اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

سلام
    حرف شما درسته. ولی من چون راجع به هسته ها مطالب زیادی نمی دونستم مطالب چند تا سایت به اضافه یک کتاب رو خوندم ولی خوب چون به صورت عملی تا حالا ترانس نبستم و در مورد اون چیزایی که پرسیدم ذهنیتی ازشون توی بازار ندارم . ولی خوب باید از یه جایی شروع کنم دیگه. oo:

خوب به ماده هاشون کار نداریم ولی خوب باید چگالی شار ماکزیمم رو با توجه به حداقل کردن تلفات هسته و تلفات مسی بدست بیاریم یا اینکه نمیخواد؟ یه سری فرمول هست که شما بهتر از من می دونین . ولی خوب با توجه به توان حدود 75 واتی مورد نظر من هسته ETD44 دیگه احتیاجی به این محاسبه ها نداره . درسته؟
    پس میریم سراغ بدست آوردن تعداد دور اولیه ، دور ثانویه ، شماره سیم لاکی ها ، نحوه عایق کاری ها ، و یه سری کارای دیگه که من شاید ندونم .پس شما بگین!!!

ممنونم.

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

آفرین دایی
      برو تو دلش
      تقریبا همه ی هسته های دنیا توی 200 میلی تسلا به اشباع میرن و برای ضریب اطمینان میشه تا 100 میلی تسلا کار کرد.

ازمابهترون هسته های بهتری ساختند اما هنوز از غرب به شرق کوچ نکرده! بعضی از این هسته ها اونقدر اشباع بالایی دارند که بجای چسب قادرند یه تک دندون مصنوعی رو به فک بچسبونند! بی خیال

تعداد دور اولیه بر اساس مقدار مقدار اندوکتانس اولیه محاسبه میشه. ما یه فرکانس کاری رو انتخاب می کنیم. جریان اولیه رو بر اساس توان خروجی و بازده حساب می کنیم. یک دهم یا یک بیستم جریان اولیه رو بعنوان جریان مغناطیسی در نظر می گیریم. با داشتن جریان مغناطیس کننده و فرکانسس اندوکتانس اولیه بدست میاد. نمیره ی سیم هم با جریان و فرکانس رابطه داره. بدلیل اثر پوستی مجبوریم توی فرکانس های بالا از سیم های قطورتر یا سیم های مولتی فیلار استفاده کنیم. نمره ی سیم رو میشه از جداول هم بدست آورد. مثل: http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm

با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام :smile:
        خیلی ممنونم از لطفتون.
        با کمک راهنماییهای شما تعداد دور اولیه ، ثانویه و قطر سیم ها رو محاسبه کردم. ولی فکر کنم یه مشکلاتی داره. لطفا راهنمایی کنید.

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

به نظرم محاسبات تو درست تر از محاسبات منه و حرفه ای تر.

من هنوز به روش کلاسیک و با مدار معادل ترانس کار می کنم. طبق محاسبات من اگه اولیه 3 دور باشه اندوکتانس اولیه میشه 36 میکروهانری و جریان بی باری میشه 1.5 آمپر که جریان بالاییه!!!

معمولا در مبدل های فوروارد از گپ استفاده نمیشه چون قرار نیست هسته انرژی ذخیره کنه.

فرمول گپ :(µnet =1.1*µc*(Le+Lg)/(Lg*µc+1.1*Le

مطابق این فرمول یک هسته با ضریب مغناطیسی µc و طول موثر Le اگر فاصله ی هوای Lgآ‌ داشته باشد ضریب مغناطیسی آن µnet خواهد شد.

دیدگاه

سلام استاد
            چندتا سوال داشتم.
            سیمی با قطر 4 میلیمتر تو بازار هستش؟
            قطر سیم پیچ خروجی خیلی کم نیست؟
            اگه 313 دور سیم پیچ ثانویه ببندیم تعداد لایه ها زیاد میشه مشکلی بوجود نمیاره؟ راه حلی داره؟
            در مورد نحوه ایزولاسیون میشه یه کم توضیح بدین. از همون براشما باید استفاده کنم دیگه؟
            امکانش هست هر وقت یه وقتی پیدا کردین با روش خودتون این تعداد دورهای اولیه و ثانویه رو حساب کنید و به منم بگین یه بررسی بکنیم.
            ببخشید سوالهام زیاده.

ممنون

دیدگاه

سلام
              یه سوال خارج از روال کار داشتم.
              برای این منبع که باید در نهایت به صورت متغیر کار بشه آیا میشه از فلای بک هم استفاده کرد؟ یعنی ترانس اون مشکلی ایجاد نمی کنه؟ متغیر کردن این منبع برام خیلی مهم هستش.

ممنون

دیدگاه

سلام دایی
                سیم 4 میلیمتر تو بازار هست. و برای راحتی و کاهش اثر پوستی می تونی سیمهای نازکتر را موازی بپیچی. طوریکه یک لایه رو پر کنند.
                سیم ثانویه برای 25 میلی آمپر زیادهم هست. اما بخاطر اثر پوستی و خازنی بهتره همین سایز باشه.

313 دور سیم چندان هم زیاد نیست و تازه کم هم هست. چون اگه 2500 ولت را به 313 تقسیم کنی می بینی هر دور سیم نسبت به دور کناریش 8 ولت داره و متاسفانه اثر خازنی شدید خواهد بود.

طبق محاسبات من باید اولیه رو 9 دور و ثانوی رو 1000 دور بپیچی! اما انگار محاسبات تو از منبعی حرفه ای تر استخراج شده.

ایزولاسیون چندان سخت نیست. تنها مشکل همونه که بالا گفتم که شاید مجبور بشی سیم ها رو باز باز بپیچی تا اثر خازنی کم بشه.

برای ایزولاسیون لایه ها چسب های میکای مخصوصی توی بازار پامنار هست. متاسفانه من "براشما" که گفتی رو نمیشناسم. چون جایی آموزش ندیدم و کتابی هم نخوندم و خودم یاد گرفتم با اصطلاحات رایج آشنا نیستم.

متغیر کردن منبع رو الان بی خیال شو. خیالت راحت باشه وقتی که اینو ساختی چند ساعت بعد توی نرم افزار راحت متغیرش می کنی.

دیدگاه

با توجه به جدولی که لینکشو قرار دادین سیم ثانویه AWG6 برای فرکانس 1 کیلو هرتز کارایی داره و سیم AWG23 یا سیم با قطر 0.5 میلی متر برای فرکانس 53 کیلوهرتز . پس فکر کنم اگه 8 تا سیم 0.5 میلی متری رو به صورت موازی ببندیم مشکل اولیه حل بشه؟ یا 4 تا سیم 1 میلی متری رو به طور موازی ببندیم؟
                  ولی شاید محاسبات شما از لحاظ اثر پوستی و خازنی بهتر باشه!!آ‌ چون ثانویه رو 1000 دور می بندین یعنی 2500 تقسیم بر 1000 که به عبارتی میشه 2.5 ولت هر یک دور سیم نسبت به کناریش داره !! پس اثر خازنی کمتر میشه!!!
                  میشه فرمول های رسیدن تا دور ثانویه رو بنویسین لطفا؟

نوارهای عایقی که بین سیم پیچهای ترانس پیچیده میشه به کاغذ براشما معروفند و دارای چند نوع قطر مختلف میباشند . برای سیم پیچی الکترو موتورها از نوع ضخیمتر و در ترانسها از نوع نازکتر استفاده می شود.
                  اینو یکی از دوستان عزیز تو صفحه 2 گفته بودن.

دیدگاه

آره کاغذهای خوبیند اما نمی دونم چرا توی پامنار ندیدمشون و از این نوارهای چسبدار میکا گرفتم!!! ایندفعه که رفتم حتما می پرسم.

باتوجه به اینکه پهنای هر لایه سیم پیچ حدود 30 میلیمتره، اگه بخوای اولیه را 9 دور بپیچی می تونی 3 تا سیم قطر یک میلیمتر رو موازی بپیچی که بنظر من کافیه.

ثانویه هم که 1000 دوره، با سیم قطر 0.3 میشه 10 لایه . بین هر دولایه 250 ولت اختلاف ولتاژ داریم. اگه روی هر لایه 0.5 میلیمتر عایق بپیچیم، ارتفاع کل ثانویه 8 میلیمتر خواهد شد که امیدوارم جا بشه. چون اولیه هم خودش 1 میلیمتره و با عایق روش که باید چند میلیمتر باشه ممکنه اصلا عملی نباشه.

متاسفانه سایز بوبین مناسب ETD44 در دیتاشیت TDK نیومده و ابعاد دقیقشو ندارم.

یک مشکل بزرگتر اینه که بهتره ثانویه رو با سر وسط بپیچی تا عمل یکسوسازی ساده تر بشه. درسته که سیم پیچ ثانویه دوبرابر میشه اما مزایایی دیگه هم داره. زمین کردن سر وسط ثانویه در کاهش نویز و بهبود اثر خازنی عالیه. دوم اینکه می تونی از سیم نمره 0.15 استفاده کنی.

محاسبات من بر اساس یک پیشفرض و قوانین اولیه ی الکترومغناطیس است. فرکانس را 50 کیلوهرتز در نظر گرفتم نه 100 کیلوهرتز چون ممکنه عملا مجبور بشی از این فرکانس استفاده کنی.
                    مدار معادل ترانس رو می کشم که از دو سلف و یک ترانس ایده آل تشکیل شده. سلف موازی را Lp و سلف سری را Ls می نامیم. Lp سلفیست که در حالت بی باری جریان خواهد داشت و این جریان است که هسته را مغناطیسی می کند.
                    پیشفرض من اینست که جریان بی باری را 0.1 جریان نهایی اولیه در نظر می گیرم. در اینجا جریان بی باری حدود 0.5 آمپر در نظر گرفته شده. این جریان وقتی که دیوتی سایکل 50 درصد باشد شکل موج مثلثی خواهد داشت و از 0.5- آمپر تا 0.5+ آمپر دامنه دارد.
                    با این پیشفرض و در نظر گرفتن چگالی شار نهایی 100 میلی تسلا اندوکتانس اولیه 324 میکروهانری خواهد شد. با داشتن اندوکتانس و مشخصات هسته تعداد دور اولیه 9 دور خواهد شد. ثانویه هم که با نسبت ولتاژ و 10 درصد اضافی گرفتن 1000 دور خواهد شد.

به هر حال ممکنه جادادن سیم پیچ و عایق ها در فضای اندک بوبین مشکل باشه. بنابراین ممکنه مجبور بشیم چگالی شار نهایی رو همون 200 میلی تسلا در نظر بگیریم. یا از هسته ی بزرگتری استفاده کنیم.
                    انتخاب توست.

مثلا اگه 4 دور برای اوله و 500 دور برای ثانویه در نظر بگیری چگالی شار 170 میلی تسلا خواهد شد و جریان بی باری 1.87+/- آمپر که بد نیست. می تونی بوبین رو به 3 قسمت مساوی تقسیم کنی و اولیه رو تو قسمت وسط و دو تکه ی ثانویه رو در دو طرف بپیچی.

جالبه که ولتاژ بالا تجربه ی خوبیه که من هم نداشتم و باید با سعی و خطا به نتیجه ی مطلوب برسیم. :icon_razz:

دیدگاه

سلام استاد
                      فرکانس را 50 کیلوهرتز در نظر گرفتم نه 100 کیلوهرتز چون ممکنه عملا مجبور بشی از این فرکانس استفاده کنی.
                      من فرکانس ترانس رو 50 کیلوهرتز گرفتم و فرکانس مدار رو 100 کیلوهرتز. فکر کنم فرکانس هامون با هم برابره؟

یک مشکل بزرگتر اینه که بهتره ثانویه رو با سر وسط بپیچی تا عمل یکسوسازی ساده تر بشه.
                      با توجه به شکل پایین فول بریج یک سر وسط هم داره درسته؟ یعنی شما میگین من ثانویه رو که 1000 دور هستش به دو تا 500 دور تبدیل کنم و یک سر وسط بیارم بیرون یا اینکه ثانویه رو دو تا 1000 دور ببندم؟

امیدوارم بتونیم این ترانس رو درست کنیم. قضیه پیچیده شده. :cry2:

دیدگاه

محاسبات من بر اساس یک پیشفرض و قوانین اولیه ی الکترومغناطیس است
                        ممکنه این فرمول ها رو اینجا بنویسین یا یه سایتی که این فرمول ها رو گفته باشه معرفی کنین. من فعلا به کتابی در زمینه مغناطیس دسترسی ندارم .

مثلا اگه 4 دور برای اوله و 500 دور برای ثانویه در نظر بگیری چگالی شار 170 میلی تسلا خواهد شد و جریان بی باری 1.87+/- آمپر که بد نیست. می تونی بوبین رو به 3 قسمت مساوی تقسیم کنی و اولیه رو تو قسمت وسط و دو تکه ی ثانویه رو در دو طرف بپیچی.
                        این جریان بی باری رو چه جوری حساب کردین؟ فرمولشو میگین؟ بعد اینکه 1.8 آمپر در حالت بی باری زیاد نیست؟ باتری 5 ساعته خالی میشه!!
                        اگه شار رو 200 میلی بگیریم جریان بی باری زیادتر میشه؟

دیدگاه

شکلی که گذاشتی درسته. هر کدوم از ثانویه ها باید جداگانه نسبت 2500/24 را نسبت به اولیه داشته باشند.

جریان بی باری راکتیو است و تو مصرف باطری تاثیری نداره.

فعلا برای شروع اولیه رو 4 دور و ثانیه را 2 تا 500 دور بپیچ.

قوانین الکترومغناطیس بخش مدارهای مغناطیسی:
                          http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_circuit

دیدگاه

سلام استاد عزیز

جریان بی باری راکتیو است و تو مصرف باطری تاثیری نداره.
                            میشه اینو یه خورده بیشتر توضیح بدین؟ :biggrin:

ممنون

دیدگاه

وقتی ثانویه ی ترانس به باری وصل نباشه،ترانس مثل یک سلف عمل می کنه. سلف عنصریست که قادر به مصرف انرژی نیست بلکه می تواند آنرا ذخیره کرده و دوباره باز پس دهد.

دیدگاه

اگه این جریان بی باری 1 آمپر و باتری هم 2 آمپر ساعت باشه چی ؟ اونوقت باتری تموم نمیشه ؟ اینو یکم توضیح بدی خوب میشه ها دمت نقطه ذوب .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X