اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

rtc ds1307 ساعت ارزان ولی بدون مشتری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : rtc ds1307 ساعت ارزان ولی بدون مشتری

ببین اونو تقریبا من تونستم پیدا کنم تو یزد کیت هست برو ببین ولی من میخوام بفهمم اون الگریتم چه طوریه
    اخه نا سلامتی ممکنه ما یه روز برنامه نویس شیم :nerd:
    اگه کلا بفهمیم چی به چیه میشه نوشت چیز ساده ای هست یه جمعو تفریق سادست
    فقط شرط زیاد داره اگه مثلا ماه دوم بود 29 روز اگه ماه سوم بود 31 روز یا تو تاریخ ما 6 ماه اول 31 روز 5 ماه دوم 30 روز ماه اخر 29 به جز سالهای 83 87 91
    :nerd:

برای تشخیص اینآ‌که سال هجری خورشیدی مورد نظر کبیسه است یا خیر، کافی است که باقیآ‌ماندهٔ تقسیم سال خورشیدی را بر عدد ۳۳ بدست آوریم. اگر باقیآ‌مانده یکی از اعداد ۱، ۵، ۹، ۱۳، ۱۷، ۲۲، ۲۶ و ۳۰ بود، سال خورشیدی سال کبیسه است.[۲] به عنوان مثال سال ۱۳۸۷ را در نظر بگریرید. باقیآ‌ماندهٔ تقسیم ۱۳۸۷ بر عدد ۳۳ برابر ۱ است بنابراین سال ۱۳۸۷، سال کبیسه است.

برای تشخیص این که سال میلادی مورد نظر کبیسه است، حداقل یکی از شرایط زیر باید برقرار باشد:[۳]

۱) سال میلادی مورد نظر بر ۴ بخشآ‌پذیر باشد (باقیآ‌ماندهٔ تقسیم آن سال بر ۴ برابر ۰ باشد) و بر ۱۰۰ بخشآ‌پذیر نباشد (باقیآ‌ماندهٔ تقسیم آن بر ۱۰۰ برابر ۰ نباشد)

۲) سال میلادی مورد نظر بر ۴۰۰ بخشآ‌پذیر باشد

به عنوان مثال سال ۱۹۰۰ میلادی با این که بر ۴ بخشآ‌پذیر است سال کبیسه نیست (چون بر ۱۰۰ بخشآ‌پذیر است). سال ۲۰۰۰ میلادی سال کبیسه است (چون بر ۴۰۰ بخشآ‌پذیر است). سال ۲۰۰۴ میلادی سال کبیسه است (چون بر ۴ بخشآ‌پذیر است و بر ۱۰۰ بخشآ‌پذیر نیست).
    :nerd: :nerd: :nerd: :nerd: :nerd: oo:

اضافه شده در تاریخ :
    کبیسه از ریشه کبس به معنی پرکردن چاه از خاک است. در گاهآ‌شماری، به مقدار زمانی که برای رفع نقصان سالهای عمومی از مقدار واقعی آن یا رفع نقصان سالهای خاص نسبت به سالهای دیگر، بر سال معینی می افزایند، کبیسه گفته میآ‌شود. سال کبیسه (فرانسه Bissixtile)سالی است که مقدار نقصان بر آن افزوده شده باشد.

در گاهشمارهای مبتنی بر تقویم جلالی، مثل تقویم گرگوری و تقویم هجری خورشیدی، معمولاً حدود هر سی و سه سال هشت سال کبیسه و بیست و پنج سال معمولی میآ‌شود. در تقویمآ‌های قمری، مثل تقویم هجری قمری، طول سالآ‌های عادی ۳۵۴ روز و طول سالآ‌های کبیسه ۳۵۵ روز است. در این تقویمآ‌ها معمولاً حدود هر سه سال یک بار سال کبیسه میآ‌شود. [۱]

در برخی گاهشمارها، مثل تقویم عبری، تقویم طبری و تقویم چینی، طول سالآ‌های عادی ۱۲ ماه و طول سالآ‌های کبیسه ۱۳ ماه است.
    :applause: :applause: :applause:

اضافه شده در تاریخ :
    موضوع به این سادگی ها هم نیست. می دانید که تقویم فعلی ما که براساس تقویم جلالی است یکی از دقیق ترین یا دقیق ترین تقویم موجود است. نحوه ی محاسبه ی زمان ها و دوره های کبیسه باعث دقت فوق العاده ی این تقویم شده. سال های کبیسه دارای دوره های خاصی هستند. ساده ترین و شناخته شده ترین دوره ی آن، هر 4 سال یک بار است اما این قانون کلی نیست. دوره های بزرگ تری هم وجود داره
    (الان اعداد دقیقش یادم نیست. برای همین اعدادی که از این به بعد ذکر می کنم فقط مثال هستند و ممکن است دقیق نباشند)
    مثلا دوره های 29 ساله وجود داره که شامل 6 دوره ی 4 ساله و یک دوره ی 5 ساله است. یعنی مثلا اگر سال 1380 کبیسه بوده، سال 1384، 1388، 1392، 1396، 1400، 1404 کبیسه هستند و بعد از شش دوره ی 4 ساله یک دوره 5 ساله می آید یعنی به جای سال 1408 سال 1409 سال کبیسه می شود.
    همین طور بازه های 33 ساله وجود داره که از 7 دوره ی 4 ساله و یک دوره ی 5 ساله تشکیل شده.
    چند دوره ی 29 ساله و یک دوره 33 ساله در یک دوره ی بزرگ تر صد و سی و... ساله قرار می گیرند و همین طور الی آخر...
    این دوره ها طوری تعیین شده اند که پس از طی قرن ها فقط چند ثانیه در محاسبه ی تحویل سال تفاوت اتفاق می افتد.
    امیدوارم توضیحاتم روشن بوده باشه و به جوابتون رسیده باشید :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :angry: :angry: oo:
    [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

برنامشو با فایل باسش
      فایل باس یعنی چی؟

دیدگاه

منظور پسوند bas. بود.(فایل سورس در بیسکام)

دیدگاه

ببینین دوستان من ساعت با تقویم شمسی با محاسبه سالهای کبیسه درست کردم و الان ساعتها وارد بازار شده هیچ مشکلی هم نداره منظور من از اینکه گفتم طرز کارش چجوریه منظور گرفتن فرکانس مثلا 1هرتز از پایه 7 اونه که البته فرکانسهای دیگری هم داره میخوام بدونم که این فرکانسو چطور میشه تولید کرد :angry: :angry:روی پایه 7 والا من ساعتی کامل با تمام مشخصات باهاش درست کردم و عالی هم بوده :applause: :applause:

اضافه شده در تاریخ :
          در مورد برنامه ای که نوشته بودم در این تاپیک[ftp=ftp://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39213.msg192305#msg192305]http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39213.msg192305#msg192305[/ftp]
          اگه کسی از دوستان میتونه کمکی بکنه ممنون میشم در مورد محاسبه سال کبیسه هم اگه خواستین من میتونم کمکتون کنم اگر سوالی بود من در خدمتم ولی خداییش شما هم به ما کمک کنید
          { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

ببین داداش من منم میدونم که ساعت های به قیمت 3 یا 4 تومن هست تو بازهار که خیلی راحت هر امکاناتی داره من خودم واسه این ساعت تا الان 15 تومن خرج کردم با خرابی ها و مشکلات مربوطه الانم که الانه از لحاظ برنامه مشکل دارم ینی وقت ندارم ولی حد اکثر سعیمو میکنم که تمومش کنم خوب ما هم باید از یه جای شرو کنیم اولین تولید کننده ماشین حساب تو جهان چین بود چینو ژاپن خوب تنها کشورای هستن که هنوزم تو کلاساشون حتی تو مدرسه هاشون اوردن ماشین حساب جرمه :cry2: :nerd: ما حتی واسه 2*2 هم مخمونو اک نگه میداریم و از ماشین حساب استفاده میکنیم اونا واسه ساختن ساعت با قابو با همیه مخلفاط 500 تومن میزارن ما 13000 تومن خوب بلاخره اگه ما هم کار خونه تولید قطعات داشتیم به راحتی یه ایسی میزدیم دیگه این حرفا نبود
            حالا بحث خیلی از جا دررفت ولی من بازم با اینکه ماشین حساب یا سا عت یا فایل تبدیل میلیا دی به شمسی هست ولی بازم خودم میخوام درست کنم چون حتما یه چیز هر چند مختصرا یاد میگیرم
            (البته واسه من مختصر نبود چون خیلی چیزا از بیسکام یاد گرفتم :nerd: :cry2:

اضافه شده در تاریخ :
            ردیف نام روزها
            ۱ ژانویه ۳۱
            ۲ فوریه ۲۸ یا ۲۹ ( این مواقعی پیش می اید که سال کبیسه رخ دهد :applause :-@
            ۳ مارس ۳۱
            ۴ آوریل ۳۰
            ۵ مه ۳۱
            ۶ ژوئن ۳۰
            ۷ ژوئیه ۳۱
            ۸ اوت ۳۱
            ۹ سپتامبر ۳۰
            ۱۰ اکتبر ۳۱
            ۱۱ نوامبر ۳۰
            ۱۲ دسامبر ۳۱
            بابا دارم میمیرم نظری ندارید
            از مبایلم میشه دار اورد روز های سال میلادرو
            [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

فرمول تبدیل تاریخ میلادی به شمسی و بر عکس هر کسی میخاد بیاد تو

--------------------------------------------------------------------------------

برای تبدیل تاریخ شمسی به میلادی و برعکس باید تعداد روزهای سپری شده از ابتدای هر کدام از این تاریخآ‌ها را از مبدا خود به دست بیاوریم. اگر میآ‌خواهیم تاریخ شمسی را به میلادی تبدیل کنیم ابتدا باید روزهای سپری شده از مبدا تاریخ شمسی تا کنون را حساب کنیم و آن را به اضافهآ‌آ‌ی 226899 بکنیم. عدد به دست آمده تعداد روزهای گذشته از ابتدای تاریخ میلادی تا کنون است و با استفاده از آن میآ‌توانیم تاریخ میلادی را حساب کنیم. برای تبدیل تاریخ میلادی به شمسی همین کار را باید برعکس انجام بدهیم و عدد 226899 را باید از تعداد روزهای تاریخ میلادی کم بکنیم و در این قسمت عدد به دست آمده تاریخ شمسی است.
              همین روش نیز برای تبدیل تاریخ قمری به شمسی و برعکس نیز قابل استفاده است. ولی در این مورد دیگر عددی که باید اضافه یا کم بشود 226899 نیست.
              شاید از خود بپرسید که عدد 226899 را از کجا به دست آوردهآ‌آ‌ام. برای به دست آوردن این عدد باید تاریخ شمسی و میلادی یک روز را در اختیار داشته باشید. به عنوان مثال 13/4/1383 شمسی طبق تقویم برابر 3/7/2004 میلادی است. کاری که باید الا بکنیم این است که این دو تاریخ را به روز تبدیل کنیم و در این تبدیل باید تعداد سالآ‌های کبیسهآ‌ای که این دو تاریخ پشت سر گذاشتهآ‌اند نیز فراموش نکنیم. برای اینکه تعداد سالآ‌های کبیسه را در دو تقویم میلادی و شمسی بخواهیم محاسبه کنیم باید 1382 را برای تقویم شمسی و 2003 را برای تقویم میلادی تقسیم بر 4 کنیم. خارخ قسمت این دو تقسیم به ترتیب تعداد سالآ‌های کبیسهآ‌ی تقویم شمسی و میلادی است که از ابتدای شروع به کار این تقویمآ‌ها تا کنون پشت سر گذاشتهآ‌اند. البته این اعداد مطابق واقعیت نیستند! ولی به محاسبات ما اشکالی وارد نمیآ‌کنند.
              در تقسیم 1382 بر 4 خارج قسمت برابر 345 میآ‌شود و این عدد برای تقویم میلادی برابر 500 است.
              خب پس تا کنون بر اساس تقویم شمسی 345 سال کبیسه بوده و بر اساس تقویم میلادی 500 سال برابر سال کبیسه بودهآ‌اند. (البته همان طور که دید به کبیسه بودن سالی که در آن هستیم هنوز توجهی نکردیم.)
              خب برگردیم به مسالهآ‌ی خودمان که میآ‌خواستیم دو تاریخ 13/4/1383 و 3/7/2004 به روز تبدیل کنیم.
              برای این کار باید از عدد سال یکی کم کرده و در 365 ضرب کنیم. و از عدد ماه نیز باید یکی کم کرده و بر اساس نوع تقویم باید عدد ماه را ضرب در عدد خاصی بکنیم. مثلا وقتی در تاریخ شمسی از عدد ماه یکی کم کنیم حاصل 3 میآ‌شود. همان طور که میآ‌دانید در تقویم شمسی 3 ماه اول سال 31 روز دارند، پس 3 را در 31 ضرب میآ‌کنیم. ولی در تاریخ شمسی وقتی از 7 یکی کم کینم برابر 6 میآ‌شود. خب باید در این مورد ببینیم که 6 ماه اول سال میلادی چند روزه هستند.
              ماه اول میلادی = 31 روز
              ماه دوم میلادی = 28 روز (در سال کبیسه 29 روز)
              ماه سوم میلادی = 31 روز
              ماه چهارم میلادی = 30 روز
              ماه پنجم میلادی = 31 روز
              ماه ششم میلادی = 30 روز
              ماه هفتم میلادی = 31 روز
              ماه هشتم میلادی = 31 روز
              ماه نهم میلادی = 30 روز
              ماه دهم میلادی = 31 روز
              ماه یازدهم میلادی = 30 روز
              ماه داوزدهم میلادی = 31 روز
              طبق جدول بالا 6 ماه اول سال 2004 میلادی برابر 182 روز میآ‌باشد. (فراموش نکنید که سال 2004 سال کبیسه است.) خب تا حالا عدد سال و ماه را به روز تبدیل کردیم و این دو عدد را باید به اضافهآ‌ی عدد روز کنیم و در آخر به اضافهآ‌ی تعداد سالآ‌های کبیسه گذشته بکنیم. داریم
              A = (1382*365)+(3*31)+13+345 = 504881
              B= (2003*365)+(31+29+31+30+31+30)+3+500=731780
              B-A = 226899
              با محاسبات فوق خواستم نشان بدهم که عدد 226899 که در اول بحث گفتیم را از کجا آوردیم. همان طور که احتمالا تا حالا فهمیدید این عدد (226899) تفاوت مبداهای دو تقویم میلادی و شمسی به روز هستند.
              حال مثالی میآ‌زنم برای تبدیل تاریخ شمسی به تاریخ میلادی. فرض کنید که میآ‌خواهیم که تاریخ 15/4/1383 شمسی را به تاریخ میلادی نظیر آن تبدیل کنیم. در ابتدا باید این تاریخ را به روز تبدیل کنیم. طبق روش گفته شده در بالا میآ‌نویسیم:
              C =[(1383-1)*365]+[(4-1)*31]+15+345 = 504883
              خب این عدد را باید به اضافهآ‌ی 226899 بکنیم:
              504883+226899 = 731782
              حال باید 731782 را به تاریخ میلادی متناظر آن تبدیل کنیم.
              ابتدا باید تعدا سالآ‌های کبیسهآ‌ی تقویم میلادی را از این عدد کنیم، در بالا دیدیم که تقویم میلادی تا کنون 500 سال کبیسه را پشت سر گذاشته است.
              731782-500=731282
              حال 731282 را بر 365 تقسیم میآ‌کنیم و خارج قسمت آن را به اضافهآ‌ی یک میآ‌کنیم و عدد به دست آمده عدد سال است :
              731282 / 365 = 2003
              2003 + 1= 2004
              باقیماندهآ‌ی تقسیم فوق برابر 187 میآ‌باشد. حال با استفاده از جدول تعداد روزآ‌های تقویم میلادی شروع میآ‌کنیم از 187 کم میآ‌کنیم و باز هم فراموش نمیآ‌کنیم که سال 2004 میلادی سال کبیسه است :
              187-31=156
              156-29=127
              127-31=96
              96-30=66
              66-31=35
              35-30=5
              خب تفریقآ‌های فوق را تا جایی ادامه میآ‌دهیم که عدد به دست آمده کمتر از تعداد روزهای یک ماه باشند. در بالا 6 مرحله تفریق انجام دهیم به عدد 6 باید یک بیافزاییم تا تعداد ماهآ‌ها به دست آید. و عدد ظاهر شده در تفریق آخر نیز برابر عدد روز میآ‌باشد. پس با محاسبات فوق دیدیم که تاریخ 15/4/1383 شمسی برابر 5/7/2004 است.
              این روش کلی تبدیل دو تاریخ به یکدیگر است. و برای تبدیل انواع تقویم به هم باید این مراحل را انجام داد ولی با توجه به نوع تقویمآ‌ها عددهایی که باید اضافه یا کم بشود طبعا فرق میآ‌کند.
              موفق باشید
              خودمم دارم میخونم ببینم چه طور شده ^#(^

دیدگاه

داش حامد کولاک کردی! :applause:
                r-el جان شما عدد باینری 00010000 رو به آدرس 07H بفرست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
                  در مورد برنامه ای که نوشته بودم در این تاپیک[ftp=ftp://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39213.msg192305#msg192305]http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39213.msg192305#msg192305[/ftp]
                  اگه کسی از دوستان میتونه کمکی بکنه ممنون میشم در مورد محاسبه سال کبیسه هم اگه خواستین من میتونم کمکتون کنم اگر سوالی بود من در خدمتم ولی خداییش شما هم به ما کمک کنید
                  فک کنم این لینک درست نیست نمیدونم باز نمیکنه
                  اگه ممکنه یه بار دیگه بفرست
                  داداش من اسلا سر در نیاوردم از این محاسبات :-@ :-@ :-@
                  خودم پیدا کردم ولی هیچی نفهمیدم انگار خیلی سخته :cry2:

اضافه شده در تاریخ :
                  نوشته اصلی توسط hamid67
                  داش حامد کولاک کردی! :applause:
                  r-el جان شما عدد باینری 00010000 رو به آدرس 07H بفرست.
                  در ضمن جمله دوم ینی دستورشو بگه؟
                  منم نمیدونم دستورش چه طوری میشه :eek:
                  اونو تبدیل به عددد کنیم بفرستیم یا همین طوری oo:

دیدگاه

همین کد رو باید فرستاد
                    می شه تو یه متغیر از نوع بایت ریخت و فرستاد دقیقا مثل جایی که به ساعت و روز و ... مقدار اولیه می دادیم و می فرستادیم تو IC

اضافه شده در تاریخ :
                    شما مگه تو یه قسمت از برنامه مقادیر اولیه زمان و تاریخ رو نمی فرستادی به مکان هایی خاص از حافظه IC؟
                    کافیه این عدد رو هم به آدرسی که گفتم بفرستی
                    یعنی تو حافظش بنویسی

دیدگاه

_hour = Makebcd(_hour)
                      I2cstart ' Generate start code
                      I2cwbyte Ds1307w ' send address
                      I2cwbyte 2 ' starting address in 1307
                      I2cwbyte _hour
                      I2cstop
                      خوب ما میاییم از برنامه کمک میگیریم تا بتونیم اونو تو ایسی بنویسیم دستور کلی نوشتنو اینجااوردم فقط
                      نمیدونم چه طوری به جای 2 7 بنویسی م

am_pm = ?????????????????00010000
                      I2cstart ' Generate start code
                      I2cwbyte Ds1307w ' send address
                      I2cwbyte 7 ' starting address in 1307
                      I2cwbyte am_pm
                      I2cstop

حالا با چه ستوری بگیم این رقم بیتیه یا باینریه

اضافه شده در تاریخ :
                      am_pm=&b10101010
                      خوب فک کنم دستورش همینه بچه ها فقط یه سوال ادرس 07 hدرسته تو برنامیه بالا :cry2:

دیدگاه

یک تست بکن ببین چه جوری درسته
                        ولی من 7قبلا معمولی دادم درست کار کرد
                        در کل فکر نکنم فرقی بکنه
                        چرا اینقدر ناراحتید در مورد ds1307 و تابع تبدیل و هرچیزی سوال داشتید بفرمایید اگه بلد بودم خودم در خدمتم
                        پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : rtc ds1307 ساعت ارزان ولی بدون مشتری

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
                          ما مشکلی نداریم بیایین نظر بدین اسلا ببین مشکل من اینه که میخوام تاریخ که روش هست درسته میلادی رو به شمسی تبدیل کنم :nerd: خوب این من تو یه سایت دیده بودم برنامشو با فایل باسش ( bas.* فایل قابل ویرایش در بیسکام (متن برنامه )) گزاشته بودن ولی می خوام خودم این کارو کنم چه طوری میشه
                          تجربیات من در این مورد
                          سال کبیسه ما که تو اسفنده
                          مال اونا تو دومین ماه
                          در ضمن برید از مبایلتون روز های سالو در ارید اصلا قاطی پاتیه 28 29 30 31 همش هست :eek:
                          از این سر در میارین؟ :cry2: :cry:

دیدگاه

بابا این که خیلی ساده است
                            شما اول تشخیص بده سال کبسه هست یا نه
                            بعد به دست بیار که تو چندمین روز سال هستیم
                            بعد چون این نسبت همیشه ثابته که مثلا روز 256 سال میلادی میشه روز 190 سال شمسی به راحتی میتونی تاریخی که در اون هستیم رو بدست بیاریم
                            اگه متوجه شدید که چه بهتر اگر متوجه نشدید کامل تر و با جزییات توضیح بدم
                            پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

افرین یه جرقه ای به مغزم زد خوبه فهمیدم چه طوری میشه :applause: فقط باید حسابی رو برنامش فک کنم یکم سخته فقط جموم تفریقه :wow:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسنی کاخکی
                                یک تست بکن ببین چه جوری درسته
                                ولی من 7قبلا معمولی دادم درست کار کرد
                                در کل فکر نکنم فرقی بکنه
                                چرا اینقدر ناراحتید در مورد ds1307 و تابع تبدیل و هرچیزی سوال داشتید بفرمایید اگه بلد بودم خودم در خدمتم
                                قربون دستت تکلیف این amوpm مارو با این ای سی مشخص کن بعدم تولید 1هرتز رو پایع 7ش یه سری هم به این تاپیک بزن کار من بنده خدارو راه بنداز ممنون میشم میدونم که برای شما سادست و میتونین کمک کنین [ftp=ftp://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39213.msg192305#msg192305]http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39213.msg192305#msg192305[/ftp] با تشکر
                                { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X