اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

لحیم کردن AVR SMD (وات مناسب برای لحیم کردن?)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : لحیم کردن AVR SMD (وات مناسب برای لحیم کردن?)

نوشته اصلی توسط md3848
    eca کار بچه گونه کم انجام نمیده
    1) برا فروشگاش عکس محصولات خیلی خیلی بد و تعداد عکس ها کم هستن
    2) برا انجمن هاش پلود سنتر راه نمیندازه(بدون عضویت و دسترسی سریع تر و آسون تر) و الان میبینی تو بعضی پست های خیلی خوب فایل های پروژه و ... پاک شدن
    3) مثلا یه هویه هیتر رو من میخوام الان چند وقته که تهیه نکرده.....

=========================================

من فعلا میخوام برا یادگیری قطعات Smd لحیم کنم...میخوام یاد بگیرم
    ولی معلومه بعدش اگه پروژه تو مایه های smd بهم خورد باس انجام بدم دیگه
    بعدش هم معلومه به احتمال زیاد اگه زنده باشیم کارمون همین هستش دیگه-----ولی این که توی این حالت تعداد کم کار کنم یا نمونه یا انبوه و... اصلا معلوم نیست-----زنده بودنمون معلوم نیست چه برسه به این :mrgreen:

خب این قطعات رو در نظر دارم بخرم

1) هیتر هوای گرم پرتابل مدل 8858
    سوال : این هیتر خوبه کیفیتش؟----از این سر ها با اندازه های کوچیک بزرگ نداره، چیکار کنم؟ eca سر هاشو داره؟

2) هویه 35W سرامیکی مخصوص SMD
    3) سر هویه سوزنی BEST 900M-T-I درجه یک طلائی
    سوال : این سر هویه که گفتی به این هویه میخوره؟ .... از کجا میفهمی که این نوک هویه به این هویه میخوره؟

4) تمیز کننده نوک هویه BEST
    5) سیم قلع کش +goot-3515A
    6) سیم لحیم 0.3mm 35gr مارک YAXUN مخصوص SMD

==================================================

سوال1) این "ست ابزار لحیم کاری" برا جی هستش و کجا کاربرد داره؟
    سوال2) این خمیر سیلیکون با پسب سیلیکون چه فرقی داره؟

کلا قاطی کردم رفت که و کجا باید از کدوم استفاده کرد؟ کی از چسب سیلیکون کی و کجا از خمیر سیلیکون، کی و کجا از روغن لحیم، کی و کجا از مایع فلاکس ........سرم گیج رفت.....یکی میگه لازمه یکی میگه نیست :cry:
    دوست عزیز خوب توجه کن
    خمیر سیلیکون برای انتقال بهتر حرارت بین قطعه و هیت سینک هستش، چسب سیلیکون هم همینکار رو انجام میده اما با این تفاوت که کاربرد چسب سیلیکون برای جاهایی هستش که قطعه ما با پیچ به هیت سینک وصل نمیشه ( مثل خیلی از پل دیودهای سرامیکی)
    روغن لحیم دوکار انجام میده ، اول انتقال حرارت بهتر به محل هویه کاری و دوم از بین بردن اکسیدهای ریز روی قطعه کار و pcb هستش
    خمیر فلاکس هم شبیه روغن لحیم هستش اما کثیف کاریش کمتره و بیشتر برای لحیم کاری smd استفاده میشه، حالا مایع فلاکس چه فرقی با خمیر فلاکس داره؟ مایع فلاکس برای استفاده از وان قلعع به کار میره ، چطور؟ اینطور که قطعات dip روی برد سوار میشه ، کف برد در مایع فلاکس میره ، بعد کف برد به وان قلع زده میشه
    خب حالا شما بسته به نوع استفادت هرکدوم رو که میخوای تهیه کن :applause:

دیدگاه

اون ها که هیتر نیستند اون یکی ها در مقابل این هیچ هستن
      به این میگن هیتر http://ecx.images-amazon.com/images/...L._SL1500_.jpg
      من یه دونه میخوام بخرم باور کنید ارزش داره :applause:
      از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
      --------------------------------------------------------
      تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
      اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : لحیم کردن AVR SMD (وات مناسب برای لحیم کردن?)

نوشته اصلی توسط moghani1376
        هیتر خوب جایی سراغ اری برم بخرم ازش؟
        میشه مشخصاتی که یه هویه هیتر باید داشته باشه تا بشه بهش گفت "خوب" رو بهم بگید.
        اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ

اگه دوس دارید سریع به جواب برسید :
        1) قبل از پرسیدن سوال، بسرچید.
        2) سوالاتون رو با جزئیات کامل مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط md3848
          eca کار بچه گونه کم انجام نمیده
          1) برا فروشگاش عکس محصولات خیلی خیلی بد و تعداد عکس ها کم هستن
          2) برا انجمن هاش پلود سنتر راه نمیندازه(بدون عضویت و دسترسی سریع تر و آسون تر) و الان میبینی تو بعضی پست های خیلی خوب فایل های پروژه و ... پاک شدن
          3) مثلا یه هویه هیتر رو من میخوام الان چند وقته که تهیه نکرده.....

من فعلا میخوام برا یادگیری قطعات Smd لحیم کنم...میخوام یاد بگیرم
          ولی معلومه بعدش اگه پروژه تو مایه های smd بهم خورد باس انجام بدم دیگه
          بعدش هم معلومه به احتمال زیاد اگه زنده باشیم کارمون همین هستش دیگه-----ولی این که توی این حالت تعداد کم کار کنم یا نمونه یا انبوه و... اصلا معلوم نیست-----زنده بودنمون معلوم نیست چه برسه به این :mrgreen:

خب این قطعات رو در نظر دارم بخرم

1) هیتر هوای گرم پرتابل مدل 8858
          سوال : این هیتر خوبه کیفیتش؟----از این سر ها با اندازه های کوچیک بزرگ نداره، چیکار کنم؟ eca سر هاشو داره؟

2) هویه 35W سرامیکی مخصوص SMD
          3) سر هویه سوزنی BEST 900M-T-I درجه یک طلائی
          سوال : این سر هویه که گفتی به این هویه میخوره؟ .... از کجا میفهمی که این نوک هویه به این هویه میخوره؟

4) تمیز کننده نوک هویه BEST
          5) سیم قلع کش +goot-3515A
          6) سیم لحیم 0.3mm 35gr مارک YAXUN مخصوص SMD

==================================================

سوال1) این "ست ابزار لحیم کاری" برا جی هستش و کجا کاربرد داره؟
          سوال2) این خمیر سیلیکون با پسب سیلیکون چه فرقی داره؟

کلا قاطی کردم رفت که و کجا باید از کدوم استفاده کرد؟ کی از چسب سیلیکون کی و کجا از خمیر سیلیکون، کی و کجا از روغن لحیم، کی و کجا از مایع فلاکس ........سرم گیج رفت.....یکی میگه لازمه یکی میگه نیست :cry:
          چندتاش رو بچه ها جواب دادن و اما اونایی که نگفتن:
          نوک های هویه های smd معمولا به هم میخورن (به خاطر ساختارشون)
          اما این نوک به این مدل هویه درست نمیخوره! :mrgreen:
          یکم باید به نوک و سری هویه ور بری تا بهم جور شن (البته خیلی راحته و ارزشش رو داره)
          حالا چرا گفتم این دوتارو بخر:
          1- هویش ارزونه و عمرشم خوبه و سریع داغ میشه و دماشم برای کارای smd خوبه اما نوک فابریکش ازین جنسای علکیه و توی چند ماه استفاده تقریبا چیزی از نوک باقی نمیمونه
          این رو دقت داشته باش که داشتن لوازم کار گرون دلیل بر خوب بودن و جوابگو بودنشون نیست ، (البته این نظر من بود)
          2- سیم لحیمی که گفتی سایزش خیلی خوبه اما مارک yaxun توی بازار ایران زیاد شده و زیاد کیفیت خوبی نداره اگر برات امکان داره از بازاری که بهش دسترسی مستقیم داری سیم لحیم رو بخر
          کلا من نسبت به هویه و سیم لحیم حساسم و دوست دارم چیزه خوبی باشه مخصوصا سیم لحیم در غیر اینصورت زمانی که داری باهاش کار میکنی بجای اینکه بهت لذت بده بهت عذاب میده
          نشونه های خوب بودن سیم لحیم:
          معمولا رنگ تیره و زمانی که خم و راستش میکنین دارای یه نرمی خاصیه و خشک نسیت

ست ابزار لحیم کاری ، ابزاری برای لحیم کاریه دیگه oo:
          چند مدل موقع لحیم کاردن گاهی اوقات نیاز به وسایلی پیدا میشه که آدم حسابش رو نکرده و این چندتا ابزار مواردی از این نیاز هار رو رفع میکنن

از سلیکن برای تبادل گرما بین قطعات گرمازا و قطعات خنک کننده استفاده میشه (فرق خمیری و چسبش رو هم دوستمون گفت)
          خمیر سلیکن کلا کارش اینه اما چسب سلیکن رو میشه جاهایی برای ثابت نگه داشتن قطعات smd روی برد هم استفاده کرد که هم گرماشون رو به برد بهتر از هوا عبور میده و هم بعد از گذشت حدود 10 تا 20 دقیقه میشه قطعه رو بدون نگرانی از جابجا شدن لحیم کاری کرد

روغن لحیم برای تعمیرکارها بکار میاد اما فلاکس برای مونتاژ کارها (اما این گفته من دلیل بر اینم نیست که نمیشه جایه همدیگه ازشون استفاده نکرد)
          روغن لحیم اکسیدها و سولفات ها رو از روی اتصالات پاک میکنه و این باعث میشه لحیم زودتر ذوب بشه اما فلاکس نه تنها اکسید ها ، سولفات ها و چربی ها رو از بین میبره بلکه محل پدها و اتصالات رو آماده جذب قویتره قلع میکنه و به دلیل قیمت بالاترش نسبت به روغن لحیم برای تعمیرکارها به صرفه نیست
          حالا بسته به نوع کارت ببین لازمه یا نه

در مورد دستگاه هوای گرم و هویه هم باید ببینی دقیقا چه کاری ازش میخوای و چقدر میخوای براش هزینه کنی تا ببینی خوبه یا نه
          مثلا:پدر من مسئول خرید لوازم تخصصی صدا و سیما بود و برای اونجا دستگاهایی رو میخرید به اسم soldering station و از بین برندهای موجود weller اما برای کارهای خودش یه دستگاه هویه smd ، هوای گرم و ساکشن رو خرید و از بین برندها هم از چینی ها استفاده کرد
          یه نمونه از soldering station :
          برای دیدن توی سایز اصلی روش کلیک کنین

خوب و بد رو نیازهای شما و بودجتون معلوم میکنه
          در مجموع اگر سپاین سه تا رو داشته باشه خیلی برای کارهای ماها عالیه هویه smd ، هویه هوای گرم و ساکشن برای کشیدن و نگه داشتن قطعات که البته من توی بازار خیلی وقته هر سهتاش رو با هم ندیدم

ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
          شهید دکتر مصطفی چمران
          اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
          ; C is not for children

دیدگاه

آقاااااااااااااا من هیتر چی بخرم؟؟؟؟

این هیتر زیر خوبه؟ ---- سر این هیتر ها رو از کجا تهیه کنم؟
            http://eshop.eca.ir/%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%86%D8%AA%D8%A7%DA%98-%D8%AA%D8%B9%D9%85%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%84%D8%AD%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C/4559-%D9%87%DB%8C%D8%AA%D8%B1-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D9%85-%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D9%85%D8%AF%D9%84-8858.html

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : لحیم کردن AVR SMD (وات مناسب برای لحیم کردن?)

نوشته اصلی توسط moghani1376
              مگه این هیتر بد هست باور کنید جنس با کیفیتی هست (ساخت شرکت x-tronic) فکر کنم آمریکا باشه
              این هم لینک خرید از فروشگاه آمازون:
              http://www.amazon.com/X-TRONIC-9020-...productDetails

این دیگه یه چیز واقعا عمری و با کیفیت هست اما گرون (234$) اما خودتون بگردید بهترش هم هست

در ضمن بگم امکان خرید از فروشگاه های آمازون,ebai در ایران فراهم شده(طی قراردادی با پست ایران)
              به لینک های زیر توجه کنید
              http://digiato.com/article/2015/08/2...7%D9%86%DB%8C/
              از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
              تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
              اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

نوشته اصلی توسط md3848
                آقاااااااااااااا من هیتر چی بخرم؟؟؟؟

این هیتر زیر خوبه؟ ---- سر این هیتر ها رو از کجا تهیه کنم؟
                http://eshop.eca.ir/%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%86%D8%AA%D8%A7%DA%98-%D8%AA%D8%B9%D9%85%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%84%D8%AD%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C/4559-%D9%87%DB%8C%D8%AA%D8%B1-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D9%85-%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D9%85%D8%AF%D9%84-8858.html
                بنظرم اون قبلیه که گذاشتی بهتر بود
                دوتا مارک کویک و گورداک (جورداک) فعلا توی بازار ایران خیلی زیاد شدن و هردوتاشونم کار رو راه میندازم
                یکیش رو انتخاب کن و بخر

حدود قیمتش رو بگی بهتر میشه راهنمایی کرد
                این مدل زیری هم خوبه قیمتش هم حدود 200 تومنه

ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
                شهید دکتر مصطفی چمران
                ; C is not for children

دیدگاه

آقایون داشا جمیعا دمتون گرم :mrgreen:

آقا پس من میرم اینا رو بخرم.....خوبه؟ چیزی کم کسر نیست؟ :redface:
                  راستی نوک هویه برا این هویه هیتر چی بخرم که یهش بخوره؟
                  سیم لحیم هم یکی خریم 0.4 میلی متر به قیمت 58 هزار تومن :cry2:.............خدا رحم کنه

راستی من PCB رو طراحی کردم بدم کجا برام درست کنن و بفرستن؟ خودتون به کجا میدید؟ :question:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط md3848
                    راستی نوک هویه برا این هویه هیتر چی بخرم که یهش بخوره؟
                    اینا خودشون 3 تا نوک دارن :rolleyes:
                    از نوک ریز به درشت
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=108455.msg777842#msg777842

دیدگاه

فکر کنم این مدل نوک طلاییه هم بهش بخوره
                      تقریبا اکثر نوکهای smd بهم میخورن
                      شهید دکتر مصطفی چمران
                      ; C is not for children

دیدگاه

خب قطعات رسید دستم :cry:(اشک شوق!!!)
                        فقط چند تا نکته :redface: :
                        1) نحوه کار با هیتر هویه GORDAK 952 :redface: (با اجازه از داشای گلم و اساتید :redface : اولا باید اون 3 تا پیچ سفید زیر دستگاه رو دربیاری تا اون صدای مهیب دستگاه ^_^ قطع بشه(دل و روده دستگاه رو بریزی بیرون علت این کار رو متوجه میشی) و بعد در مورد خاموش شدن دستگاه باید بگم که بعد از این که دکمه خاموش شدن رو زدید باید وایسید تا دما به زیر 50 درجه برسه و بعد خود دستگاه خاموش میشه، البته این مورد برای هیتر هستش و هویه درجا خاموش میشه(یه دکمه داره برا روشن و خاموش کردن هیتر و یه دکمه برا هویه....شکل زیر)

مورد بعد این که هم میشه سرعت باد رو تنظیم کرد(دکمه چرخشی AIR) و هم میشه میزان دما رو تعیین کرد(HEATER)

مورد بعد این که اون دکمه چرخشی تنها هه(HEATER..پایین سون سگمنت) برا هویه هستش و اون دو تای دیگه برا هیتر

مورد بعد این که اگه بخوای دستگاه رو جا به جا کنی باید اون 3 تا پیچ رو ببندی سر جاش وگرنه کل دستگاه موقع حرکت و تکون خوردن به احتمال زیاد از هم جدا میشه :mrgreen:(داخل دستگاه رو ببینید علت حرفم رو متوجه میشید :redface ولی وقتی میخواین ازش استفاده کنید باید اون 3 تا پیچ سفید زیر دستگاه رو ازش خارج کنید.

================================================
                        این قسمت رو اگه اشتباه یا ناقص گفتم لطفا تصحیح و تکمیل کنید :applause:
                        اما اون سیم قطع کش به نظرم بدرد جاهایی میخوره که نشه از قلع کش دستی استفاده کرد باس ازش استفاده کنی، مثلا برا پایه های قطعات مناسبه این سیم قطع کش ، ولی اضافات قلع روی PCB برای یه قطعه مثل MEGA8 که از روی برد برداشتیش و اضافات لیحیم مونده باس از اون قلع کش دستی استفاده کنی

غیر از اون مواردی که من برا خرید گفتم، یه از این آی سی کش هایی که به عنوان "سیبیل کن" :mrgreen: هم میشه ازش استفاده کرد باید بخرید، تا وقتی که IC رو با هیتر گرم میکنی با اون IC رو از روی PCB برداری

مورد بعد به یه سوال :

سوال : من موقع کار با هیتر یه قسمتی از میز دانشگاه رو زدم سوزوندم :mrgreen:، چی باید بزارم زیرش؟ شما چی میزارید زیر برد هاتون موقع کار با هیتر؟....فقط نگید سینی یا بشقاب :mrgreen:

الان کل اتاق بوی سوختگی گرفته :mrgreen:، بچه های اتاق از دستم شاکی شدن :nerd:، فعلا برم یکم تمرین کنم باز میام تجربیات نداشتم رو میگم(البته ما هر چی تجربه داریم ، در زمینه خرابکاری هستش )

اساتید لطفا تجربه هاشون رو بگن و راهنمایی کنن داششون رو :applause: :applause:

دیدگاه

والا من فقط هیتر رو روی بورد روی قطعه نگه میدارم. چیزی نمیریزه که. ولی کلا سینی :mrgreen:

یه سوال هم من بپرسم
                          خمیر قلع بعد از مدتی خیلی خشک میشه. باید چیکار کرد ??؟؟ ازین 50 گرمیاس

دیدگاه

یا حضرت نوح، یعنی دوباره سوتی دادم؟
                            من از قطعات زیر از هر کدوم 2 تا خریدم،
                            الان فهمدم که این فقط برای اتصال حرارتی ( مثلا اتصال بدنه ترییاک به رادیاتور ) بکار میره :cry: یعنی من باس خمیر قلع میخریدم، درسته؟؟ :angry: کسی گفت این موضوع رو و من حواسم نبود یا کسی نگفت؟ :redface:...بگذریم دیگه شده ......... یعنی این خمیر و چسب سیلیکون برا چسبوندن قطعه به برد و زدن هیتر روش کاربرد نداره؟ :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط md3848
                              کسی گفت این موضوع رو و من حواسم نبود یا کسی نگفت؟
                              توی پاسخ 39 گفتم

دیدگاه

من مگا8 رو لحیم کردم با هویه اون دستگاه 952، ولی 2 تا پایهبه هم چسبید و اومدم درستش کنم الان 4 تا پایه به هم چسبیدن، باید از مایع فلاکس استفاده کنم؟
                                از کدوم مدلش؟ انواع مختلفی داره، ک رنگ درهاشون متفاوته.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X