اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و باقی مسائل مرتبط

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و باقی مسائل مرتبط

ممنون. الان به این شکله، درسته؟:

در ضمن آیا مشکلی نداره که باقی قطعات هم به میکرو وصل باشه و بعد تغذیه میکرو رو وصل کنیم و پروگرام کنیم؟! یا اینکه باید جداشون کنم، بعد پروگرام کنم؟

و دیگه اینکه آیا برای پروگرام حتما لازم هست که کریستال وصل باشه؟ در این مورد کریستال داخلی به کار نمیاد؟

دیدگاه

سلام
      مشکلی نداره فقط حواست باش که Program-->Flash رو بزنی
      معمولا مشکلی پیش نمیاد به شرطی که پایه هایی که برای پرگرام کردن استفاده میشه به وسیله بقیه قطعات تغییر پیدا نکنن
      و برای سوال آخر نه لازم نیست،مگر اینکه فیوزبیتها رو برای کریستال خارجی تنظیم کرده باشی،ولی در حالت default لازم نیست وصل باشه
      در دیر مغان آمد یارم قدحی در دست
      مست از می می خواران از نرگس مستش مست

دیدگاه

سلام،
        خوب! حالا مشکلات عملی داره رو میشه! عرضم به حضورتون در اولین تست ظاهرا خوب پیشرفتم! میکرو به راحتی پروگرام شد و LCD روشن شد و یه چیزایی نشون میده. فقط قاطی میکنه! مگر اینکه با دستم زمین مدار رو بگیرم! اینطوری دیگه مشکلی نداره! باید چه کنم؟! عرضم به حضورتون که مدار رو روی بردبورد بستم. برای رفع مشکل این موارد به ذهنم رسید: یه نویز گیر برای کابل آداپتورم گذاشتم ولی سودی نداشت. اون آلومینیوم های زیر برد بورد هم فایده ای نداره. با یه سیم هم زمین مدار رو به اون آلومینیوم وصل کردم باز هم تاثیری نداشت. فقط باید با دستم زمین مدار رو بگیرم!

یه مورد دیگه. این رگولاتور رو تو دیتاشیتش دیدم. همون 1.5A که فرمودید درسته. تا الان هم فقط میکرو و LCD وصله. میکرو و خود LCD (بدون بک لایت) که ظاهرا حدود ۴ میلی آمپر جریان میشکه، بک لایت LCD هم حدود 55mA. ولی رگولاتور مقداری داغ میکنه! طبیعیه؟ هیت سینک بزارم؟ البته ترجیحا اگه با یه رگولاتور پر آمپر مشکل برطرف بشه، تعویضش میکنم.

دیدگاه

سلام
          آقا خازن هایی که لازمه رو گذاشتی؟؟ برای رگولاتور ؟ به دیتاشیت رگولاتور مراجعه کن
          اون یه مقدار داغ شدن اشکالی نداره

دیدگاه

سلام،
            مشکل فقط مرتبط به خازنهاست؟ تو دیتاشیت یه 0.1uF و یه 0.33uF گفته. من ۱۰۰ نانو دارم، و پایینتر. همچنین 10 میکرو و 100 میکرو دارم. به جای 0.33uFآ‌ میتونم یکی از اینای دیگه رو جایگزین کنم؟ یا اینکه باید برم همون 0.33uF رو بگیرم؟ به هر حال یکبار با دوتا 100 نانو و یکبار با یه 10 میکرو و یه 100 میکرو تست کردم، فرقی نکرد. میشه بفرمایید که اصولا مشکل از چیه؟ این خازنها چه کار انجام میده؟ احیانا به خاطر نویز اطراف نیست؟ پشت سرم دو تا مهتابیه، بالا سر سه تا از این لامپهای کم مصرف، زیر میزم، کیس کامپیوتر که حدود ۵-۶ تا فن داره!

دیدگاه

سلام
              والا این جوری که شما میگی معلوم نیست دقیق مشکل از کجاست؟؟!!!
              چندتا تست بکن،مدار رو ببر یه جای دیگه تست کن، منبع تغدیه رو عوض کن و اگر نشد مدارتو بذار ببینیم چی کار میشه کرد

دیدگاه

سلام،
                محمدجان میتونید توضیحی در مورد نحوه اتصال Keypad به میکرو بدید و نحوه پروگرام کردن، اینکه پورتها باید به چه شکل تنظیم بشن و چطور وصل بشن. من تو پروتوس راحت جواب گرفتم ولی در عمل خیلی مشکل داره! اگر لینکی هم داشته باشید خودم میخونم.
                البته شیوه ای که من استفاده کردم اینه که تمام پایه های کی پد رو به میکرو به صورت مستقیم وصل کردم. یه بار ردیفها رو ورودی میکنم و ستونها رو خروجی و یک. بعد ردیفها رو میخونم، به محض اینکه یک ردیف مقدارش یک شد، ردیفها رو خروجی میکنم و ستونها رو ورودی. به ردیفها هم مقدار یک میدم. بعد همونجا ستونها رو میخونم. اینطوری سطر و ستون رو بدست میارم. بعد یک تاخیر چند میلی ثانیه ایجاد میکنم و مجدد پورتها رو برمیگردونم به حالت اولی. درسته؟

دیدگاه

سلام!
                  کلا مشکل از نحوه خوندن کیبورد بود! حتی همون مشکل دیروز که عرض کردم قاطی میکنه مگر اینکه با دستم زمین رو بگیرم! اونجوری که نوشته بودم همش یه چیزی از کیبورد میخوند حتی اگر دکمه ای رو نزده باشم. باید ورودی ها رو pull-up میکردم و خروجی ها رو صفر، بعد ورودی ها رو میخوندم، هر کدوم که صفر بود یعنی اون ردیف یا ستون کلیک شده. درسته؟ (البته درست کار میکنه!) حالا احیانا اینکه به این شکل با پول پ کردن ورودی ها و صفر کردن خروجی ها تقریبا همیشه (غیر از زمانهایی که یک کلید فشرده شده) این پینهای ورودی خروجی باهم اتصال دارند مشکلی نداره؟!

دیدگاه

پاسخ : کنترل نور LED توسط پتانسیومتر دیجیتال و &#15

سلام
                    اینجوری که من از صحبتهاتون فهمیدم مشکلی نیست
                    در ضمن برای اینکه همیشه کلید ها رو نخونی می تونی از پایه وقفه خارجی استفاده کنی
                    این هم می تونه مفید باشه:
                    http://www.4shared.com/file/7044539/c09719b2/matrix_keyboard.html

دیدگاه

سلام!
                      خوب چندتا سوال رو گذاشتم یکجا مزاحم بشم!
                      میتونید در مورد این وقفه خارجی و نحوه فعال سازیش توضیح بدید؟
                      دوم اینکه اون موردی که با تعریف متغیرهای گلوبال همه چی بهم میریخت با استفاده از پیشونده volatile برطرف شد. (جوابشو تو avrfreaks گرفتم، اونجا که مطرح کردم یکی گفت که اگر اینطوری تعریف نکنید، هنگام بهینه سازی توسط کامپایلر قاطی میکنه!) میتونید بفرمایید چه کاری انجام میده؟
                      سوم اینکه با توجه به اینکه LED ها موجود در بازار هیچ مشخصاتی نداره آیا امکانش هست که به شکلی بتونم جریان مصرفی این LED هایی که دارم رو برای بیشترین نور بگیرم؟! چون تعداد زیاده و حداکثر نور هم برای من خیلی مهمه.
                      و مورد آخر اینکه هنوز فکر میکنم این رگولاتور خیلی داغ میکنه! در مجموع 90mA بیشتر جریان نمیکشم ولی طوری داغ میکنه که نمیشه بهش دست زد و مقداری بو هم بلند میشه! رفتم یه رگولاتور با آمپر بیشتر گرفتم LM2576T که ۵ تا پایه داره! این ۳ آمپره. ظاهرا نیاز به قطعات دیگری برای راهآ‌اندازی داره. در این مورد هم اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

ارادتمند،
                      پرهام

دیدگاه

سلام
                        برای فعال سازی وقفه خارجی از قسمت wizard نوار External IRQ رو انتخاب کنید،بعد می تونید انتخاب کنید که وقفه هنگام تغییر در روی کدوم پایه اجرا بشه،مثلا روی پایه INT0 و با لبه پایین رونده
                        برای استفاده بهینه از ساختار میکرو کامپایلر ممکنه به صورت اتوماتیک متغییر ها رو در رجیسترهای همه منظوره جای بده،اگر از پیشوند volatile استفاده کنید متغییر در این رجیستر ذخیره نمیشه بلکه در قسمت متغییر های سراسری در حافظه SRAM ذخیره میشه

نوشته اصلی توسط .: Parham :.
                        سوم اینکه با توجه به اینکه LED ها موجود در بازار هیچ مشخصاتی نداره آیا امکانش هست که به شکلی بتونم جریان مصرفی این LED هایی که دارم رو برای بیشترین نور بگیرم؟! چون تعداد زیاده و حداکثر نور هم برای من خیلی مهمه.
                        و
                        متوجه این سوال نشدم؟؟؟
                        و برای سوال آخر اطلاعاتم کافی نیست،دیتاشیت رو نگاه میکنم اگه متوجه شدم براتون میذارم و یا اگه بقیه دوستان کار کردن لطفا راهنمایی کنند

دیدگاه

مرسی.
                          توضیحات بیشتر در مورد سوال سوم: همونطور که قبلا عرض کرده بودم فعلا حدود ۳۰۰ تا LED میخوام روشن کنم که به طور متوسط به ۶ دسته ۵۰ تایی تقسیم میشه. ولتاژ تغذیه برای LED ها رو ۱۲ در نظر گرفتم. در هر دسته LED ها سه تا سه تا سری میشن و یه مقاومت میاد سر راهشون. حالا برای اینکه حداکثر بازدهی نوری رو داشته باشم باید با توجه به ولتاژ مورد نیاز LED ها و حداکثر جریان مجاز مصرفی شون مقدار اون مقاومت رو در هر سری حساب کنم. (اگه اشتباه میکنم بفرمایید.) متاسفه هیچ کدام از فروشنده های بازار از مشخصات LED هاشون هیچ اطلاعی ندارند. ولتاژ LED ها هم میتونه از 1.5 ولت تا 3.5 ولت و جریان مصرفیشون هم از 5mA تا 20mA باشه که کاملا بستگی به مدلش داره. به هر حال من مجبور شدم که تعدادی LED بگیرم و از خیر مشخصات بگذرم! (چندتا LED از فروشنده های مختلف رو با نورسنج تست کردم و یکیشون رو که پرنورتر بود انتخاب کردم.) حالا با توجه به اینکه هیچ اطلاعی از مشخصات این LED ها ندارم چطوری باید این محاسبات رو انجام بدم که مطمئن باشم از حداکثر نور LED ها استفاده میکنم و یا احیانا برعکس، صدمه ای به اونها وارد نشه؟ (توضیح اینکه در مرحله بعد یک منبع نوری با ۲۵۰۰ LED میخوام راه بندازم و اونجا محاسبات برای تعیین مشخصات منبع تغذیه و باقی قضایا فکر میکنم خیلی مهم باشه.)

دیدگاه

سلام
                            چون شما یه پارامترت نور هست،به نظرم باید به صورت تجربی این کار رو انجام بدی،یه پتانسیومتر بذار مقدار مطلوب رو که پیدا کردی به جاش مقاومت معادل قرار بده

دیدگاه

سلام!
                              رسیدیم به ارتباطش با کامپیوتر. در حالت پیش فرض از پینهای D.0 و D.1 برای RXD و TXD استفاده میشه. چطوری میتونم از پینهای دیگه (مثلا B.6آ‌ و B.7) بجای اونها استفاده کنم؟ یه جا روش انجامش رو با Bascom خوندم، که مثلا با این دستور : Open "Comb.0: 9600 , 8 , n , 1" for Input As #1 تغییر میداد و پین صفر پورت بی رو برای RXD ست میکرد. حالا تو CodeVision چطور اینکار رو انجام بدم؟

دیدگاه

سلام پرهام جان
                                والا فکر نمیکنم همچین چیزی ممکن باشه،خودم هم تا حالا دنبالش نرفتم،یه نگاهی میندازم اگه چیزی دستگیرم شد برات میذارم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X