اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت اینورتر جوشکاری

سلام به همه
    من یه کم تو نت چرخیدم چند تا مدار دیگه دیدم تو اونها هم گفته شده بود بدون نظارت ولتاژ ولتاژ بی باری تا 100 ولت میرفته :eek: خوب چه بهتر پس ما هم از تجربه اونا استفاده میکنیم چون به هر حال مدار قبلیم دیگه در دسترس نیست که بخوام تست کنم پس باید یکی بسازیم و عملا روی اون تست کنیم.
    پس در نتیجه ولتاژ خروجی رو همون 26 در نظر میگیریم
    خوب تو این مرحله باید بریم سراغ طراحی ترانس ولی چون فرکانس کاری تو این مرحله مهمه اجازه بدید به سوئیچهایی که من تو نظرم هست یه نگاهی بندازیم ببینیم کدومشون بهتره و فرکانس کاریمون رو انتخاب کنیم.سوئیچهایی که من دارم اینهاست:7MBR50SB120 ,BSM75GB120,BSM50GP120
    BSM75GB120:ماکزیمم فرکانس کاری که من از روی دیتا شیت حساب کردم 1612 کیلوهرتز بود که البته طبق رفرنسهای شرکتهای قطعه سازی 5% این مقدار رو میشه به عنوان فرکانس کار سوئیچ انتخاب کرد که میشه 80 کیلوهرتز
    7MBR50SB120:ماکزیمم فرکانس 884کیلو هرتز که ضربدر 5% میشه 44.2 کیلوهرتز
    BSM50GP120:ماکزیمم فرکانس کار میشه 1869 کیلو هرتز که ضربدر 5% میشه93 کیلو هرتز
    خوب حالا دوستان درباره فرکانس کاری اینکه کدوم سوئیچ بهتره نظر بدید (البته یه بار دیگه محاسبات رو هم انجام بدید شاید من اشتباه داشته باشم)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
      سلام به همه
      من یه کم تو نت چرخیدم چند تا مدار دیگه دیدم تو اونها هم گفته شده بود بدون نظارت ولتاژ ولتاژ بی باری تا 100 ولت میرفته :eek: خوب چه بهتر پس ما هم از تجربه اونا استفاده میکنیم چون به هر حال مدار قبلیم دیگه در دسترس نیست که بخوام تست کنم پس باید یکی بسازیم و عملا روی اون تست کنیم.
      پس در نتیجه ولتاژ خروجی رو همون 26 در نظر میگیریم
      خوب تو این مرحله باید بریم سراغ طراحی ترانس ولی چون فرکانس کاری تو این مرحله مهمه اجازه بدید به سوئیچهایی که من تو نظرم هست یه نگاهی بندازیم ببینیم کدومشون بهتره و فرکانس کاریمون رو انتخاب کنیم.سوئیچهایی که من دارم اینهاست:7MBR50SB120 ,BSM75GB120,BSM50GP120
      BSM75GB120:ماکزیمم فرکانس کاری که من از روی دیتا شیت حساب کردم 1612 کیلوهرتز بود که البته طبق رفرنسهای شرکتهای قطعه سازی 5% این مقدار رو میشه به عنوان فرکانس کار سوئیچ انتخاب کرد که میشه 80 کیلوهرتز
      7MBR50SB120:ماکزیمم فرکانس 884کیلو هرتز که ضربدر 5% میشه 44.2 کیلوهرتز
      BSM50GP120:ماکزیمم فرکانس کار میشه 1869 کیلو هرتز که ضربدر 5% میشه93 کیلو هرتز
      خوب حالا دوستان درباره فرکانس کاری اینکه کدوم سوئیچ بهتره نظر بدید (البته یه بار دیگه محاسبات رو هم انجام بدید شاید من اشتباه داشته باشم)
      منظور شما اینه که جمع مقادیر ton+toff+tr+tf در سویچ 0.05 مقدار کل طول پالس رو تشکیل میدن. :read:
      این مدعیان در طلبش بی خبرانند
      آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

سلام به همه اونا که بودن اما الان نیستن...! دوستان ما کجا رفتند یاران را چه شد؟
        اقا بابک منظور من این بود که تو اون فرکانسی که تو دیتاشیت به عنوان فرکانس ماکزیمم داده دیگه قطعه سوئییچ نمیکنه و ما هر چی از اون فرکانس بیاییم پایین تر تلفات کمتری خواهیم داشت حالا چقدر بیایم پایین؟ شرکت semikon میگه 5% اون فرکانس ماکزیمم. اوکی؟
        درباره قطعه ها هم خودم نظرم روی مورد اخری هست چون داخلش دیود هم داره و طراحی برد رو راحت میکنه درباره فرکانس هم به نظرم 40کیلو هرتز خوبه
        لطفا اساتید نظرشونو بگن...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط B2
          سلام به همه اونا که بودن اما الان نیستن...! دوستان ما کجا رفتند یاران را چه شد؟
          اقا بابک منظور من این بود که تو اون فرکانسی که تو دیتاشیت به عنوان فرکانس ماکزیمم داده دیگه قطعه سوئییچ نمیکنه و ما هر چی از اون فرکانس بیاییم پایین تر تلفات کمتری خواهیم داشت حالا چقدر بیایم پایین؟ شرکت semikon میگه 5% اون فرکانس ماکزیمم. اوکی؟
          درباره قطعه ها هم خودم نظرم روی مورد اخری هست چون داخلش دیود هم داره و طراحی برد رو راحت میکنه درباره فرکانس هم به نظرم 40کیلو هرتز خوبه
          لطفا اساتید نظرشونو بگن...
          با فرکانس 40 کیلوهرتز هسته خیلی بزرگ نمیشه؟
          اونا از ماسفت استفاده میکنن فرکانس باید حدود
          300 یا 400 کیلوهرتزی باشه. oo:
          تو دیتاشیت این سویچها معمولآ مقدار فرکانس کاری
          نیست فکر میکنم از روی ton+toff+tr+tf محاسبه
          میشه نظر اساتید واجب شد :redface:
          راستی فول بریج کار میکنید ؟ درایور سویچ ها چی در نظر گرفتید؟

دیدگاه

دوستان سلام
            B2 جان قیمت این igbt ها که مشخص کردی رو میشه لطفا بگی چقدره؟(حدس میزنم بالا باشن با توجه به مشخصاتشون)در ضمن یکیشون برای سه فازه؟(یا من اشتباه میکنم)
            من یه مدل اینورتر رو بررسی کردم برای فرکانس کاری صحبت از 50kHz کرده بود و هستشم EE6565 بود و جریان هم نوشته بود از 20 تا 160
            پس با این حساب بدست آوردن 160 آمپر با هسته EE6565 در فرکانس 50کیلو قابل دسترسی هستش و هسته خیلی بزرگ نمیشه(البته اگر فرض رو بر این بزاریم که نوشته های روی پلاک دستگاه درست باشه و صادقانه)
            راستی سویچ دستگاه هم igbt بود که دوتا دوتا با هم موازی شده بود و مجموعا8 تا سویچ بود(توپولوزی فول بریج) و شماره سوییچ ها K50T60 که همون IKW50N60T هستش بود
            من با توجه به این که تهران نیستم و فقط قیمت قطعات از طریق سایت ها رو دسترسی دارم در نتیجه نتونستم قیمت دقیقا این igbt هارو پیدا کنم ولی قیمت قطعات مشابه این سویچ هارو تونستم پیدا کنم که حدودا 2500 هستش یعنی تقریبا 20 هزارتومن قیمت سوییچ هامون میشه
            اگر ممکنه شما هم یه قیمت حدودی تعیین کنید تا پروژه رو اگر شد اقتصادی پیش ببریم
            برای بالاتر بودن خودتو ببر بالا،دیگرانو پایین نیار
            چون ممکنه دستت به همه نرسه تا بیاریشون پایین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak1367
              با فرکانس 40 کیلوهرتز هسته خیلی بزرگ نمیشه؟
              اونا از ماسفت استفاده میکنن فرکانس باید حدود
              300 یا 400 کیلوهرتزی باشه. oo:
              400 کیلو هرتز؟اونم با هارد سوئیچینگ oo: حتما شوخی میکنی.منم قبلا افزایش فرکانس رو خیلی اسون تصور میکردم ولی تو توانهای بالا برای افزایش فرکانس باید به نکات زیادی توجه کرد که همشون هم تو تلفات نقش دارن.دقیقا به خاطر همین قضیه تو توانهای بالا از روش سافت سوئیچینگ استفاده میشه تازه اگه از تلفات هسته چشم پوشی کنیم که تو اون فرکانس چگالی شار هم محدود تر میشه. توضیحات بیشتر رو هم به اساتید از جمله دایی جان که LLC هم کار میکنن میسپاریم.
              تو دیتاشیت این سویچها معمولآ مقدار فرکانس کاری
              نیست فکر میکنم از روی ton+toff+tr+tf محاسبه
              میشه نظر اساتید واجب شد :redface:
              همینو که حساب کردی میشه زمان یه پریود سوئیچت که وارونش میشه فرکانس اوکی؟
              راستی فول بریج کار میکنید ؟ درایور سویچ ها چی در نظر گرفتید؟
              قرار نشد دیگه از ما جلو بزنی...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m_j_rad
                دوستان سلام
                B2 جان قیمت این igbt ها که مشخص کردی رو میشه لطفا بگی چقدره؟(حدس میزنم بالا باشن با توجه به مشخصاتشون)در ضمن یکیشون برای سه فازه؟(یا من اشتباه میکنم)
                اون اولیه قیمتش 75000 تومنه که اگه بخواهیم فول بریج کار کنیم باید دوتا بخریم که میشه150 تومن ناقابل
                دومی هم حدود 160 باید باشه اون دو تای اخر هم حدود 140 تومن هستن در ضمن همشون 3 فاز هستن
                در ضمن اینورتری که میگی بحث شده بود رو کجا دیدی؟ بگو ما هم ببینیم

دیدگاه

سلام دایی های گلم
                  مگه شما قصد ندارید از سافت سوئیچینگ استفاده کنین؟!
                  پس چرا دنبال IGBT و فرکانس پایین هستین؟
                  من دوتا PDF دارم که اطلاعات دوتا اینورتر توشه. نقشه کلی هم داره. به نظرم برای شروع مفیده:
                  http://www.4shared.com/file/so_2zLTj/Welding.html
                  با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    سلام دایی های گلم
                    مگه شما قصد ندارید از سافت سوئیچینگ استفاده کنین؟!
                    پس چرا دنبال IGBT و فرکانس پایین هستین؟
                    من دوتا PDF دارم که اطلاعات دوتا اینورتر توشه. نقشه کلی هم داره. به نظرم برای شروع مفیده:
                    http://www.4shared.com/file/so_2zLTj/Welding.html
                    سلام به دایی عزیز
                    دوتا PDF ها یکیش فول بریج بود اون یکی چی بود؟
                    در سافت سویچ آی سی کنترلر pwm فرق داره ؟
                    سافت سویچ همون رزونانسیه؟
                    چقدر سئوال پرسیدم شرمنده :redface:

دیدگاه

سلام دایی جان
                      اون یکی asymmetrical half bridge هست. میشه بهش فلایبک دوبل سوئیچ هم گفت. بخاطر همین توی خروجی از یه دیود استفاده کرده. روش بدی هم نیست چون ما توی جوشکاری به جریان ثابت نیاز داریم و فلایبک برای اینکار خوبه. اما فول بریدج یه چیز دیگست.
                      چندین نوع سافت سوئیچ داریم و توی همه اونها از خاصیت رزونانسی سلف و خازن استفاده میشه .
                      یکیش روزنانس با فرکانس ثابته که معروفترین نوعش phase shift resonance convertor هست و از روش شیفت فاز برای تغییر جریان خروجی استفاده می شه. آی سی معروفش UC3875 بود و پایا داشت. برای جوشکاری هم بد نیست.
                      روش دیگه روزنانس با فرکانس متغیره انواع متنوعی داره. مثلا نوع LLC برای منابع تغذیه مناسبه و ای سی PLC810 برای اینکاره که لیون داره. نوع دیگه فرکانس متغیر منابع رونانسی سری-موازی هستند که خوراک جوشکاری اند:
                      http://www.metsahovi.fi/~jwagner/tmp/00502357.pdf

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        روش دیگه روزنانس با فرکانس متغیره انواع متنوعی داره. مثلا نوع LLC برای منابع تغذیه مناسبه و ای سی PLC810 برای اینکاره که لیون داره. نوع دیگه فرکانس متغیر منابع رونانسی سری-موازی هستند که خوراک جوشکاری اند:
                        http://www.metsahovi.fi/~jwagner/tmp/00502357.pdf
                        دست شما درد نکنه :applause:
                        وقتی مثلآ ولتاژ افت میکنه آیسی هم پهنای پالس و بالا میبره و هم فرکانسو و ماهم باید ترانس رو طوری محاسبه کنیم که
                        پس نزدیک شدن فرکانس به اون حدود کل خروجی به رزونانس در بیاد.... درست درس پس دادم؟
                        خب اگر حدسم درسته رزونانسو هم با بالا رفتن هم با پایین اومدن فرکانس میشه ایجاد کرد کدوم مد نظره.

دیدگاه

دمت دایی جان
                          معمولا فرکانس رزونانس نسبت بار تغییر می کنه. وظیفه کنترلر اینه که جریان یا ولتاژ مد نظر مارو ثابت نگه داره. برای اینکار هم فرکانس رو تغییر میده.
                          عناصر منابع رزونانسی طوری محاسبه میشن که در بار کامل بهترین شکل موج رزونانس و کمترین تلفات رو داشته باشن. اما در بارهای کمتر عموما از رزونانس کامل خارج میشن و تلفاتشون میره بالا.
                          بخاطر همین برای جوشکاری که قراره بار کامل از منبع کشیده بشه ایده آل هستند.
                          متاسفانه اطلاعات چندانی درباره این منابع در دست نیست و مدارات کمی واقعا ساخته شدند. اما شرکتهای پیشرو تولیداتی دارند که مارو حیرت زده می کنند. مثلا منبعی به اندازه کف دست می تونه بیشتر از 1 کیلووات توان بده و حتی فن هم نداره. نویز و EMI اون هم خیلی خیلی کمتر از منابع معموله!
                          پس هرکی وارد این عرصه بشه می تونه کشفیات خودشو داشته باشه.
                          مثلا توی کوره های القایی میشه براحتی از روش رزونانس سرخود استفاده کرد و تلفات رو به شدت کم کرد و....

دیدگاه

سلام چرا همه بحثها وقتی اتفاق میفته که من نیستم؟! :sad:
                            سافت سوئیچینگ؟ ما هنوز جوونیم رحم کن دایی جان اون igbt هارو هم دارم و میخوام ازشون استفاده کنم فکرم نمیکنم بیشتر از 50 کیلو جواب بدن
                            دربارهdouble switch asymmetric forward converter هم مقاله AN3200 رو از ST دانلود کنید خیلی مفیده ولی من میخوام فول بریج کار کنم چون برای توانهای بالاتر هم کار میکنه و ترانش هم کوچیکتره. با اینکه کسی درباره سوال اصلی نظری نداد ولی برای اینکه بحث پیش بره اجازه بدید فرکانس رو 50 کیلو در نظر بگیریم igbt هم همون مورد اخر رو برداریم.
                            خوب میرسیم به بحث واقعا شیرین طراحی ترانس خوب تو مدار قبلی استاد عزیزمون قاصد دل هسته E6565 رو طبق دیتا شیت معرفی کردن که با توان جدیدمون دیگه نمیتونیم از اون استفاده کنیم پس باید یه هسته دیگه انتخاب کنیم حالا اینجا به کمک دایی جان و بقیه اساتید احتیاج داریم که باتوجه به فرکانس کاریمون و توان یه هسته معرفی کنن.در واقع نمیدونم اقای قاصد دل اون دیتاشیت رو از کجا اورده بودن

دیدگاه

توی 50 کیلوهرتز هم می تونی سافت سوئیچ کار کنی دایی جان.
                              بهرحال انتخاب ترانس وابستگی زیادی به نوع و جنس سیم داره. در واقع اگه اثر پوستی رو نادیده بگیرید می تونید از هسته EE55/55/21 هم برای توان ورودی 5 کیلووات استفاده کنید. اما توی 50 کیلوهرتز نمیشه اثر پوستی رو نادیده گرفت.
                              اگه سیم های جنس خوب چند رشته (لیتز)دارید یا می تونید با موازی کردن و بافتن رشته های بسیار باریک اونو بسازید و برای ثانویه از فویل استفاده می کنید، هسته EE55/55/25 کافیه.
                              اما اگه سیم های معمولی دارید و تعداد زیادی رو نمی تونید موازی کنید، از هسته EE65/65/27 یا بزرگتر استفاده کنید.

دیدگاه

دایی من فرکانس رو پایین اوردم که مجبور نشم برم سراغ منالع رزونانسی چون چیزی ازش نمیدونم و یه نمونه هم نساختم!
                                درباره هسته منظورتون همون هسته قبلیه؟ مشخصاتش تو صفحه اول تاپیک هست.دایی سیم لیتز از کجا میشه خرید؟ لاتون چطور؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X