقه ورودی. اپتو رو با 12 ولت تست کردم سالمه. وقتی مدار به برقه 12 ولت فیدبک که به اوپتو کوپلر وصله حدود 6 ولت میده. اما جالب اینجاست خروجی آی سی ولت نداره. نمیدونم این 6 ولت از کجا میاد.

اینم مدار ساخته شده

خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

کسی تا حالا از این آی سی ها استفاده کرده؟؟؟
      جواب گرفته؟؟؟
      آیا نکنه خاصی دارند.؟؟؟

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

سلام

خوب کسی جواب سوالهای منو نداد..البته فکر کنم یه خورده مسخره بودن :mrgreen:

اقای اشک
        در توپولوژی پوش پول که شما استفاده کردین اگر سیم پیچها متقارن نباشند باعث میشه ماسفت داغ بکنه..همچنین شما میتونید ولتاژ پایه گیت ماسفت رو نسبت به سورس اندازه بگیرین و با اونی که داغ نمیکنه مقایسه بکنید.ولتاژ گیت ماسفت اگر درست نباشه(حدود 11 تا 15 ولت) هم باعث داغ شدنش میشه.

اینو من قبلا از یکی از اساتید این سایت برای ساخت یه منبع تغذیه دوبل 35 ولت از باتری ماشین یاد گرفته بودم...ولی به علت مشغله زیاد هنوز نساختمش ! ولی به زوردی عملیش میکنم..چون وسایلش رو هم گرفتم.
        برای اولیه ترانس ما حداقل ولتاژ رو 10 ولت در نظر میگیریم . پس شما :
        2 تا 2.5 دور برای اولیه باید بپیچی . یعنی 5 دور سیم با سروسط که به باتری وصل میشه .
        قطر سیم هم برای جریان حداکثر توان که 50 آمپر هستش 4 میلیمتر هستش که میتونی از 5 رشته
        سیم 1 میلیمتر یا 10 رشته سیم 0.5 میلیمتر استفاده کنی .

برای ثانویه هم حداکثر ولتاژ رو 80 ولت در نظر میگیریم . پس شما :
        2 تا 10 دور برای ثانویه باید بپیچی . یعنی 20 دور سیم با سر وسط که به زمین وصل میشود .
        قطر سیم برای حداکثر جریان 8 آمپر (هر 35 ولت) 1.5 میلیمتر هستش که میتونی از 2 رشته
        سیم 1 میلیمتر استفاده کنی .

نکته مهم : حتما بین دورهای اولیه و ثانویه رو ایزوله کن . یعنی ما بین اینها کاغذ کلفت(براشمال) یا مقوا
        بزار تا سیمهای اولیه و ثانویه کاملا از هم جدا باشند .

هسته EE به شماره ی 5555 بهمراه قرقره

ضمنا سیمهارو محکم بکش بعد دقیقا کنار هم بپیچ که فاصله هوایی کمتری داشته باشند .
        مواظب باش قرقره نشکنه چون پلاستیک نازکی داره .

هسته هوایی یا گپ مال ترانس نیست مال سلفه . برای مداراتی که مبتنی بر سلف هستند
        استفاده میشه مثل فلای بک و فوروارد کانورتر .

دور هسته رو معمولا با چسب کنفی محکم میپیچند که دوتا هسته از هم باز نشوند .این چسبها
        بخاطر داشتن الیاف کنف در لای خودشون در اثر حرارت باز نمیشن. البته اگر از کار خودت در آخر
        مطمئن بودی میتونی چسب قطره ای هم بزنی که محکم بشه ولی الان نباید بزنی

اگه دوتا لوپ متقارن نباشند یعنی اونها رو با هم نپیچی طول یکی بیشتر از اون یکی میشه و امپدانس
        بالاتری ایجاد میکنه . من در عمل دیدم یک سوئیچ کمتر از اون یکی گرم میشه .
        ولی ربطی به اشباع هسته نداره . شما دو کلاف رو با هم بپیچ بعد سرهاشو جدا کن .
        یادش بخیر..من چقدر استاد عزیزی رو اذیت کردم :cry: دیگه جوابمو نمیده :sad:
        حرفهاش مثل طلا میمونه. :applause:

در مورد این تغذیه ای که داری میسازی هم من پیشنهاد میکنم خودتو درگیر این I.C ها نکنی..چون هم توان زیادی نداره و کلا خیلی مدار قدرتی ای نیست و به درد تغذیه یه امپ خوب نمیخوره.

به نظر من روی یک تغذیه تمام پل کار کنی و کار کنم بهتره :mrgreen:

مراحل کار از نظر من :

-طراحی و ساخت مدارات اولیه بعد از برق شهر نظیر فیلترها و یکسوساز و..

-ایجاد یک روش برای تغذیه تراشه این توپولوژی(مورد پایین)-میتوان از تغذیه های سوئیچینگ Top و یا حتی ترانسهای معمولی کوچک استفاده نمود

-پیدا کردن یک تراشه مناسب برای کنترل کل مدار(راه اندازی ماسفت ها - اعمال فیدبک خروجی در ورودی - پروتکشن ها و..)

-طراحی مدارات جانبی تراشه ی بالا برای اعمال فیدبک ها و ..

-راه اندازی دو تراشه گیت درایور برای درایو ماسفتهای High Side و Low Side و طراحی مدارهای جانبی ماسفتها برای بهبود عملکرد ماسفت

-انتخواب ماسفت و دیودهای Fast مناسب برای این کار

-از همه مهم تر محاسبه هسته و تعداد دورهای لازم برای ترانس مبدل و همچنین طراحی مدارهای اسنابر در صورت نیاز

-یکسوسازی و فیلترینگ خروجی توسط سلف ها و خازنها

مطمئن باش یه تغذیه با این موارد بالا ساخته بشه-دیگه تا اخر عمر از بابت تغذیه خیالت راحته..بعد دیگه میشه ماژول کاری

---------------------------------

از دوستان گرامی اگر کسی ادرس دانلود اون نرم افزار PI-Expert رو داره..ممنون میشم قرار بده اینجا ما هم یه استفاده بکنیم.

دیدگاه

http://app.en25.com/e/er.aspx?s=1264...4b0af7b4815e8a

دیدگاه

سلام

دوست عزیز ممنونم ولی من قبلا همین رو در چند صحفه ی پیش امتحان کرده بودم ولی پیلاتر شده ! :rolleyes:

راستی به موارد بالا طراحی و ساخت یک Power factor correction (مشابه انچه در منابع تغذیه کامپیوتر در توانهای بالا هست) اضافه کنید..

دیدگاه

سلام.
              راستش فکر نکنم کسی به اندازه من استاد عزیزی رو اذیت کرده باشه. ایشون واقعاً به سوئیچینگ مسلط هستند و مطالب رو در سطح بالا بیان میکنند. ولی با من هم قهر کردند و دیگه جواب من رو نمیدند و به طور کلی کمتر اینجا میبینمشون.
              کاش ایشون هم مثل استاد کوهستانی کمی به داد امثال من بی سواد میرسیدند. من مطمئن هستم که ایشون میتوانند پاسخ تمام این سوالات و مشکلات ما رو در چند ثانیه بدهند. انشاء الله مارو میبخشند و جواب میدهند.
              در مورد پوش پول هم محاسبات رو آقای عزیزی زحمت کشیده بودند. در مورد نحوه پیچیدن سیمها هم میشه گفت مطمئن هستم چون روی چند نمونه تست کردم و در تمام موارد همون یک ماسفت بیشتر گرم میشد. حتی سرهای ترانس هم جایجا کردم. اگه از سیم پیچ بود باید با جابجایی سرها اون یکی ماسفت گرم میشد. فکر میکنم آی سی مشکل داره. البته اون اندازه گیری ولتاژ هم حرفیه . باید چک کنم.
              در مورد این آی سی هم من یک نمونه ساخته شده دست یکی از دوستان دیدم. البته اون موقع نمیدونستم سوئیچینگ چیه. (الانم نمیدونم :mrgreen آورده بود واسه تست. منم با آمپ تستش کردم. کاملاً بی ایراد و پر قدرت. البته من آی سی رو ندیدم ولی میگفت TOP250 است. تو شهرمون که نبود گفتم حتماً سر کارم. چون اون موقع دیتاشیتشم نتونستم پیدا کنم. اما بعدها دیدم راست میگفته. اما الان نه به اون بنده خدا دسترسی دارم و نه اون آدمیه که بخواد اطلاعات بده. اسم آی سی هم زور زوری ازش گرفتم اون موقع.
              توان 250 وات توان کمی نیست. البته روی مداری که شما فرمودید هم تصمیم دارم کار کنم . حدود 1 کیلو وات. ولی الان که در اون حد و اندازه نیستم .توی این مدار ساده موندم چه برسه به اونها. گاماس گاماس بریم جلو بهتره.
              انشاءالله از این جواب بگیریم دو تیپ مدار رو درست کردیم که فعلاً کارمون رو راه میاندازه. بعد میریم سر وقت مدارات اساسی تر. کاش یکی به من میگفت کجا دنبال ایراد باشم. فیدبک؟؟ ورودی؟؟ آیسی؟؟و.... یکی باید به این آی سیها وارد باشه.

دیدگاه

سلام هر چند شما اصلا ما رو به حساب نمیاری... ولی یه نکته مدار فیدبک اون نقشه(مقدار مقاومتها) برای ولتاژ 48 ولت محاسبه شده شما اون مقاومتهارو با توجه به ولتاژتون تغییر دادین؟ ولتاژ پایه یک TL431 ه 2.5 ولته؟
                من تو مدار خودم امیتر وکلکتور اپتوکوپلر رو به هم اتصال دادم ومدا رو به برق زدم باری که به خروجی وصل کرده بودم(موتور DC) روشن وخاموش میشد(مثل مدار شما) پس میتونه از فید بک هم باشه (همونطور که استاد هم فرمودند(دایی جان)

من لینک رو هم امتحان کردم مشکلی نداشت.(پیلاتر یعنی چی؟ :redface

دیدگاه

دایی جان گلم
                  تو که هیچ دیتایی ندادی ببینیم چی به چیه؟
                  مثلا اندوکتانس اولیه ترانس رو اندازه گرفتی؟
                  مطمئنی سرهای ثانویه رو درست وصل کردی؟
                  با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
                    سلام هر چند شما اصلا ما رو به حساب نمیاری... ولی یه نکته مدار فیدبک اون نقشه(مقدار مقاومتها) برای ولتاژ 48 ولت محاسبه شده شما اون مقاومتهارو با توجه به ولتاژتون تغییر دادین؟ ولتاژ پایه یک TL431 ه 2.5 ولته؟
                    من تو مدار خودم امیتر وکلکتور اپتوکوپلر رو به هم اتصال دادم ومدا رو به برق زدم باری که به خروجی وصل کرده بودم(موتور DC) روشن وخاموش میشد(مثل مدار شما) پس میتونه از فید بک هم باشه (همونطور که استاد هم فرمودند(دایی جان)

من لینک رو هم امتحان کردم مشکلی نداشت.(پیلاتر یعنی چی؟ :redface
                    این چه حرفی دوست عزیز!!! شما استاد ما هستید. تا اونجایی که من فهمیدم ظاهراً در زمینه تلویزیون هم ید طولایی دارید. گمونم بتونیم با هم یه خدمات صوتی تصویری حرفه ای بزنیم :job:
                    و اما قابل توجه شما و دایی جان گل:
                    همونطور که قبلاً گفتم من مدار دیتاشیت رو بستم . مدار دیتاشیت tl431 نداره و با زنر کار کرده. من دقیقاً همون رو بستم فقط به جای دیودهای زنر از 3 تا زنر 15 ولت که با هم سری کردم استفاده کردم که میشه 45 ولت. محاسبات این مدار با برنامه درسته. حتی مدار نمونه ای که گذاشتم هم همین اولیه رو پیچیده. آقای عزیزی هم همین محاسبات رو دادند. فقط ایشون گفتند روی هسته 3530 اونم برای 250 وات که گمونم اشتباه لپی بوده.
                    هم برنامه و هم آقای عزیزی نمره سیم اولیه رو 0.9 تا 1 گفتند ولی من 0.75 پیچیدم. 20 دور سیم 0.75 اولیه و در ثانویه 6 رشته سیم 0.25 رو موازی کردم و 6 دور در خلاف جهت سیم پیچ اولیه پیچیدم. فیدبک هم 2 دور سیم 0.25 در خلاف جهت اولیه پیچیدم.
                    انتهای سیم پیچ اولیه رو به برق و ابتدای اون رو به آی سی دادم. در ثانویه هم دیود رو به ابتدای سیم پیچ وصل کردم . سلف هم 3.3 میکرو هانری است. خازن ورودی 22 میکرو که با 200 میکرو هم چک کردم فرقی نکرد. خازن خروجی هم 200 میکرو است. یه خازن 2.2 نانو پلی استر هم بین انتهای اولیه و انتهای ثانویه قرار دادم که گویا باید خازن مخصوصی باشه ولی من از همین پلی استرهای ولتاژ بالا استفاده کردم. هسته هم42/21/15 است.
                    واسه اطمینان سرهای اولیه رو جابجا کردم نشد. ثانویه رو جابجا کردم نشد.
                    به طور کلی مدار اصلاً کار نمیکنه.
                    برای اندوکتانس هم نه سلف متر دارم و نه اسکوپ. البته باید برم یک مقدار سیم نمره 0.9 بگیرم. ولی فکر نمیکنم دلیلش این باشه. چون هر اشکالی که داشته باشه باید کار کنه . نهایتاً در جریان دهی یا ولتاژ مشکل داشته باشه. ولی این اصلاً کار نمیکنه. ایراد قبلی که مدار قطع وصل میشد از دیود P6KE200 بود که نشتی داشت. حالا که عوضش کردم مدار کلاً کار نمیکنه فقط روی فیدبک یه ولتاژ 5 تا 6 ولت دارم .

دیدگاه

:redface: شرمنده دقت نکرده بودم :redface: :redface: ولی خوب بازم مقدار مقاومتها خیلی مهمه. اصلا شما این فایلی که گذاشتم رو یه نگاهی بکن مخصوص عیب یابیه(دیشب اینو تو helpبرنامه پیدا کردم)

http://www.persiangig.com/pages/down...g.com/an14.pdf

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk

این چه حرفی دوست عزیز!!! شما استاد ما هستید. تا اونجایی که من فهمیدم ظاهراً در زمینه تلویزیون هم ید طولایی دارید. گمونم بتونیم با هم یه خدمات صوتی تصویری حرفه ای بزنیم :job:
                        و اما قابل توجه شما و دایی جان گل:
                        همونطور که قبلاً گفتم من مدار دیتاشیت رو بستم . مدار دیتاشیت tl431 نداره و با زنر کار کرده. من دقیقاً همون رو بستم فقط به جای دیودهای زنر از 3 تا زنر 15 ولت که با هم سری کردم استفاده کردم که میشه 45 ولت. محاسبات این مدار با برنامه درسته. حتی مدار نمونه ای که گذاشتم هم همین اولیه رو پیچیده. آقای عزیزی هم همین محاسبات رو دادند. فقط ایشون گفتند روی هسته 3530 اونم برای 250 وات که گمونم اشتباه لپی بوده.
                        هم برنامه و هم آقای عزیزی نمره سیم اولیه رو 0.9 تا 1 گفتند ولی من 0.75 پیچیدم. 20 دور سیم 0.75 اولیه و در ثانویه 6 رشته سیم 0.25 رو موازی کردم و 6 دور در خلاف جهت سیم پیچ اولیه پیچیدم. فیدبک هم 2 دور سیم 0.25 در خلاف جهت اولیه پیچیدم.
                        انتهای سیم پیچ اولیه رو به برق و ابتدای اون رو به آی سی دادم. در ثانویه هم دیود رو به ابتدای سیم پیچ وصل کردم . سلف هم 3.3 میکرو هانری است. خازن ورودی 22 میکرو که با 200 میکرو هم چک کردم فرقی نکرد. خازن خروجی هم 200 میکرو است. یه خازن 2.2 نانو پلی استر هم بین انتهای اولیه و انتهای ثانویه قرار دادم که گویا باید خازن مخصوصی باشه ولی من از همین پلی استرهای ولتاژ بالا استفاده کردم. هسته هم42/21/15 است.
                        واسه اطمینان سرهای اولیه رو جابجا کردم نشد. ثانویه رو جابجا کردم نشد.
                        به طور کلی مدار اصلاً کار نمیکنه.
                        برای اندوکتانس هم نه سلف متر دارم و نه اسکوپ. البته باید برم یک مقدار سیم نمره 0.9 بگیرم. ولی فکر نمیکنم دلیلش این باشه. چون هر اشکالی که داشته باشه باید کار کنه . نهایتاً در جریان دهی یا ولتاژ مشکل داشته باشه. ولی این اصلاً کار نمیکنه. ایراد قبلی که مدار قطع وصل میشد از دیود P6KE200 بود که نشتی داشت. حالا که عوضش کردم مدار کلاً کار نمیکنه فقط روی فیدبک یه ولتاژ 5 تا 6 ولت دارم .
                        دایی جان
                        مدار فلایبک خیلی به اندوکتانس اولیه حساسه. توصیه می کنم یه ویکتور88 بگیر یا یک سلف متر بگیری تا با حدس و گمان پیش نری
                        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستان عزیز . تاپیک خیلی جالبیه . من تو تاپیکا نبودم ولی خیلی استفاده کردم از نظر دوستان .

من یه مشکل اساسی تو سوییچینگ دارم فکر کنم یه اصل رو رعایت نمیکنم و کلا جواب نمیگیرم ( کاش مشکل من هم داغ کردن یه ماسفت بود )

از دوستان اگر به من کمک کنند و بگن ایراد کارم کجاست خیلی ممنون میشم .

من میخوام یه DC to DC converter بسازم که 12 ولت رو به 18 ولت تبدیل کنه و تقریبا 60 وات باشه . از فول بریج میخوام استفاده کنم . برای کنترل هم از یه میکرو MEGA8 استفاده میکنم . بعد از مطالعه ی نظرات دوستان در این تاپیک و تاپیک های قبلی و مطالعه چند کتاب و دیتاشیت هسته های فریت به این نتیجه رسیدم که در فرکانس 50Khz یک هسته فریت EE3030S مال SAMWHA برای این توان با توپولوژی فول بریج مناسبه ( البته من محض احتیاط و تست های بعدی یه هسته EE4242S هم خریدم و با اون هم تست کردم ) . بعد از محاسبات تعداد دور اولیه و ثانویه برای اولیه 10 دور و برای ثانویه 15 دور به دست اومد . بعد برای یه تست ساده واسه میکرو یه برنامه نوشتم و یه فرکانس 50KHz رو رو دو تا پایش ایجاد کردم که معکوس هم بودن بعد 4 تا mosfet به شماره ]IRFZ44 رو با 4 تا مداز Totem pole که هر کدوم یه BD139 و یه BD140 دارن درایو کردم بعدش خروجی ترانس رو به یه پل دیود فست دادم بعد هم یه خازن 1000u تو خروجی گذاشتم .

و اما مشکل من :
                          http://eshop.eca.ir/
                          در خروجی توان من از 500mW بیشتر نمیشه (با بارهای مختلف امتحان کردم ) :sad: البته اینو بگم که باطری که برای تست استفاده کردم توانش 20 وات هستش !! ولی خوب با این توان حداقل تو خروجی که باید 20*75. یا 15 وات رو داشته باشم

مدار رو هم روی برد بورد بستم

خودم که فکر میکنم یه ایراد خیلی کلی تو کارم هست حالا از دوستان هر کی راهنماییم کنه خیلی ممنون میشم

دیدگاه

منبعت کم میاره یا سیمهایی که قسمت قدرت مدارت هست ضعیف هستن اونارو چککن 100W در ورودی لازم داری داداش! که مدارت کم نیاره
                            بدشم چرا از یه ترانزیستور استفاده نکردی؟ توپولوژی شما مال 400 وات به بالاست! بدشم مدار رو بزار اینجا ببینیم چی رو بستی!

دیدگاه

دو باره سلام . خیلی ممنونم از راهنمایی هاتون . در مورد منبع گفتم 20 وات رو میتونه بده در ضمن اگه کم بیاره باید ولتاژش افت کنه درسته ؟؟ منبع رو با یه مقاومت های مختلف تست کردم 20 وات رو میده . با نظر شما هم در مورد توپولوژی موافقم که میشه از Flyback استفاده کرد ولی من خواستم فوروارد کار کنم . در مورد سیمها هم هر دو طرف هم اولیه و هم ثانویه با قطر 1mm استفاده کردم . اینم لینک شماتیک مدار :

http://www.turboimagehost.com/p/2469134/smps2.JPG.html

بازم ممنونم از پاسختون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط misi2200
                                دو باره سلام . خیلی ممنونم از راهنمایی هاتون . در مورد منبع گفتم 20 وات رو میتونه بده در ضمن اگه کم بیاره باید ولتاژش افت کنه درسته ؟؟ منبع رو با یه مقاومت های مختلف تست کردم 20 وات رو میده . با نظر شما هم در مورد توپولوژی موافقم که میشه از Flyback استفاده کرد ولی من خواستم فوروارد کار کنم . در مورد سیمها هم هر دو طرف هم اولیه و هم ثانویه با قطر 1mm استفاده کردم . اینم لینک شماتیک مدار :

http://www.turboimagehost.com/p/2469134/smps2.JPG.html

بازم ممنونم از پاسختون
                                داری با میکرو درایوش میکنی؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X