سلام
دوستان میشه برای این امپ از ماسفت irfp260 استفاده کرد ؟
50 امپر هست این ماسفت که نسبت به ماسفت 39 امپری irfp250 11 امپر بیشتره.
جوابگو هست ؟
فریت هم ی امپ قدیمی پاناسونیک دارم میخوام هسته سویچینگش رو دربیارم. به نظرتون جواب میده یا اونم کم میاره ؟
زکات علم نشر آن است
بیشتر با من اشنا بشین :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0
یعنی واقعا این هسته های 1.5 سانتی مادربوردها جواب میده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ oo: :-?? :eek:
به خاطر سختی کارها نیست که ما جراءت نمیکنیم ، چون ما جراءت نمیکنیم کارها سخت میشوند.
سنکا
انسان عاقل برای آنچه که ندارد عزا نمیگیرد بلکه برای آنچه که دارد خوشحال است.
اپیکتتوس
برای کار دیگه ای میخام راستش :redface: ولی بیسش همینه...
ممنون بابات اطلاعاتت. بله در مورد سیم لیتز هم همین نظرو دارم . در مورد خازن چی؟ کلا اگر ظرفیت خازنی فیلتر LC زیاد باشه موسفتا فشار زیادی بهشون میاد و شنیدم بهتره که فیلتر بهتره سلفی باشه تا خازنی اینم درسته؟
راجعب مین برد: کجاش هسته داره؟ یه هسته هایی که قطرشون به زور 1 سانتی متر میرسه هست اونارو میگی؟
خواهش...
بله فیلتر اگه سلفی باشه بهتره. فیلتر خازنی از سیستم جریان میکشه تا فرکانسای بالا رو حدف کنه. توان فرکانس بالا رو رو خودش تلف میکنه تا حذف بشه ولی سلف کلا مانع عبورش میشه.
نه مینبردای هفت هشت سال پیش هسته هاشون تا 2 سانتم بود. سه تاشو موازی بکنی فک کنم جواب بدن.
ساخت فیلتر کلاس D ، نیازی به سیم لیتز نداره ، والا Crown هم بالای 400 کیلوهرتز فرکانس سوئیچهاش هست ، ولی همیشه سیم لاکی معمولی برای فیلتر استفاده می کنه. QSC ، Powersoft و بسیاری از برندهای دیگه هم همینطور حتی تا چند 10 کیلووات ! سیم لیتز زمانی استفاده میشه که شما جریان چند ده آمپر در خروجی داشته باشی مثل بعضی از امپ های خودرو ، نه تو این کلاس D های آماتور که به زور به 10 آمپر میرسه اونم رو 2 اهم.
سایز هسته باید بزرگ باشه مثلا دیگه قطر خارجیش کمتر از 2-3 سانت نباشه ، در غیر این صورت به سوئیچها فشار میاد. فیلتر خیلی مهمه. جنس هسته بهتره پودر آهن باشه ولی قطعا هر پودر آهنی خوب نیست. میشه از هسته های فریت با فاصله هوایی 1-1.5 میلیمتر هم استفاده کرد.
همونطور که گفتم باید LCR متر داشته باشید که بتونه توی فرکانس 10 کیلو تست کنه. در غیر این صورت باید با تجربه دیگران پیش برید.
همونطور که گفتم اطلاعات تئوری مورد نیاز هست..تو صفحات اول لینک گذاشتم...فیلتری که ازش صحبت می کنید ، یک فیلتر LC پایین گذر هست و ساختارش هم مشخص.
برای ماسفت بهتره از خود IRFP250 استفاده کنید. یعنی شما مثلا 40 آمپر می خواهی بکشی العان که 260 می خواهی ؟ همین 250 رو روی هیت سینک خوب ببند ، جواب میده. البته به شرطی که باقی شرایط مداری درست باشه.
فرکانس سوئیچینگ تو نوع فولرنج بهتره زیر 200 کیلو نباشه در غیر این صورت فرکانس بالا رو از دست می دید یا THD زیاد خواهد شد. در آمپلیفایرهای خودرو که برای SUB استفاده میشه فرکانس سوئیچینگ زیر 100 کیلو هست و بخاطر همین فیلترهاشون بزرگ و مقدار زیادی دارند. مگر اینکه فولرنج طراحی شده باشه.
ساخت فیلتر کلاس D ، نیازی به سیم لیتز نداره ، والا Crown هم بالای 400 کیلوهرتز فرکانس سوئیچهاش هست ، ولی همیشه سیم لاکی معمولی برای فیلتر استفاده می کنه. QSC ، Powersoft و بسیاری از برندهای دیگه هم همینطور حتی تا چند 10 کیلووات ! سیم لیتز زمانی استفاده میشه که شما جریان چند ده آمپر در خروجی داشته باشی مثل بعضی از امپ های خودرو ، نه تو این کلاس D های آماتور که به زور به 10 آمپر میرسه اونم رو 2 اهم.
سایز هسته باید بزرگ باشه مثلا دیگه قطر خارجیش کمتر از 2-3 سانت نباشه ، در غیر این صورت به سوئیچها فشار میاد. فیلتر خیلی مهمه. جنس هسته بهتره پودر آهن باشه ولی قطعا هر پودر آهنی خوب نیست. میشه از هسته های فریت با فاصله هوایی 1-1.5 میلیمتر هم استفاده کرد.
همونطور که گفتم باید LCR متر داشته باشید که بتونه توی فرکانس 10 کیلو تست کنه. در غیر این صورت باید با تجربه دیگران پیش برید.
همونطور که گفتم اطلاعات تئوری مورد نیاز هست..تو صفحات اول لینک گذاشتم...فیلتری که ازش صحبت می کنید ، یک فیلتر LC پایین گذر هست و ساختارش هم مشخص.
برای ماسفت بهتره از خود IRFP250 استفاده کنید. یعنی شما مثلا 40 آمپر می خواهی بکشی العان که 260 می خواهی ؟ همین 250 رو روی هیت سینک خوب ببند ، جواب میده. البته به شرطی که باقی شرایط مداری درست باشه.
فرکانس سوئیچینگ تو نوع فولرنج بهتره زیر 200 کیلو نباشه در غیر این صورت فرکانس بالا رو از دست می دید یا THD زیاد خواهد شد. در آمپلیفایرهای خودرو که برای SUB استفاده میشه فرکانس سوئیچینگ زیر 100 کیلو هست و بخاطر همین فیلترهاشون بزرگ و مقدار زیادی دارند. مگر اینکه فولرنج طراحی شده باشه.
مرسی ممنون بابت پاسخ
من میخوام مدار رو طوری استفاده کنم که بتونم ازش روی 1 اهم هم جواب بگیرم.
برای همین میخوام سوییچها تا حد ممکن قوی باشن
اتفاقا 25 هم 4 تا اضافه دارم تو خونه.
با تغدیه 2000 وات شما کدوم مدار رو پیشتهاد میکنید ؟
میخوام رو یک اهم استیبل باشه . توانش رو 4 اهم 500 به بالا باشه بقیش مهم نیست.
ی سوالم دارم اونم اینه که میشه برای کاهش حرارت روی سوییچ ها فرکانس رو پایین اورد ؟
اگه میشه چجوری ؟
اسکپ دارم.
برای ین توان 2 تا هسته دارم که قطر خارجیشون حدود 3 سانت - قطر داخلیش 1/7 سانت هست.
میتونم اینارو کتر هم بزارم و سیم بپیچم روش ؟ ج.اب میده ؟ مثل عکسی که تو irs3000 هستش.
هر کدوم مال ی سوییچینیگ امپ ماشین هست که 160 وات از هر هسته توان کشیده میشده
زکات علم نشر آن است
بیشتر با من اشنا بشین :
من میخوام مدار رو طوری استفاده کنم که بتونم ازش روی 1 اهم هم جواب بگیرم.
برای همین میخوام سوییچها تا حد ممکن قوی باشن
اتفاقا 25 هم 4 تا اضافه دارم تو خونه.
با تغدیه 2000 وات شما کدوم مدار رو پیشتهاد میکنید ؟
میخوام رو یک اهم استیبل باشه . توانش رو 4 اهم 500 به بالا باشه بقیش مهم نیست.
ی سوالم دارم اونم اینه که میشه برای کاهش حرارت روی سوییچ ها فرکانس رو پایین اورد ؟
اگه میشه چجوری ؟
اسکپ دارم.
برای ین توان 2 تا هسته دارم که قطر خارجیشون حدود 3 سانت - قطر داخلیش 1/7 سانت هست.
میتونم اینارو کتر هم بزارم و سیم بپیچم روش ؟ ج.اب میده ؟ مثل عکسی که تو irs3000 هستش.
هر کدوم مال ی سوییچینیگ امپ ماشین هست که 160 وات از هر هسته توان کشیده میشده
کسی از دوستان جدولی چیزی نداره ؟ :cry2:
میخوام ترانس سوییچینگ رو بپیچم و دیود هارو انتخاب کتم. الان دیودای 100 ولتی دارم میخوام ببینم همینا جواب میدن یا باید بگیرم ؟
چند ولت در نظر بگیرم 2000 وات رو ؟
زکات علم نشر آن است
بیشتر با من اشنا بشین :
2000 وات تغذیه ات رو میتونی بزاری اینجا من ببینم عکسشو ؟
من یه جایی با نزدیک 200-300 وات ملت رو نزدیک بود کر کنم ! اونوقت شما راحت میگی 2000 وات..
ببین یه چیزی من به شما بگم...هر وقت 100 وات ساختی..مثلا 8 اهم...بعد بیا بگو می خواهم 500 وات بسازم...
نقشه و مدار هم تو سایت DIYAUDIO بعضا همینجا هست..
همین سری IRS خوبه..ازش تولید انبوه می کنن...ولی یه مشکلی داره..اونم اینکه ورودیش نیاز به یه حداقل ولتاژی داره تا مدار Level Shifter ماسفت High Side درست کار کنه. البته بحث یه مقدار پیچیده تره..و تا قبلش یه صدای عجیبی تولید می کنه تو خروجی..
روی 1 اهم اگر بخواهی جواب بگیری مثلا فولرنج...نمیتونی رو 4 و 8 جواب خوبی بگیری..روی 2 هم میتونی...چون این آمپهای معمولی فیدبکشون از قبل فیلتر هست و اصلا نمیدونن اونور فیلتر داره چی میگذره.
سلام
محمد- ح عزیز
من دیروز جمهوری رفته بودم دو تا مغازه در مورد سلف خروجی آمپلی فایر های کلاس دی سوال کردم
مثلا" فروشگاه سلف الکترونیک یک سلف 30 میکرو هانری تروییدی آورد که گفت هزار تومان هست و مشخصاتش این بود:
قطر داخلی 9
قطر خارجی 18
ارتفاع 7
یک فروشگاه هم تو امجد بود ( فکر کنم عرفان الکترونیک ) که اونم یک سلف 33 میکرو آورد البته اندازش از قبلی بزگتر بود که 3500 میگفتو 10 آمپر.
در کل میشه برای یک آمپلی فایر کلاس d مثل این http://320volt.com/100-watt-class-d-amplifikator-devresi-irf540-irfp9540/
از این سلف های آماده استفاده کرد ؟؟؟ سپاس
اقا من هر جور این امپلی رو نگا میکنم با عقلم جور در نمیاد. منظورم همین مداریه که یه irf540 و یه irf9540 داره.
این اسیلاتورش کجاس؟
اون شبکه سه تا مقاومت و یک خازن که فیدبک خروجیه. قبل از اونم فیلتر ورودیه.
کسی درست کرده اینو جواب بگیره ازش؟
2000 وات تغذیه ات رو میتونی بزاری اینجا من ببینم عکسشو ؟
من یه جایی با نزدیک 200-300 وات ملت رو نزدیک بود کر کنم ! اونوقت شما راحت میگی 2000 وات..
ببین یه چیزی من به شما بگم...هر وقت 100 وات ساختی..مثلا 8 اهم...بعد بیا بگو می خواهم 500 وات بسازم...
نقشه و مدار هم تو سایت DIYAUDIO بعضا همینجا هست..
همین سری IRS خوبه..ازش تولید انبوه می کنن...ولی یه مشکلی داره..اونم اینکه ورودیش نیاز به یه حداقل ولتاژی داره تا مدار Level Shifter ماسفت High Side درست کار کنه. البته بحث یه مقدار پیچیده تره..و تا قبلش یه صدای عجیبی تولید می کنه تو خروجی..
روی 1 اهم اگر بخواهی جواب بگیری مثلا فولرنج...نمیتونی رو 4 و 8 جواب خوبی بگیری..روی 2 هم میتونی...چون این آمپهای معمولی فیدبکشون از قبل فیلتر هست و اصلا نمیدونن اونور فیلتر داره چی میگذره.
دقیقا برای چه کاری می خواهی این آمپلیفایر رو ؟
ممنون محمد جان
برای سابووفر ماشین میخوام که بتونم چند ساب رو موازی ببندم (حداقل 2 تا 306 DVC برای spl گیری )
برای همین میخوام ببینم الان ترانس رو برای irs3000D رو چه ولتاژی بپیچم تا بتونم بدون کلیپینگ از امپ استفاده کنم ؟
اگه ولتاژ سوییچینگ معلوم بشه همین امروز دیودارو میگم بیاد و شروع به کار میکنم.
سویچیینگ با یک هسته تا 800 وات گرفتم که اونموقع اوایل کار با سوییچینگم بودو بنده هم ناشی تر از الان. (4 تا لامپ 200 رو کامل روشن میکرد پنجمی رو وصل میکردی کم نور میشد )
البته ترانس رو خودم نپیچیدم :redface:
چون برای ساب میخوام فرکانس های بالای 220 هرتز مطلقا مورد نیاز نیست. برای همین پرسیدم که اگه راهی داشته باشه فرکانس مدار رو کمتر از 250 کیلو قرار بدیم که سوییچها کمتر داغ کنن. راهی هست ؟
زکات علم نشر آن است
بیشتر با من اشنا بشین :
برا 2000 وات بار 1 اهم 45 ولت تو خروجی میخای با 45 آمپر جریان .
irfp250n سی آمپریه اگه 2 تا موازی کنی مقاومت داخلی هر کدوم 75 میلی اهم هست
نصف جریان رو هرکدوم در مقاومتش میشه 1.7 ولت اگه مقاومت تمام سیما و مسیر بردو صفر بگیری
حدود 47 ولت حدا اقل ولتاژ برای خروجی 2000 در 1 اهم میشه.
---
برا منبع تغذیت اگه از فول بریج استفاده کنی که برا این توان مناسبترینه
و برای خروجی 50 ولت dc که با ورودی 180 تا 260 ولت ac کار کنه نسبت تعدا دور خروجی به ورودی
حدود 4.7 میشه
برای حساب حداکثر ولتاژ دیود برا فول بریج ولتاژ ورودی دیسی تقسیم بر نسبت ورودی-خروجی ضربدر 2
که میشه حدود 160 ولت که حداقل دیود مشابه 200 ولتی هست.
دیدگاه