اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

امپلی فایر ماشین با tda7293

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

امپلی فایر ماشین با tda7293

سلام
    قراره یک امپ برای ماشین ساخته بشه به این شرح :
    2 تا 100 وات روی 4 اهم که بتونن روی 2 اهم براحتی استیبل باشن و بدون مشکل کار کنن

ایسی tda7293 رو انتخاب کردم و خریداری به تعداد 3 عدد (اولش یکی اضافی گرفتم کم نیارم پروژه بخواد بخوابه )
    خوب شاید بگید کار با ی ایسی ساده که کاری نداره که بخوایم براش تاپیک بزنیم
    جواب اینه :

این ایسی بهترین بازدهش تا 60 وات هستش و بعد اون بصورت نجومی دیستوریشن بالا میره !
    قراره مدار رو با ولتاژ بالاتری راه اندازی کنیم تا اون 60 وات به توان های بالاتری منتقل بشه.
    از ی طرفم 1- خود ایسی تا 4 اهم استیبل هستش که ما 2 اهم نیاز داریم 2-با بالاتر بردن ولتاژ این مقدار افزایش هم پیدا میکنه که ما میخوایم 2 اهم استفاده کنیم.

قراره مدار قابلیت بریج هم داشته باشه که کاری نداره اون قسمتش ( میخوام با اپ امپ بریجش کنم )

حالا سوالات :
    به نظر من 2 تا راه حل داریم جلومون.
    راه حل اول : بیایم و کلکتورای ی جفت ترانزیستور رو مستقیم بدیم به ولتاژ های مثبت و منفی و بیسهارو مستقیم به خروجی ایسی (پایه 14 ) و کلکتور هارو با یک مقاومت کنترل جریان به عنوان خروجی در نظر بگیریم
    اینجوری :

روش دوم : این ایسی خوشبختانه پایه محرک گیت هاش رو به عنون یک خروجی قرار داده برامون که بشه چندین ایسی رو به صورت پارالل یا موازی بست و امپدانس رو کاهش داد (پایه 11 )
    ایناهاش :

ایبار گیت های ماسفت رو بجای خروجی (پایه 14) با این پایه (پایه 11 ) تحریک میکنیم.
    اینجوری :

به نظر دوستان کدوم بهتره ؟
    نظر خودم روی مورد اول هست. چون فکر نکنم تو مورد دوم پروتکشن مدار به درستی کار کنه تو تشخیص اتصال کوتاه.
    و عایا اصلا مدارایی که گزاشتم کار میکنن ؟ اگه اشتباها کجاشون اشتباه داره ؟

راه حل دیگه ای پیشنهاد بدین استقبال میکنم اگه اجراش مقدور باشه برام
    زکات علم نشر آن است
    بیشتر با من اشنا بشین :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
    ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

پاسخ : امپلی فایر ماشین با tda7293

به نظر من روش دوم بهتره.
    اما این مدار هم هست:
    http://320volt.com/tda7294-cikis-gucunun-yukseltilmesi-guc-transistoru-takviyesi/
    به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
    الکترونیک قدرت
    الکترونیک آنالوگ
    طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
    ---------------------BMCELEC@-------------------
    ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
    ---------------www.bmc-elec.com--------------
    ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

سلام
      میتونید دوتا آیسی رو با هم موازی کنید ، که هم روی دو اهم کاملاً پایداره و هم توانش دو برابر میشه ، البته 60 وات که شما میگی به ولتاژ هم بستگی داره . رو 4 اهم و ولتاژ 35v +/- تا بیش از 80 وات هم ، دیستور بسیار پایین داره . اگه موازی کنید هم مدارش راحته هم مطمئن تره و هم ارزونتر تموم میشه . شماتیک تو دیتاشیت هست .

اگه کمکی از دستم بر بیاد دریغ نمیکنم .
      بدترین شکل دلتنگی برای کسی آن است که در کنار او باشی و بدانی که هرگز به او نخواهی رسید.

دیدگاه

به نظرمنم مداری که دوستمون گذاشتن بهترین گزینه هستش.
        سفارش سوئیچینگ آمپلی فایر ماشین پذیرفته میشود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javadnadimi026
          سلام
          میتونید دوتا آیسی رو با هم موازی کنید ، که هم روی دو اهم کاملاً پایداره و هم توانش دو برابر میشه ، البته 60 وات که شما میگی به ولتاژ هم بستگی داره . رو 4 اهم و ولتاژ 35v +/- تا بیش از 80 وات هم ، دیستور بسیار پایین داره . اگه موازی کنید هم مدارش راحته هم مطمئن تره و هم ارزونتر تموم میشه . شماتیک تو دیتاشیت هست .

اگه کمکی از دستم بر بیاد دریغ نمیکنم .
          ممنون اقا جواد
          اگه به پاراگراف سوم و سطر دوم مجددا نگاه کنید میبینید که گفتم مدارو با ولتاژ بالاتری راه اندازی میکنیم. ولتاژ مد نظرم دوبل 40 هستش.

از ی جهتم تو ماشین ترانزیستور بهتر از ماسفت جواب میده. بری همین ترجیح میدم موازی نکنم ایسی هارو. از نظر هزینه هم تا دلت بخواد ماسفت و ترانزیستور اضافی دارم تو خونه میخوام اونا هم مصرف بشن
          اگه اینجوری ترانزیستور بزاریم بازم پروتکتور ایسی کار میکنه به نظر دوستان ؟

مشکل اصلیم pcb هستش :redface:
          فرمت lay مال چه برنامه ای هست ؟

راستی واسه محافظت خروجی از جریان دی سی میخوام خازن بزارم تا از شلوغی بیجای مدار کاهش بدم. از ی طرفم دقت بیشتری داره
          اینو استاد اشک بیاد بگه که تجربه زیاد داره
          جواب کار منو میده ؟ 2 تا 4700 دارم 63 ولت. کافیه یا با هر کدوم یدونه 3300 صد ولت موازی کنم ؟
          زکات علم نشر آن است
          بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m
            راستی واسه محافظت خروجی از جریان دی سی میخوام خازن بزارم تا از شلوغی بیجای مدار کاهش بدم. از ی طرفم دقت بیشتری داره
            اینو استاد اشک بیاد بگه که تجربه زیاد داره
            چی؟
            چطوری یه خازن میخاد کار دی سی پروتکتور رو کنه؟

__________________________________________________ __________________________________________________ _
            اگه آیسی ها رو موازی کنی تو مدار محافظ هیچ مشکلی پیش نمیاد.؟(اگه به بلوک دیاگرام توجه کنی متوجه میشی)
            الکترونیک قدرت
            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

مشکل اصلیم pcb هستش :redface:
              فرمت lay مال چه برنامه ای هست ؟
              بانرم افزارviewlayoutبازمیشه این لینک ودانلودکن نرم افزارتوش هست.
              http://s1.picofile.com/file/7717186448/pcb_1342347147.zip.html

دیدگاه

بله از خازن میتونید به عنوان DC پروتکت استفاده کنید ولی مطمئن باشید که دارید کیفیت رو فدا میکنید ، چون خازن ها تاثیر بسیار زیادی در صدا میزارند یا باید از ازن های نقره استفاده کنید که قیمت یا خازن های های-اند که کیفیت رو کاهش ندهند مثل سیلمیک دو النا که اونها هم عمر پایینی دارند و به صرفه نیستند. پس از این ایده منصرف شی به نظرم بهتره .

خودم یکبار به سرم زد این کارو انجام بدم ، با c5200 و a1943 خروجی رو تقویت کردم البته از بافر استفاده نکردم از خروجی آمپ به عنوان درایور استفاده کردم (همونطور که گفتید با اون میشه ماسفت درایو کرد) . تو ولتاژ 25+/- صداهای عجیب و خرابی از آمپ میومد بیرون اما با حدود 50+/- ولت صدا صاف بود جالب اینجا بود که احساس میکردم صدا تغییر کرده ، منظورم صدای خواننده بود، با این آیسی میتونی راحت دو جفتشو موازی درایو کنی تا رو دو اهم استیبل و کم حرارت کار کنند .
                اما باز اسرار دارم موازیش کنید دوتاش با 40 ولت 160 وات ، با دیستور پایین ، فیدلیتی بالا ، و خطی ، خروجی میده ، شما میتونید سه تای اون رو موازی کنید تا از خطی بودنش اطمینان خاطر داشته باشید . فقط یه نکته به گرما حساسه ، حدالامکان هیت سینک بزرگ براش قرار بدید تا کیفیت و سلامتی آیسی حفظ بشه چون با ولتاژ 40+/- ولت وحشتناک داغ میکنه .

نمیگم خیلی آیسی عالیی هست ، اما نسبت به قیمتش کیفیت قابل تحسینی داره. ( اگه به درستی ( منبع تغذیه مناسب ) درایو بشه .)

باز اگه اشتباهی کردم به بزرگی خودتون ببخشید و بفرمایید تا تصحیح کنم
                بدترین شکل دلتنگی برای کسی آن است که در کنار او باشی و بدانی که هرگز به او نخواهی رسید.

دیدگاه

سلام به همگی :bye

بهنام دقیقا من هم همین کارو میخوام بکنم و این ایسی رو برا ماشین میخوام 2 اهم
                  برا ماشین کدوم تغذیه رو ساختی؟

بهنام چرا موازی نمیکنی؟ اینجوری مدار ضریب اطمینان بیشتری هم داره! به نظرم موازی کنی خیلی بهتره برا بلند مدتم به یه ایسی فشار نمیاد و تو بهترین حالت کیفیت 60 وات با موازی 120 وات بدون دسورشن میتونی بگیری و کلا دردسرشم کمتره و مهمتر از همه اطمینان به مداره!! این ایسی من 4 تا سوزوندم فقط چون جنس اشغال چینی میدن به ادم اصلا بهشون اطمینان نیست موازی اصولی تره از طرفیم قسمت پروتکتور بدون مشکل کار میکنه
                  برا پروتکتور از مدارای جدا چرا استفاده نمیکنی؟
                  عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
                  مخترع برتر شمال غرب سال 96
                  مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : امپلی فایر ماشین با tda7293

بله از خازن میتونید به عنوان DC پروتکت استفاده کنید ولی مطمئن باشید که دارید کیفیت رو فدا میکنید ، چون خازن ها تاثیر بسیار زیادی در صدا میزارند یا باید از ازن های نقره استفاده کنید که قیمت یا خازن های های-اند که کیفیت رو کاهش ندهند مثل سیلمیک دو النا که اونها هم عمر پایینی دارند و به صرفه نیستند. پس از این ایده منصرف شی به نظرم بهتره .

خودم یکبار به سرم زد این کارو انجام بدم ، با c5200 و a1943 خروجی رو تقویت کردم البته از بافر استفاده نکردم از خروجی آمپ به عنوان درایور استفاده کردم (همونطور که گفتید با اون میشه ماسفت درایو کرد) . تو ولتاژ 25+/- صداهای عجیب و خرابی از آمپ میومد بیرون اما با حدود 50+/- ولت صدا صاف بود جالب اینجا بود که احساس میکردم صدا تغییر کرده ، منظورم صدای خواننده بود، با این آیسی میتونی راحت دو جفتشو موازی درایو کنی تا رو دو اهم استیبل و کم حرارت کار کنند .
                    اما باز اسرار دارم موازیش کنید دوتاش با 40 ولت 160 وات ، با دیستور پایین ، فیدلیتی بالا ، و خطی ، خروجی میده ، شما میتونید سه تای اون رو موازی کنید تا از خطی بودنش اطمینان خاطر داشته باشید . فقط یه نکته به گرما حساسه ، حدالامکان هیت سینک بزرگ براش قرار بدید تا کیفیت و سلامتی آیسی حفظ بشه چون با ولتاژ 40+/- ولت وحشتناک داغ میکنه .

نمیگم خیلی آیسی عالیی هست ، اما نسبت به قیمتش کیفیت قابل تحسینی داره. ( اگه به درستی ( منبع تغذیه مناسب ) درایو بشه .)

باز اگه اشتباهی کردم به بزرگی خودتون ببخشید و بفرمایید تا تصحیح کنم

ممنون از پاسختون
                    در مورد خازن دلیلش رو بگم :
                    تغذیه جدا نمیخواد و هم اینکه دی سی پروتکت خوبی هستش. از طرفی هم خواستم مدار دیسی پروتکت بسازم چنتا ایده تو ذهنم داشتم جواب ندادن. تو اینترنت هم هیچ چیز بخصوصی پیدا نکردم.
                    شما مورد خاصی سراغ دارین ؟

در مورد ایسی باید بگم که اگه ولتاژ رو به دوبل 40 ببریم که میبریم برای اینکه بتونیم امپ رو روی 4 اهم استفاده کنیم به دو ایسی و برای اینکه بتونیم روی 2 اهم استفاده کنیم به 4 ایسی نیاز داریم که حجم مدار رو خیلی بالا میبره !
                    براحتی میتونیم با استفاده از ترانزیستور های 3055 و 2955 یا 5200 و 1943 این امپدانس رو با یک ایسی میسر کنیم. از طرفی فکر تعمیرات احتمالی رو هم باید کرد ...

ممنون بابت برنامه .
                    چجوری باید ازش پی دی اف خروجی بگیرم ببرم بیرون برام پرینت بگیرن ؟
                    زکات علم نشر آن است
                    بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

اینکه دی سی پروتکت خوبی هستش.
                      بله از خازن میتونید به عنوان DC پروتکت استفاده کنید
                      تئوریش چیه؟
                      این مدار دی سی پروتکتور تو انجمن هستا !!!
                      من که الان اینم: oo:
                      الکترونیک قدرت
                      الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
                        سلام به همگی :bye

بهنام دقیقا من هم همین کارو میخوام بکنم و این ایسی رو برا ماشین میخوام 2 اهم
                        برا ماشین کدوم تغذیه رو ساختی؟

بهنام چرا موازی نمیکنی؟ اینجوری مدار ضریب اطمینان بیشتری هم داره! به نظرم موازی کنی خیلی بهتره برا بلند مدتم به یه ایسی فشار نمیاد و تو بهترین حالت کیفیت 60 وات با موازی 120 وات بدون دسورشن میتونی بگیری و کلا دردسرشم کمتره و مهمتر از همه اطمینان به مداره!! این ایسی من 4 تا سوزوندم فقط چون جنس اشغال چینی میدن به ادم اصلا بهشون اطمینان نیست موازی اصولی تره از طرفیم قسمت پروتکتور بدون مشکل کار میکنه
                        برا پروتکتور از مدارای جدا چرا استفاده نمیکنی؟

سلام
                        نیاز زیادی به پروتکتور نیستش. فقط دیسی پروتکتور لازم داره با رله.
                        پروتکتور اتصال کوتاه هم با شانت کار نمیکنه که بخوایم نگران عمل نکردنش باشیم
                        باند های من vibe qb69 هستن که طبق ادعای شرکت سازنده انگلیسی وایب که یکی از معروف ها تو عالم کیفیته هر ریل میتونه تا 200 وات توان رو پخش کنه.
                        امن میخوام نصف این توان رو به باندها بدم. یعنی 100 وات با دیستورت پایین و فیدلیتی بالا (تو ماشین امپ ها تو ماکزیمم قدرت 10 درصد thd دارن اکثرا !!! ) برای گرفتن صدایی شفاف و با کیفیت.

از طرفی هم ممکنه این باندهارو واسه همیشه نگهشون ندارم و یک زمانی شاید خواستم از امپ به عنوان درایور ساب استفاده کنم که باید بریج بشه که برای بریج کردن هم باید امپدانس حداقل دو اهم باشه هر طرف و البته 100 وات با کیفیت بالا و حدود 150 وات با دیستوریشن

بازم میگم برای توان و امپدانسی که من میخوام باید برای هر طرف 4 تا ایسی استفاده کنم که جمعا میشه 8 تا.
                        نه هزینش معقوله و نه حجم و فضایی که اشغال میکنه ! (کسسته حجمش کمتر میشه )
                        زکات علم نشر آن است
                        بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : امپلی فایر ماشین با tda7293

ممنون بابت برنامه .
                          چجوری باید ازش پی دی اف خروجی بگیرم ببرم بیرون برام پرینت بگیرن ؟
                          خوب باخودنرم افزارمی تونی پرینت بگیری.

دیدگاه

(گسسته حجمش کمتر میشه )
                            خب چرا گسسته نمیسازی؟
                            الکترونیک قدرت
                            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
                              تئوریش چیه؟
                              این مدار دی سی پروتکتور تو انجمن هستا !!!
                              من که الان اینم: oo:
                              تیوریش اینه که خازن در برابر فرکانس مثل مقاومت عمل میکنه که هرچی فرکانس بالاتر بره امپدانس خازن هم کاهش پیدا میکنه.
                              مثلا روی 4700 میکرو داریم :
                              اندوکتانس داخلی خازن = R

R=1/2PFC
                              P= عدد پی
                              F=فرکانس
                              C= ظرفیت خازن

برای 20 هرتز :
                              R=1/2*3.14*4700*20
                              R=.00000361

حالا هرچی این فرکانس بالاتر بره اندوکتانس یا همون مقاومت داخلی خازن کاهش پیدا میکنه

نوشته اصلی توسط emparator
                              خوب باخودنرم افزارمی تونی پرینت بگیری.
                              تو خونه پرینتر ندارم باید بدم بیرون برام بزنن

نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
                              خب چرا گسسته نمیسازی؟

میخوام ایسی رو تجربه کرده باشم و یکمم کل کل
                              زکات علم نشر آن است
                              بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه