اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور موتور dc با جریان دهی بیشتر حدود 10 آمپر

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
    این مورد رو اومدم با برداشتن خود IC از روی برد و کنترل دستی پایهای خورجی اون چک کردم بازهم مدار ترانزیستوری در برخی مواقع جریان ریاد می کشه پایه های AHO,ALO ,BHO,BLO را دستی به صفر و یک می دهم و موتور هم وصله به خروجی اونها .
    آیا این تست من با توجه به اینکه هر 4 ترانزیستور N_CHANNEL هستند منطقی است ؟
    PROTUES هم چنین ICیی نداره که من با اون تحلیلش کنم ؟
    اصلا HIP4082 نداره ؟
    نه نمیتونی دستی بدی چون باید ولتاژ گیت 10 ولت بیشتر از درین باشه
    یه کاری کن ورودی های BHI و AHI رو بده 12 و فقط با BLI و ALI کار کن
    وقتی یکی 1 هست و دیگری صفر باید موتور از یه طرف بتابه و برعکس که بشه چرخش موتور هم برعکس میشه
    AYRIC

دیدگاه

نه نمیتونی دستی بدی چون باید ولتاژ گیت 10 ولت بیشتر از درین باشه
      شما مطمن هستید؟
      من الان تغذیه خود ic که در نتیجه ولتاژ گیت را درست می کند 12 ولت است و vdd که ولتاژ درین از آنجا می آید 25 ولت است!

دیدگاه

من اصلا این IC رو از مدار جدا کردم و مدار ساده زیر را بستم

گیت فتها رو به 12 ولت ویا GND وصل کردم ( قابل انتخاب با جامپر در هر لحظه برای درایو موتور)
        . VDD=24 ولت ثابت .
        موتور طبق دلخواه من کار می کند و مشکلی ندارد مگر اینکه :
        ولتاژ خروجی دو سر موتور تابع ولتاژ گیت فتها یا همون 12 ولت است واصلا ربطی به 24 ولت بالا ندارد !!!؟؟
        و وقتی این 12 رو بالاتر می برد ولتاژ خروجی و در نتیجه یرعت موتور بالا می رود .
        در صورتیکه من فکر می کنم باید VDD ولتاژ موتور را بدهد و گیتها تنها برای درابو می کنند

دیدگاه

تو مدارت اشتباه کردی، این مداری که بستی شبیه h-bridge ها شده با این تفاوت که همه ترانزیستورها N هستند که تو این پل های h همانطور که قبلا چند تا معرفی کردم دو نوع N , P داریم.
          هنر این ic های درایور اینه که فقط از یک نوع ترانزیستور استفاده می کنی.
          اگر با این ic نمی تونی کار کنی (واقعا عجیبه، اونقدر پیچیده نیست طرز کارش) :
          قبلا چند تا مثال و سایت با h-bridge و جریان 10 آمپری که مورد نظرت بود معرفی کردم، از همان ها استفاده کن.

دیدگاه

من قبلا با l298 کار کرده ام و هیچ مشکلی نداشتم ولی الان موتوری که استفاده می کنم بسیار قویتر است و جریان 10 آمپری نیاز دارد که l298 نمی دهد و البته در دیتا شیت l298 مداری شبیه به هیمن هست ولی با ترانزیستور BJT و.
            من اولش دنبال قطعه ای بودم که شبیه به L298 باشد ولی جریان بیشتری بدهد که پیدا نرکردم و بعد هم فکر کردم شاید با تغییر اینها به FET مشکلم حل شود ولی گفته شد که در PWM فت مشکل خواهد داشت و باید با استفاده از یک درایور مشکل را حل کنم که سراغ HIP4082 رفتم .
            آیا مدار داخلی L298 را نمی توان همنطوری با فت درست کرد ؟ چرا؟
            و آیا واقعا قطعه ای مشابه L298 نیست ؟

دیدگاه

من قبلا با l298 کار کرده ام و هیچ مشکلی نداشتم ولی الان موتوری که استفاده می کنم بسیار قویتر است و جریان 10 آمپری نیاز دارد که l298 نمی دهد و البته در دیتا شیت l298 مداری شبیه به هیمن هست ولی با ترانزیستور BJT و.
              من اولش دنبال قطعه ای بودم که شبیه به L298 باشد ولی جریان بیشتری بدهد که پیدا نرکردم و بعد هم فکر کردم شاید با تغییر اینها به FET مشکلم حل شود ولی گفته شد که در PWM فت مشکل خواهد داشت و باید با استفاده از یک درایور مشکل را حل کنم که سراغ HIP4082 رفتم .
              آیا مدار داخلی L298 را نمی توان همنطوری با فت درست کرد ؟ چرا؟
              و آیا واقعا قطعه ای مشابه L298 نیست ؟
              برگشتی به هفت ماه قبل
              من همون موقع بهت گفتم که باید مدار فوق رو بسازی .
              الان من هم به یک l298 در حدود 10 آمپر نیاز دارم . اگه پایه باشی مدار فوق رو باهم میسازیم .
              تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
              داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

الان من هم به یک l298 در حدود 10 آمپر نیاز دارم . اگه پایه باشی مدار فوق رو باهم میسازیم
                آقا بسم ال..
                البته بهتره از همون اول فکر PWM رو هم بکنیم

دیدگاه

آقا بسم ال..
                  البته بهتره از همون اول فکر PWM رو هم بکنیم
                  منظورتون رو از pwm درست متوجه نشدم .
                  l298 معروف به پل چاپپر است

دیدگاه

منظورم اینه که بشه با پالسهای pwm سرعت حرکت موتور رو بدون افزایش و یا کاهش ولتاژ کنترل کرد .
                    مفهوم pwm رو متوجه نمی شید یا کاربرد اون در اینجا رو ؟

دیدگاه

مفهوم pwm رو متوجه نمی شید یا کاربرد اون در اینجا رو ؟
                      نه اینکه میگید از همین حالا به فکر pwm هم باشیم رو متوجه نشدم .
                      انگار ما داریم خونه میسازیم شما میگید که از همین حالا به فکر آسانسور یا مثلا وان حمام باشیم

دیدگاه

آخه مثلا در مورد fet گفته می شد که در صورت اعمال پالسهای pwm بخاطر ساختار گیت اون ، فت فرصت قطع و وصل با اون رو نداره و در نتیجه من مجبور بودم از اون درایورهایی که قبلا صحبت کردم استفاده کنم .
                        شاید اگه فقط از یک طبقه ترانزیستوری مثلا فت استفاده کنیم دیگه نشه با pwm کنترل کرد و حتما باید طبقه دیگری در ورودی باشه که اثرات pwm رو اعمال کنه.
                        در مورد l298 راستش زیاد مطمن نیستم pwm داشته باشه یا نه!
                        توی دیتا شیتش چیزی گفته نشده پس نداره

دیدگاه

شاید اگه فقط از یک طبقه ترانزیستوری مثلا فت استفاده کنیم دیگه نشه با pwm کنترل کرد و حتما باید طبقه دیگری در ورودی باشه که اثرات pwm رو اعمال کنه.
                          خوب بیا بحث رو کمی علمی کنیم . مدار زیر رو نگاه کنید .

فرض کنید بار مون اهمی کامل است . و مقاومت داخلی منبع تغذیه هم نزدیک صفره ( مثلا 10 تا باطری ماشین رو موازی کرده ایم ) بارمون هم 1.2 اهم است .
                          با اعمال پالس pwm که فرکانسش از 10 هرتز شروع میشه تا 100 مگاهرتز و دیوتی سایکش هم میتونه از صفر تا 100 درصد باشه . و موسفت هم IRFP250 است .
                          و pwm توسط یک بافر تقویت میشه که سطح یکش 12 ولته و میتونه یک آمپر جریان بده .

حال سوالات
                          1- دوتی سایکل رو 50 درصد کنیم شدت جریان بار ( میانگین و موثر و لحظه ای ) مدار در رنج فوق چند میشه
                          2- ولتاز دوسر بار ( میانگین و موثر و لحظه ای ) مدار در رنج فوق چند میشه
                          3- تلفات ماس فت چقدره
                          4- چه مشکلی پیش میاد ؟
                          5- از چه فرکانسی مشکلی پیش میاد ؟
                          6 - با چه دیوتی سایکلی مشکل پیش میاد ؟

دیدگاه

می خوای مدارتون رو با یک نرم افزار سیمولاتور مثل proteus ببنید و نتیجه رو ببینیم .
                            البته من یه جا خونده بودم که فت نمی تونه با pwm بعنوان سوییچ عمل کنه ولی سیموله کردنش خیلی به ما کمک می کنه

دیدگاه

جالبه من نه مدار شما رو بلکه مدار

رو به ورودیهاش پالس با فرکانس تا 1k هرتز هم دادم و موتور کار می کنه
                              البته در protus
                              من در protues ورودی pwm پیدا نکردم که تست کنم ولی فکر کنم برای کار من که می خواهم با یک فرکانس فقط سرعت کمی تغییر کنه با فت مشکلی نداشته باشم ! شما چطور ؟

دیدگاه

من اعتقادی به شبیه سازی تازه اون هم تو پروتیوس ندارم

خوب انگار باید تجربی بریم جلو .
                                پیشنهاد من اینه (به قول مرحوم مارتین لوترکینگ که گفت رویای من اینه )

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X