اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و باقی مسائل مرتبط

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و باقی مسائل مرتبط

سلام
    شما لطف دارید،چون معمولا این led نام نشان خاصی نداره فکر نکنم دیتاشیت بیابی،اما فکر نکنم تست عملی کار زیاد سختی باشه
    74125 یه آی سی هست که شامل 4 تا بافر هست،توی پروتئوس اونو به 4 تکه تقسیم میکنه،A,B,C و D هرکدوم یه پایه ورودی و یه خروجی به همراه یه enable داره،دستا شیت رو ببین،برای اینکه ورودی رو به خروجی وصل کنی اگه درست یادم باشه باید enable رو صفر کنی،پس شما کافیه که موج PWMآ‌رو به تمام ورودی ها بدی و enable هر خروجی رو که نیاز داشتی صفر کنی
    نوشته اصلی توسط .: Parham :.
    و یک مورد عجیب دیگه که برام پیش اومده: تا اینجا همه چی خوب پیش رفته. یک کیبورد 24 کلیدی وصل کردم. یک LCD وصل کردم(حتی کاراکترهای خاص مورد نیازم رو هم تعریف کردم). و تمامی قسمتهای انتخاب دسته های لامپها، نور و زمان رو نوشتم. تو EEPROM هم به راحتی ذخیره و بازیابی میکنم. تا اینجا هیچ مشکلی نبود.
    :job:
    آفرین،یواش یواش شما باید به ما یاد بدی :biggrin:
    اما راجع به این مشکل،باید برنامه رو بذاری ببینیم مشکل ممیکنه از چی باشه،اگه میکرو کمبود RAM داشته باشه کامپایلر خطا میگیره،برای اطلاعات راجع به حافظه میکرو دیتا شیت میکرو رو مطالعه کن،البته برای مدیریت حافظه در کامپایلر یه سری امکانات داری:project---->configure----> c compiler
    البته توجه کن که توی proteus آ‌ شبیه سازی میکنی از این مشکلات زیاد پیش میاد.اما میتونی از یه دیباگر استفاده کنی،avr studio مناسبه البته پروتئوس هم این امکان رو بهت میده با کمک watch window
    در دیر مغان آمد یارم قدحی در دست
    مست از می می خواران از نرگس مستش مست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohammad6490
      74125 یه آی سی هست که شامل 4 تا بافر هست،توی پروتئوس اونو به 4 تکه تقسیم میکنه،A,B,C و D هرکدوم یه پایه ورودی و یه خروجی به همراه یه enable داره،دستا شیت رو ببین،برای اینکه ورودی رو به خروجی وصل کنی اگه درست یادم باشه باید enable رو صفر کنی،پس شما کافیه که موج PWMآ‌رو به تمام ورودی ها بدی و enable هر خروجی رو که نیاز داشتی صفر کنی

.....

البته پروتئوس هم این امکان رو بهت میده با کمک watch window
      محمد جان چطوری باید اون enable ها رو با میکرو صفر کنم؟! و تحت کنترل داشته باشم؟! نمیشه یه چیزی باشه که یک کنیم و کار کنه؟!

و مورد دوم این Watch Window اون اوائل گاهی اوقات خودش ظاهر میشد! ولی الان نمیاد؟!

دیدگاه

سلام،مشکلی نیست که شما 4 تا از پایه های میکرو رو به صورت خروجی تعریف کن بعد متصلشون بکن به این enable ها ایه پایه ها همیشه یک نگه دار فقط وقتی خواستی فعالشون کنی صفرشون کن.
        برای فعال کردن watch window در هنگام اجرای شبیه سازی به صورت گرافیکی برید به قسمت debugآ‌اون پایین نوشته watch window بعد یه پنجره باز میشه روش کلیک راست کنید و add item

دیدگاه

سلام
          ممنون محمد جان. هنوز همون مشکلات رو با برنامه دارم. حالا فردا میرم قطعات رو میگیرم و عملا تست میکنم. (راستی برای پروگرامر از چی استفاده کنم؟ آماده بخرم؟ یا همون STK200/300 که با 74HC244 ساخته میشه رو خودم بسازم؟)

میتونید مقداری در مورد ارتباط سریال با این میکرو توضیح بدهید؟ چطور میشه تو میکرو اطلاعات رو خوند و ... کلا ساده ترین راه ارتباطیش با کامپیوتر چیه؟
          در مورد FT232BM اطلاعی دارید؟ ظاهرا یک تبدیل USB به سریال هست که تو بازار اینجا هم هست. وب سایتش هم درایورهای لازم و یک فایل DLL برای برنامه نویسیش رو ارائه میکنه. نظرتون در موردش چیه؟

دیدگاه

سلام
            فکر می کنم همون STK200/300 کارتو راه بندازه.
            در مورد سوال دوم بستگی داره به اون مشخصاتی که شما برای ارتباطتون نیاز دارید،مثل سرعت یا فاصله بین دستگاه تا کامپیوتر و ...،به نظر من ساده ترین راه ارتباط استفاده از UART میکرو و پورت سریال کامپیوتر هست.برای ارتباط فقط به یه MAX232 که مبدل TTL به RS232 نیاز دارید،بعد از این که UART رو فعال کردید،یه baud rate مناسب انتخاب می کنید،همون مقدار baud rate رو هم در کامپیوتر(مثلا در برنامه hyper terminal ) تعریف میکنید بعد به کمک توابع استاندارد ورودی و خروجی می تونید آ‌دیتا رو به کامپیوتر بفرستید یا از اون بخونید،برای مثال مجددا مراجعه کنید به قسمت کنترل موتور dc و مقاله راجع به PID رو ببینید.
            در مورد FT232BM اطلاعات ندارم چون باهاش کار نکردم

دیدگاه

سلام
              فاصله دستگاه تا کامپیوتر حداکثر ۲ الی ۳ متر هست. تو مقاله کنترل موتور DC چیزی راجع به این مورد پیدا نکردم! اون مقاله PID که اشاره کردهآ‌اید کجاست؟

یه سوال دیگه! این mega32 تو چه کلاکی نیاز به کریستال خارجی نداره؟ و احیانا چه نکاتی رو هنگام اجرای عملی باید در نظر داشته باشم و چه قطعاتی مورد نیازم هست؟

ممنون از فرصتی که در اختیارم گذاشتید.

دیدگاه

سلام
                همون پست آخر بود،این لینک مربوط به PID:
                http://www.4shared.com/file/4498570/c5184790/pid.html
                برای این فاصله همون RS232 مناسبه.
                اگر از اسیلاتور داخلی استفاده کنید، می تونید مقادیر 1،2،4 و 8 مگاهرتز رو بدون نیاز به یک کریستال خارجی داشته باشید.اما برای ارتباط سریال حتما از کریستال خارجی استفاده کنید.

دیدگاه

بالاخره این تاپیک به جای مناسبش منتقل شد! متشکرم.

برای USB راه حل دیگه ای به ذهنم رسید! از همین مبدلهای USB->COM که برای کامپیوتر هست میشه استفاده کرد. درسته؟! اصولا نباید مشکلی باشه. محمد جان آیا یک نمونه از نحوه اتصال پورت سریال و اون MAX232 و یه برنامه ساده سراغ دارید؟ احیانا پروژه ای که از ارتباط سریال استفاده کرده باشه؟ یا یک راهنمای کلی. ممنون.

دیدگاه

سلام
                    چرا می خواید از USBآ‌استفاده کنید،سرعت انتقال بالا می خواید؟ اگه لازم ندارید به دردسرش نمی ارزه
                    همون مطلبی که در رابطه PID هست،شامل ارتباط سریال هم هست،اگر فایل پروتئوس رو باز کنید می بینید یه virtual terminal توی صفحه هست که به پورت سریال میکرو(TX,RX) متصل شده،شما در حالت واقعی باید به جای این وسیله از پورت کامپیوترتون استفاده کنید و البته به کمک MAX232 ،این برنامه خیلی ساده هست،فقط یه سری عدد رو میفرسته به پورت سریال،بازم اگه مشکل حل نشد من در خدمتم.

دیدگاه

سلام!
                      یه چند روزی تو کارم تاخیر افتاد. خوب من یه سری قطعات گرفتم. سوال اول! این LCD تو پروتوس ۱۴ تا پین داره ولی اینی که من گرفتم ۱۶ تا! تکلیف چیه؟ یه LCD بیست ستونی دو خطی است. رنگ آبی که از جوان گرفتم.

دیدگاه

سلام
                        2 تای اضافه مربوط به back light هست،یکی زمین و یکی تغذیه

دیدگاه

سلام محمد جان،
                          ممنون! چه ولتاژی برای بک لایت باید بدیم؟ همون ۵ مشکلی نداره؟ در ضمن از این رگولاتور ۵ ولت L7805CV تا چقدر میشه جریان کشید؟

دیدگاه

سلام
                            نه با 5 ولت مشکلی نداره
                            دقیق یادم نیست باید دیتاشیتو ببینی ولی فکر می کنم تا 1.5 آمپر مشکلی نداشته باشه :exclaim: :question:

دیدگاه

ممنون محمد جان. میتونید یه توضیح مختصر در مورد پنجره Chip Programmer تو CodeVision بدید؟ چه نکاتی رو باید رعایت کنم. چه مواردی باید علامت خورده باشه و چه مواردی نباشه؟ تو بعضی از پستها خوندم که برخی دوستان با تنظیم نادرست، طوری پروگرم کردند که دیگه با این STK 200 میکروشون قابل استفاده نبوده و باید با پروگرمر پیشرفته تری رفع عیب میکردند.

دیدگاه

سلام
                                اول از قسمت setting پراگرمر STK200/300 رو انتخاب کنید،موقع پراگرام کردن بعد از اینکه تغذیه میکرو رو متصل کردید،از نوار Program گزینه Flash رو انتخاب کنید،توجه کنید که روی گزینه Fuse bits یا Lock bits و یا All کلیک نکنید
                                اگر خواستید فیوزبیتها را تغییر بدید باید ابتدا فیوز بیتها را بخونید و تغییرات رو اعمال کنید بعد به کمک گزینه Fuse bits پراگرام کنید
                                چیز خاص دیگه ای هم به نظرم نرسید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X