راستی میتونید از اون سوییچینگ چهار ولتاژ + زمین بگیرید برای کلاس اچ
به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
الکترونیک قدرت
الکترونیک آنالوگ
طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
---------------------BMCELEC@-------------------
------------www.hoseyniemeni.ir-----------
---------------www.bmc-elec.com--------------
---------------www.bmc-elec.ir--------------
دوستان یه سوال داشتم این هیتسینک هایی که توبازارمیفروشن خودشون سوراخ واسه پیچ کردن آیسی دارن یابایستی خودمون سوراخش کنیم؟
اکثرا خودشون دارن
ولی بعضیا هم ندارن مثلا اون هیتسینگی که من عکسشو گذاشتم و مال cpu AMD هست نداره ولی سوراخ زدنش کاری نداره
عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
مخترع برتر شمال غرب سال 96
مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA
از بچه ها هرکی نظری در باره میزان جریان کشی بریج و موازی داشت دریغ نکنه رو 2 اهم
میخوام بدونم تو کدوم حالت جریان کمتر میکشه
عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
می خواستم یکی واسه اون ماسفتای064بخرم 6تان گفتم ببینم اگه سوراخ دارباشن فاصله ماسفتارم اندازه بگیرم .
برا نعلت اسب میخوایا :mrgreen: :biggrin:
طراحی رو هرجور بهتر بود بکن بعد هیت سینگو طبق طراحیت سوراخ کن حالا اگه خودشم سوراخ داشت فدای سرت تو باز طبق طراحیت سوراخ اضافه بزن روشون اینطوری من فک میکنم بهتر باشه
من فقط میخوام بدونم تو بریج جریان بیشتر میخواد یا تو موازی کردن!؟ برا 2 اهم
چون مشکل جریان دارم ولتاژو میتونم بالا ببرم ولی جریانو نمیتونم بالا ببرم
ابتدا یه جواب خلاصه :
بریج جریان بیشتر نیازه چون برای بریج کردن با این لود باید ولتاژ کاهش و جریان افزایش پیدا کنه.
توضیح مفصل :
آقا آرمین ، برای لود دو اهم تکی تا حالا تست نشده ، آقا بهنام گفتن با 20 ، 22 ، اونوقت مواردی از جمله بایاس مدار داخلی و ... شاید با این ولتاژ به مشکل نخورند . ولی اگه بخواید برای دو اهم بریج کنید ، برای اینکه آیسی آسیب نبینه باید ولتاژ رو به حدود 15 ولت کاهش بدید . چون با بریج کردن ولتاژ خروجی دو برابر میشه ولی مقاومت لود ثابته ، پس جریان هم دو برابر میشه در نتیجه توان 4 برابر خواهد شد . مثلاً شما با یکی TDA7293 میتونید 70 وات با ولتاژ 30 ولت بگیرید (( 70 وات با لود 4 اهم ، یعنی 16.7 ولت در دو سر لود))، اگه مقاومت لود با همین ولتاژ ، نصف بشه توان خروجی دو برابر میشه ، یعنی 140 وات ، خوب به احتمال زیاد آیسی آسیب میبینه. پس ولتاژ رو کاهش میدیم تا با کاهش لود توان ثابت بمونه ((70 وات با لود 2 اهم ، یعنی 12 ولت در دو سر لود )).
حالا اگه شما بریج کنید ، چی میشه ؟؟ ولتاژ دو سر لودتون میشه 24 ولت ، یعنی توان خروجی 280 وات خواهد شد . یعنی به ازای هر آیسی 140 وات ، که بازم آیسی احتمالاً میسوزه .
پس اگه فکر بریج دو تا TDA7293 هستید که باهاش دو اهم لود بگیرید باید ولتاژ رو به شدت کاهش بدید . تا جایی که ولتاژ دوسر لود برای تک آیسی ، 7 ولت بشه ، رو حالت بریج بشه 14 ولت ، تا توان خروجی روی دو اهم بشه 100 وات .
ولی در حالت موازی ، با نصف شدن مقاومت لود توان دو برابر میشه ، خوب یعنی 140 وات (اگه رو 4 اهم 70 وات در نظر بگیریم) نصف جریان کل (8.4A) که میشه 4.2 آمپر از هر آیسی عبور میکنه ، که بدون اشکال کار میکنه .
نتیجه اخلاقی :
برای افزایش دوبرابری توان و کاهش مقاومت لود به نصف == موازی کردن آیسی .
برای افزایش دوبرابری توان و افزایش مقاومت لود به دوبرابر == بریج کردن آیسی .
ابتدا یه جواب خلاصه :
بریج جریان بیشتر نیازه چون برای بریج کردن با این لود باید ولتاژ کاهش و جریان افزایش پیدا کنه.
توضیح مفصل :
آقا آرمین ، برای لود دو اهم تکی تا حالا تست نشده ، آقا بهنام گفتن با 20 ، 22 ، اونوقت مواردی از جمله بایاس مدار داخلی و ... شاید با این ولتاژ به مشکل نخورند . ولی اگه بخواید برای دو اهم بریج کنید ، برای اینکه آیسی آسیب نبینه باید ولتاژ رو به حدود 15 ولت کاهش بدید . چون با بریج کردن ولتاژ خروجی دو برابر میشه ولی مقاومت لود ثابته ، پس جریان هم دو برابر میشه در نتیجه توان 4 برابر خواهد شد . مثلاً شما با یکی TDA7293 میتونید 70 وات با ولتاژ 30 ولت بگیرید (( 70 وات با لود 4 اهم ، یعنی 16.7 ولت در دو سر لود))، اگه مقاومت لود با همین ولتاژ ، نصف بشه توان خروجی دو برابر میشه ، یعنی 140 وات ، خوب به احتمال زیاد آیسی آسیب میبینه. پس ولتاژ رو کاهش میدیم تا با کاهش لود توان ثابت بمونه ((70 وات با لود 2 اهم ، یعنی 12 ولت در دو سر لود )).
حالا اگه شما بریج کنید ، چی میشه ؟؟ ولتاژ دو سر لودتون میشه 24 ولت ، یعنی توان خروجی 280 وات خواهد شد . یعنی به ازای هر آیسی 140 وات ، که بازم آیسی احتمالاً میسوزه .
پس اگه فکر بریج دو تا TDA7293 هستید که باهاش دو اهم لود بگیرید باید ولتاژ رو به شدت کاهش بدید . تا جایی که ولتاژ دوسر لود برای تک آیسی ، 7 ولت بشه ، رو حالت بریج بشه 14 ولت ، تا توان خروجی روی دو اهم بشه 100 وات .
ولی در حالت موازی ، با نصف شدن مقاومت لود توان دو برابر میشه ، خوب یعنی 140 وات (اگه رو 4 اهم 70 وات در نظر بگیریم) نصف جریان کل (8.4A) که میشه 4.2 آمپر از هر آیسی عبور میکنه ، که بدون اشکال کار میکنه .
نتیجه اخلاقی :
برای افزایش دوبرابری توان و کاهش مقاومت لود به نصف == موازی کردن آیسی .
برای افزایش دوبرابری توان و افزایش مقاومت لود به دوبرابر == بریج کردن آیسی .
عذر خواهی میکنم که ، یکی دو ساعتی نبودم .
اگه اشتباهی نوشتم به بزرگی خودتون ببخشید و بفرمایید تصحیح کنم.
آقا بهنام هیت سینکه عالیه .
جواد جان دمت گرم توضیحات عالی بودن کاملا متوجه شدم تشکر ویژه :nerd:
پس من همون موازی میکنم که رو 2 اهم بهم 140 تا با دیسورت پایین بده, راستی تغذیه چند ولت باید باشه برا این حالت؟
یکیم جواد اون هیت سینگ فک کنم مال من بودا مال فن cpu :-" :-"
برا موازی کردن دوتا ایسی کافیه؟
ممنون
نمیدونم چه حکمتیه اکثرا از 7294 استفاده میکنن تا 7293 !
زکات علم نشر آن است
بیشتر با من اشنا بشین :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0
ممنون
نمیدونم چه حکمتیه اکثرا از 7294 استفاده میکنن تا 7293 !
شاید چون 7294 با ولتاژ پایین تر درایو میشه که به ترانزیستورها نزدیکتره ولی 7293 ولتاژ بالاتری میخواد (7293 زده 100 وات 120 ولت ، 7294 زده 100 وات 100 ولت) .اگه تونستی هر دو رو تست کنی ، به جواب میرسی .
من دیگه اون آمپ که با ترانزیستور و 7293 بود ندارم که تست کنم نتیجه رو اعلام کنم ، منفجر شد از بس داغ شده بود چون هیت سینگ خیلی خیلی کوچیک گذاشته بودم که تست کنم ، حواسم نبود نشستم موزیک گذاشتم گوش دادم چند دقیقه بعد .... انفجار بزرگ رخ داد . :cry: واسه اون همیشه میگم هیت سینگ بزرگ بزارید که برای شما رخ نده.
بفرمایید این جا هم بحثش بوده ( ارزش دیدن داره ):
http://www.diyaudio.com/forums/chip-amps/206591-tda7294-power-transistors-amp-tda7293-come-also.html
اینم صفحه 14 همون تاپیکه با 7293 درایو شده :
http://www.diyaudio.com/forums/chip-amps/206591-tda7294-power-transistors-amp-tda7293-come-also-14.html
بدترین شکل دلتنگی برای کسی آن است که در کنار او باشی و بدانی که هرگز به او نخواهی رسید.
فکر کنم به خاطر ترانزیستور های پاور خروجی 7294 باشه آخه BJT هستش
تو دیتاشیت زده ماسفت.
نوشته اصلی توسط javadnadimi026
من دیگه اون آمپ که با ترانزیستور و 7293 بود ندارم که تست کنم نتیجه رو اعلام کنم ، منفجر شد از بس داغ شده بود چون هیت سینگ خیلی خیلی کوچیک گذاشته بودم که تست کنم
مگه محافظ گرمایی داخلی ندارن؟(THERMAL SHUTDOWN)
به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
الکترونیک قدرت
الکترونیک آنالوگ
طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
---------------------BMCELEC@-------------------
------------www.hoseyniemeni.ir-----------
---------------www.bmc-elec.com--------------
---------------www.bmc-elec.ir--------------
دیدگاه