اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چطور مقاومت خودم رو انتخاب کنم؟(چند وات؟)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چطور مقاومت خودم رو انتخاب کنم؟(چند وات؟)

ولتاژ گاما LED باید مشخص بشه،اون که معلوم شد، ولتاژ منبع هم مشخصه، از هم دیگه کم میکنی میشه افت ولتاژ دوسر مقاومت، تقسیم بر مقدار مقاومت میشه جریان عبوری از مقاومت که از LED هم رد میشه.

دیدگاه

پاسخ : چطور مقاومت خودم رو انتخاب کنم؟(چند وا

با سلام
      شما باید به قانون پایه برق یعنی قانون اهم و ولتاژ دقت کنی. قانون اهم میگه ولتاژ مساوی با جریان ضرب در مقاومت و قانون ولتاژ میگه تو یه لوپ جمع ولتا
      ژ ها صفر. وقتی ال ای دی رو به باطری وصل می کنید در واقع اون رو با باطری موازی بستی. یعنی ولتاژ ال ای دی شما با ولتاژ با طری که 12 ولت برابر. حالا اینم در نظر بگیر که ال ای دی یه مقاومتی داره. اگر قانون اهم رو استفاده کنی : جریان میشه ولتاژ باطری یا 12 ولت تقسیم بر مقاومت. حالا چرا ال ای دی میسوزه؟ برای اینکه ال ای دی تا یه حدی جریان رو تحمل میکنه و از اون بیشتر به خاطر داغ شدن بیش از حد خراب میشه. همیشه مصرف کننده ها هستن که تعیین می کنن جریان مدار چقدر باشه با توجه به قانون اهم. هر چی مقاومت کمتر باشه جریان بیشتر میشه با توجه به قانون اهم. پس برای اینکه ال ای دی نسوزه باید جریان رو کمترش کنیم. چطوری؟
      باید مقاومت مدار رو ببریم بالا . چرا؟ چون جریان برابر است با : v/R=i
      پس باید قبل از ال ای دی مقاومت ببندیم تا مقاومت کل مدار رو که شامل مقاومت ال ای دی + مقاومت اضافه شده میشه ببریم بالا. حالا چقدر مقاومت؟
      اونقدری که ولتاژ و جریانی که ال ای دی برای کار عادی نیاز داره تامین بشه و از اون کمتر نشه. ما اینجا می دونیم که مثلا 3.2 ولت ال ای دی باید دو سرش ولتاژ باشه. قانون ولتاژ که بالا نوشتم میگه تو یه لوپ که یعنی مسیر بسته جمع ولتاژ هر یک از قطعه ها با هم صفر میشه. اینجا یه باطری یه ال ای دی و یه مقاومت داریم. پس :
      12-ولتاژ دو سر مقاومت + 3.2 =0 . پس دو سر مقاومت چقدر ولتاژ میوفته؟ 3.2-12=6.8 . 6.8 ولتاژ دو سر مقاومت. حالا مقدار مقاومت رو از کجا بدست بیاریم؟ . برای ال ای دی و کلا هر قطعه الکترونیکی اگر داخل دیتا شیت اون نگاه کنی مشخص کرده که توان قابل تحملش چیه. توان برابر ضرب مقاومت در جریان. یعنی وقتی توان یه چیزی رو میدن ما میتونیم با دونستن ولتاژ لازم دو سرش جریان اون رو بدست بیاریم. این جریان حداکثر جریانی که نمیسوزه. هدف ما بدست آوردن مقاومتی که ال ای دی نسوزه. ضمنا تو مدار سری جریان همه قطعه ها با هم برابر. فرض می کنیم ال ای دی ما 1 وات توانش باشه. پس جریانش میشه : 1/3.2=3125. و این جریانی که ما میخوایم با توجه به ال ای دی تو مدار باشه. با توجه به قانون اهم مقدار مقاومت رو بدست میاریم : 3125./6.8 =21.76 اهم. توان مقاومت هم میشه: 2.125=6.8*3125. وات. که وات مقاومت حداقلش اینه و بهتر بالاتر باشه چون تو کارکرد مدار تاثیری نداره و فقط تحملش مقاومت از نظر سوختن بالاتر میره.

دیدگاه

ممنون دوستان:خیلی پیچیده شد!! لطفا یک کتاب مبانی الکترونیک ساده اگه میشناسید معرفی کنید! میر عشقی نباشد!! چون سطحش خیلی بالا هست!
        سپاس

دیدگاه

اونچه که شما باید بگذرونی الکترونیک نیست!
          در مرحله اول مداره.
          اگه واقعا می خوای شروع کنی و یاد بگیری پیشنهاد میکنم از کتاب های هنرستان شروع کن که خیلی از این کتاب دانشگاهی ها بهتره.ضمناً میتونی از نت دانلود کنی.خودت بگرد نتونستی پیدا کنی بگو برات لینکش رو پیدا کنم.
          اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
          مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
          مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
          اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
          هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

ممنون:اره واقعا :من عاشق مدار های الکتریکی هستم:ولی نمی دونم از چه کتابهایی استفاده کنم!!! کتابهای هنرستان را دیدم ولی نمیدونم کدام کتابها به کارم میاد در ضمینه ی مدار؟؟؟اگه کتاب میشناسید لطفا معرفی کنید؟؟
            سپاس

دیدگاه

با سلام بر دوستان
              میخواستم بدونم ایا نرم افزاری برای محاسبه اهم و واحد های مقاومت وجود داره؟؟؟مثلا ما به نرم افزار کد رنگ بدهیم(brown-black-red )و نرم افزار جواب بده 1 کیلو اهم!؟
              سپاس

دیدگاه

اره هست و فراون اما ایکارو نکن مثل من یه کاغز کد رنگ رو بزن دیوار نا خود گاه هم حفظ میشی هم سریعتر جواب می رسی
                اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
                مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
                مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
                اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
                هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
                  با سلام بر دوستان
                  میخواستم بدونم ایا نرم افزاری برای محاسبه اهم و واحد های مقاومت وجود داره؟؟؟مثلا ما به نرم افزار کد رنگ بدهیم(brown-black-red )و نرم افزار جواب بده 1 کیلو اهم!؟
                  سپاس
                  سلام اینو حفظ کن
                  سققنزسابخس به ترتیب ازز راست به چب:
                  سیاه قهوه ای قرمز نارنجی زرد سبز آبی بنفش خاکستری سفید که به ترتیب عددی از راست بچپ اعداد 0 تا9 رو شامل میشه،که همیشه 2 رنگ سمت چپ مقاومت(اون طرفی که رنگ طلایی یا نقره ای نداره) به صورت عدد و رنگ اخر تعداد صفرامونه که برحسب اهمه
                  مثلا همون چیزی که خودت گفتیbrown-black-red :
                  فهوای =1 سیاه=0 قرمز=2
                  طبق فرمول:قهوه ای و سیاه رو مینویسیم میشه 10 و به ازای رنگ قرمز صفر میزاریم که 2 است و میشه 2 تا صفر پس:
                  1000اهم
                  برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                  راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

یه جعبه ی پر و قاطی از انواع مقاومت بذار جلوت، شروع کن تفکیک کردن!!!

بهترین تمرین میشه واست و تا عمر داری از یادت نمیره، به اضافه ی اینکه رنگ های پر کاربرد هم میاد دستت.

دیدگاه

باسلام
                      من الان یه ولتاز 20ولتی دارم می خواستم با چند تا مقاومت ولتاز ها ی 16ولت بعدازاون12 ولت وهر ولتاری که خواستم با این تقسیم مقاومت های پی در پی بدست بیارم ولی جریانم تو مدار مشخص نیست چی کار می تونم انجام بدم تا مقدار مقاومت ها رو بدست بیارم؟؟؟؟؟
                      به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                        باسلام
                        من الان یه ولتاز 20ولتی دارم می خواستم با چند تا مقاومت ولتاز ها ی 16ولت بعدازاون12 ولت وهر ولتاری که خواستم با این تقسیم مقاومت های پی در پی بدست بیارم ولی جریانم تو مدار مشخص نیست چی کار می تونم انجام بدم تا مقدار مقاومت ها رو بدست بیارم؟؟؟؟؟
                        سلام با مقسم ولتاز معلوم میشه ولتازت و برای جریان به بارت ربط داره
                        این مهمه که بدونی جریانت چنده اگرم نمیدونی وحدسی میزنی که 0.25وات براش کمه، 1 وات یا 2وات بگیر البته هزینش بیشتره
                        برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                        راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

سلام
                          تو عکس زیر من می خوام از واتازخروجی یک 15ولت بکیرم و از ولتاز خروجییه 2 8.3 وات بگیرم می خواستم ببینم چطوری می شه مقاومت ها رو برای این ولتاز ها محاسبه کرد که این ولتاز ها رو هم بده؟؟؟؟؟
                          http://tabasoomtz.persiangig.com/images32100000.JPG

TABRIZ

دیدگاه

کسی بلد نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                              سلام
                              تو عکس زیر من می خوام از واتازخروجی یک 15ولت بکیرم و از ولتاز خروجییه 2 8.3 وات بگیرم می خواستم ببینم چطوری می شه مقاومت ها رو برای این ولتاز ها محاسبه کرد که این ولتاز ها رو هم بده؟؟؟؟؟
                              http://tabasoomtz.persiangig.com/images32100000.JPG
                              سلام.
                              ببخشید یه سوال!!
                              مجموع این دوتا ولتاژی که میخواین داشته باشین چند ولته؟؟ اون وقت منبع تغذیه تون چند ولته؟!!
                              تو این مدار به نظرتون ولتاژ تولید میشه؟!! oo:

دیدگاه

عزیز ولتاز ورودی 20ولته که تو عکس مشخصه!!
                                من از اون خر.جی هایی که قرار دادم می خوام از خروجیهه یک 15ولت و از خروجی دو 8.3ولت درست کنم می خواستم ببینم چطوری می شه مقاومت ها رو حساب کرد تا ولتازی که می خوام بدست بیارم

TABRIZ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X