اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

class D

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : class D

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
    بخش کنترل اون بخشی که اپ امپ هست. تغذیه ش رو سعی کن خطی تامین بکنی.
    این امپ فکر میکنم از 50 تا صد و سی چهل (اگه سوییچا جوابگوی این ولتاژ باشن که هستن) میتونه کار بکنه.
    در هر صورت ما که ماشین نداریم از این جنگ.لک بازیا در بیاریم. راندمان بیست در صد هم باشه جواب کار ما رو میده. یه کلاس a
    ممنون مهدی جان
    مشکل اینه که وبتاژی که باید به بخش کنترل بدیم 12 هست.
    ولی سوییچینگ تا 8 ولت میتونه کار کنه !!!
    یعنی اگه بیس شدیدی بزنه و افت ولتاژ داشته باشیم کنترلر قاطی میکنه و برق مستقیم میره تو خروجی :NO:
    برای همین میخوام از یک افزاینده محدود شده استفاده کنم که اگه ولتاژ پایین اومد کنترلر همچنان به کار خودش بتونه ادامه بده و از اسیب های احتمالی جلوگیری کنه.
    در بیشترین حالت تو تستی که من گرفتم بیشتر از 06. امپر جریان نکشید که باز محض احتیاط من 100 میلی برای قسمت کنترل در نظر میگیرم همراه با خازن 4700 که تثبیت ولتاژ خروجی رو تضمین کنه :nice:
    سطر دوم رو متوجه نشدم :redface:
    زکات علم نشر آن است
    بیشتر با من اشنا بشین :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
    ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

نوسان ولتاژ روش اثرکذاره. اونم بد. چون فیدبک داریم و فیدبکمون هم مث فیدبکای خطی نیست. اگر حین کار نوسان داشته باشیم صدا به شدت خراب میشه. یه جورایی نوسانات مسقیم به اسپیکر منتقل میشه. ولی خودش به تنهایی میتونه در ولتاژ ثابت پایینتر یا بالاتر کار بکنه!!!. ینی اصلا دلیلی برای به هم ریختنش وجود نداره!!!. ولی ولتاژ طبقه کنترل به شدت حساسه. البته اونم بیشتر به نوسان حساسه تا به میزان ولتاژ.
      شما خودتون این رو تست کردید ؟

من احساس میکنم حساسیت خاصی دارید ایجاد می کنید ، من خودم تست کردم با افت ولتاژ 10 ولت تو هر لاین هم مشکل خاصی ندیدم. اونم فولرنج

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m
        ممنون مهدی جان
        مشکل اینه که وبتاژی که باید به بخش کنترل بدیم 12 هست.
        ولی سوییچینگ تا 8 ولت میتونه کار کنه !!!
        یعنی اگه بیس شدیدی بزنه و افت ولتاژ داشته باشیم کنترلر قاطی میکنه و برق مستقیم میره تو خروجی :NO:
        برای همین میخوام از یک افزاینده محدود شده استفاده کنم که اگه ولتاژ پایین اومد کنترلر همچنان به کار خودش بتونه ادامه بده و از اسیب های احتمالی جلوگیری کنه.
        در بیشترین حالت تو تستی که من گرفتم بیشتر از 06. امپر جریان نکشید که باز محض احتیاط من 100 میلی برای قسمت کنترل در نظر میگیرم همراه با خازن 4700 که تثبیت ولتاژ خروجی رو تضمین کنه :nice:
        سطر دوم رو متوجه نشدم :redface:
        2110 خودش زیر 8.5 ولت خاموش میشه. تغذیه بخش کنترولر از دو جای جدا گرفته شده. 12 برای نات ها و 2110 هستش. تغذیه اپ امپ از +-90 ولت گرفته شده. ولتاژش هم -+5.6 ولت هستش. مهم ترین بخش هم اپ امپ هستش. البته نات ها هم تثبیتشون اهمیت داره ولی نه به اندازه اپ امپ.
        سری با مقاومت های 8.2 کیلو 1 وات یه دیود بزار که اگر ولتاژ -+90 افت کرد تغذیه اپ امپ افت نکنه. همچنین تو ورودی 12 ولت یک دیود قرار بده که در صورت افت 12 ولت جریان از مدار به شبکه خودرو برنگرده. خازن 100 میکرو رو هم تا 2200 بالا ببری دیگه میتونه تا مدت زیادی (بیشتر از یه بیس شدید) تغذیه رو بالا نگه داره.
        متوجه نشدم کدوم بخش رو گفتی که متوجه نشدی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
          شما خودتون این رو تست کردید ؟

من احساس میکنم حساسیت خاصی دارید ایجاد می کنید ، من خودم تست کردم با افت ولتاژ 10 ولت تو هر لاین هم مشکل خاصی ندیدم. اونم فولرنج
          لطفا جمله ها رو کامل بخونید. عرض بنده اینه که نوسان در ولتاژ تغذیه باعث افت کیفیت و یا بهتره بگیم اعوجاج در صدا میشه. اگه دقت بکنید گفتم که ولتاژ ثابت چه پایین چه بالا مشکل خاصی ایجاد نمیکنه. حتی نوسان هم مشکل حفاظتی خاصی ایجاد نمیکنه. (اعوجاج به معنی تداخل موج بخشی به شکل ناخواسته به بخش دیگری هست)
          ساختار پیچیده ای نداره که نیاز به تست داشته باشه.

دیدگاه

لطفا جمله ها رو کامل بخونید. عرض بنده اینه که نوسان در ولتاژ تغذیه باعث افت کیفیت و یا بهتره بگیم اعوجاج در صدا میشه. اگه دقت بکنید گفتم که ولتاژ ثابت چه پایین چه بالا مشکل خاصی ایجاد نمیکنه. حتی نوسان هم مشکل حفاظتی خاصی ایجاد نمیکنه. (اعوجاج به معنی تداخل موج بخشی به شکل ناخواسته به بخش دیگری هست)
            ساختار پیچیده ای نداره که نیاز به تست داشته باشه.
            من جمله هارو کامل خوندم

تحلیلی برای این گفتتون دارید ؟ (ایجاد اعوجاج با نوسان ولتاژ در ساختار مربوطه) ، البته دیدم اشاره داشتید به فیدبک ، می خواستم اگر ممکنه کامل تر توضیح بفرمایید که قابل بررسی باشه.

اون چیزی که بنده در این آمپلیفایر دیدم ، یه تغذیه 12 ولت خارجی هست که تثبیتش کاری نخواهد داشت. بخش مدولاتور هم که توسط مدارات زنری خیلی ساده تغذیه میشه و خیلی هم دقیق تثبیت نخواهد بود. بسیاری از سازندگان پاورها نیز تغذیه هایی دارن بدون فیدبک یا مبتنی بر ترانسفورمر که تغییرات زیادی در خروجی دارند. با این حال بنده در کار این آمپلیفایر مشکلی از این لحاظ ندیدم. فقط مشکلی از لحاظ مدار Level Shifter داره که بحثش جداست.

ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
              من جمله هارو کامل خوندم

تحلیلی برای این گفتتون دارید ؟ (ایجاد اعوجاج با نوسان ولتاژ در ساختار مربوطه) ، البته دیدم اشاره داشتید به فیدبک ، می خواستم اگر ممکنه کامل تر توضیح بفرمایید که قابل بررسی باشه.

اون چیزی که بنده در این آمپلیفایر دیدم ، یه تغذیه 12 ولت خارجی هست که تثبیتش کاری نخواهد داشت. بخش مدولاتور هم که توسط مدارات زنری خیلی ساده تغذیه میشه و خیلی هم دقیق تثبیت نخواهد بود. بسیاری از سازندگان پاورها نیز تغذیه هایی دارن بدون فیدبک یا مبتنی بر ترانسفورمر که تغییرات زیادی در خروجی دارند. با این حال بنده در کار این آمپلیفایر مشکلی از این لحاظ ندیدم. فقط مشکلی از لحاظ مدار Level Shifter داره که بحثش جداست.

ممنون
              فیدبک منفی برای تثبیت و فیدبک مثبت برای به نوسان در امدن ایجاد میشه (بررسی بیشتر تو جزوه های کنترل خطیطون) در روش self ossilation از فیدبک مثبت برای به نوسان در امدن خروجی استفاده شده. فیلتر 100 کیلو و دو عدد 1 نانو و یک عدد یک کیلو وظیفه ایجاد شیفت فاز خروجی رو برای ایجاد تاخیر و همچنین تعیین زمان روشن بودن سوییچها رو به عهده دارن. ( روشی که در انواع اسیلاتور های ترانزیستوری به کار میره!!!) (بررسی مداری رو به خودتون تو جزوه های اصول مدارات مخابراتی میسپرم) در این نوع اسیلاتور ها نوسان تغذیه به صورت مستقیم روی خروجی تاثیر میزارن.(به انواع مدارات مدولاتور am ترانزیستوری که دقیقا از همین روش برای مدولاسیون استفاده میکنن مراجعه بکنید).

دقیقا صحبت بنده با اقا بهنام هم همینه که تثبیت 12 و 5.6 خیلی سادس. ولی نوسان 5.6 نسبتا میتونه تاثیر گزار باشه. نه به صورت مستقیم. تقویت کننده های عملیاتی ایده ال نیستن و ولتاژ تغذیه روی گین و تایمینگ هاشون تاثیر گزاره. 5.6 در این سیستم درسته دقیق نیست. ولی تثبیت شده هست.
              بله گفته شما درسته. معمولا برای تغذیه سیستم های صوتی به دلیل نوسان زیاد در بار فیدبک در نظر گرفته نمیشه. ولی خازنهای بزرگی در نظر گرفته میشه که جلوی نوسان و تغییرات شدید ولتاژ گرفته بشه. همین منبعی که اقا بهنام ساختند در بار کامل این منبع و بیباری کامل تغییراتش ممکنه تا 15 ولت هم برسه. ولی تغییرات ولتاژ در بارهای مختلف با نوسان ولتاژ فرق داره. وجود حجم زیاد خازن در خروجی منبع تغذیه جلوی تغییرات شدید (dv/dt بالا) ولتاژ رو میگیره. تغییرات به وجود میاد!!! وقتی صدا کمه ولتاژ بالا و وقتی صدا زیاده ولتاژ افت پیدا میکنه. ولی نوسان نمیکنه. تغییرات کمتر از میزان حساسیت امپ هستش.

دیدگاه

فیدبک منفی برای تثبیت و فیدبک مثبت برای به نوسان در امدن ایجاد میشه (بررسی بیشتر تو جزوه های کنترل خطیطون) در روش self ossilation از فیدبک مثبت برای به نوسان در امدن خروجی استفاده شده. فیلتر 100 کیلو و دو عدد 1 نانو و یک عدد یک کیلو وظیفه ایجاد شیفت فاز خروجی رو برای ایجاد تاخیر و همچنین تعیین زمان روشن بودن سوییچها رو به عهده دارن. ( روشی که در انواع اسیلاتور های ترانزیستوری به کار میره!!!) (بررسی مداری رو به خودتون تو جزوه های اصول مدارات مخابراتی میسپرم) در این نوع اسیلاتور ها نوسان تغذیه به صورت مستقیم روی خروجی تاثیر میزارن.(به انواع مدارات مدولاتور am ترانزیستوری که دقیقا از همین روش برای مدولاسیون استفاده میکنن مراجعه بکنید).
                از نوع توضیح دادنتون خیلی لذت بردم :smile: گرچه احساس کردم کمی با قصد و قرض مطالبی رو بیان کردید :sad:

اما باید خدمت شما دوست عزیز بگویم درسته بنده این کنار زدم دانشجوی مخابرات (زده بودم) و... ، ولی بنا به دلایلی بنده درس کنترل خطی و مدار مخابراتی رو نگذروندم. حتی الکترونیک 1 و 2 و 3 و الی آخر رو هم نگذروندم :redface: ، گرچه تابستون تصمیم داشتم بخونم مواردی رو ، اما به دلیل درگیر شدن با پروژه ای ، نتونستم به اون قضیه بپردازم.

بابت تحلیلی که ارائه کردید ، بنابرین فرکانس اسیلاتور تغییر خواهد کرد ؟ نتیجه این عمل چه خواهد شد ؟ یعنی ممکنه به صورت یک چرخه بفرمایید ؟ یا مثلا نوتی در اختیار دارید که این مسئله رو دقیق تر بررسی کرده باشه که چرا دقیقا باعث اعوجاج میشه ؟

(البته از اینکه چنین مواردی رو مطرح می کنم ، امیدوارم ناراحت نشید ، بنده فقط قصد دارم بار علمی این تاپیک افزایش پیدا کنه و بیایم یه سری مسائلی رو دقیق و اصولی بررسی کنیم ، نه اینکه فقط به فکر ایجاد کیلووات ها توان و خروندنشون به ساب ووفرها در صندوق عقب ماشین باشیم)

در مورد قضیه تثبیت هم ، بله ، شخصا برای تغذیه آمپلیفایر از 34000 میکروفاراد خازن در هر ریل استفاده می کردم به همین دلیل. در سیستم های صوتی هم بعضا فیدبک در نظر گرفته میشه ، ولی کار هر کسی نیست. مثلا Crown همواره فیدبک رو در تغذیه هاش رعایت میکنه. ولی خب در کنارش مثلا QSC عموما بدون فیدبک هست. هر دوشون هم به اندازه کافی در کشورهای آمریکایی و اروپایی مشهور هستند. خود بنده هم سوئیچینگ های بدون فیدبک و با فیدبک ساخته ام و در نهایت بدون فیدبک رو به علت سادگی ترجیح دادم. البته استفاده از ظرفیت خازنی بزرگ در خروجی هم داستان های مربوط به خودش رو داره. از طرفی فقط تا حدودی روی پیک های Low Frequency تاثیر گزار هست و متوسط توان قطعا با تغییرات تغذیه پایین خواهد اومد و آمپلیفایر کلیپ خواهد کرد.

بازم ممنون از توضیحاتتون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                  من احساس میکنم حساسیت خاصی دارید ایجاد می کنید
                  از این جمله شما برداشت من خوب نیود. دلیل جبهه گرفتنم هم همین بود.
                  البته تحلیل ذهنی که فیدبک ها چطوری عمل میکنند ساده س. مسلما نمیشه بحث یکچهارم یک ترم رو یگجا اینجا گفت. فیدبک های منفی با استفده از بازخورد بنفی (اسمش تابلوه دیگه) باعث تثبیت میشن. به این شکل که با افزایش خروجی باعث کاهش و با کاهش خروجی باعث افزایش میشوند. در این بین نقطه ای وجود داره که در اون نقطه خروجی به میزانی هست که نه باعث کاهش و نه افزایش میشه. در اون نقطه سیستم پایدار میشه. در فیدبکهای مثبت به دلیل ذات ناپایدار این سیستمها همیشه سیستم در نوسانه.(فرکانس نوسان رو عواملیچون تاخیر انتشار در کل سیستم و تاخیر های ایجاد شده تعیین میکنند) این سیستمها ناپایدارند. اگر در این سیستها تاخیری در نظر گرفته نشه با سرعت تاخی رانتشار قطعات نیمه هادی شروع به نوسان میکنه. دلیل وجود نات ها و اون شیف فاز 90 درجه که در بالا گفتم همینه. میخوایم سرعت نوسان رو پایین بیاریم. اینطوری فرکانس و ... در دست ماست نه دلبخواهی اپ امپ و قطعات دیگه. اصول self ossilation هم همین فیدبک مثبت با ایجاد تاخیری با استفاده از شیفت فاز 90 درجه ای هستش. اسیلاتور های ترانزیستوری هم از همین فیدبک مثبت استفاده میکنندو با این تفاوت که تاخیر در اونها با استفاده از کریستال یا یک شبکه lc رزونانسی ایجاد میشه. اگر تو ازمایشگاه مخابرات مدولاتور am یا حتی اسیلاتور بسته باشید این موضوع رو دیدید. در سیستمهای am یکی از روشهای ایجاد نوسان در دامنه خروجی اسیلاتور همین تغییر تغذیه اسیلاتور هستش. در روشهای دیگه گین اسیلاتور رو هم تغییر میدن.
                  و اما تفاوت فیدبک امپلی های خطی با این فیدبک.
                  در امپلی های خطی از فیدبک منفی برای تثبیت ولتاژ استفاده میشه. یعنی کاهش و یا افزایش ولتاژ تغذیه تا حدودی توسط فیدبک خطی تصحیح میشه(نه به صورت کامل!!! فیدبکها هم تصحیح ایده ال ندارن و نمیتونن نوسان تغذیه رو کاملا حذف بکنن) ولی فیدبک اینجا وظیفه ش به نوسان در اوردن مداره نه تصحیح خروجی. گرچه این کار رو هم انجام میده. ولی تصحیح خیلی ضعیفی انجام میده. چون وظیفه اصلیش این نیست وبرای این طراحی نشده!!!.
                  خیلی ساده بگم. به گفته خودتون ای امپ از 10 ولت کار میکنه تا... مثلا 120 ولت. توانی که ارائه میده دقیقا به معنی دامنه خروجی امپ هستش. هر چقدر دامنه ورودی بیشتر باشه دامنه خروجی هم میتونه بیشتر باشه و توان افزایش پیدا میکنه مسلما از 10 ولت انتظار توانی بیشتر از همون ده پونزده وات بیشتر نیست. ولی در 120 ولت به گمونم بتونیم چند صد وات ازش بگیریم. این یعنی تغذیه به شدت تاثیر گزار بود در دامنه خروجی. حالا اگر تغذیه با فرکانس مثلا 80 هرتز نوسان بکنه (این 80 هرتز رو فرکانس بیس که جریان زیادی با این فرکانس میکشه در نظر بگیرید) دقیقا این 80 هرتز به خروجی منتقل میشه(با تصحیح خیلی کمی) و این 80 هرتز همچنان که داره توسط دتگاه پخش شما پخش میشه توسط نوسان تغذیه همزمان به اسپیکر منتقل میشه. و جمع و یا تفریق و یا حتی ممکنه با چند درجه اختلاف فاز روی همدیگه بیفتن. در این صورت انتظار ایجاد شکل موج ورودی رو در خروجی نباید داشته باشیم. صدا اونطوری که هست پخش نمیشه و این یعنی اعوجاج. که در سیستمهای سمعی و بصری کاملا باید برطرف بشن.

متاسفانه در مورد سیستمهای صوتی بازاری اطلاعات چندانی ندارم و چند موردی که دیدم توسط یکی از دوستان یکی از دوستام که نصب انجام میده بوده. ولی اعمال فیدبک ر این فرکانس کار سختیه و پایدار کردنش هم مشکل!!!

دیدگاه

ممنون از توضیحات کاملتون

اگر بشه یه شماتیکی که تو کلاس D تو همین Diyaudio روش کار شده رو اینجا میزارم و تحلیل می کنیم. البته اگر شما وقتش رو داشته باشید.

نکته دیگه :

به نظرم مواردی که فرمودید مربوط بشه به Pumping Effect ، من خودم روی اسکوپ دیدم که فرکانس پایین خروجی به منبع تغذیه منتقل میشه. لذا معمولا از دو مدار آمپلیفایر با ورودی های دارای 180 درجه اختلاف فاز استفاده می کنند که باعث میشه اون قضیه تو تغذیه از بین بره.

دیدگاه

بزارید. استقبال میکنیـــــیم
                      من که هر کاری کردم نشد توش عضو بشم!!!
                      این اتفاقی که گفتید رو اسمش رو نمیدونستم. ولی این مشکل در تقریبا تمام بارهای نوسانی که تغذیه دوبل دارن اتفاق میفته. وقتی از پایینی جریان بکشی پایینی کم میشه بالایی زیاد میشه. اگه از بالایی بکشی بالایی کم میشه پایینی زیاد میشه. یه راه حل خوب همینه که به صورت پل بسته بشه. ولی یه مشکل هست اونم اینه که این تغذیه ای که تو این شکلها داده شده همه تثبیت شده هستن. ینی فقط خط دیگه زیاد میشه و خطی که داره جریان رو تامین میکنه کاهش پیدا نمیکنه. در منابعی که ما میسازیم (منظورم بدون فیدبکه) در زمان بار کشیدن هم خط تامین بار کاهش پیدا میکنه هم خط دیگه افزایش پیدا میکنه. یعنی اگر فولبریدج هم ببندیم مشکل افزایش رو حل کردیم و کاهش حل نشده.
                      منظور من از نوسان افت خیلی شدید و ناگهانیه. وقتی داریم به یه اسپیکر 80 ولت میدیم 5 ولت نوسان محسوس نیست. یعنی تو اون صدا گوش ما کاملا حساسیتشو از دست میده و حس نمیکنه این چند ولت رو. ولی اگر شکل موج رو تو اسکوپ ببینیم مشخصه که شکل خوب نیست.
                      نکته دوم اینکه مشکل اساسی وقتی پیش میاد که نوسان روی تغذیه همشکل صوت نباشه. در این مشکل پمپینک هر دو نوسان همشکل هستن. از هم کم میشن و خیلی کم روی صدا تاثیر میزارن. وقتی ما داری با 200 هرتز بیس میزنیم ولی یک شکل 300 هرتز روی تغذیه باشه تازه معلوم میشه صدا خراب میشه.

دیدگاه

2110 خودش زیر 8.5 ولت خاموش میشه. تغذیه بخش کنترولر از دو جای جدا گرفته شده. 12 برای نات ها و 2110 هستش. تغذیه اپ امپ از +-90 ولت گرفته شده. ولتاژش هم -+5.6 ولت هستش. مهم ترین بخش هم اپ امپ هستش. البته نات ها هم تثبیتشون اهمیت داره ولی نه به اندازه اپ امپ.
                        سری با مقاومت های 8.2 کیلو 1 وات یه دیود بزار که اگر ولتاژ -+90 افت کرد تغذیه اپ امپ افت نکنه. همچنین تو ورودی 12 ولت یک دیود قرار بده که در صورت افت 12 ولت جریان از مدار به شبکه خودرو برنگرده. خازن 100 میکرو رو هم تا 2200 بالا ببری دیگه میتونه تا مدت زیادی (بیشتر از یه بیس شدید) تغذیه رو بالا نگه داره.
                        متوجه نشدم کدوم بخش رو گفتی که متوجه نشدی.
                        اینجاشو : :mrgreen:
                        این امپ فکر میکنم از 50 تا صد و سی چهل (اگه سوییچا جوابگوی این ولتاژ باشن که هستن) میتونه کار بکنه.

پس مقاومت های 8.2 کیلو تغذیه اصلی هستن ! دقت نکرده بودم تا حالا

خازن رو هم اگه که اینطوره حجم 2200 با 4700 زیاد فرقی نداره همون از 4700 استفاده میکنم که خدایی نکرده مشکلی پیش نیاد
                        فقط ی سوال
                        برای 12 ولت مگه نباید به رگولاتور خطی 13.6 ولت بدیم ؟ وقتی ماشین خاموشه و این ولتاژ رو نداریم چیکار باید کرد ؟
                        اگه بشه اینم ردیف کرد که خودمم رگولاتور خطی رو ترجیح میدم (دردسرش کمتره )
                        زکات علم نشر آن است
                        بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

بهنام یه ساعت بادمجون واکس زدم؟؟؟؟؟
                          سمت تغذیه 12 ولت اگر زیر 8.5 بیاد خودش جفت سوییچ رو خاموش میکنه. اونیکی ای سی هم سی ماس هستش از یعنی تا 3 ولت کار میکنه پس تو 8 ولت هم برای مشکلی پیش نمیاد. رگولاتور نمیخواد. فقط یه زنر 14 ولت با یه فیوز بزار که اگه یه وقت ولتاژ رفت بالای 15 (سی ماس بالای 15 میسوزه) فیوز و زنر بسوزن. یه دیود با ورودی ولتاژ سری بکن و اون خازن 100 میکرو رو هم بزرگ بزار. دیود واسه اینه که اگه یه وقت ولتاژ باطری خوابید خازن ما تخلیه نشه تو شبکه برق ماشین.
                          هیچی از یه دیود و یه خازن و یه زنر و یه فیوز ساده تر و مطمئن تر نیست.

دیدگاه

بهنام یه ساعت بادمجون واکس زدم؟؟؟؟؟
                            سمت تغذیه 12 ولت اگر زیر 8.5 بیاد خودش جفت سوییچ رو خاموش میکنه. اونیکی ای سی هم سی ماس هستش از یعنی تا 3 ولت کار میکنه پس تو 8 ولت هم برای مشکلی پیش نمیاد. رگولاتور نمیخواد. فقط یه زنر 14 ولت با یه فیوز بزار که اگه یه وقت ولتاژ رفت بالای 15 (سی ماس بالای 15 میسوزه) فیوز و زنر بسوزن. یه دیود با ورودی ولتاژ سری بکن و اون خازن 100 میکرو رو هم بزرگ بزار. دیود واسه اینه که اگه یه وقت ولتاژ باطری خوابید خازن ما تخلیه نشه تو شبکه برق ماشین.
                            هیچی از یه دیود و یه خازن و یه زنر و یه فیوز ساده تر و مطمئن تر نیست.
                            مشکل من اینه که یکی از بچه ها گفته بود (صفحه قبل ) فرکانس کاری مدار به ولتاژش بستگی داره. از این نظره که میخوام خروجی رگوله شده باشه که مدار ثبات داشته باشه
                            زنر هم گزاشتم تو ورودی سوییچینگ مرد میخوامولتاژ ماشین رو ببره بالای 15 ولت با 2*2 وات زنر تخلیه اش کنم :biggrin:

اگه که شما میگی مشکلی نداره مستقیم ببندم (البته با دیود و زنر و ... ) من حرفی ندارم
                            فقط اون بالا که گفتم مشکلمو ی توضیح بدی ممنون میشم :nerd:

سوییچینگ هم تو 8 ولت خاموش میکنه یعنی کل امپ یکباره خاموش میشه
                            زکات علم نشر آن است
                            بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

شما برای تغذیه مداراتی مثل کنترلر سوئیچینگ و آمپلیفایر ، یدونه یا دو تا مبدل بساز که مثلا 8 تا 16 ولت رو به 12 ولت ثابت تبدیل کنه. با همین آی سی های خانواده LM257X فکر کنم بشه. باید دیتاشیتشون رو بررسی کرد. یا اینکه از خروجی سوئیچینگ ، یدونه خروجی مثلا 30 تا 50 ولت بگیر با 1-2 آمپر ظرفیت ، بعد با همون ای سی هایی که گفتم یدونه 12 هم بساز برای کلاس D. از همین روش میتونی برای ساخت +/- 15 ولت و 5.6 ولت هم استفاده کنی و الی آخر. اون روش مقاومتی هم که تو خود طرح استفاده شده به نظرم مطمئنه ، چون طراح اصلی این آمپلیفایر ها فقط از همین حالت استفاده میکنه و منابعش هم اکثرا تا جایی که من دیدم بدون فیدبک هستند.

اینا همه برای اطمینان بیشتر هست..بدون اینها هم مشکلی پیش نمیاد..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m
                                مشکل من اینه که یکی از بچه ها گفته بود (صفحه قبل ) فرکانس کاری مدار به ولتاژش بستگی داره. از این نظره که میخوام خروجی رگوله شده باشه که مدار ثبات داشته باشه
                                زنر هم گزاشتم تو ورودی سوییچینگ مرد میخوامولتاژ ماشین رو ببره بالای 15 ولت با 2*2 وات زنر تخلیه اش کنم :biggrin:

اگه که شما میگی مشکلی نداره مستقیم ببندم (البته با دیود و زنر و ... ) من حرفی ندارم
                                فقط اون بالا که گفتم مشکلمو ی توضیح بدی ممنون میشم :nerd:

سوییچینگ هم تو 8 ولت خاموش میکنه یعنی کل امپ یکباره خاموش میشه
                                من نبودم به جان خودم )
                                ولتاژ بخش 12 ولت هیچ تاثیری در فرکانس نمیزاره.
                                ولتاژ ورودی اونم به قدر نامحسوسی برای گوش مبارک شما تاثیر گزاره (منظور دامنه سیگنال ورودیه)
                                ولتاژ بخش تغذیه 90 ولت هم میتونه تاثیر گزار باشه چون فیدبک از اونجا داره میاد. اون 5.6 ولت هم تاثیر گزاره روی تمیز بودن سیگنال. اون هر چی ترو تمیز تر باشه بهتره.

در ضمن سوزوندن زنر 15 ولت هم تو توان 2.2 وات همچین مرد هم نمیخواد. این زنر 140 میلی امپر بکشه رسیده به سقف توانش. ینی با دویست سیصد میلی امپر عین بلبل میسوزه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X