اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

امپلی فایر ماشین با tda7293

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : امپلی فایر ماشین با tda7293

نوشته اصلی توسط b e h n a m

سلام
    نیاز زیادی به پروتکتور نیستش. فقط دیسی پروتکتور لازم داره با رله.
    پروتکتور اتصال کوتاه هم با شانت کار نمیکنه که بخوایم نگران عمل نکردنش باشیم
    باند های من vibe qb69 هستن که طبق ادعای شرکت سازنده انگلیسی وایب که یکی از معروف ها تو عالم کیفیته هر ریل میتونه تا 200 وات توان رو پخش کنه.
    امن میخوام نصف این توان رو به باندها بدم. یعنی 100 وات با دیستورت پایین و فیدلیتی بالا (تو ماشین امپ ها تو ماکزیمم قدرت 10 درصد thd دارن اکثرا !!! ) برای گرفتن صدایی شفاف و با کیفیت.

از طرفی هم ممکنه این باندهارو واسه همیشه نگهشون ندارم و یک زمانی شاید خواستم از امپ به عنوان درایور ساب استفاده کنم که باید بریج بشه که برای بریج کردن هم باید امپدانس حداقل دو اهم باشه هر طرف و البته 100 وات با کیفیت بالا و حدود 150 وات با دیستوریشن

بازم میگم برای توان و امپدانسی که من میخوام باید برای هر طرف 4 تا ایسی استفاده کنم که جمعا میشه 8 تا.
    نه هزینش معقوله و نه حجم و فضایی که اشغال میکنه ! (کسسته حجمش کمتر میشه )
    دیسی پروتکت تست شده (البته من ساختم کار نمیکنه نظری داشتی دریغ نکن :( )
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=77398.105

چرا با دو ایسی نمیشه برا 2 اهم استیبل کرد؟
    اگه بعدا بخوای برا ساب استفاده کنی باید کمش یه 150 وات با دیستورشن پایین داشته باشی با یه دونه ایسی که نمیشه بیشتر از 60 گرفت!یکیم اگه باندات کیفیتین حیف نیست 100 وات با دیستورشن بالا بهشون بدی؟! اگه بتونی امپ مثلا 150 وات (دیستورشن پایین) برا 2 اهم بسازی خیلی بهتره رو باندات که کیفیت بالایی میده چون 100 وات ازش میخوای برا سابم که کفایت میکنه فک میکنم اینطوری بهرت باشه یه تیر دو نشون میشه
    یکیم نگفتی سویچینگت چیه؟ و چرا ولتاژو حتما میخوای 40 باشه خوب کمش کن+

برا پرینتم پرینتر مجازی بساز با مثلا ادوب اکروبات پروفسئنال ایکس
    پرینتو به صورت pdf بهت میده ببر هرجا خواستی پرینت کنن
    عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
    مخترع برتر شمال غرب سال 96
    مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

تیوریش اینه که خازن در برابر فرکانس مثل مقاومت عمل میکنه که هرچی فرکانس بالاتر بره امپدانس خازن هم کاهش پیدا میکنه.
      مثلا روی 4700 میکرو داریم :
      اندوکتانس داخلی خازن = R

R=1/2PFC
      P= عدد پی
      F=فرکانس
      C= ظرفیت خازن

برای 20 هرتز :
      R=1/2*3.14*4700*20
      R=.00000361

حالا هرچی این فرکانس بالاتر بره اندوکتانس یا همون مقاومت داخلی خازن کاهش پیدا میکنه

تو خونه پرینتر ندارم باید بدم بیرون برام بزنن

میخوام ایسی رو تجربه کرده باشم و یکمم کل کل
      راست میگن اقابهنام گسسته بهترازایسیه فکرکنم نویزپذیری ایسی نسبت به ترانزیستورابیشتره بالاخره که سوئیچینگم می خواد.
      خوب نرم افزاروبافایل موردنظرکپی کن توفلش ببربیرون واست پرینت بگیرن کلهم یه مگابایتم نمیشه.
      سفارش سوئیچینگ آمپلی فایر ماشین پذیرفته میشود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
        دیسی پروتکت تست شده (البته من ساختم کار نمیکنه نظری داشتی دریغ نکن :( )
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=77398.105

چرا با دو ایسی نمیشه برا 2 اهم استیبل کرد؟
        اگه بعدا بخوای برا ساب استفاده کنی باید کمش یه 150 وات با دیستورشن پایین داشته باشی با یه دونه ایسی که نمیشه بیشتر از 60 گرفت!یکیم اگه باندات کیفیتین حیف نیست 100 وات با دیستورشن بالا بهشون بدی؟! اگه بتونی امپ مثلا 150 وات (دیستورشن پایین) برا 2 اهم بسازی خیلی بهتره رو باندات که کیفیت بالایی میده چون 100 وات ازش میخوای برا سابم که کفایت میکنه فک میکنم اینطوری بهرت باشه یه تیر دو نشون میشه
        یکیم نگفتی سویچینگت چیه؟ و چرا ولتاژو حتما میخوای 40 باشه خوب کمش کن

سوییچینگ همون 600 واتیه که تو انجمن گزاشتم
        اگه پست اولم رو بخونی میبینی که گفتم ولتاژ رو بالاتر میبرم تا بتونم کیفیت بیشتری بگیرم.
        اگه ولتاژ بره بالا کیفیت هم میره بالا به شرطی که قطعات بتونن تو اون ولتاژ کار کنن. ولتاژ بره بالا امپدان خروجی رو هم باید ببری بالا تا قدرت امپ نسوزه. الان بحث سر همینه که این امپدانسی که قراره بالا برده بشه رو یجوری جبرانش کنیم. الان با این ولتاژ دوبل 40 طبق دیتاشیت روی 4 اهم هر کانال با 10 درصد دیستورت حدود 160 وات توان میده و برجش میشه کمینه 320 وات.
        ما 300 وات رو بریج در نظر میگیریم برای ساب که THD زیاد معلوم نمیشه توش و 100 وات با فیدلیتی بالا روی 4 اهم برای هر کانال باند.

اونارو بخیال.
        برای این ایسی فقط و فقط دیسی پروتکشن لازمه. نه تاخیر نه اتصال کوتاه نه هیچ چیز دیگه.
        فقط مداری باشه که اگه ایسی سوخت و دیسی اومد تو خروجیش به باندها اسیب نرسونه. کسی چیزی سراغ داره ؟
        زکات علم نشر آن است
        بیشتر با من اشنا بشین :
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
        ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

تیوریش اینه که خازن در برابر فرکانس مثل مقاومت عمل میکنه که هرچی فرکانس بالاتر بره امپدانس خازن هم کاهش پیدا میکنه.
          مثلا روی 4700 میکرو داریم :
          اندوکتانس داخلی خازن = R
          فک کنم منظورتون از اندوکتانس همون راکتانسه ، چون اندوکتانس برا سلفه.

راستشو بخای فک میکردم میخای خازنو با بلندگو موازی کنی حالا که یکم فکر میکنم با توجه به مطلب بالایی که گفتید میخاین خازن رو با بلندگو سری کنید(مثل آمپ هایی که تغذیه ی دوبل ندارن)!!!
          __________________________________________________ ______________________________________________

خب ، تجربه ی(زیاد تجربه ندارم) خودم در این مورد رو میگم بعد از یه مدت که توان زیادی از یه خازن میگزره مثلا یکی دو ماه ، پاسخ گویی فرکانسیه خازن فرق میکنه و بسیاری از مشخصات اون...
          بهترین راهی که تو فروم های خارجی پیدا کردم استفاد از خازن هایی با ESR پایین و موازی کردن اونا و استفاده از خازنای مخصوص اونه .
          یه نمونش که تو ایرانم پیدا میشه خازنای طلایی رنگه مخصوص کارای صوتیه نیچیکونه اما من ترجیح میدم هیچوقت از خازن تو خروجی استفاده نکنم چه خازنای چینی باشه چه خازنای النا سیمیلیک
          به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
          الکترونیک قدرت
          الکترونیک آنالوگ
          طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
          ---------------------BMCELEC@-------------------
          ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
          ---------------www.bmc-elec.com--------------
          ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

سوییچینگ همون 600 واتیه که تو انجمن گزاشتم
            اگه پست اولم رو بخونی میبینی که گفتم ولتاژ رو بالاتر میبرم تا بتونم کیفیت بیشتری بگیرم.
            اگه ولتاژ بره بالا کیفیت هم میره بالا به شرطی که قطعات بتونن تو اون ولتاژ کار کنن. ولتاژ بره بالا امپدان خروجی رو هم باید ببری بالا تا قدرت امپ نسوزه. الان بحث سر همینه که این امپدانسی که قراره بالا برده بشه رو یجوری جبرانش کنیم. الان با این ولتاژ دوبل 40 طبق دیتاشیت روی 4 اهم هر کانال با 10 درصد دیستورت حدود 160 وات توان میده و برجش میشه کمینه 320 وات.
            ما 300 وات رو بریج در نظر میگیریم برای ساب که THD زیاد معلوم نمیشه توش و 100 وات با فیدلیتی بالا روی 4 اهم برای هر کانال باند .

اونارو بخیال.
            برای این ایسی فقط و فقط دیسی پروتکشن لازمه. نه تاخیر نه اتصال کوتاه نه هیچ چیز دیگه.
            فقط مداری باشه که اگه ایسی سوخت و دیسی اومد تو خروجیش به باندها اسیب نرسونه. کسی چیزی سراغ داره ؟
            tda7293 رو 4 اهم 167 وات؟!! :O
            والا دیستوشن خیلی رو اعصابع حتی برا ساب اگه بشه از 10 درصد کمتر شه بهتوه

بابا لینک گذاشتم دیدگه همونیه که تو میخوای دیسی پروتکتور خالص هیچ چیز اضافی هم نداره
            فقط من نتونستم راش بتدازم البته خیلیا ساختن و جواب گرفتن تو اون لینک پست من پست اخریه اگه نظری داشتی دریغ نکن، اگرم خواستی اونو بسازی من pcb رو بهینه کردم بگو فایلمو بهت بدم
            عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

tda7293 رو 4 اهم 167 وات؟!! :O
              والا دیستوشن خیلی رو اعصابع حتی برا ساب اگه بشه از 10 درصد کمتر شه بهتوه

بابا لینک گذاشتم دیدگه همونیه که تو میخوای دیسی پروتکتور خالص هیچ چیز اضافی هم نداره
              فقط من نتونستم راش بتدازم البته خیلیا ساختن و جواب گرفتن تو اون لینک پست من پست اخریه اگه نظری داشتی دریغ نکن، اگرم خواستی اونو بسازی من pcb رو بهینه کردم بگو فایلمو بهت بدم
              اره. میشه تا دوبل 55 ولتازو بالا برد و از ایسی فقط به عنوان درایور اسافاده کرد و توان های بالاتری هم گرف ازش با دیستورت کم
              یا از دوتا ولتاژ استفاده کرد و چندین کیلو وات هم گرفت

اون مداری که تو گزاشتی انتی پلاپ هم داره که به درد ما نمیخوره و یعنی اشغال حجم بیخودی و یکی از بچه ها یدونه جمع و جورش رو بهم داد
              زکات علم نشر آن است
              بیشتر با من اشنا بشین :
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
              ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

اره. میشه تا دوبل 55 ولتازو بالا برد و از ایسی فقط به عنوان درایور اسافاده کرد و توان های بالاتری هم گرف ازش با دیستورت کم
                یا از دوتا ولتاژ استفاده کرد و چندین کیلو وات هم گرفت

اون مداری که تو گزاشتی انتی پلاپ هم داره که به درد ما نمیخوره و یعنی اشغال حجم بیخودی و یکی از بچه ها یدونه جمع و جورش رو بهم داد
                جدی؟!! :eek:
                پس تو میخوای ولتاژ و بالا ببری تا کیفیت بره بالا و از این ایسی به عنوان فقط درایور استفاده کنی درسته؟

این dc پروتکتور ها جلو سیگنالای کلیپ شده رو هم میگیرن؟

دیدگاه

طبق عکس از دیتاشیت :
                  با 40 ولت دوبل ، و لود 8 اهم توان 80 وات با دیستور پایین هستش . و با همین ولتاژ رو 4 اهم حدود 120 وات ، فقط یک آیسی نه دوتا .
                  حالا اگه دو تا از اون رو موازی کنید دو اهم رو هم درایو میکنه با توان 240 وات و قابلیت بریج رو هم داره البته برای حداقل 4 اهم لود . یعنی با 4 تا آیسی ، یه آمپلی فایر استریو دارید که با دو اهم لود 240 وات و با 4 اهم لود 120 وات صدا در هر کانال داره . و میتونید با یه پ آمپ بریج کنید و در 4 اهم لود 480 وات صدا با دیستور پایین بگیرید . فقط 4 تا آیسی .
                  پس مدار بزرگ نمیشه
                  فقط فقط گرما 480 وات صدا با احتساب بازدهی 60% با ولتاژ 40 دوبل 320 وات گرما تولید میکنه . هیت سینگ بسیار بزرگی میخواد .
                  و این که 480 وات صدا + 320 وات گرما == 800 وات توان مصرفی ، این 800 وات یکبار در ریل مثبت هستش و یکبار در ریل منفی . یعنی 20=800/40 ، 20 آمپر برق لازم داری حداقل ، برای 4 اهم بریج یا دو تا 2 اهم .
                  ولی دو تا 4 اهم نصف همین باید کافی باشه .
                  من یه PCB درست کرده بودم واسه یک 7293 تکی سایزش 4*5 سانتی متر بود ، که برای 4 تاش میشه 20*4 یا 10*10 ، حالا شما بگو نه اصلاً 4 تاش بشه 10*15 نه اصلاً 10*20 ، فک نکنم بزرگ باشه واسه همچین توانی .

اگه خواستی بسازی ترک های پاور و اسپیکر رو زخیم بگیر . 20 آمپر واسه هر ریلِ پاور سوپلای . تقریباً 11 آمپر واسه اسپیکر .
                  هیتسینگ بزرگ بزار .
                  پروتکشن های خروجی اسپیکر و ورودی برق برای جلو گیری از خطر احتمالی . یادت نره.
                  منبع تغذیه قدرتمند .
                  آیسی اصل و تست شده (ابتدا تک تک آیسی ها رو با یک PCB تکی و هیت سینک مناسب رو 40 ولت تست کن اگه مشکلی داشتن بعداً کل پروژتو نخوابونن)

بازم در خدمتیم.

بدترین شکل دلتنگی برای کسی آن است که در کنار او باشی و بدانی که هرگز به او نخواهی رسید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javadnadimi026
                    []

طبق عکس از دیتاشیت :
                    با 40 ولت دوبل ، و لود 8 اهم توان 80 وات با دیستور پایین هستش . و با همین ولتاژ رو 4 اهم حدود 120 وات ، فقط یک آیسی نه دوتا .
                    حالا اگه دو تا از اون رو موازی کنید دو اهم رو هم درایو میکنه با توان 240 وات و قابلیت بریج رو هم داره البته برای حداقل 4 اهم لود . یعنی با 4 تا آیسی ، یه آمپلی فایر استریو دارید که با دو اهم لود 240 وات و با 4 اهم لود 120 وات صدا در هر کانال داره . و میتونید با یه پ آمپ بریج کنید و در 4 اهم لود 480 وات صدا با دیستور پایین بگیرید . فقط 4 تا آیسی .
                    پس مدار بزرگ نمیشه
                    فقط فقط گرما 480 وات صدا با احتساب بازدهی 60% با ولتاژ 40 دوبل 320 وات گرما تولید میکنه . هیت سینگ بسیار بزرگی میخواد .
                    و این که 480 وات صدا + 320 وات گرما == 800 وات توان مصرفی ، این 800 وات یکبار در ریل مثبت هستش و یکبار در ریل منفی . یعنی 20=800/40 ، 20 آمپر برق لازم داری حداقل ، برای 4 اهم بریج یا دو تا 2 اهم .
                    ولی دو تا 4 اهم نصف همین باید کافی باشه .
                    من یه PCB درست کرده بودم واسه یک 7293 تکی سایزش 4*5 سانتی متر بود ، که برای 4 تاش میشه 20*4 یا 10*10 ، حالا شما بگو نه اصلاً 4 تاش بشه 10*15 نه اصلاً 10*20 ، فک نکنم بزرگ باشه واسه همچین توانی .

اگه خواستی بسازی ترک های پاور و اسپیکر رو زخیم بگیر . 20 آمپر واسه هر ریلِ پاور سوپلای . تقریباً 11 آمپر واسه اسپیکر .
                    هیتسینگ بزرگ بزار .
                    پروتکشن های خروجی اسپیکر و ورودی برق برای جلو گیری از خطر احتمالی . یادت نره.
                    منبع تغذیه قدرتمند .
                    آیسی اصل و تست شده (ابتدا تک تک آیسی ها رو با یک PCB تکی و هیت سینک مناسب رو 40 ولت تست کن اگه مشکلی داشتن بعداً کل پروژتو نخوابونن)

بازم در خدمتیم.

پس با دوتا موازی میشه به راحتی رو 2 اهم 240 وات با دیستورشن در حد همون تکی 60 وات گرفت؟ استیبله رو 2 اهم؟

دیدگاه

بله پایداره (البته امتحان نکردم ولی طبق دیتاشیت و تئوری نباید هیچ مشکلی داشته باشه ) ، فقط گرماش مسئله هست و توان مصرفی .

راستی آقا آرمین ، مشکل شما هم هیت سینک میتونه باشه ، چون من هیت سینک رو کوچیک گذاشتم و فن هم نذاشتم با ولتاژ 35 دوبل دو دقیقه هم نکشید صدای عجیب غریب و بعد بوی سوختگی بلند شد ازش.
                      بدترین شکل دلتنگی برای کسی آن است که در کنار او باشی و بدانی که هرگز به او نخواهی رسید.

دیدگاه

بله استیبل ، فقط گرماش مسئله هست و توان مصرفی .

راستی آقا آرمین ، مشکل شما هم هیت سینک میتونه باشه ، چون من هیت سینگو کوچیک گزاشتم و فن هم نزاشتم با ولتاژ 35 دوبل دو دقیقه هم نمیشد صدای عجیب قریب و بعد بوی سوختگی بلند مشد ازش.
                        من برام مهمه که کیفیت در حد همون 60 وات باشه! دوتا موازی رو 2 اهم با همچین کیفیتی چند وات میده؟

گرما به نظرتون فن وهیتسینگ cpu جواب میده برا یک ایسی؟

دیدگاه

اینم ببینید

http://320volt.com/tda7294-400w-araba-anfisi-smps-atmega8-dijital-gostergeli/

این سایت چیزای خیلی باحالی داره!!

دیدگاه

من برام مهمه که کیفیت در حد همون 60 وات باشه! دوتا موازی رو 2 اهم با همچین کیفیتی چند وات میده؟

گرما به نظرتون فن وهیتسینگ cpu جواب میده برا یک ایسی؟
                            بالا نوشتم ؛ 240 وات با دیستور پایین ، البته رو دو اهم .
                            هیت سینک CPU عالیه اگه فن هم داشته باشه.

دیدگاه

بالا نوشتم ؛ 240 وات با دیستور پایین ، البته رو دو اهم .
                              هیت سینک CPU عالیه اگه فن هم داشته باشه.
                              پس تنها مشکل گرماست! حدود 160 وات گرما!!خیلی زیاده! از طرفیم باید 400 وات ورودی بهش بدیم رو 12 ولت با احتساب بازده 80% سویچینگ که میشه 500 وات رو 12 ولت 41 امپر میکشه!!!!!!!!!! :O یا حضرت دینام :O یه بار دیگه شما محاسبه کنید ببینید اشتباه نکرده باشم
                              فک کنم کلاس D برا این توان بصرفه تر باشه! من فک میکنم برا 100 واتی که بهنام میخواد (با دیستورشن خیلی پایین) همون یه دونه ایسی رو رو 2 اهم استیبل کنیم بهتره!

دیدگاه

حتماً نیاز نیست که 240 وات بگیری ، ازش 100 وات بگیر . دو تا 100 وات میشه 200 وات .
                                با بازدهی 70 درصد ، میشه 290 وات. با بازدهی 80 درصدی تغذیه (شاید هم بیشتر) میشه 360 وات یعنی 30 آمپر با 12 ولت باتری (حالا 14.4 باشه یکم کمتر آمپر میکشه).
                                راستی SNR آمپ رو در فرکانس 2KHz با کارت صدای کامپیور گرفتم 70dB بود (البته بخش رکورد کارت صدام کیفیت خوبی نداره).

همونطور که میبینید THD نزدیکه صفره . هر چی THD بیشتر باشه فرکانس های بالا ایجاد میشه مثلاً در شکل بالا بجز 2KHz چند تا فرکانس رو هم داشتیم البته نه با همون قدرت .
                                سر فرصت تونستم تو توان نهایی از THD آمپ عکس میگیرم . بازم میگم SNR آمپ بیشتر از این نمودارست و کارت صدای من SNR پایینی در ضبظ داره .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X