شما نیاز نیست بدونید این پایه ها چی هستند، فقط کافیه با چند تا پین I/O این شکل موج ها رو ایجاد کنید. من برنامه اش رو قبلاً با اسمبلی 8051 نوشته بودم، به دردتون میخوره پیداش کنم؟
راستی این IC قدیمیه و از طرف ST دیسکانتینیو (!) شده و برای طراحی های جدید مناسب نیست.
در بازار داخلی خیر اما DS3232 دقتش در حد همین IC است (باید سفارش بدید).
من کاره رویایی نمیکنم در واقعیت میخوام.پس بهترین گزینه m48t86 هست.
من الان مشکلم اینه که چطور باید اطلاعات تنظیم رو بفرستم و بعد بخونم.یعنی باید آدرس هر حافظه رو بدم و بعد چطور معلوم میشه اطلاعات داره میاد؟
سلام
به بخشی که دورش رو قرمز کردم خوب دقت کن.این بخش آدرس رجیستر مورد نظر رو طبق جدول عکس پایینی مشخص میکنه.قسمت بعد پالسها مشخص میکنه که دیتا خواندنیه یا نوشتنی.این با پین RW و DS مشخص میشه که تو شکلت میبینی.اول آدرس رو میدی و بعد روی رجیستر ها میتونی بنویسی یا بخونی.اما اول آی سی رو با 4 رجیستر A B C D با ید تنظیم کنی که نحوه تنظیم توی دیتا شیت هست.موفق باشی
جدول آدرس رجیستر ها
خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...
سلام خدمت خانم کهندل و دوستان
من قبلاً با این آیآسی کار کردم و راش انداختم اگه دوست داشتی میتونم سورس برنامهآی پروگرام کردنش رو بزارم اما
پیشنهاد میآکنم وقتتون رو با این آیآسی تلف نکنین. چرا؟
چون وقتی آدم میآتونه با یه DS1307 سیصد تومنی و یه باطری سیصد تومنی یه RTC با همون کیفیت و دقت درست کنه مگه مغز ... خورده بشینه از رو دیتاشیت دیاگرام زمانی دربیاره و یه آیآسی 4500 تومنی رو راه بندازه (مثل من ...!)
مزایای DS1307: یه آیآسی 8 پایه که با دوتاسیم به میکرو وصل میشه (با استاندارد I2C). راه اندازیش تو کدویژن ده دقیقه وقت میآبره چون همه توابع مورد نیاز توی کدویژن آماده هست (به ویزارد مراجعه کنید). نه به اندازهآی m48t86 اما یه کمی حافظه RAM هم داره که میشه آلارم و ... توش ذخیره کرد. تازه اگه به عمر ما و ساعته قد داد و باطری تموم شد خیلی راحت عوضش میآکنیم و دیگه نیاز نیز خود آیآسی رو دور بندازیم. درضمن برخلاف چیزی که دوستان میآگن که m48t86 آیآسی مخصوص مادربورد هست، اگه مادربوردهای جدید رو ببینید نزدیک باطری بکآپ بایوس یه آیآسی 8 پایه هست که همین آیآسی یا مشابه اونه.
حالا دیگه اختیار با خودت. صلاح مملکت خویش ....
سلام خدمت خانم کهندل و دوستان
من قبلاً با این آیآسی کار کردم و راش انداختم اگه دوست داشتی میتونم سورس برنامهآی پروگرام کردنش رو بزارم اما
پیشنهاد میآکنم وقتتون رو با این آیآسی تلف نکنین. چرا؟
چون وقتی آدم میآتونه با یه DS1307 سیصد تومنی و یه باطری سیصد تومنی یه RTC با همون کیفیت و دقت درست کنه مگه مغز ... خورده بشینه از رو دیتاشیت دیاگرام زمانی دربیاره و یه آیآسی 4500 تومنی رو راه بندازه (مثل من ...!)
مزایای DS1307: یه آیآسی 8 پایه که با دوتاسیم به میکرو وصل میشه (با استاندارد I2C). راه اندازیش تو کدویژن ده دقیقه وقت میآبره چون همه توابع مورد نیاز توی کدویژن آماده هست (به ویزارد مراجعه کنید). نه به اندازهآی m48t86 اما یه کمی حافظه RAM هم داره که میشه آلارم و ... توش ذخیره کرد. تازه اگه به عمر ما و ساعته قد داد و باطری تموم شد خیلی راحت عوضش میآکنیم و دیگه نیاز نیز خود آیآسی رو دور بندازیم. درضمن برخلاف چیزی که دوستان میآگن که m48t86 آیآسی مخصوص مادربورد هست، اگه مادربوردهای جدید رو ببینید نزدیک باطری بکآپ بایوس یه آیآسی 8 پایه هست که همین آیآسی یا مشابه اونه.
حالا دیگه اختیار با خودت. صلاح مملکت خویش ....
ds1307 حتی 6 ماه هم نمیتونه مداوم کار کنه . اگر تا حالا کسی بیشتر از این مدت کار درست از این ای سی دیده بگه
خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...
جناب نجفی فکرنمیکنم مشکل از چیپ 1307 باشه احتمال میدم مشکل از کریستالهاست که ppm اشون بیشتر از اونیه که برادران چینیمون میگن
خوبی 4886 نسبت به 1307 اینه که کریستال تو خودشون دارن وگرنه دالاس شرکتی نیست که rtc با خطای بالا طراحی و تولیدکنه
جناب نجفی فکرنمیکنم مشکل از چیپ 1307 باشه احتمال میدم مشکل از کریستالهاست که ppm اشون بیشتر از اونیه که برادران چینیمون میگن
خوبی 4886 نسبت به 1307 اینه که کریستال تو خودشون دارن وگرنه دالاس شرکتی نیست که rtc با خطای بالا طراحی و تولیدکنه
خب بحث همین جاست که ما باید با شرایط بهترین بازده رو داشته باشیم.حالا به نظرت میتونیم با کریستالی که هیچ تضمینی بهش نیست مداری رو طراحی کنیم که نیاز به ساعت دقیق داره؟
مثلا باید دو تا مواد شیمیایی رو در زمان خاصی مخلوط کنه حالا اگه اشتباه کنه؟؟!!
ds1307 حتی 6 ماه هم نمیتونه مداوم کار کنه . اگر تا حالا کسی بیشتر از این مدت کار درست از این ای سی دیده بگه
آقای نجفی بی انصافی میکنید ها اگه من میرم کریستال نامرغوب میخرم مشکل ds1307 نیست.
من تو شهر خودمون سه تا ساعت و 3 تا تابلو روان تو فضای باز زیر نور خورشید و شبهای سخت زمستون نصب کردم الان حدود سه ساله که هیچکدوم آخ نگفتن فقط هر سال 2 بار باید ساعتها رو تنطیم کنم که اونم به خاطر جلو و عقب کشیدن ساعتها اول و وسط هر ساله در این مدت یعنی 6 ماه حداکثر 2 دقیقه اختلاق پیدا میکرد که اونم به خاطر دماهای غیر عادی که داخل تابلو بر اثر نور مستقیم خورشید به وجود می اومد و روی فرکانس کریستال تاثیر میگذاشت (طبق دماسنج تابلو ها تا 70 درجه تو تابستون و تا 10- تو شبهای زمستون میرسید)
البته ناگفته نماند یکی از ساعتها خیلی اذیت میکرد و هر چند روز خود بخود ساعت 12 میشد و هنگ میکرد که وقتی برسی کردم علتش مشکلی بود که در برق 220 مدار بود که فوق العاده نوسان داشت وقتی اون حل شد مشکل ساعت هم حل شد (شاید این یک نقطه ضعف برای DS1307 باشه که به تغذیش خیلی حساسه)
پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری
دوس داری آدرس میدم بیا ببین
یک تا هفت ساله داره کار میکنه بدون خطا حتی شش ماه یکبار هم نیاز به تنظیم نداره. اگه مدار درست طراحی شده باشه نواسانات برق اثری روی آی سی ندارن
دوس داری آدرس میدم بیا ببین
یک تا هفت ساله داره کار میکنه بدون خطا حتی شش ماه یکبار هم نیاز به تنظیم نداره. اگه مدار درست طراحی شده باشه نواسانات برق اثری روی آی سی ندارن
سلام
شما که یک مدار خوب طراحی کردی لطفا فایل pcb وشماتیک رو بذار تا ببینیم چه کار کردی که یک مدار به این خوبی طراحی کردی
ببینید بچه ها هدف این نیست که بخوایم از نوع خاصی از قطع طرفداری کنیم.هدف بهترین گزینس.من به مراتب و مشکلات بسیار زیادی رو از جمله مشکلات کریستال-نوسانات برق-ضعیف شدن باطری و غیره ... از این قطعه دیدم.ببینید تو جاهایی مثل یک ساعت نمایشی این مشکلات باشه هم به جایی صدمه نمیزنه حالا یا تنظیم میشه یا تعمیر میشه اما تو مباحث کنترل یک بخش مهم که با بهم خوردن زمان خیلی چیز ها بهم میریزه بازم میتونید ریسک کنید؟؟؟
ببینید آی سی هایی با باس اینتل که باطری و کریستال داخلی دارن اینها تضمین عملکرد دارن.حتی کوچکترین تغییراتی تو بدترین شرایط نخواهید داشت.حالا عقل سلیم کدوم رو میپذیره؟؟؟
مثلا آیسی DS12887 یک نمونه پیشرفته از این آیسی هست.با این نوع قطعات خیالتون از لحاظ ساعت 100% مطمئن.
ببینید ما بیایم یک اصلاح تو رفتارمون داشته باشیم اونم اینکه مثلا من با یک قطعه کار کردم و کارش رو خوب بلدم حالا قطعه دیگه ایی هست که همون کارو میکنه و به شدت مطمئنه اما کا باهاش یا سخته یا من بلد نیستم.اینجا نباید بگیم قبلیه بهتره باید فکره بهترین باشیم.
همیشه اشخاصی پیشرفت میکنند که خودشون رو محدود نمیکنند و حتی راهی که 1% هم بهتره اما سخت تره رو تست میکنن.تو الکترونیک این خیلی جواب میده.
حالا ما باید این فرهنگ رو گسترش بدیم که خودمون رو محدود به یک حوزه خاص نکنیم و باید از همه چیز بهره گرفت.
این یک تجربه برادرانه بود از چیز هایی که من دیدم
البته حرف شما وقت درسته که تعصب جا تعقل رو نگره.
خوب ان ا س چون کمتر استفاده مشه طبعتا تقلبش هم کمتره ول اگر کس جنس رو بشناسه و از قطعات مرغوب استفاده کنه هچ وقت مشکل پدا نمکنه
شما چز رو به ان ا س نسبت دادد که دروغه پس ان تعصبه نه تعقل!
پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری
دیدگاه