اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چطور مقاومت خودم رو انتخاب کنم؟(چند وات؟)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چطور مقاومت خودم رو انتخاب کنم؟(چند وات؟)

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
    ممنون دوست عزیز:یکم پیچیده گفتی ها(برای دو مقاومت سری هست)!!! فکر کن من یک led دارم و میخوام بهش ولتاژ 12 ولت بدم برای led نسوزد باید چه نوع مقاومتی باید انتخاب بشه؟؟ چند وات و چند اهم؟؟؟
    لطفا این فرول ها که توی متن انگلیسی هست را باز کن برام!!

R = V / I = (12.0 - 2.0) / 0.02 = 500 ohms
    و
    P = V x I = (12.0 - 2.0) / 0.02 = 0.2 Watts
    خوب عزیز من R2 همون LED ؛ یا بهتر بگم معادل مقاومت داخلی LED , چون هر المانی برا خودش یه مقاومت داخلی داره .
    [hr]
    این فرمول ها میگن که :

R = V / I = (12.0 - 2.0) / 0.02 = 500 ohms
    مقاومت سری با LED برابر است با = ( ولتاژ منبع (12) منهای (-) ولتاژ کاری ال ای دی (2) ) تقسم بر (/) جریان ای ای دی ( 20 میلی آمپر یا 0.02 آمپر )

P = V x I = (12.0 - 2.0) / 0.02 = 0.2 Watts
    توان = ولتاژ ( منبع منهای ال ای دی ) ضرب در (*) جریان مصرفی ( 20 میلی آمپر یا 0.02 آمپر )
    - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
    ارتباط با من : ir02x6
    طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

با سلام بر دوستان :چند سئوال در مورد انتخاب مقاومت ها داشتم لطفا راهنمایی کنید:
      من میخواستم طبق عکس زیز یک مدار ببندم:که از من یک مقاومت 10 کیلو اهم و 510 اهم خواسته!!
      خب سئوال من این هست که چطور باید مقاومت را انتخاب کنم:چون برای انتخاب مقاومت معیار هایی مثل اهم و مگا اهم و کیلو اهم داریم: همچنین وات داریم!!
      میخوام بدونم که توی اهم و کیلو اهم و مگا اهم کدام مقاومت قوی و بهتر هست و کاربردشان معمولا برای چی هست؟؟؟احتمالا مگااهم قوی تر و کیلو اهم ضعیف تر هست!! :question: و لی الان من مبخوام یک مقاومت 510 اهمی انتخاب کنم!!! واتش چند میشه؟؟؟چطور حساب میشه؟؟

سپاس

دیدگاه

کسی نیست!!

دیدگاه

سلام.
          اون مقاومت 10 کیلو با بیس سری شده، 1/4 وات یا حتی 1/8 وات هم براش کافیه.چون جریان زیادی ازش رد نمیشه تا بخواد گرم بشه. هرچقدر وات یه مقاومت بره بالا، یعنی حرارت بیشتری میتونه تحمل کنه. مثلا شما اگه یه مقاومت 10 اهم رو وصل کنی به یه منبع 10 ولتی که بتونه 2 آمپر جریان تامین بکنه چه اتفاقی میفته؟
          اگه ابعاد مقاومت مثل همین مقاومت های تو عکس باشه :ثانیه اول مقاومت یه خرده رنگش به قهوه ای تغییر میکنه-ثانیه سوم مقاومت کم کم که سیاه میشه شروع میکنه دود کردن-ثانیه 4-5 اینا! دود بیشتر میشه و مقاومت سرخ میشه -بهترین حالت کار مقاومت میکشه به ثانیه 6 م!(اگه زودتر این اتفاق نیفته) آتیش میگیره!! بعد از حدود 1 ثانیه هم آتیش خاموش میشه و مقاومت تموم میشه! حالا با یه جسم سیاه مواجه هستین که مقاومت خیلی زیادتری داره! هیچی دیگه آزمایشمون تموم میشه!

اگه مقاومت ابعادش بزرگتر باشه چی میشه؟ فقط داغ میشه و هیچیش نمیشه.(البته هیچیش نمیشه هم باید حساب بشه وگرنه ممکنه بعد از مدتی طوریش بشه!)

اون مقاومت 510 اهم هم چون با بار سری میشه، باید ببینی جریان بار چقدره، بعد چند وات بودن مقاومت رو انتخاب کنی.

دیدگاه

ممنون: ولی یک جاهایی را کامل توضیح ندادید!!!مثلا فرق کیلو اهم و اهم و مگا اهم از نظر انتخاب چیست و اینکه این مباحث مربوط به چه دروسی از الکترونیک میشه؟؟
            مثلا به این لینک نگاه کنید همه جور وات+اهم .. داره http://iran-micro.com/index.php/cPath/273:این ها چطوری تحلیل می شوند؟؟؟

دیدگاه

ممنون: ولی یک جاهایی را کامل توضیح ندادید!!!مثلا فرق کیلو اهم و اهم و مگا اهم از نظر انتخاب چیست و اینکه این مباحث مربوط به چه دروسی از الکترونیک میشه؟؟
              مثلا به این لینک نگاه کنید همه جور وات+اهم .. داره http://iran-micro.com/index.php/cPath/273:این ها چطوری تحلیل می شوند؟؟؟
              دوست عزیز اهم واحد مقاومت ؛ هر 1000 اهم رو 1 کیلو اهم میگن و هر 1000000 اهم رو 1 مگا اهم میگن
              مثلا شما هم می تونید بگید مقاومت 4.7 کیلو اهم و هم می تونید بگید مقاومت 4700 اهم ؛ جفتشون یه مفهوم داره ؛
              برای تبدیل کیلو اهم به اهم باید عدد رو در 1000 ضرب کنی ؛ وبرعکسش باید تقسیم به 1000 کنی ...

این مقاله رو هم مطالعه کن :
              http://fa.wikipedia.org/wiki/مقاومت_الکتریکی
              http://fa.wikipedia.org/wiki/کد_رنگی_الکترونیک

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:برای خازن هم لطفا بگید:مثلا میخوام یک خازن 100 میکرو فارادی بخرم: برای خرید خازن های الکترولیتی نسبت ولت داره؟؟؟ الان باید چطوری تشخیص داد که خازن 100 میکرو فاراد باید چند ولت باشد؟؟
                http://iran-micro.com/index.php/cPath/279_367

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:برای خازن هم لطفا بگید:مثلا میخوام یک خازن 100 میکرو فارادی بخرم: برای خرید خازن های الکترولیتی نسبت ولت داره؟؟؟ الان باید چطوری تشخیص داد که خازن 100 میکرو فاراد باید چند ولت باشد؟؟

واحد خازن فاراد که یه واحد خیلی بزرگی ! واسه همین از واحد های کوچیک تر مثل میکرو فاراد = ۱/۱۰۰۰۰۰۰ فاراد ، نانوفاراد = ۱/۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰ فاراد و ... استفاده میشه .
                  معمولا ظرفیت و ولتاژ خازن های الکترولیت که قالبا در رنج میکروفاراد هستند روی بدنشون نوشته میشه ، و ولتاژ خازن هم باید بیشتر از ولتاژی باشه که رو ۲ سر پایه های خازن می افته ، در غیر این صورت خازن خراب میشه .

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:مثلا یک مدار داریم که ولتاژ ورودی اش 12 ولت هست در اینصورت خازن ما باید 20 ولتی باشد و مثلا 100 میکرو فارادی باشد !!درست هست؟؟؟چند سئوال دیکه هم داشتم:برای شارژ و دشارژ خازن ها ایا باید از خازن خاصی استفاده کرد؟؟؟چه ولتاژِی + چند میکروفاراد؟؟؟
                    2.توی ان عکس که گذاشتم یک قطعه ای هست ابی رنگ به نام terminal block :کسی میدونه اسم فارسی اش چی هست؟؟؟
                    اون مقاومت 510 اهم هم چون با بار سری میشه، باید ببینی جریان بار چقدره، بعد چند وات بودن مقاومت رو انتخاب کنی
                    جریان را باید چطور حساب کرد؟؟؟

سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:مثلا یک مدار داریم که ولتاژ ورودی اش 12 ولت هست در اینصورت خازن ما باید 20 ولتی باشد و مثلا 100 میکرو فارادی باشد !!درست هست؟؟؟چند سئوال دیکه هم داشتم:برای شارژ و دشارژ خازن ها ایا باید از خازن خاصی استفاده کرد؟؟؟چه ولتاژِی + چند میکروفاراد؟؟؟
                      2.توی ان عکس که گذاشتم یک قطعه ای هست ابی رنگ به نام terminal block :کسی میدونه اسم فارسی اش چی هست؟؟؟جریان را باید چطور حساب کرد؟؟؟

سپاس

مدار با ولتاژ ۱۲ ولت ، خازن ۱۶ ولت هم جواب میده ظرفیت ۱۰۰ میکرو هم شاید مناسب باشه ، در ضمن کار همه خازن ها شارژ و دشارژ شدن ، اسم فارسی اون قطعه هم ترمینال بلاک !
                      برای بدست آوردن جریان هم همان طور که گفتم باید برید و مفاهیم اولیه رو مطالعه کنید ، البته می تونید از مولتی متر استفاده کنید ، در این صورت باید ابتدا مولتی متر در حالت آمپر متر قرار داده و به صورت سری در مکان مورد نظر قرار گیرد .

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: ترمینال بلاک ای که گفتید گمان نکنم معادل فارسی اش باشه چون هر چی گشتم توی نت نتونستم اطلاعاتی در موردش در بیاورم!!
                        راستی کسی میدونه اسم این ولوم چی هست؟؟

دیدگاه

راستی کسی میدونه اسم این ولوم چی هست؟؟
                          اونا کلید های اهرمی هستن ، ولوم نیستن !

دیدگاه

ممنون:شما مطمئن هستید کلید اهرمی هست؟؟ کلید کاردی نیست؟ اسم انگلیسی هست DPDT knife switch

اضافه شده در تاریخ :
                            با سلام:من یک سئوال درمورد خازن دارم:میخواستم بدونم ایا خازن ا دهم یا 1 صدم میکرو فاراد داریم؟؟ هر چی گشتم تو نت پیدا نکردم چنین خازنی را؟؟؟

دیدگاه

در کل کلیدن ، ولوم نیستند ! چه کاردی چه اهرمی ...
                              در مورد خازن هم بله که داریم خازن ۰.۱ میکرو فاراد همون ۱۰۰ نانو فاراد و خازن ۰.۰۱ میکروفاراد همون ۱۰ نانو فاراد .

دیدگاه

در مورد خازن هم بله که داریم خازن ۰.۱ میکرو فاراد همون ۱۰۰ نانو فاراد و خازن ۰.۰۱ میکروفاراد همون ۱۰ نانو فاراد .
                                ممنون:ولی یک سئوال :ایا این واحد نانو فاراد برای خازن های الکترولیتی هم وجود داره؟ چون خازن های الکترولیتی بیشتر بر حسب میکرو فاراد هستند؟؟؟نگاه کنید:اکثریت میکرو فاراد هستند!! اگه من بخوام خازن الکترولیتی بگیرم باید چه نوعی بگیرم!؟ تو فاز عدسی بگیرم!؟ ایا ۱۰۰ نانو فاراد پیدا میشه براش؟
                                سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X