اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای ساخت منبع تغذیه سویچینگ از نوع boost

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک برای ساخت منبع تغذیه سویچینگ از نوع boost

مواردی که فرمودین درسته
    ولی بازم منظور من چیز دیگه ای بود . :biggrin:
    منظور تفاوت در محدودیت ارائه ی توان از نظر عملکرد بنیادی اصلاح توان اکتیو ، با یک بوستر ساده یا چاپر افزاینده بود .
    به این صورت که چرا ماکزیمم توان یک بوستر دی سی تو دی سی به 150 وات محدود شده
    اما یک سیستم اصلاح توان تا 6 کیلو وات هم به صورت تک سوییچ وجود داره و هر دو هم فلای بک هستند ؟
    چرا ماکزیمم توان یک بوستر دی سی تو دی سی به 150 وات محدود شده
    بنده عرض کردم در تئوری اینطور ذکر شده و در عمل تا 20 وات ساختم.
    شاید بشه ساخت تا لازم نباشه که همونطور که جناب وزیری گفتن کسی نمیره سراغش.
    اما یک سیستم اصلاح توان تا 6 کیلو وات هم به صورت تک سوییچ وجود داره و هر دو هم فلای بک هستند
    بله هر دو فلایبک هستن اگر اون بحث تئوری رو قبول کنیم و دنبال فرقی بین ایندو باشیم میشه حدس هایی زد
    احتمال استفاده از تکنیک های رزونانسی وجود داره البته من تحقیق جامعی در این مورد ندارم فقط حدس میزنم.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

این http://www.stevehv.4hv.org/12kwPFC.htm ادعا کرده که یه PFC 12 کیلوات ساخته! ولی به کنترولرش که دقدق کردم دیدم از UC3526 استفاده کرده که هر چی گشتم به PFC ربطی نداشت...

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : کمک برای ساخت منبع تغذیه سویچینگ از نوع boost

نوشته اصلی توسط Ghasede del
        بنده عرض کردم در تئوری اینطور ذکر شده و در عمل تا 20 وات ساختم.
        شاید بشه ساخت تا لازم نباشه که همونطور که جناب وزیری گفتن کسی نمیره سراغش.بله هر دو فلایبک هستن اگر اون بحث تئوری رو قبول کنیم و دنبال فرقی بین ایندو باشیم میشه حدس هایی زد
        احتمال استفاده از تکنیک های رزونانسی وجود داره البته من تحقیق جامعی در این مورد ندارم فقط حدس میزنم.
        بله مرسی .
        خوب بیشتره این تئوریها مربوط به سال های قبله .
        الان شاهد هستیم که فلایبک تا 300 وات هم ساخته می شه
        از اونجا که در بوستر سطح ، توان خروجی حاصل جمع توان فلایبک با توان منتقل شده از طرف منبع و از طریق مسیر سلف و دیود (یا خود دیود) به بار هست این توان به 600 وات هم می رسه .
        و در آخر اینکه در اصلاح توان به روش اکتیو ، در حالتهایی مثل اینترلیود ، این توان حداقل دو برابر می شه چون هر سیکل به دو نیم سیکل تقسیم و در هر نیم سیکل یک مرحله از ماکزیمم توان به بار منتقل می شه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ~HB~
          بله مرسی .
          خوب بیشتره این تئوریها مربوط به سال های قبله .
          الان شاهد هستیم که فلایبک تا 300 وات هم ساخته می شه
          از اونجا که در بوستر سطح ، توان خروجی حاصل جمع توان فلایبک با توان منتقل شده از طرف منبع و از طریق مسیر سلف و دیود (یا خود دیود) به بار هست این توان به 600 وات هم می رسه .
          و در آخر اینکه در اصلاح توان به روش اکتیو ، در حالتهایی مثل اینترلیود ، این توان حداقل دو برابر می شه چون هر سیکل به دو نیم سیکل تقسیم و در هر نیم سیکل یک مرحله از ماکزیمم توان به بار منتقل می شه .
          ببینید توصیه تا 150 وات هست
          فورواد دو سیچ رو همه جا توصیه میکنن حداکثر تا 500 وات استفاده بشه اما در سایت های روسی و انگلیسی آماتور باهاش
          اینورتر جوش میسازن من خودم 2 سال پیش تست کردم .
          شما پاور فاکتور رو تا 1200 وات قابل استفاده میدونید اما در توانهای4000 و 8000 داره استفاده میشه.
          در مورد بوست که این تاپیک هم روی اون تاکید داره من چندسال پیش 12 ولت رو به 24 ولت 20 وات تبدیل کردم با فرکانس
          50 کیلوهرتز بعد کمی روش تحقیق کردم و خواستم توان رو به 50 برسونم اما نشد الان اگر سرم خلوت بشه باز تست میکنم
          اما در ولتاژهای بالا تست نکردم شاید ولتاژ ورودی رو 300 در نظر بگیریم بشه توان خوبی ازش گرفت .

دیدگاه

اقا دعوا دعوا!!

در مورد اینکه تو تئوری اورده شده تا 150وات: تو طراحی همیشه بحث صرفه اقتصادی اول از همه مطرح میشه. میشه بوست رو تا چند کیلو وات هم ساخت ولی با توجه به ابعاد مورد نیاز برای هسته و همچنین نیاز به کنترل خیییلی حساب شده برای سوییچا که یه زمانی متلاشی نشن هیچوقت توان بالا ازش نمیگیرن. وقتی توان بره بالای توئولوژی ها ی دیگه ارزون تر در میان. همه جا میگن فورواد دو سوییچ تا دیگه. شما شارژر های باطری های bts مخابران رو بررسی بکنید. 1300 وات هاش تمامن فوروارد معمولی و 2000 وات هاش تماما فوروارد دو سوییچ هستن. پس گرفتن این توان از این توپولوژی همچین اماتور هم نیست. این یک مثال بود و موارد خیییلی زیادی دیدم که حتی توان رو تا 4 کیلو وات از فوروارد گرفتن. 1 کیلو وات از فلایبک هم دیدم بگیرن. ولی هسته بزرگ میشه. فلایبک امنیت بالایی داره. وقتی قابلیت اطمینان تو اولویت باشه طراح حاظر میشه هسته رو سه برابر بکنه.

و خدمت اقا اروین گل عرض بکنم که منم اولین باری که دیدم از این روش استفاده شده بود سه روز ملنگ بودم. چند سال پیش بود دیدم تو مدار شارژر یه یو پی اس از 3843 استفاده شده بود. توپولوژی فوروارد بود. خازن ورودی نداشت و ولتاژ ضربان دار تغذیش میکرد. قبل از اینکه مدار رو تحلیل کنم گفتم دور از جون طراح مدارش گفتم چه ابلهی بوده. این دو کیلو واته. چرا پی اف سی نزاشته. بعد نمونه جریانشو گرفتم دیدم ای بابا. این که داره تقریبا سینوسی جریان میکشه. جالب بود برام. تو ورودی بعد از پل دیدود اصلا خازن نزاشته بود. از ولتاژ بعد از پل دیود نمونه گرفته بود داره بود به یک شبکه اپ امپی که با چند تا ترانزیستور و یک اپ امئ و ورودی های رمپ اسیلاتور و نمونه جریان سورس رسما یه فوروارد ساخته بود که مث پی اف سی تو تمام ولتاژ ها جریان میکشید. البته زیر 40 ولت رو نمیکشید. پس مثل پی اف سی 3854 دقیق نیست. ولی خب مفت مفت قطعاتشو نصف کرده بود و فقط کمی هسته رو بزرگتر کرده بود.

و اما حرف من. بابا من یه چیزی گفتم. منظوری این بود که یه irfz44 میتونه یه بوست تا 500 وات رو ساپورت کنه. هیچ حرفی از هسته و اشباعش و جزییات طرح نزدم. یه مثال کلی بود. لطفا منو معاف کنین )

دیدگاه

قاصد جان من 90w هم ساختم.

مهدی جان این آنالوگ کارا چه کارا که نمیکنن :biggrin:

دیدگاه

و اما حرف من. بابا من یه چیزی گفتم. منظوری این بود که یه irfz44 میتونه یه بوست تا 500 وات رو ساپورت کنه. هیچ حرفی از هسته و اشباعش و جزییات طرح نزدم. یه مثال کلی بود. لطفا منو معاف کنین )
                سلام
                نه دیگه وقتی اینجا حرفی میزنی باید مراقب باشی چون اکثرآ یه پروژه ای تو دست دارن وقت کمه برای تست برای همین سریع بهت گیر میدن تا مجبور شی
                یکی بسازی و من خودم دوست داشتم روی بوست یه تحقیق درست و حسابی بکنم حالا راحت شدم ساخت یه بوست 12 ولت ورودی 500 وات با شما
                و ساخت یه پاور فاکتور 1200 وات هم با جناب ~HB~ منم میشم داور مراقبم دعوا نشه :biggrin:

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : کمک برای ساخت منبع تغذیه سویچینگ از نوع boost

ببینید توصیه تا 150 وات هست
                  فورواد دو سیچ رو همه جا توصیه میکنن حداکثر تا 500 وات استفاده بشه اما در سایت های روسی و انگلیسی آماتور باهاش
                  اینورتر جوش میسازن من خودم 2 سال پیش تست کردم .
                  شما پاور فاکتور رو تا 1200 وات قابل استفاده میدونید اما در توانهای4000 و 8000 داره استفاده میشه.
                  در مورد بوست که این تاپیک هم روی اون تاکید داره من چندسال پیش 12 ولت رو به 24 ولت 20 وات تبدیل کردم با فرکانس
                  50 کیلوهرتز بعد کمی روش تحقیق کردم و خواستم توان رو به 50 برسونم اما نشد الان اگر سرم خلوت بشه باز تست میکنم
                  اما در ولتاژهای بالا تست نکردم شاید ولتاژ ورودی رو 300 در نظر بگیریم بشه توان خوبی ازش گرفت .
                  برای پاورفکتور عرض کردم حداقل دوبرابر یعنی مثلا 1200 وات .
                  جایی هم نگفتم فقط تا 1200 وات قابل استفاده است !!!
                  پاورفکتور برای سیستم های تک فاز تا سقف 3 کیلو وات و برای سه فاز از حداقل 6 تا 10 کیلو وات دیدم که استفاده شده
                  در مورد بقیه ی مواردی هم که فرمودین بحثی نیست و درسته .

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                  اقا دعوا دعوا!!

در مورد اینکه تو تئوری اورده شده تا 150وات: تو طراحی همیشه بحث صرفه اقتصادی اول از همه مطرح میشه. میشه بوست رو تا چند کیلو وات هم ساخت ولی با توجه به ابعاد مورد نیاز برای هسته و همچنین نیاز به کنترل خیییلی حساب شده برای سوییچا که یه زمانی متلاشی نشن هیچوقت توان بالا ازش نمیگیرن. وقتی توان بره بالای توئولوژی ها ی دیگه ارزون تر در میان. همه جا میگن فورواد دو سوییچ تا دیگه. شما شارژر های باطری های bts مخابران رو بررسی بکنید. 1300 وات هاش تمامن فوروارد معمولی و 2000 وات هاش تماما فوروارد دو سوییچ هستن. پس گرفتن این توان از این توپولوژی همچین اماتور هم نیست. این یک مثال بود و موارد خیییلی زیادی دیدم که حتی توان رو تا 4 کیلو وات از فوروارد گرفتن. 1 کیلو وات از فلایبک هم دیدم بگیرن. ولی هسته بزرگ میشه. فلایبک امنیت بالایی داره. وقتی قابلیت اطمینان تو اولویت باشه طراح حاظر میشه هسته رو سه برابر بکنه.

و خدمت اقا اروین گل عرض بکنم که منم اولین باری که دیدم از این روش استفاده شده بود سه روز ملنگ بودم. چند سال پیش بود دیدم تو مدار شارژر یه یو پی اس از 3843 استفاده شده بود. توپولوژی فوروارد بود. خازن ورودی نداشت و ولتاژ ضربان دار تغذیش میکرد. قبل از اینکه مدار رو تحلیل کنم گفتم دور از جون طراح مدارش گفتم چه ابلهی بوده. این دو کیلو واته. چرا پی اف سی نزاشته. بعد نمونه جریانشو گرفتم دیدم ای بابا. این که داره تقریبا سینوسی جریان میکشه. جالب بود برام. تو ورودی بعد از پل دیدود اصلا خازن نزاشته بود. از ولتاژ بعد از پل دیود نمونه گرفته بود داره بود به یک شبکه اپ امپی که با چند تا ترانزیستور و یک اپ امئ و ورودی های رمپ اسیلاتور و نمونه جریان سورس رسما یه فوروارد ساخته بود که مث پی اف سی تو تمام ولتاژ ها جریان میکشید. البته زیر 40 ولت رو نمیکشید. پس مثل پی اف سی 3854 دقیق نیست. ولی خب مفت مفت قطعاتشو نصف کرده بود و فقط کمی هسته رو بزرگتر کرده بود.

بحث PFC با کسینوس فی از این نظر که روی کدوم هارمونیک عمل می کنه تفاوت داره .
                  چیزی که شما در موردش صحبت می کنید به تصحیح کسینوس فی نزدیکتره تا PFC

دیدگاه

سلام
                    نه دیگه وقتی اینجا حرفی میزنی باید مراقب باشی چون اکثرآ یه پروژه ای تو دست دارن وقت کمه برای تست برای همین سریع بهت گیر میدن تا مجبور شی
                    یکی بسازی و من خودم دوست داشتم روی بوست یه تحقیق درست و حسابی بکنم حالا راحت شدم ساخت یه بوست 12 ولت ورودی 500 وات با شما
                    و ساخت یه پاور فاکتور 1200 وات هم با جناب ~HB~ منم میشم داور مراقبم دعوا نشه :biggrin:
                    :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ~HB~

بحث PFC با کسینوس فی از این نظر که روی کدوم هارمونیک عمل می کنه تفاوت داره .
                      چیزی که شما در موردش صحبت می کنید به تصحیح کسینوس فی نزدیکتره تا PFC

متوجه منظورتون نشدم. کاری که pfc انجام میده دقیقا تصحیحشکل جریانکشی از خطل تغذیس که با اون روش نه حالا خیلی دقیق ولی تا حدودی انجام میشد. به نظرم با اون روش بالای 70 رصد نره تصحیحش.
                      اگه فکر میکنید که اشتب میکنم لطفا توضیح کاملتری لدف کنید )

اقای قاصد دل یه کاری میکنی بزنم تو کار کیلو واتا. ) باشه من بعد عید یکی میسازم. تهران نیستم و نمیتونم الان هسته فریت بزرگ پیدا بکنم. اگه بچه ها نداشته باشن که ازشون بگیرم باید بخرم.

دیدگاه

متوجه منظورتون نشدم. کاری که pfc انجام میده دقیقا تصحیحشکل جریانکشی از خطل تغذیس که با اون روش نه حالا خیلی دقیق ولی تا حدودی انجام میشد. به نظرم با اون روش بالای 70 رصد نره تصحیحش.
                        اگه فکر میکنید که اشتب میکنم لطفا توضیح کاملتری لدف کنید )

اقای قاصد دل یه کاری میکنی بزنم تو کار کیلو واتا. ) باشه من بعد عید یکی میسازم. تهران نیستم و نمیتونم الان هسته فریت بزرگ پیدا بکنم. اگه بچه ها نداشته باشن که ازشون بگیرم باید بخرم.
                        تصحیح کسینوس فی روی هارمونیک اول ولی پی اف سی روی تمام هامونیکها است .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ~HB~
                          تصحیح کسینوس فی روی هارمونیک اول ولی پی اف سی روی تمام هامونیکها است .
                          ) خب این حرف که شد همون قبلی.
                          بله کسینوس فی اصلا به درد سیستمایی که ورودیشون پل دیوده نمیخوره. چون اصلا جریانکشی سینوسی نیست. تقریبا یه خورده سوزنی و مثلثی و اینطوریاس. تو این روش که گفتم همون روش pfc رو انجام داده بودن. فقط pfc واقعی از صفر ولت تا حداکثر جریانکشی داره ولی این روش از حدود 40 -50 ولت جریانکشیش شروع میشد. اصلا شباهتی به تصحیح کسینوس فی نداشت.

دیدگاه

بله کسینوس فی اصلا به درد سیستمایی که ورودیشون پل دیوده نمیخوره. چون اصلا جریانکشی سینوسی نیست. تقریبا یه خورده سوزنی و مثلثی و اینطوریاس. تو این روش که گفتم همون روش pfc رو انجام داده بودن. فقط pfc واقعی از صفر ولت تا حداکثر جریانکشی داره ولی این روش از حدود 40 -50 ولت جریانکشیش شروع میشد. اصلا شباهتی به تصحیح کسینوس فی نداشت.
                            اتفاقا برعکس !
                            در مورد بقیه ی مواردی که فرمودین حرفی نیست و احتمالا من زود نظر دادم . :biggrin:

دیدگاه

اتفاقآ میشه PFC بصورت جدا ساخت و وسایلی که پل دیود دارن و با DC مشکل ندارن رو تغذیه کرد مثل کیس و مونیتور LCD
                              اینجوری هم ضریب توان اصلاح میشه هم نوسانات سطح ولتاژ ورودی مشکلی ایجاد نمی کنه.

دیدگاه

اتفاقآ میشه PFC بصورت جدا ساخت و وسایلی که پل دیود دارن و با DC مشکل ندارن رو تغذیه کرد مثل کیس و مونیتور LCD
                                اینجوری هم ضریب توان اصلاح میشه هم نوسانات سطح ولتاژ ورودی مشکلی ایجاد نمی کنه.
                                به شرطی که مثل اکثر این تغذیه های چینی که تو بازار هست الکی روشون نزده باشن 100-265Vac وگرنه با 400Vdc پی اف سی مشخصه که چه بلایی سرشون میاد .

.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X