پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف
شما تا حدودی خوب پیش رفتین .منظورم مقاومت ها بود یه اشتباه کوچکی که داشتین این بود که دیاک رو حتما .باید تعویض میشد
اونم باید یکی نو بندازی روش..اون فیلامانم با اهمتر رو بیزر تست بگیری کافیه(تست دیود)...و از سالم بود خازن باید یه خازن سنج لازمه که.که درست تشخیص بده
دراینجا فکر نکنم لازم باشه چون خازن استارت خیلی کم پیش میاد بسوزه .
شما دیاک رو تعویض کن ...یکی نو بگیر و دوباره تمام المان هارو چک کن انشااله روشن میشه
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
اموزش تعمیر لامپ کم مصرف
Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X
-
نوشته اصلی توسط bahmangholami نمایش پست هاسلام
یه عکس از پشت رو مدارت بگیر .بزار ببینم .,و اونی که گفتی به جای rزده Lشما از پشت مدار مسیر رو دنبال کن ببین سرو ته مسیر به کجا وصل میشه.اون وقت متوجه میشید
اون دو مقاومت یا سلف یه سرهردوشون به سلف ترویید متصل میشه و سر یکیشون هم به مقاومتی که به امیتر ترانزیستور وصل هست متصل میشه (همون مقاومت که سوخته و قابل تشخیص نیست ) . سر اونیکی هم به مقاومت 31 اهم (که اینم سوخته و مشخصه در تصویر ) وصل میشه که خود اون مقاومت 31 اهم به بیس اونیکی ترانزیستور وصل هست . واقعتیش من قطعاتی که سوخته بود رو عوض کردم به جای 31 اهم 33 اهم گذاشتم اون مقاومت سوخته و غیر قابل تشخیص هم 1.5 اهم گذاشتم اون دو تا مقاومتی هم که روی برد با L مشخص شدن و شبیه مقاومت 2.2 اهم هستن (هر دو سوخته بودن ) مقاومت 2.2 اهم گذاشتم .مقاومت های 1 اهم بزرگ که سوخته بودن رو 1 اهم گذاشتم ولی با وات کمتر چون تو خونه نداشتم وات بیشتر ترانزیستور ها رو هم 13009 گذاشتم خازن صافی هم 400 ولت 47 میکرو بود که کلا خراب شده بود من 56 میکرو گذاشتم ولی در نهایت روشن نشد لامپ . خازن های استارتر و ... هم دست نزدم با مولتی متر که اندازه میگیرم درست نشون میده و در تست بیزر هم صدا نمیده . فیلامان لامپ هم با مولتی متر اندازه گرفتم چیزی در حد 1.9 اهم بود (برای اطمینان بیشتر میخواستم یه ولتاژ 12 ولت بدم بهش ولی ترسیدم بسوزه اخه به یه لامپ کوچیکتر دادم روشن شد ولی سوخت ! ) همه دیود ها هم سالم هستن . دیاک رو هم نداشتم عوض کنم ولی با مولتی متر که درست نشون میده و از هیچ طرف راه نمیده (دیاک در تصویر خوب مشخص نیست زیر خازنه ) فیوز هم سالمه خازن شارژ میشه ولی لامپ روشن نمیشه . من تعمیر کار نیستم و لامپ هم برای خودم نیست یکی از اشناها داد گفت اگه تونستی تعمیر کن (این در جوابی دوستی که گفت برو ال ای دی بگیر ) .جدیدترین ویرایش توسط Blanco; ۱۲:۲۵ ۱۳۹۸/۰۵/۰۲.
یک دیدگاه بنویسید:
-
سلامنوشته اصلی توسط Blanco نمایش پست هادوستان کسی نیست جواب بده خیلی معطلم . اونیکی ترانزیستور مقاومت پایه امیترش 1 اهم هست و اندازش هم کمی بزرگتر اینی که سوخته و قابل تشخیص نیست رو چی بزارم ؟ یه سوال دیگه هم دارم 2 تا مقاومت 2.2 در مدار هست که سوختن ولی روی برد به جای R زده L ! یعنی سلف هستن اینا ؟ ظاهرش که کپی مقاومت 2.2 اهم هست با رنگ های قرمر قرمز طلایی طلایی .
یه عکس از پشت رو مدارت بگیر .بزار ببینم .,و اونی که گفتی به جای rزده Lشما از پشت مدار مسیر رو دنبال کن ببین سرو ته مسیر به کجا وصل میشه.اون وقت متوجه میشید
یک دیدگاه بنویسید:
-
لامپ های کم مصرف را بریز دورنوشته اصلی توسط Blanco نمایش پست هادوستان کسی نیست جواب بده خیلی معطلم . اونیکی ترانزیستور مقاومت پایه امیترش 1 اهم هست و اندازش هم کمی بزرگتر اینی که سوخته و قابل تشخیص نیست رو چی بزارم ؟ یه سوال دیگه هم دارم 2 تا مقاومت 2.2 در مدار هست که سوختن ولی روی برد به جای R زده L ! یعنی سلف هستن اینا ؟ ظاهرش که کپی مقاومت 2.2 اهم هست با رنگ های قرمر قرمز طلایی طلایی .
..و بجاش ال ای دی..استفاده...کنجدیدترین ویرایش توسط mmmiii1234; ۱۵:۳۲ ۱۳۹۸/۰۵/۰۱.
یک دیدگاه بنویسید:
-
دوستان کسی نیست جواب بده خیلی معطلم . اونیکی ترانزیستور مقاومت پایه امیترش 1 اهم هست و اندازش هم کمی بزرگتر اینی که سوخته و قابل تشخیص نیست رو چی بزارم ؟ یه سوال دیگه هم دارم 2 تا مقاومت 2.2 در مدار هست که سوختن ولی روی برد به جای R زده L ! یعنی سلف هستن اینا ؟ ظاهرش که کپی مقاومت 2.2 اهم هست با رنگ های قرمر قرمز طلایی طلایی .نوشته اصلی توسط Blanco نمایش پست هاسلام
یه لامپ 150 وات کم مصرف نمانور دارم که کلی از مقاومت ها و دیود ها و همینطور 2 ترانزیستور 13009 سوختن یه مقاومت کاملا سوخته و سیاه شده و نمیشه مقدارش رو خوند ( فقط خط اولش معلوم هست که قهوه ای هست ) از کجا میتونم بفهمم مقدارش چقدره ؟ یه سرش به پایه امیتر ترانزیستور 13009 و یه سرش هم به مقاومت 2.2 اهمی که به سلف وصل هست وصل میشه . و اینکه دیاک رو چطوری تست کنم ؟
یک دیدگاه بنویسید:
-
سلام
یه لامپ 105 وات کم مصرف نمانور دارم که کلی از مقاومت ها و دیود ها و همینطور 2 ترانزیستور 13009 سوختن یه مقاومت کاملا سوخته و سیاه شده و نمیشه مقدارش رو خوند ( فقط خط اولش معلوم هست که قهوه ای هست ) از کجا میتونم بفهمم مقدارش چقدره ؟ یه سرش به پایه امیتر ترانزیستور 13009 و یه سرش هم به مقاومت 2.2 اهمی که به سلف وصل هست وصل میشه . و اینکه دیاک رو چطوری تست کنم ؟جدیدترین ویرایش توسط Blanco; ۱۹:۲۸ ۱۳۹۸/۰۴/۳۱.
یک دیدگاه بنویسید:
-
سلام چطور بخش بالایی لامپ 105 وات کم مصرف رو باز کنم تا به بردش برسم(همون لامپهای لوتوس یا خربزه ای)؟
دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم
سلام و عرض ادب خدمت دوستان
اولین بار هست که یرد لامپ 105 وات (لوتوس یا خربزه ای) رو می خوام تعمیر کنم نمی دونم روش باز شدن بخش بالایی لامپ چطور هست آیا کاتر بندازم یا روش دیگه ای داره؟
یک دیدگاه بنویسید:
-
باسلام:نوشته اصلی توسط e12345 نمایش پست هاسلام من مداری میخواهم با فرکانس متغیر 100KHZتا 1MZH و 5 تا 90% چرخه کاری یا DUTY متغیر با ای سی 555 یا با هر ای سی دیگری ولی ساده باشه لطفا
دوست عزیز:
این جا تاپیک تعمیر لامپ کم مصرف است. لطفا قبل ازارسال پست، به این مورد توجه داشته باشید.
دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم
با سلام:نوشته اصلی توسط rahman1990 نمایش پست هاسلام خدمت دوستان
من دو تا لامپ 70 وات از ی شرکت ایرانی دارم که سوخته هستن
موقع تست قطعات یه مقاومت به اسم NTC اصلا راه نمیداد! اینکه مقاومت سالمه هست یا نه ی طرف ولی اصلا شبیه مقاومت ntc نیست!!
لطفا دوستانی که تجربه دارن ی راهنمایی بکنن

دوست عزیز در جایی که یک N.T.Cباید قرار گیرد، یک مقاومت کربنب 39 اهمی یک وات قرار داده شده است. ( رنگ نارنجی 3 و سفید 9 و رنگ سیاه ضریب صفر).
- تشکرها 2
یک دیدگاه بنویسید:
-
سلام من مداری میخواهم با فرکانس متغیر 100KHZتا 1MZH و 5 تا 90% چرخه کاری یا DUTY متغیر با ای سی 555 یا با هر ای سی دیگری ولی ساده باشه لطفا
یک دیدگاه بنویسید:
-
سلامنوشته اصلی توسط Masood Ashoori نمایش پست هامقاومت سه اهم وات بالای معمولی هست ، مقاومت های اهم پایین کنار ترانزیستور ها و دیود ها رو هم تست کنید .
ممنون از راهنمایی شما ، من جای اون مقاومت که سوخته بود ( 3 اهم دو وات ) دوباره یه مقاومت دو وات 3.3 اهم گذاشتم
لامپ روشن شد و اکی تا اینکه فردا صبح دوباره روشن نشد و وقتی بازش کردم دوباره همون مقاومت سوخته بود!!
الان دقیقا مشکل کجاست که این مقاومت میسوزه؟ این مقاومت نقش فیوز رو هم داره
یک دیدگاه بنویسید:
-
مقاومت سه اهم وات بالای معمولی هست ، مقاومت های اهم پایین کنار ترانزیستور ها و دیود ها رو هم تست کنید .نوشته اصلی توسط rahman1990 نمایش پست هاسلام خدمت دوستان
موقع تست قطعات یه مقاومت به اسم NTC اصلا راه نمیداد! اینکه مقاومت سالمه هست یا نه ی طرف ولی اصلا شبیه مقاومت ntc نیست!!
- تشکرها 1
یک دیدگاه بنویسید:
-
سلام خدمت دوستان

جدیدترین ویرایش توسط rahman1990; ۱۳:۵۰ ۱۳۹۷/۰۴/۱۳.
یک دیدگاه بنویسید:
-
خاطر دارم قبلنا لامپ کم مصرف ها اصلا محل خروج گرما یا بهتر بگم گرم زیاد نمی شدن اما الان تو بازار میری بخری تمامی لامپ ها ی کم مصرف اینجور شده. تازه وقتی لامپ کم مصرف میسوزه یه بویی ازش خارج میشه که فکر کنم خطری باشه. به نظرم عمر لامپ کم مصرف هایی که شاید 6 سال پیش بود بیشتر از فعلی ها هست. الان تفاوت هزینه خرید کم مصرف و LED چقدر هست.؟؟
یک دیدگاه بنویسید:
-
دوست خوبم روزت بخیر
اینکه جنسش چی هستش شاید برای شما اهمیت نداره اما برای من مهمه.
اینکه چرا از مقاومت استفاده میکنن ونه از فیوز و اینجور چیزا روهم خودم میدونم.
برای اینکه به حرف من پی ببری شما یه لامپ سالم رو باز کن ومقاومتش رو با یه مقاومت دقیقا عین خودش اما لایه کربنی عوض کن چیزی که مشاهده خواهی کرد این هستش که در لحظه استارت مقاومت تعویضی خواهد سوخت!
نتیجه:شما که همون مقدار اهم وهمان مقدار وات رو قرار داده اید پس چرا مقاومت میسوزد؟؟؟ علت برمیگردد به عامل بعدی که جنس مقاومت هستش
.................................................. ...........................
چند سال پیش یه نفر تو همین تاپیک درباره جنسشون یه صحبتی کرد اما الان دیگه نمیتونم پیداش کنم
- تشکرها 1
یک دیدگاه بنویسید:
-
درود ، اینکه آلیاژ و جنس مقاومت چیه چه فایده ای داره.
مقاومت هایی که به عنوان فیوز استفاده میشه معمولا رنج نزدیک به صفر هستند ، مثلا یک اهم
یک مقاومت 1 اهم ، روی ۲۲۰ ولت ، و با توان مقاومت که معمولا یک چهارم وات استفاده میشه، جریان مشخصی رو از خودش عبور میده که اگر حساب کنید می*بینید عدد زیادی هست و صرفا در مواقع اتصال کوتاه شدن مدار و سوختن ترانزیستور ها ، میسوزه
علت استفاده هم تفاوت زیاد قیمت مقاومت و فیوز هست چون باید از فیوز نوع T استفاده بشه . مطالعه این لینک دور از لطف نیست
- تشکرها 1
یک دیدگاه بنویسید:
یک دیدگاه بنویسید: