اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2) (پرسش و پاسخ)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)

با تشکر از دوستان
    خب حالا که جریان به ظرفیت خازن ها بستگی داره
    ایا میشه ظرفیتشونو زیاد کرد ؟ خب گویا میشه .. اما من به این فکر میکنم تا چه حد ؟
    من دنبال ارک بازی نیستم
    من بفکر اینم از این مدار به عنوان حشره کش و همچنین شوکر استفاده کنم
    خب با محدودیت جریان روبه رو میشم و خطرات برق گرفتگی وووو

اما بازم مقدار جریان فقط ظرفیت خازن ها نیست ... ایا ترانزیستور ما توانایی چه جریانی داره
    و اصلا خود ترانس ..؟

ولتاز ؟ الان من دقیق نمیدونم ولتاز خروجی تقریبا چنده ؟ و تا چند طبقه میشه لحاظ کرد
    ایا باز محدودیتی در توان و تحمل خازن و دیود ما نداره ... ؟ که فکر کنم داره گویا و باید حواسمون باشه

بابت نرم افزار ممنون راستش دارمش هر چند چون زیاد با مدارات انالوگ سر کار ندارم ازش استفاده ای نمیکنم و از روی شکل مدار نتونستم زیاد بفهمم چه فرکانسی مدار داره
    و ایا تا چقدر ما میتونیم فرکانس داشته باشیم ؟ حالا کم کردن و زیاد کردن

اخه شاید من نخوام از 555 استفاده کنم و بیام از میکرو استفاده کنم مثلا
    در واقع بهتره بدونم چه فرکانسی نیاز و چه تغییراتی ایجاد میکنه
    مثلا شاید برای ساختن حشره کش شاید بهتر باشه فرکانس بیشتر کرد تا بهتر عمل کنه مثلا

و 555 فکر نکنم پالس خروجی تمیزی از چند صد کیلو بیشتر بده مگر نوع خاصی ازش

من فکر میکنم خروجی مدار یه جورایی یه تلفیقی بین فرکانس و ظرفیت خازن هاست
    چون این ظرفیت خازن با همین پالس ها تغذیه میشن و به زمانی برای شارژ اونا نیازه

و راجب ترانسفورماتور ایا گیر میاد ؟ و ایا میشه برای تقویت جریان موازیش کرد با یه تراس دیگه ؟
    و اگه این کارو کنیم ترانزیستور توانایی جریان داره یا باید از ترانزیستور قوی تری استفاده کنیم

و این ترازیستور ایا خاصیت ویژه ای داره ؟ جریانی هم که نداره این مدار و فرکانسشم فکر نکنم به مگا برسه
    ایا میشه از یه ترازیستور قوی تر استفاده کرد ؟

ایا کسی میدونه جریان این مدار چنده دقیق ؟ چون مهم ؟ قاتل نشیم خووو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت
      با تشکر از دوستان
      خب حالا که جریان به ظرفیت خازن ها بستگی داره
      ایا میشه ظرفیتشونو زیاد کرد ؟ خب گویا میشه .. اما من به این فکر میکنم تا چه حد ؟
      من دنبال ارک بازی نیستم

اما بازم مقدار جریان فقط ظرفیت خازن ها نیست ... ایا ترانزیستور ما توانایی چه جریانی داره
      و اصلا خود ترانس ..؟

ولتاز ؟ الان من دقیق نمیدونم ولتاز خروجی تقریبا چنده ؟ و تا چند طبقه میشه لحاظ کرد
      ایا باز محدودیتی در توان و تحمل خازن و دیود ما نداره ... ؟ که فکر کنم داره گویا و باید حواسمون باشه

بابت نرم افزار ممنون راستش دارمش هر چند چون زیاد با مدارات انالوگ سر کار ندارم ازش استفاده ای نمیکنم و از روی شکل مدار نتونستم زیاد بفهمم چه فرکانسی مدار داره
      و ایا تا چقدر ما میتونیم فرکانس داشته باشیم ؟ حالا کم کردن و زیاد کردن

مثلا شاید برای ساختن حشره کش شاید بهتر باشه فرکانس بیشتر کرد تا بهتر عمل کنه مثلا

و راجب ترانسفورماتور ایا گیر میاد ؟ و ایا میشه برای تقویت جریان موازیش کرد با یه تراس دیگه ؟
      و اگه این کارو کنیم ترانزیستور توانایی جریان داره یا باید از ترانزیستور قوی تری استفاده کنیم

و این ترازیستور ایا خاصیت ویژه ای داره ؟ جریانی هم که نداره این مدار و فرکانسشم فکر نکنم به مگا برسه

سوال میخای بپرسی برو از کسی بپرس که مدارو بسته مثل من یا اقای وحید اسدی
      جریان مصرفی : 450 میلی امپر ترانس اره گیر میاد بگو چک قرمز بهت میده . ترانزیستور قوی تر از bdx54 هست میتونی دیتاشیت هارو بخونی .. ولتاژ خروجیت هم به طبقات ضرب کننده بستگی داره

دیدگاه

چون دوستان خواهش کردن عکس مدارو هم گذاشتم اما این فقط 4 طبقه هست و باقی طبقات باید خارج از برد برد بسته بشه که کار ساده ای هست ... فقط وارنیش و روکش کلفت یادتون نره و الی دوسر هر دیود ارک تولید میشه :agree:
        احتمالا تا 2 ماه نیام چون امتحانام شروع شده
        http://www.8pic.ir/images/02939704960452123932.jpg
        http://www.8pic.ir/images/43493424612138947763.jpg

:icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz:

دیدگاه

اخه شاید من نخوام از 555 استفاده کنم و بیام از میکرو استفاده کنم
          با میکرو ممکنه ماسفت به طور کامل روشن نشه و داغ کنه و ترانزیستور رو بسوزونه.....
          بستگی به مداری داره که استفاده میکنید ممکنه بعد از مدتی خازن ها اتصال کوتاه بشن.....
          خیر نمیتونید ترانس رو موازی کنید ولی فک کنم بشه سری کرد........
          باید از مدارتی که بازده بالایی دارن مثل ZVS استفاده کرد........ نگران نباشید زیادم خطرناک نیست........ من با 12 ولت خروجی نسبتا خوبی گرفتم که مخصوص پشه کش بود..... آرک تقریبا 2 سانتی نازک گرفتم......
          نهایتا 1 آمپر با مدار ZVS با ولتاژ و جریان برق شهر........... خیییلی زیاده.......
          با 12 ولت 1 آمپر تغریبا 100 میکرو آمپر....
          برای های-ولتاژ 100 کیلو بسه....

دیدگاه

از توضیحات دوستان ممنون
            و راجب عکس های اقا سعید ... بابا ثروتمند این همه قطعه داری

و راجب جریان : خدای من خوب شد پرسیدم .. قاتل شدنم حتمی بود

20 میلی به بالا ادم میبره اون دنیا
            اما برای پشه ها خوبه که بازم زیاده مصرف انرژی زیاد میشه
            پس خوبه جریانش باید کم کنم

پس فرکانس 100 کیلو خوبه

ممنون دوستان
            سوال های من سوال های خیلی ها بودن
            اما مردم نمیدونم چرا خجالت میکشن بپرسن
            ثوابش میره تو جیب من :agree:
            بابا ذات انجمن یعنی همین پرسش ها و استفاده از تجربیات دوستان

دیدگاه

جدی که نگفتین؟

شوخی میکنم

یه سوال دیگه
              من این مدارو برای پشه کش میخوام
              شوکر ادم باید حاضری بخره .. دست ساز هم حجیم میشه هم زشت

خب من به این فکر میکنم برای پشه کش که همیشه به برق وصل و انرژی مصرف میکنه
              باید فقط به اندازه مصرف و نیاز جریان داشته باشم
              و اینکه باز باید بیام و با ترانس ولتاز برای 12 کم کنم

خب من به این فکر میکنم که با مقاومت اینا ..جریان 5 ولت 555 تامین کنم
              و دیگه مستقیم از 220 ولت استفاده کنم

خب میخوام ترانس قرمز حذف کنم
              و با 10 طبقه 200 ولت رو افزایش بدم به 2000ولت
              ایا برای پشه کش کافیه ؟

از یک طرف دیگه با چی 220 ولت سویچ کنم برای فرکانس
              مجبورم از ترایاک استفاده کنم
              ایا ترایاک توانایی این فرکانس رو داره ؟ ؟؟؟ فکر نکنم

ایا شدنیه این کار ؟
              و جریان مدار چجور کنترل کنم ؟ ایا ظرفیت خازن ها جریان رو تعیین میکنن

دیدگاه

بله میتونید با یه چند برابر کننده دیود خازنی این کار رو انجام بدید......... ولی این طور مدارات معمولا عمر پایینی دارن.....
                ایا ترایاک توانایی این فرکانس رو داره ؟ ؟؟؟

ایا شدنیه این کار ؟
                و جریان مدار چجور کنترل کنم ؟ ایا ضرفیت خازن ها جریان رو تعیین میکنن
                یا ترانس قرمز هم نقش داشت
                این کار شدنی هست ولی خیلی راحت بگم کار هرکسی نیست....... این مداری که گفتید حداقل اگه سویچ نسوزونید، که میسوزونید 100 تومنی خرج داره..........
                اساتید محترم نظر بدن اطلاعات من در زمینه های-ولتاژ کم هست.........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت

و اصلا خود ترانس ..؟

اول از همه باید بگم اگر میخوای با هایولتاژ کار کنی باید بی خیاله برق گرفتگی بشی چون تو این 3 سال که دارم با این مدارا کار میکنم فهمیدم که حتی با احتیات کامل و عایق بندی کامل بازم احتمال برق گرفتگی هست ; حتی ممکنه زمین مدارت هم بتونه شوک شدیدی بهت وارد کنه. پس اگر هنوز از بندری زدن می ترسید (احتیات می کتید) بهتره کلاً هایولتاژ رو ببوسی و بزاری کنار.

اون جریانی که شما میگید کشنده هست ، در صورتیه که به صورت دائم باشه نه لحظه ای (مثل شوکر که فقط شوک میده نه برق 220!!!) پس در شوکر حتی 40 هزار ولت هم اگر به شما بخوره فقط ممکنه سوختگی جزیی و یک شوک لحظه ای بده نه چیز دیگه ای. http://cdn.instructables.com/F9P/NZHE/G68GXFCG/F9PNZHEG68GXFCG.LARGE.jpg
                  برای ترانزیستور حدوداً جریانش باید دو آمپر به بالا باشه.

تعداد طبقات خازن و دیود محدودیت نداره و تنها مشکلی که ممکنه داشته باشید عایق کردن اونه که میشه از رزین های عایق الکتریسیته که به ازایه هر میلیمترش حدود 20 هزار ولت عایق میکنه استفاده کنید (بعید میدونم به کار شما بیاد و تنها چند نفر رو دیدم که برای استوانه ی تسلا ازش استفاده کردن). ولی هرچی تعداد خازن ها و دیود ها بیشتر باشه زمان شارژ شدنشون هم طولانی تر میشه.http://cdn.instructables.com/FO4/R33U/GE04Z4RN/FO4R33UGE04Z4RN.LARGE.jpg

ولتاژ خروجی این مدار حدود 12 هزار ولته.
                  بهتره با 555 کار کنی چون چند بار خواستیم با ATMEGA 8 تستش کنیم که هر بار یک مشکلی پیش اومد، یک بار کله ی میکرو به طور کامل باز شد و بار های دیگه هم وقتی که میخواست پالس تولید کنه بخواطر بالا بودن ولتاژ در نزدیکی میکرو نمیتونست برنامش رو به درستس اجرا کنه و دلیلش رو هم وقتی یک فازمتر رو روی هوا و نزدیکش میگیرید متوجه میشید!!!
                  این مدار اگر اشتباه نکنم 20 کیلو هرتز هست . در کل بهتره برای مدارات هایولتاژ از فرکانس 20 کیلو هرتز تا 100 کیلو هرتز استفاده کنید تا فرد مورد نظر نمیره :twisted: اونم به دلیل قانون اسکین افکت هست.
                  اگر هم شما بخوای میتونی از ترانزیستور هایی با جریان و ولتاژ بالاتر استفاده کنی و مثلا بجای 12 ولت از یک منبع 35 ولتی استفاده کنی. نتیجش هم اینه که فاصله ی آرک بیشتر میشه ولی اگر بخوای خیلی ولتاژ تذیه رو بالا بگیری کل آرک داخل مدارت تخلیه میشه و هر کاری کنی درجا چوکت میسوزه. در کل ولتاژ تایین کننده ی فاصله و جریان تایین کننده ی ضخامت آرکه شماست :evil:
                  برای تعویض چوک هم پیشنهاد میدم که از ترانس هایولتاژ تلوزیون های 10 اینچی استفاده کنی که هم کوچیکه هم براحتی جواب میده ولی نباید ولتاژ ورودی رو بیشتر از 30 بگیری چون میسوزه.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)

نوشته اصلی توسط دیجت
                    یه سوال دیگه
                    من این مدارو برای پشه کش میخوام
                    شوکر ادم باید حاضری بخره .. دست ساز هم حجیم میشه هم زشت
                    خب من به این فکر میکنم برای پشه کش که همیشه به برق وصل و انرژی مصرف میکنه
                    باید فقط به اندازه مصرف و نیاز جریان داشته باشم
                    و اینکه باز باید بیام و با ترانس ولتاز برای 12 کم کنم
                    خب من به این فکر میکنم که با مقاومت اینا ..جریان 5 ولت 555 تامین کنم
                    و دیگه مستقیم از 220 ولت استفاده کنم
                    خب میخوام ترانس قرمز حذف کنم
                    و با 10 طبقه 200 ولت رو افزایش بدم به 2000ولت
                    ایا برای پشه کش کافیه ؟
                    ایا ترایاک توانایی این فرکانس رو داره ؟ ؟؟؟ فکر نکنم
                    ایا شدنیه این کار ؟
                    و جریان مدار چجور کنترل کنم ؟ ایا ظرفیت خازن ها جریان رو تعیین میکنن
                    درسته که جریان رو ظرفیت خازن ها تامین می کنه اما حتی اگه ظرفیت خیلی خیلی خیلی زیاد باشه بازم جریان کمه ولی لحظه ای که انرژی در خازن ها ذخیره شده و می خواد تخلیه بشه شاید یه جریان لحظه ای شدید بوجود بیاد که ممکنه خطرناک باشه
                    فراموش نکن توان هیچ وقت زیاد نخواهد شد
                    ترایاک فقط در فرکانس پایین کار می کنه و نمیشه باهاش های ولتاژ ساخت
                    بقیه کارهایی هم که گفتی میشه ولی نکن خیلی خطرناکه با مقاومت نمیشه ولتاژ 5 ولت برای 555 درست کرد چون برق شهر هی مقدارش کم و زیاد میشه و همیشه 220 ثابت نیست برخی وقتا میشه 200 و برخی وقتا میشه 230

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط maziar1996
                      دوستان کسی این مدار رو ساخته؟؟
                      چند سانت آرک داره؟؟
                      قندیل!
                      تندیس قطره هاییست
                      که تسلیم جاذبه زمین نشدند
                      تسلیم رنج های زمین نشو....!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط maziar1996
                        دوستان کسی این مدار رو ساخته؟؟
                        چند سانت آرک داره؟؟
                        من ساختم ! البته 20 طبقشو :read: (سه سانت ارک داره!)
                        فیلم : http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.cgi?key=30f0d29baffdc32405d796c4dcfc3cc1
                        عکس : http://www.8pic.ir/images/02939704960452123932.jpg
                        http://www.8pic.ir/images/43493424612138947763.jpg

من با حرف دوست عزیزمون موافقم عمر این مدار پایینه و خازن ها زود خراب مشین بهتره مداوم مدارو روشن نکنید و حداکثر 2 ثانیه روشن کنید
                        امتحانش هم ضرر نداره میتونید این کارو کنید ... ولی بعد از 5 ثانیه میبینید خازن ها اینگور میشن :bye

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeed_asd3390
                          من با حرف دوست عزیزمون موافقم عمر این مدار پایینه و خازن ها زود خراب مشین بهتره مداوم مدارو روشن نکنید و حداکثر 2 ثانیه روشن کنید
                          امتحانش هم ضرر نداره میتونید این کارو کنید ... ولی بعد از 5 ثانیه میبینید خازن ها اینگور میشن :bye
                          اگر چند تا نکته رو رعایت کنید ، عمر مدارتون خیلی خیلی بیشتر میشه ، تمامی نکات رو هم میتونید تو صفحات قبل این تاپیک ، بخونید ...
                          اما در مورد مدارتون ، کلا از این نوع مدار نباید انتظار زیادی داشت و نمیشه تو خروجی جریان قابل قبولی گرفت ، برای اینکه خروجی قدرتمند داشته باشید یا باید شوکر های حرفه ای موجود در انجمن رو درست کنید ، یا از ترانس های-ولتاژ + یک مدار ساده RCC استفاده کنید ،
                          فکر کنم تاپیک زیادی شلوغ شده اگر دوستان مایلند پست های نامربوط رو حذف کنم و مداراتی که دوستان نتیجه گرفتن رو به صفحه اول تاپیک منتقل کنم ، اگر آقای پویانجار زاده (ایجاد کننده تاپیک) مایل بودید پ.خ بدید تا با هم تاپیک رو خلاصه کنیم ... :read:
                          - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
                          ارتباط با من : ir02x6
                          طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)

نوشته اصلی توسط ir02x6 - وحید اسدی
                            اگر چند تا نکته رو رعایت کنید ، عمر مدارتون خیلی خیلی بیشتر میشه ، تمامی نکات رو هم میتونید تو صفحات قبل این تاپیک ، بخونید ...
                            اما در مورد مدارتون ، کلا از این نوع مدار نباید انتظار زیادی داشت و نمیشه تو خروجی جریان قابل قبولی گرفت ، برای اینکه خروجی قدرتمند داشته باشید یا باید شوکر های حرفه ای موجود در انجمن رو درست کنید ، یا از ترانس های-ولتاژ + یک مدار ساده RCC استفاده کنید ،
                            فکر کنم تاپیک زیادی شلوغ شده اگر دوستان مایلند پست های نامربوط رو حذف کنم و مداراتی که دوستان نتیجه گرفتن رو به صفحه اول تاپیک منتقل کنم ، اگر آقای پویانجار زاده (ایجاد کننده تاپیک) مایل بودید پ.خ بدید تا با هم تاپیک رو خلاصه کنیم ... :read:
                            میگم یک تاپیک جدید باز کنید و نتایج کارو و مدارهارو اون جا بذارید بهتر نیست؟ااین جا بمونه برای گفت و گو

دیدگاه

تایپک خودتونه.... موافقم :nice:
                              نوشته اصلی توسط PLASMA
                              میگم یک تاپیک جدید باز کنید و نتایج کارو و مدارهارو اون جا بذارید بهتر نیست؟ااین جا بمونه برای گفت و گو
                              به شدت موافقم................. :wow:

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)

نوشته اصلی توسط PLASMA
                                نوشته اصلی توسط پویا نجارزاده
                                تایپک خودتونه.... موافقم :nice:به شدت موافقم................. :wow:
                                سلام ، تاپیک مربوطه ایجاد شد :

تاپیک جامع پروژه های تکمیل شده مدارات High-Voltage
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=92375.new

لطفا هر کسی از پروژه های تکمیلی عکس و فیلم داره یا به صورت پ.خ ارسال کنه یا خودش مستقیما تو تاپیک بالا قرار بده ...
                                انشاالله اگر نتیجه کار خوب از آب دربیاد ، در خواست مهم شدن تاپیک ارسال میشه :read:
                                - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
                                ارتباط با من : ir02x6
                                طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X