سلام
شما برای طراحی منابع S.M.P.S می بایست از POWER MOSFET , IGBT ویا BJT ها کمک بگیرید چرا که S.M.P.S ها به منظور کاهش ابعاد ترانس افزایش POWER FACTOR
کاهش قیمت و.... طراحی می شوند
نتیجه : از تایریستور (SCR <GTO ,...) نمی توانید استفده کنید
چرا ؟؟؟
چون سرعت SWITCHING ان پایین است (110 میکرو ثانیه) که بهترین ان GTO ها هستند ولی هم گرانند هم کمیاب .
البته شاید به کار بردن وازه سرعت مناسب نباشد.
آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد
شرمنده اگر بدون در زدن پریدم وسط کلاس!
شرکت ON-Semiconductor یه کتاب درباره منابع سویچینگ داره که به نظر این حقیر کتاب خوبی برای آشنایی با SMPS و انواع آن است. البته مثالآهای آخر این کتاب از تولیدات خود شرکت ON استفاده کرده و شاید تا حدی برای ما کاربردی نباشه.
کتاب توی سایت ON به آدرس http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/SMPSRM-D.PDF برای دانلود موجوده.
من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآافزارآ و سختآافزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآافزار، سختآافزار و محتوای آزاد درست کنم!
آقا علیرضا سلام
من یکی که حسابی شرمندم . من در گیر سه چهارتا پروژه سنگین هستم که حتی خواب را هم از من گرفته. از طرفی هم دوست ندارم ماست مالی کنم و از روش سمبلیزاسیون استفاده کنم. پس یه چند روزی فرصت بده چشم . حتما در خدمت شما و همه دوستان هستم. :redface:
در دگرگونی احوالات است که جوهره مردان بزرگ روزگار مشخص می شود.
دوستان من نیاز به یک مدار سوئیچینگ برای تبدیل برق شهر(220v) به 16v dc با جریان یک آمپر دارم بدون ترانس وترجیحا" ایزوله باشد.ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.
برای این منظور وبا توجه به اینکه بار شما تقریبا ثابت است از منابع معمولی PWM هم می تونید استفاده کنید . اما بهترین گزینه استفاده از منابع ZCS یا Zero Current Switching ویا ZVS یا بعبارتی Zero Voltage Switching است .ولی طراحی بسیار پیچیده است . وشما باید با تمام مفاهیم مربوط به فیلتراسیون و مدولاسیون و موارد مربوط به حفظ تمامیت سیگنال و .... تسلط کامل داشته باشید خلاصه بگم با آزمون وخطا امکان پذیر نیست و شما باید حداقل چندین نوع منبع معمولی PWM رو طراحی کرده باشید و بعد برید سراغ شبه رزونانسی . آیسی هایی مثل UC3845 .... که هم جریان وهم ولتاز رو سنس می کنند و در واقع فیدبکی متشکل از هر دو را ایجاد می کنند Turn on With Clock & Turn off With loop هستند اما به هیچ وجه نمی توانند در بازه زمانی متعلق به نانو ثانیه فیدبک ایجاد کنند ( می تونید به Data sheet مراجعه کنید ) . شما باید کاری کنید که این تغییرات لحظه ای از دیدگاه منبع نا چیز باشه . یکی از ساده ترین راه حل ها استفاده از فیلتر اسیونی شبیه به EMI&RFI در خروجی وقبل از بار هست . این مورد که نمونه برداری جریان از ولتاز سریع تر است همواره عبارت درستی نیست. اگه بیشتر مطالعه کنید متوجه منظورم میشید . شما همین کار رو می تونید با ATtiny13 و سه عدد پ امپ سریع مثل LF256 یا LF356 و یا AD620 به طور بسیار مطلوبی انجام بدید . اما چون احتیاج به فیدبک در بازه زمانی کوتاه دارید به جای ATtiny13 از FPGA استفاده کنید . ( یعنی PWM Generator رو داخل یه FPGA سرعت بالا پیاده سازی کنید ) .اگه نوع بارتون رو مشخص کنید بهتر می تونم کمکتون کنم !
آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد
با تشکر از پاسخ شما
بار مورد نظر در واقع یک آنتن با مقاومت اهمی در حدود 3 اهم است
که باید جریان متناوبی در حدود 16 آمپر پیک با فرکانس 50 کیلو
هرتز، در یک بازه 5 میلی ثانیه ای به آن داده شود و بلافاصله قطع
گردد. یعنی یک بسته انرژی به فضا اطراف آنتن منتقل گردد!
با عرض سلام خدمت دوستان عزیز
یکی از جالبترین مباحث الکترونیک موضوع همین تاپیکه ، دوستان همتی کنید و لااقل یه چیزی رو برای خودتان ثابت کنید ، بودن یا نبودن.
روی صحبتم با دوستانی که اول قول کلاس مجازی میدن ، دوستان دیگه ای میان سر موضوع تاپیک رو نصفه نیمه کج میکنن.
تقصیر اونایی که هیچی در این زمینه ها نمیدونن و زبان به کمک باز میکنند چیه ؟
ناراحت نشن دوستان! ولی انصاف نصف دین. اگه میخواهید آمار و ارقام نمایش داده شده بالا بره اشتباهی اومدین تو این انجمن!
این انجمن لااقل اسم و مرامش خیلی شفافه. دوست عزیزی که لطف کردی و مقاله گذاشتی من به نوبه خودم تشکر میکنم و
دستتون را میبوسم ، ولی باباجان همیشه که نباید آدم رودرروی طرف وایسته بعد یاد قولش بیافته ، همه کار و مشغله و گرفتاری دارن.
مطمئن باشید احساس مسئولیت در این انجمن به اندازه بقیه چیزها مهمه. :agree:
افتادگی آموز اگر طالب علمی
هرگز نخورد آب زمینی که بلند است
دیدگاه