اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

rtc ds1307 ساعت ارزان ولی بدون مشتری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : rtc ds1307 ساعت ارزان ولی بدون مشتری

اگه طبق دیتا شیت عمل کنید حتی نیم ثانیه هم خطا نداره
    [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط moslem1368

اطراف پایه های کریستال رو شیلد کن و به زمین متصلش کن تا تاحدی جلوگیری بشه
      اتفاقا دقت که کردم تو همین تصویر بالایی همین کارو کرده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
        فعلا روی برد برده روی فیبر باید طبق دیتاشیت طراحی کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahuramazda134
          اینو قبلا دیده بودم، یعنی انقدر به نویز حساسه؟ این خیلی خوب نیست
          ساخت یه برد اضافه وقت بیشتری میخواد و حجم کار رو بالا میبره
          الان چقدر خطا داره؟
          تا حالا که هیچ خطایی نداشته

دیتاشیت مربوط به کریستال ساعت یا آی سی ds1307 و یا چیزه دیگه ؟

نوشته اصلی توسط moslem1368
          از خیلی هم بیشتر
          من توی برد مدارم یکی از خطوط سیگنال رو از وسط پایه های کریستال عبور داده بودم و همین باعث میشد درست کار نکنه
          اطراف پایه های کریستال رو شیلد کن و به زمین متصلش کن تا تاحدی جلوگیری بشه
          منظورتون رو متوجه نشدم از این شیلد کردن

ولی در حالت کلی اینجوری که من فهمیدم تا شعاع یک سانت ( به جز پایه های VCC و GND خود میکرو ) هیچ سیمی رو در محورهای x,y,z قرار ندیم و از رله و میدان های مغناطیسی دور نگهشون داریم جواب می ده

کلا من با این کریستال ساعت به مشکل برخوردم و برای این منظور بهتر دونستم که از مدار جداگانه ای براش استفاده کنم که برای این کار هم از آی سی DS1307 استفاده می کنم و یک سیم دو زوجه به طول 20 سانت واسش انتخاب کردم که داخل جعبه ای که مدار رو می خوام نصب کنم در ضلع مخالف مدار اصلی این مدار رو ببندم

حالا اینو هم می زارم یه هفته ای تست بشه اگه جواب نگرفتم دیگه نمی دونم باید چی کار کنم

ندن ساقی صفا اهلی ، غم دنیادن آیریلماز ** گتیر دولدور گینه جامی ، بالیخ دریادن آیریلماز
          غنیمتدیر بو دم ساقی ، گتیر دولدور گنه جامی ** جهاندا رسمدور عاشق ، می و مینادن آیریلماز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ele_sav

دیتاشیت مربوط به کریستال ساعت یا آی سی ds1307 و یا چیزه دیگه ؟
            ds1307 کاملا توضیح داده که چطوری نویز رو 0 کنید و دقت رو بالا ببرید
            هیچ خازنی به پایه کریستال وصل نکنید
            [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

ds1307 کاملا توضیح داده که چطوری نویز رو 0 کنید و دقت رو بالا ببرید
              هیچ خازنی به پایه کریستال وصل نکنید
              من با کریستال مشکل داشتم یعنی برای من همیشه خطا می داد کریستال هایی که از سایت خریده بودم و دوتا کریستال که از ساعت باز کرده بودم همه همین مشکل رو داشتن البته کریستال مشکل نداشت شاید نحویه طراحی من مشکل داشت ولی هر چی که بود خیلی آزارم داد :cry2:

در حال حاضر از مدار مجزا برای ساعت و تاریخ استفاده می کنم فعلا که سه روزه مشکلی نداشته :job:
              ندن ساقی صفا اهلی ، غم دنیادن آیریلماز ** گتیر دولدور گینه جامی ، بالیخ دریادن آیریلماز
              غنیمتدیر بو دم ساقی ، گتیر دولدور گنه جامی ** جهاندا رسمدور عاشق ، می و مینادن آیریلماز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ele_sav
                من با کریستال مشکل داشتم یعنی برای من همیشه خطا می داد
                چه خطایی میداد؟

نوشته اصلی توسط ele_sav

در حال حاضر از مدار مجزا برای ساعت و تاریخ استفاده می کنم فعلا که سه روزه مشکلی نداشته :job:
                یعنی تو این 3 روز حتی 1 ثانیه عقب یا جلو نرفته؟

دیدگاه

تو این تصویر اطراف پایه های 1 و 2 و زیر کریستال گراند شده که از نویز جلوگیری میکنه

دیدگاه

سلام بر همگی
                    من میخوام ds1307 رو را بندازم. شروع کردم به خوندن این پست. یه سوال برام پیش اومده. یه جا آقای رحیمی گفتن اول باید میکرو آی سی رو بشناسه بعد میتونه باهاش ارتباط برقرار کنه. منظور چیه؟ باید لایب خاصی براش include کنیم؟ البته دیدم یک لایب در ابتدای این تاپیک معرفی شده ولی من با کدویژن کار میکنم و به دردم نمیخوره حالا منظورم اینه که حتما باید از این لایب استفاده کنیم؟ نمیشه از توابع استاندارد کدویژن که برای کار با I2C نوشته شده استفاده کرد؟
                    ممنون از همگی

دیدگاه

چه خطایی میداد؟
                      یعنی تو این 3 روز حتی 1 ثانیه عقب یا جلو نرفته؟
                      منظورم از خطا این بود که مثلا یا تند کار می کرد یا کُند . و بعضی مواقع کلا هیچ کلاکی به میکرو نمی فرستاد یه چیزهایی تو مایه های هنگ کردن

فعلا دسترسی ندارم بهش ( اون مداری که روش پیاده کردم برای آکواریوم بود که هنوز خبری از جلو عقب شدنش خبری بهم نرسیده )
                      ولی به احتمال زیاد حداقل روزی چند ثانیه عقب می مونه ولی فعلا هیچی ندیدم

تو این تصویر اطراف پایه های 1 و 2 و زیر کریستال گراند شده که از نویز جلوگیری میکنه
                      یعنی اگه اطراف هر پایه رو به این صورت گراندش کنم دیگه نویز نمی گیره ؟
                      در حال حاضر دو دور سیم روی کریستال می بندم و به زمین وصلش می کنم (به قول یکی از بچه های انجمن دقیقا مثل این دیونه هایی که به تخت می بندن من هم مثل اونها کریستال رو به برد می بندم)

نوشته اصلی توسط mhm_004
                      سلام بر همگی
                      من میخوام ds1307 رو را بندازم. شروع کردم به خوندن این پست. یه سوال برام پیش اومده. یه جا آقای رحیمی گفتن اول باید میکرو آی سی رو بشناسه بعد میتونه باهاش ارتباط برقرار کنه. منظور چیه؟ باید لایب خاصی براش include کنیم؟ البته دیدم یک لایب در ابتدای این تاپیک معرفی شده ولی من با کدویژن کار میکنم و به دردم نمیخوره حالا منظورم اینه که حتما باید از این لایب استفاده کنیم؟ نمیشه از توابع استاندارد کدویژن که برای کار با I2C نوشته شده استفاده کرد؟
                      ممنون از همگی
                      در کدویژن فقط کافیه در قسمت ویزارد در زبانه I2C یکی از پورت ها رو مشخص کنی و در تب فعال شده آخرین گزینه رو فعالش کنی همین.

برای تنظیم و راه اندازی تایمر هم از این کد من دارم استفاده می کنم اگه نیاز به بازنویسی داره دوستان راهنمایی کنن ولی در حال حاضر کار من با این کد راه افتاده و فعلا هیچ مشکلی نداره

اینو باید به کدت پیوست کنی
                      #include <ds1307.h>

از کد زیر برای خوندن مقدار استفاده می کنم .
                      کد:
                      rtc_get_time(&h,&m,&s);

از این کد هم برای مقدار دهی اولیه

کد:
                      if((s>59||(h>24)||(m>59)))
                        {
                          rtc_set_time(0,0,0);
                          rtc_set_date(2,9,8,12);    
                        }
                      در حالت کلی اگه از ویزارد استفاده کنی خیلی از کارها رو به صورت اتوماتیک انجام می ده

دیدگاه

سلام مهندسین عزیز.
                        من تو یک پروژه ساعت که قراره رو 7 سگمت فقط ساعت و دقیقه رو نمایش بده از این آیسی استفاده کردم.
                        حالا برنامرو نوشتم تو پروتئوس هم کامل جواب میده اما نمیدونم چرا تو مدار فقط 00:00 نمایش میده و در واقع ساعت اصلا کار نمیکنه.تنظیم میشه ساعت و لی کار نمیکنه یعنی اطلاعات از میکرو به آیسی ارسال و دریافن میشه.
                        حالا چند نکته در مورد مدارم. اولا که من از پایه 7 یعنی SQW/OUT استفاده میکنم (برای نمایش 2 نقطه ثانیه شمار روی 1hz تنظیم شده) که این پایه رو اول فراموش کردم پول پ بذارم واسه همین فکر کردم که سوخته و واسه همین نمیشماره ،اما رفتم تو برنامه این پایه رو غیر فعال کردم بازم جواب نداد. و دوم اینکه من هنوز از باطری استفاده نکردم، میتونه مشکلش این باشه که باطری بهش وصل نشده ؟؟؟؟؟؟
                        اگه لازم شد برنامرو هم میذارم
                        ببخشید که طولانی شد
                        لطفا کمکم کنید .ممنون

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                          اشکال از باتری بک پ نیست.
                          منم همین مشکلو داشتم. به خاطر اینکه از وسط دو پایه کریستال ساعت یک خط که مربوط به ال سی دی بود رو گذرانده بودم
                          جای خط رو که عوض کردم مشکلم حل شد.
                          سعی کن دور پایه های کریستال رو هم به زمین وصل کنی
                          گفت که دیوانه نهی لایق این خانه نهی

دیدگاه

سلام دوست عزیز. آقا من باطری هم وصل کردم و بدنه کریستال رو هم به زمین وصل کردم (بدنه رو لحیم نکردم) اما دور پایه های کریستال رو زمین نکردم آخه من رو برد سوراخدار بستم نمیشه که وصل کنم. اما همچناان ساعت شروع بکار نمیکنه. کریستال رو هم تعویض کردم فایده نداشت. دیگه این چه جور آی سی مزخرفیه که اینقدر به نویز حساسه .حداقل باید راه که بیفته حالا دقیق نبودنش پیش کش.
                            لطفا کمکم کنید خیلی عجله دارم. برنامه رو هم میذارم هرچند تو پروتئوس درسته.یه عکی هم از پشت برد جایی که آیسی وصله رو میذارم ببینید مشکلی نداره. عکسش یکم حجیمه واسه همین لینکشو گذاشتم
                            http://grphics.tk/img/72f78a365657.jpg

دیدگاه

دوستان مشکلم حل شد.کسی که اینجا جواب درست نداد ، رفتم دیتاشیت آی سی رو زیرو رو کردم و یک قسمت مهم رو من فراموش مرده بودم، اونم این خط:
                              Please note that the initial power-on state of all registers is not defined. Therefore, it is important
                              to enable the oscillator (CH bit = 0) during initial configuration.

چون من تو برنامم به ثانیه نیاز نداشت برای همین اصلا ثانیه تنظیم نمیشد. و وقتی که یک آی سی نو میگیرید باید این بیت CH برابر 0 بشه وگرنه اسیلاتور آی سی غیر فعاله.
                              پس اومدم تو برنامه همون اول این بیت که تو همون بیت 7 از رجیستر ثانیه شماره رو صفر کردم و دیگه ای سی اوکی شد.
                              I2cstart
                              I2cwbyte Ds1307w
                              I2cwbyte &H00
                              I2cwbyte &H00
                              I2cstop
                              بار اول بود که داشتم با این آی سی کار میکردم، سوتی خفنی بود

دیدگاه

سلام
                                این خروجی های آیسی ds1307 میتونیم به هرکدوم از پایه های میکرو بدیم؟
                                من فقط 3تا پایه آخر پورت A خالی دارم. میتونم به اینا وصل کنم؟ یا نه؟ آخه هرچی دیدم همتون به پایه های پورت D وصل کرده بودید..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X