اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و باقی مسائل مرتبط

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و باقی مسائل مرتبط

با سلام خدمت اساتید بزرگوار،
    قبل از هر چیز عرض کنم که من رشته ام الکترونیک نیست و تقریبا هیچ گونه اطلاعاتی در این زمینه ندارم. صرفا از روی علاقه دنبال میکنم. پس لطفا اگر خیلی مبتدی توضیح میدم شما به بزرگواری خودتون ببخشید و همچنین لطف کنید همینطور مبتدیانه توضیح بفرمایید.

من برای نوعی عکاسی خاص نیاز دارم که یک منبع نورانی با LED بسازم. تعداد LED ها ۳۰۰ عدد هست. این LED ها به چهار دسته 88،88،62،62 تایی تقسیم میشن که به صورت جداگانه هر دسته میتونه روشن و یا خاموش باشه. این روشن و یا خاموش کردن رو فعلا با چهار تا کلید ساده میتونیم انجام بدیم. ولی نیاز هست که نور LED ها هم کم و زیاد بشه. اول قصد داشتم که نور ۳۰۰ تا LED به صورت یکسان تنظیم بشه. خوب طی جستجوهایی که انجام دادم به این مدار رسیدم:

این از یک پتانسیومتر دیجیتال 32 مرحله ای استفاده میکنه (MAX5160). بعد رفتم دنبال مداری برای کنترل این پتانسیومتر، چون فعلا نمیخوام از طریق کامپیوتر کنترلش کنم. اینو پیدا کردم:

در همین مراحل سوالاتی از قبیل اینکه چه تغییری تو این مدار لازمه که اون ۳۰۰ تا LED ساپورت کنه و چیزهای دیگه پیش اومد که فعلا از خیرش میگذرم. چون وقتی رفتم بازار دنبال این قطعات، هیچ کدومش رو پیدا نکردم! اینجا بود که متوجه شدم اول باید ببینم تو بازار چی هست، بعد بر اساس اون طراحی کنم!

خوب پتانسیومتر دیجیتالی که تو بازار پیدا کردم از Analog Device هست. AD8403 که یک پتانسیومتر ۴ کانال ۲۵۶ مرحلهآ‌ای هست. همونطور که عرض کردم قصد داشتم تمام ۴ دسته LED به یک میزان نورشون تغییر پیدا کنه، ولی با وجود این پتانسیومتر ۴ کانال، چه بهتر که جداگانه این کار انجام بشه. متاسفانه هیچ کدوم از LED های بازار مشخصاتی دقیقی ندارند، چه از نظر ولتاژ، چه از نظر جریان مصرفی و چه از نظر شدت نور! به هر حال من با بررسی هایی که انجام دادم و تستی که با نورسنج کردم پرنورترین LEDآ‌ که دیدم رو انتخاب کردم. ولتاژ رو به صورت متوسط 3.2 ولت در نظر گرفتم و جریان مصرفی 20mA (در این مورد هم راهنمایی بفرمایید، چون LED های اولترابرایت دارای ولتاژها و جریان مصرفی متفاوتی هستند و تو این تعداد LED روی محاسبات حتما خیلی تاثیر داره). منبع تغذیه رو هم ۱۲ ولت انتخاب کردم و به این نتیجه برای بستن LEDآ‌ ها رسیدم: http://led.linear1.org/led.wiz?VS=12&VF=3.2&ID=20&N=300 به اون شکلی که در لینک قبلی میبینید کلا ۲ آمپر مصرف داریم.
    حالا در مرحله اول سوال این هست که اگر قرار باشه از یک کانال اون پتانسیومتر جدید استفاده کنیم، من اون مدار دیمر اول که قرار بود با این کنترل پتانسیومتر دومی تلفیق بشه رو چه تغییراتی باید بدهم که با این پتانسیومتر جدید AD8403 کار کنه؟ چه قطعات دیگری رو میتونم جایگزین کنم که تو بازار موجود باشه؟ و چه تغییراتی لازمه که اون ۳۰۰ تا LEDآ‌ رو جواب بده؟

در مرحله بعد همین مورد فوق با این تفاوت که هر دسته از LED ها توسط هر کانال اون پتانسیومتر به صورت جداگانه نورشون تنظیم بشه.

و بهترین حالت این هست که تنظیمات مربوط به روشن بودن و یا نبودن هر دسته و یا شدت نور هر کدوم در چند حالت گوناگون (مثلا ۵ حالت) قابل ذخیره و انتخاب باشه.

و موارد کلی هم این هست که یک تایمر هم مورد نیاز که بعد از روشن کردم مدار، پس از مدت مشخصی بین ۱ الی ۳ دقیقه خودش خاموش کنه. و دیگر اینکه اون ۲۵۶ مرحله اصلا مورد نیاز من نیست. برای من حداکثر ۱۰ مرحله هم کفایت میکنه.

قبلا از لطف دوستان بابت راهنمایی های ارزشمندشان سپاسگزارم.

اگر تاپیک رو در بخش اشتباهی باز کردم، لطفا منتقل فرمایید.

از صبر، حوصله و دقت نظر دوستان متشکرم.

پاسخ : کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و باقی مسائل مرتبط

سلام
    ببخشید چرا از PWM و مالتی پلکسر استفاده نمی کنید؟؟؟
    فکر می کنم کار راحت تر باشه :rolleyes:
    در دیر مغان آمد یارم قدحی در دست
    مست از می می خواران از نرگس مستش مست

دیدگاه

سلام و ممنون از پاسختون. همونطور که عرض کردم، متاسفانه من هیچ سر رشته ای از الکترونیک ندارم. میشه بفرمایید این PWM و مالتی پلکسر یعنی چی؟! من بیشتر دنبال نمونهآ‌های عملی و آماده هستم ترجیحا، یا راهنمایی هایی که در حد بی سوادی من باشه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط .: Parham :.
        موارد کلی هم این هست که یک تایمر هم مورد نیاز که بعد از روشن کردم مدار، پس از مدت مشخصی بین ۱ الی ۳ دقیقه خودش خاموش کنه.
        دوست عزیز سلام،

من مدار فوق را با آی سی 555 و یه گیت منطقی و یکی دوتا المان دیگه ساختم . البته زمان روشن بودن اون 40 تا 50 ثانیه بود که میشه با تنظیم خازن و مقاومت موجود در مدار زمان مورد نیاز را بدست آورد. البته چون از گیت و آی سی 555 استفاده شده جریان زیادی را نمیتونید از اون بکشید( این هم راه حل داره.....). بهر حال اگه بکارتون میاد بفرمایید تا در اولین فرصت بذارمش توی تاپیک.

موفق و موءید باشید.
        صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین.

صلی الله علی الباکین علی الحسین(ع).

دیدگاه

خوب! عرضم به حضور دوستان که من تو این یکی دو روز، یه مقداری در مورد میکرو 8051 تو این سایت بررسی کردم و یه چیزهایی رو متوجه شدم. فکر میکنم که کل این پروژه رو میشه با این میکرو انجام داد. درسته؟ من تو بخش برنامه نویسی مشکلی ندارم تقریبا. چون کارم برنامه نویسی هست. فقط باید با دستورات این میکرو آشنا بشم. باقی قضایا رو هم با کمک دوستان پیش میبریم. اتفاقا فکر میکنم با میکرو خیلی قابلیتهای دیگه هم میتونم اضافه کنم. مثلا با یه LCD میزان نور هر بخش رو نمایش بدم و تنظیمات حافظه و غیره.
          فعلا دو تا سوال دارم:
          اولا اینکه یکی از دوستان میتونه اون AD8403 رو نگاهی بندازه و بررسی کنه و منو راهنمایی که چطوری میتونم به این میکرو وصلش کنم و چطوری به اون دستور بدم که هر کانال چه مقداری داشته باشه؟ اصلا میتونه به این وصل بشه؟
          دوم اینکه آیا میشه تو برنامه ای که برای میکرو مینویسیم، مقداری رو به صورت دائمی توی رام ذخیره کنیم و در زمان دلخواه مجدد بخونیم؟ با چه دستوری؟ (برای همون بحث ذخیره سازی چند حالت دسته های مختلف LEDآ‌ میخوام)
          در ضمن با c مینویسم. (Keil رو دانلود کردم و با اون شروع کردم.)

دیدگاه

سلام
            آقا فکر می کنم اگه از PWM استفاده کنی خیلی راحت تر باشی تا از این پتانسیومتر ها،اولا این پتانسیومتری که شما گذاشتی دقت 8 بیتی داره ولی به کمک میکرو شما می تونید یه موج PWM با دقت 8 یا 16 بیت داشته باشید،کار باهاش به کمک میکرو خیلی راحت تره(به نظر من)
            برای اینکه یه مقدار رو به صورت دائمی ذخیره کنید باید از EEPROM استفاده کنید،البته 8051 حافظه EEPROM نداره ولی اگه از AVR استفاده کنید EEPROM داخلی داره

دیدگاه

عزیز! لطف میکنی، یه مقدار در مورد این PWM به صورت عملی توضیح بدید. یعنی من با میکرو چه موجی باید تولید کنم که بعد در نهایت اون به چه قطعه ای برسه و کار کنترل نور رو انجام بده؟

دیدگاه

چه مدلی از AVR رو مناسب این کار میدونید؟ (کنترل نور ۴ دسته LED، تایمر، نمایش اطلاعات روی LCD و حافظه برای ذخیره سازی چند حالت نوری)

دیدگاه

سلام
                  اگه بخوایم به طور خلاصه توضیح بدیم :
                  موج PWM یا به طور کامل Pulse Width Modulation در واقع یه روشه که در اون با تغییر زمان یک و یا صفر بودن یک موج مربعی در یک سیکل متوسط ولتاژی رو که به مصرف کننده می رسد رو تغییر میدن،شکل زیر رو ببین:

برای اینکه ببینی چه طوری PWMآ‌رو با میکرو بسازی این رو دانلود کن:
                  http://www.4shared.com/file/4039132/21ee76b6/pwm.html
                  اما برای کنترل نور Led ها به یه مدار درایور نیاز داری چون میکرو نمی تونه جریان کافی رو تامین کنه،این مدار می تونه یه ترانزیستور ساده باشه،اما راه بهتر استفاده از icآ‌های بافر جریان هست
                  برای ساخت 4 موج PWM متفاوت نیاز به 4 تا تایمر داری،اگه دقت بالا بخوای تایمر 16 بیتی وگر نه 8 بیتی استفاده کن،تقریبا همه AVRآ‌ها سری mega مناسب هستند،البته نها اشکال اینه که اکثرا این تعداد تایمر رو ندارند،اما بعضی از مدلها مثل mega64 این تعداد تایمر رو دارند،هم می تونی یه دونه از این میکرو ها رو انتخاب کنی و هم می تونی از 2 تا میکرو استفاده کنی،از نظر lcd و حافظه هم مشکلی نیست
                  اینم یه جدول که تو انتخاب میکرو بهت کمک می کنه(دقت کن که باید میکروش تو بازار باشه :biggrin
                  http://www.atmel.com/dyn/products/param_table.asp?family_id=607&OrderBy=part_no& amp;Direction=ASC#
                  اینم کامپایلر Code vison :
                  http://www.4shared.com/file/6197958/6fdec488/CodeVisionAVR_C_Compiler_1248d_Pro_Full.html

دیدگاه

فعلا فقط میتونم بگم، متشکرم محمد جان. برم بررسی کنم ببینم چی میشه.

دیدگاه

محمدجان برای کنترل نور همانطور که قبلا عرض کردم، اصلا نیاز به دقت بالا نداریم. صرفا حدود ۱۰ مرحله تغییر نور کافیه.
                      در مورد تعداد تایمرها، تا جایی که من متوجه شدم و یه مطالعه کوچکی روی 8051 داشتم، حتی با یک تایمر هم میشه چند تا موج متفاوت تولید کرد، البته من فقط از نظر برنامه نویسیش اینطور فکر میکنم، شاید در عمل متفاوت باشه. با یک تایمر و چندتا شرط میشه موجهای متفاوتی رو در ۴ خروجی و حتی بیشتر تولید کرد. باز هم اگر اشتباه میکنم تصحیح بفرمایید.

دیدگاه

پاسخ : کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و &#15

سلام
                        شما 4 دسته led دارید و احتمالا 4 تا موج متفاوت لازم دارید و همین طور به 4 خروجی مجزا،اما هر تایمر 8 بیتی فقط یه خروجی PWM‌ داره.شما می تونید با بقیه پایه ها شکل موج مربعی  دلخواه تولید کنید ولی استفاده از تایمرها راحت تر و تا حدودی میشه گفت که دقیق تر هست

دیدگاه

محمد جان، این LCD ها موجود در پروتوس با این LCD های موجود در بازار که کنترلرشون Toshiba هست، هماهنگ هستند؟ یعنی من اگر با LCD ها موجود در پروتوس کار کنم، بعد در عمل نیاز به تغییری برای هماهنگی با LCD ها موجود در بازار نیست؟

دیدگاه

پاسخ : کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و &#15

سلام
                            شما می خواید از lcd گرافیکی استفاده کنید یا کاراکتری؟ فکر کنم کارتون رو lcd کاراکتری راه بندازه
                            اما اگه lcd کاراکتری استفاده کنید مشکلی نیست،اما اگه از lcd  گرافیکی استفاده می کنید و می خواید در پروتئوس شبیه سازی کنید باید کنترلر Lcd  تون با کنترلر توی پروتئوس یکسان باشه،کنترلر KS0108 هم تو پروتئوس هست،هم تو بازار،و هم برنامه درایورش تو سایت هست
                            این تاپیک رو هم ببین:
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,91.msg5387.html#msg5387

دیدگاه

از آلفا نامریک استفاده میکنم. میتونید یک مثال ساده با CodeVision و پروتوس بزارید که یک کاراکتر تو LCD شانزده کاراکتری نشون بده؟ من هر کاری کردم نتوستم رو LCD چیزی بنویسم. با میکرو ATMEGA32

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X