اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چطور با ARM شروع به کار کنیم.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چطور با ARM شروع به کار کنیم.

لطف دارید آقا امید.
    از اینکه میبینم گروه ما خیلی توی فارم های فارسی خوش درخشیده بسیار خرسندم.در ضمن به مدیر بخششان هم میگویم اگر کسی اینجا اطلاعاتی بدست بیاورد حتما به دیگران کمک میکند:
    http://forum.iranled.com/forumdisplay.php?fid=243
    در ضمن آقای مدیر بخش با نام مستعار1nafar اگر اطلاعاتی را از فارم دیگر میگیرید لطفا منبع آنرا هم ذکر کنید،بچه ها اینجا کلی برای اینکار زحمت کشیده اند.ما تا کی میخواهیم قانون کپی رایت را رعایت نکینم؟بابا این از لحاظ اخلاقی هم درست نیست.
    دوستان بهترین فارمی که برای ما مفید هست،فارم مشهور at91 هست.
    http://www.at91.com/samphpbb/viewforum.php?f=15
    آقا امید،من تمام اطلاعاتی که در این مورد داشته ام را در این فارم گفته ام(با جستجوی گوگل میتوان تمامی پست ها را بدست آورد).امیدوارم اگر وقت یاری دهد در آینده آموزش dot net micro را شروع کنم(شاید در تابستان)

پیروز باشید
    ZILLION electronic team با مدیریت رئیس تالار ARM
    تاپیک برنامه نویسی گروه:
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=23410.0
    ------------------------
    اگر پرسش برنامه نویسی داشتید،خوشحال میشم کمک کنم:
    http://www.aminsharifi67.blogspot.com

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
      من تازه می خوام با iar کار کنم
      از دوستان کسی میدونه راهنمای استفاده از توابع و هدر فایل ها رو کجا میشه پیدا کرد

دیدگاه

real time operating system(open source)x

نوشته اصلی توسط omega_adiban
        راستی یه چیز هایی هم در مورد linux گفتن ولی کامل نیس تو سایت ها که من چیزی نفهمیدم دوستانی مثل اقای این شریفی که واردن به سیستم ها یه نگاه بندازن خبر کنن ما رو هم دریابند :mrgreen:
        بچه ها این سری که داریم روش کار میکنیم با توجه به اینکه mmu ندارد،علاوه بر آن دارای flash و ram پایینی نیز میباشد.در دنیای متن باز ها انواع مختلفی سیستم عامل داریم که این تعدد باعث داشتن محدوده وسیع تر انتخاب توسط کاربر میشود نه سردرگمی آن.در مقاله زیر مقایسه ای بین 2 سیستم عامل متن باز کرده است:
        http://www.linuxdevices.com/articles/AT3393503683.html
        اما برای اونهایی که حوصله خوندن مقاله را ندارند.
        برداشت شخصی خود من این است که نویسنده مقاله کوشش در آن داشته که اینگونه القا بکند که eCos کاربرپسند تر از uclinux است ولی کاربران متن باز که به صورت رایگان اطلاعات را در اختیار کاربران میگذارند در حیطه Uclinux کار میکنند،البته هیچگونه آمار دقیقی نداده است و در آخر هم پیشنهاد کرده که هر دوی آنها را بارگیری کنید.
        چیزی که برای من عجیب بوداینکه غول دنیای متن باز یعنی red hat هم سیستم عاملی برای embedded device ها داده است.
        از اینها که بگذریم.این هم image سیستم عامل برای AT91SAM7SEK :
        http://ecos.sourceware.org/ecos/boards/redbootbins/at91sam7s
        آخرین میکرویی که در بازار موجو است at91sam7s256 با قیمت 11 هزار تومان است.
        و اما در مورد پورت کردن واجرا کردن ecos روی سخت افزار.
        این کتاب را نگاه کنید(جنجالی ترین پروژه گوگل که هنوز هم انتشارات زیادی با آن مشکل دارند!!!):
        http://books.google.com/books?id=U5DFEVwHpI0C&pg=PA192&lpg=PA193&a mp;ots=gisbSn-9HN&dq=port+RedBoot
        و صفحه های بعدش را هم نگاه کنید.
        کتاب جالبی است.اگر توانستید آنرا تهیه کنید.در فصل 13 آن مفصلا در این باره توضیح داده است.(Copyright©)
        بچه ها یک نفر که بردش آماده شده،ببینه این سیستم عامل روش بالا میاد :nerd:

پیروز باشید.
        تاپیک برنامه نویسی گروه:
        ------------------------

دیدگاه

سلام
          چند نکته در مورد میکروکنترلر(یا پروسسورهای) arm هست که بنظرم رسید اینجا مطرح کنم:
          1-این میکروها اصلا قابل مقایسه با میکروکنترلر های 8 بیتی مثل avr ، mcs-51 ، pic ، و ... نیستند ، هر چند به خاطر داشتن ابزارهای جانبی (مثل usb ، adc و ...) به میکروکنترلر معروف شدن ولی از نظر ساختار طراحی و کارکرد کاملا شبیه به پروسسورها هستند.
          2-از نظر سخت افزاری کار کردن با آنها به سادگی سایر میکروها نیست و در طراحی بخش سخت افزاری باید ملاحظات کار با فرکانسهای بالا رعایت شوند.
          3-به نظر من هنر طراحی الکترونیک در استفاده از ابزارهای صحیح و متناسب با کاربری سیستم مورد نظر است. مثلا اگر هدف شما بریدن یک ساقه گل باشد ،استفاده از اره برقی که بسیار قویتر از یک قیچی باغبانی است ، نشانه هنر یا قدرت شما نخواهد بود. پس زمانی که قصد طراحی کنترلر یک سیستم معمولی(فرض کنید کنترل دما و رطوبت یک اتاق server ) را دارید من به شما همان میکروکنترلر های 8 بیتی را توصیه میکنم ولی اگر قصد طراحی کنترلری را دارید که در آن می بایست محاسبات زیادی با سرعت بالا جهت تعیین وضعیت خروجی ها صورت بگیرد و اطلاعات از طریق lan به سایر سیستم ها منتقل گردد و همچنین بخش رابط کاربر(user interface ) آن قرار است یک lcd رنگی با صفحه لمسی ( touch screen) باشد من به شما استفاده از arm را توصیه می کنم ، زیرا برای همه این کارها ابزارهای مناسب را دارد.(اما کدام خانواده از arm ها ، arm7 ،arm9 ، arm11 ؟)
          4-وقتی که شما بر روی یک pc برنامه مینویسید در حال حل یک معادله تک مجهولی هستید ، یعنی میدانید که تمامی ایرادها مربوط به کد نویسی میباشد و مثلا هیچگاه داخل مادر برد یا هارد دنبال مشکل کارتان نمی گردید. ولی زمانی که روی یک برد الکترونیکی کار میکنید در حال حل n معادله ، n مجهول هستید . ممکن است برنامه شما دارای باگ باشد ، ممکن است پروگرامر شما خراب باشد ، ممکن است میکروی شما خراب باشد ، مشکل در بایاسنک ، مشکل در ارتباطات برد و . . . و مشکل در نکاتی که شاید حتی به ذهنتان هم خطور نمی کند(مانند مسائل فرکانسی) . من هیچگاه توصیه نمی کنم که هم خودتان آشپزی کنید هم قاشق و چنگال و میز غذاخوری بسازید. بعضا ممکن است به خاطر مشکلات سخت افزاری بردتان ، ماهها معطل بمانید و یا اینک خدای نکرده در آخر ناامید شوید.
          بنابراین توصیه من برای یادگیری سخت افزارهای جدید (حتی avr ها ، pic ها ، fpga , ... ) استفاده از یک base سخت افزاری برای شروع کار است که شما بتوانید به آن اطمینان کنید و دیگر از نظر سخت افزاری نگرانی نداشته باشید. توی این زمینه هم شرکتهای مختلفی هستند که اگر توی google به عنوان "میکروکنترلرهای arm " سرچ کنید می توانید موارد مناسبی پیدا کنید.
          مثل اینکه مطالب من یک کتاب شد !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط josef-designer
            سلام
            چند نکته در مورد میکروکنترلر(یا پروسسورهای) arm هست که بنظرم رسید اینجا مطرح کنم:
            1-این میکروها اصلا قابل مقایسه با میکروکنترلر های 8 بیتی مثل avr ، mcs-51 ، pic ، و ... نیستند ، هر چند به خاطر داشتن ابزارهای جانبی (مثل usb ، adc و ...) به میکروکنترلر معروف شدن ولی از نظر ساختار طراحی و کارکرد کاملا شبیه به پروسسورها هستند.
            2-از نظر سخت افزاری کار کردن با آنها به سادگی سایر میکروها نیست و در طراحی بخش سخت افزاری باید ملاحظات کار با فرکانسهای بالا رعایت شوند.
            3-به نظر من هنر طراحی الکترونیک در استفاده از ابزارهای صحیح و متناسب با کاربری سیستم مورد نظر است. مثلا اگر هدف شما بریدن یک ساقه گل باشد ،استفاده از اره برقی که بسیار قویتر از یک قیچی باغبانی است ، نشانه هنر یا قدرت شما نخواهد بود. پس زمانی که قصد طراحی کنترلر یک سیستم معمولی(فرض کنید کنترل دما و رطوبت یک اتاق server ) را دارید من به شما همان میکروکنترلر های 8 بیتی را توصیه میکنم ولی اگر قصد طراحی کنترلری را دارید که در آن می بایست محاسبات زیادی با سرعت بالا جهت تعیین وضعیت خروجی ها صورت بگیرد و اطلاعات از طریق lan به سایر سیستم ها منتقل گردد و همچنین بخش رابط کاربر(user interface ) آن قرار است یک lcd رنگی با صفحه لمسی ( touch screen) باشد من به شما استفاده از arm را توصیه می کنم ، زیرا برای همه این کارها ابزارهای مناسب را دارد.(اما کدام خانواده از arm ها ، arm7 ،arm9 ، arm11 ؟)
            4-وقتی که شما بر روی یک pc برنامه مینویسید در حال حل یک معادله تک مجهولی هستید ، یعنی میدانید که تمامی ایرادها مربوط به کد نویسی میباشد و مثلا هیچگاه داخل مادر برد یا هارد دنبال مشکل کارتان نمی گردید. ولی زمانی که روی یک برد الکترونیکی کار میکنید در حال حل n معادله ، n مجهول هستید . ممکن است برنامه شما دارای باگ باشد ، ممکن است پروگرامر شما خراب باشد ، ممکن است میکروی شما خراب باشد ، مشکل در بایاسنک ، مشکل در ارتباطات برد و . . . و مشکل در نکاتی که شاید حتی به ذهنتان هم خطور نمی کند(مانند مسائل فرکانسی) . من هیچگاه توصیه نمی کنم که هم خودتان آشپزی کنید هم قاشق و چنگال و میز غذاخوری بسازید. بعضا ممکن است به خاطر مشکلات سخت افزاری بردتان ، ماهها معطل بمانید و یا اینک خدای نکرده در آخر ناامید شوید.
            بنابراین توصیه من برای یادگیری سخت افزارهای جدید (حتی avr ها ، pic ها ، fpga , ... ) استفاده از یک base سخت افزاری برای شروع کار است که شما بتوانید به آن اطمینان کنید و دیگر از نظر سخت افزاری نگرانی نداشته باشید. توی این زمینه هم شرکتهای مختلفی هستند که اگر توی google به عنوان "میکروکنترلرهای arm " سرچ کنید می توانید موارد مناسبی پیدا کنید.
            مثل اینکه مطالب من یک کتاب شد !
            با این تیکه از حرفتون مخالفم ما مهندس الکترونیک هستیم و باید تو یک پروژه از تمام نکات با خبر باشیم اگر مهندسی کامپیوتر می خوندیم حق با شماست.شما با تجربه و کار فهمیدین که پروگرامر عیب داره باگ داره دادش بالا میره مشکل فر کانسی هس قطعه امپر میکشه و ....
            نیاز نیس تمام سری ها رو یاد بگیریم وقتی این پروژرو تا اخر دست به دست هم بدیم انگار مبحث arm ترکوندیم
            علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امین شریفی

بچه ها این سری که داریم روش کار میکنیم با توجه به اینکه mmu ندارد،علاوه بر آن دارای flash و ram پایینی نیز میباشد.در دنیای متن باز ها انواع مختلفی سیستم عامل داریم که این تعدد باعث داشتن محدوده وسیع تر انتخاب توسط کاربر میشود نه سردرگمی آن.در مقاله زیر مقایسه ای بین 2 سیستم عامل متن باز کرده است:
              http://www.linuxdevices.com/articles/AT3393503683.html
              اما برای اونهایی که حوصله خوندن مقاله را ندارند.
              برداشت شخصی خود من این است که نویسنده مقاله کوشش در آن داشته که اینگونه القا بکند که eCos کاربرپسند تر از uclinux است ولی کاربران متن باز که به صورت رایگان اطلاعات را در اختیار کاربران میگذارند در حیطه Uclinux کار میکنند،البته هیچگونه آمار دقیقی نداده است و در آخر هم پیشنهاد کرده که هر دوی آنها را بارگیری کنید.
              چیزی که برای من عجیب بوداینکه غول دنیای متن باز یعنی red hat هم سیستم عاملی برای embedded device ها داده است.
              از اینها که بگذریم.این هم image سیستم عامل برای AT91SAM7SEK :
              http://ecos.sourceware.org/ecos/boards/redbootbins/at91sam7s
              آخرین میکرویی که در بازار موجو است at91sam7s256 با قیمت 11 هزار تومان است.
              بچه ها یک نفر که بردش آماده شده،ببینه این سیستم عامل روش بالا میاد :nerd:

پیروز باشید.
              ایشالله اگر بوردم راه بیفته تست میکن اخه اگر خدا بخواد به کمک یکی از همشهریای خوبم at91sam7s256 دارم رو برد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omega_adiban
                با این تیکه از حرفتون مخالفم ما مهندس الکترونیک هستیم و باید تو یک پروژه از تمام نکات با خبر باشیم اگر مهندسی کامپیوتر می خوندیم حق با شماست.شما با تجربه و کار فهمیدین که پروگرامر عیب داره باگ داره دادش بالا میره مشکل فر کانسی هس قطعه امپر میکشه و ....
                نیاز نیس تمام سری ها رو یاد بگیریم وقتی این پروژرو تا اخر دست به دست هم بدیم انگار مبحث arm ترکوندیم
                منم با این تیکه از حرف شما موافق نیست.به نظر من این base هست که پدر ما رو درآورده!! مثلا چه لزومی دارد برای اینکه #c را یاد بگیریم pascal را بیاموزیم؟من در زمینه الکترونیک بیسواد هستم ولی یک جایی بحث بود که مهندسان الکترونیک هم شاکی بودند که چرا ما برای یادگیری avr باید در دانشگاه 8051 یاد بگیریم.
                به هر حال امیدوارم اینگونه بحث ها توی این تاپیک نوشد.چون این تاپیک کار گروهی هست نه فلسفه یادگیری.
                اگر یکمی دور و برتان را نگاه کنید.متوجه میشوید که همه وسایل دارای lcd و speaker میباشند.
                سلام
                4-وقتی که شما بر روی یک pc برنامه مینویسید در حال حل یک معادله تک مجهولی هستید ، یعنی میدانید که تمامی ایرادها مربوط به کد نویسی میباشد و مثلا هیچگاه داخل مادر برد یا هارد دنبال مشکل کارتان نمی گردید. ولی زمانی که روی یک برد الکترونیکی کار میکنید در حال حل n معادله ، n مجهول هستید . ممکن است برنامه شما دارای باگ باشد من هیچگاه توصیه نمی کنم که هم خودتان آشپزی کنید هم قاشق و چنگال و میز غذاخوری بسازید.
                josef خان ،سیستم عامل و برنامه نویسی مدیریت شده آمده تا این مشکلات عدم هماهنگی را رفع کند.:agree:

توی این زمینه هم شرکتهای مختلفی هستند که اگر توی google به عنوان "میکروکنترلرهای arm " سرچ کنید می توانید موارد مناسبی پیدا کنید.
                یعنی منظور شما این هست که ما هنوز مونتاژ کنیم؟لازم به جستجو هم نیست بردش تو بازار گیر میاد.
                شاید هم همانطور که منتظر شدیم که سال 2002 بشود سال 2009 تا ARM را یاد بگیریم،باز هم باید در دانشگاه های ما 8051 را درس بدهند؟
                یا بجای خواندن دات نت و دلفی باز هم pascal تدریس شود؟
                تاپیک برنامه نویسی گروه:
                ------------------------

دیدگاه

سلام دوستان ببخشید که مدتی است کمتر به سایت سر می زنم آخه خیلی سرم شلوغه مشکل از برنامه ریزی و این حرفها گذشته (خونه تکونی اجازه کار اضافه نمیده )

اتفاقا من هم با نظر دوستمون که گفتن این میکرو ها خیلی غول هستن و مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری با هم تداخل میکنن و باعث به هم ریختن دنیای الکترونیک و کامپیوتر و در نتیجه دنیای سایبر میشه مخالفم.

من هم تا قبل از اینکه با این میکرو ها کار کنم و برد را بسازم به نظرم خیلی میکروی عجیبی بود و کار با اون فوق العاده سخت ولی وقتی تونستم با پورتها کار کنم و برنامه کار با LCD را هم خودم نوشتم فهمیدم همچین سخت نیست. مثل بقیه میکرو ها است فقط یکسری قابلیت اضافی داره. در ضمن نمی دانم چرا هر کس که میاد ساز مخالف میزنه فکر میکنه ما با این میکرو ها میخوایم همون کارهایی رو بکنیم که با avr هم میشه کرد. من که شخصا وقتی ARMآ‌ را یاد گرفتم تصمیم دارم کارهای بزرگتری را انجام دهم. نمی دانم چه کارهایی را میشه انجام داد ولی اگه بشه تصمیم دارم کارهای مثل پردازش تصویر ، پردازش صوت و کارهای بزرگتری انجام دهم. بعد از این هم قصد دارم arm9آ‌ و ARM11آ‌ را هم یاد بگیرم و با اون ها موشک دنبال کننده بسازم (شوخی کردم ولی میشه کارهایی که پردازش فوق سریع نیاز دارن رو با اینها ساخت). اینقدر با میکرو ها کار کردم که بدونم نیاز نیست برای کارهای ساده از این میکرو ها استفاده کرد.

--------------------------------------------------------

خلاصه هر کس برد را ساخته اعلام آمادگی کنه تا تقسیم کار کنیم و کم کم شروع کنم. :nice: :nerd: :wow:

راستی من اون سیستم عامل را دانلود کردم فقط نمی دانم باید چیکار کنم؟ پروگرامش می کنم ولی ورودی خروجی ها چی هستند؟ و چه طوری باید با اون ارتباط برقرار کنم؟ولی به نظر جالب میاد. از آقای شریفی به خاطر اینکه اینقدر فعال هستند متشکرم.

دیدگاه

این اقایون و خانم های محترمی که با keil ,iar یا هر برنامه دیگه ای که کار کردن تو رو خدا پا پیش بزارن ما برد رو ساختیم ولی به شخصه چون با بسکام کار کردم هیچ چی ازش نمی فهمم :cry:

بگین از چه برنامه ای شروع کنیم
                    یه منبع معرفی کنین
                    یه کمکی چیزی :cry2:

دیدگاه

سلام به همه دوستان سال نو را به همه تبریک می گم امیدوارم سالی پر از موفقیت داشته باشید. :job: :bye

----------------------------------------------------------

من و آقای امید حبیبی شروع به کار با کامپایلر iar کردیم و داریم تقسیم کار انجام می دهیم که سرعت پیشرفتمان بالاتر بره. هر کس که تمایل به همکاری با ما دارد و برد را آماده کرده بگه تا برنامه ریزی را تغییر بدهیم اینطوری سرعت پیشرفت همه مان بیشتر می شود. :nice:

در ضمن قصد دارم یک تاپیک جدید بزنم تا پروژه جدید گروه zillion را در آن انجام بدیم .

دیدگاه

سلام من هم با چند تا از دوستانم میخواهیم یه بورد آموزشیARM7 البته نه به خوبی بورد شما طراحی کنیم(شامل led,lm35,GLCD,char lcd).برای دانشگاه ما ترم آخر کارشناسی سخت افزاریم و به عنوان پروژه پایانی تحویل بدیم البته (تعریف از خود نباشه)گروه ماهری داریم 3 نفریم پروتل کار ماهر لحیم کار ماهر و برنامه نویس ماهر البته هنوز ابتدای راهیم میخوام بدونم شما تا چه مراحلی پیشرفت داشتین با هم تبادل اطلاعات کنیم.
                        البته با ]َIAR هم کار میکنیم
                        :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arsalan681
                          سلام من هم با چند تا از دوستانم میخواهیم یه بورد آموزشیARM7 البته نه به خوبی بورد شما طراحی کنیم(شامل led,lm35,GLCD,char lcd).برای دانشگاه ما ترم آخر کارشناسی سخت افزاریم و به عنوان پروژه پایانی تحویل بدیم البته (تعریف از خود نباشه)گروه ماهری داریم 3 نفریم پروتل کار ماهر لحیم کار ماهر و برنامه نویس ماهر البته هنوز ابتدای راهیم میخوام بدونم شما تا چه مراحلی پیشرفت داشتین با هم تبادل اطلاعات کنیم.
                          البته با ]َIAR هم کار میکنیم
                          :nerd:
                          دوست عزیز ما pcb رو زدیم و روش جای lcd.led.swich و 32 خروجی رو به ترتیب گذاشتیم و برد تست شده و جواب هم داده
                          واسه تبادل اطلاعات و تصمیم گیری به اقای وحید سلیمانزاده پیغام خصوصی بدین
                          سخت افزار از ما اموزش نرم افزار از شما :wow: :wow: :wow: :wow:
                          بسم الله ما منتـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــظریم

دیدگاه

یادم رفت بگم ما یه آیسی داریم که با pic و avr برنامه اون رو نوشتیم مدار رو بستیم و جواب گرفتیم اکه خدا بخواد میخواهیم با arm هم جواب بگیریم
                            کسی از شما با این آی سی کار کرده ؟ kmz43

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arsalan681
                              یادم رفت بگم ما یه آیسی داریم که با pic و avr برنامه اون رو نوشتیم مدار رو بستیم و جواب گرفتیم اکه خدا بخواد میخواهیم با arm هم جواب بگیریم
                              کسی از شما با این آی سی کار کرده ؟ kmz43
                              http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/philips/KMZ43_1.pdf]
                              یه سنسور میدان مغناطیسه
                              لطفا واسه این بحث ها در تاپیک جدا طرح سوال کنید

-------------------------------------
                              شما خودتون با چه برنامه ای واسه arm کار میکنید؟
                              منبعی مرجعی .... :mrgreen:

دیدگاه

با IAR ک
                                ار میکنیم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X