اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ترکیدن ترانس سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ترکیدن ترانس سوئیچینگ

خب یادم اومد. قبلا سوییچ میسوخت. الان چی؟؟؟
    من جای تو بودم فعلا واسه تست از یه پل دیود 10 امپری استفاده میکردم. اینطوری پیش میرفتم که حداقل مطمئن باشم به خاطر سوختن پل دیود اتصال کوتاه نمیشه!!.
    چرا از uc3845 استفاده نمیکنی؟ هم دیوتی سایکلش محدود به 50. هم اندر ولتاژش 8 ولتیه. چه خبره 16 ولت؟؟؟؟
    حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
    به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Arvin Partovi Azar
      سلام
      1-در شماتیک از سافت استارت استفاده نشده که باعث پریدن فیوز میشه
      2-افتادن 12 ولت بر روی فیدبک
      3-UV ای سی حدودا 16 ولته زینر 15 ولت از روشن شدن جلوگیری میکنه
      4-آیا موسفت بعد از تست سوخته یا نه؟؟؟
      5-آیا ای سی سوخته؟؟؟
      6-اگر مثل شماتیک ترانس پیچیده شده باشه اشتباه هستش
      ممنون بابت پاسخ.
      1_سافت استارت؟؟؟؟؟؟
      2_ 12ولت بر روی فیدبک؟ منظورتون پایه 1 هستش؟میشه بیشتر توضیح بدین؟
      3_من اگزیلاری رو واسه 16 ولت پیچیدم.خب اگه موجود تو بازار باشه یه زنر 16 ولت میذارم.
      شماتیک ترانس اشتباهه. ولی تو عمل اگزیلاری و خروجی رو بر عکس اولیه پیچیدم.راستی .واسه ثانویه هم دوتا سیم موازی کردم.و اول نصف دورهای اولیه رو پیچیدم بعدش یه دور نوار لنت بعدش اگزیلاری و خروجی و بعدش یه دور لنت و بعدش نصف اولیه.

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
      خب یادم اومد. قبلا سوییچ میسوخت. الان چی؟؟؟
      من جای تو بودم فعلا واسه تست از یه پل دیود 10 امپری استفاده میکردم. اینطوری پیش میرفتم که حداقل مطمئن باشم به خاطر سوختن پل دیود اتصال کوتاه نمیشه!!.
      چرا از uc3845 استفاده نمیکنی؟ هم دیوتی سایکلش محدود به 50. هم اندر ولتاژش 8 ولتیه. چه خبره 16 ولت؟؟؟؟
      نه بابا سوئیچ سالم میموند...جریان زیادی از داخل مدار میکشید و پل دیود میسوخت.
      UC3845 تو تبریز پیدا نمیشه.
      تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

سوییچ رو در بیار. باز هم بزن به برق.
        پل دیود میسوزه دیگه؟؟؟ با یه پل قوی تر تست کن. اگر خازن دی سی لینک ورودی بزرگ باشه باعث سوختن پل میشه. اگر مشکل این بود از یک NTC تو ورودی به صورت سری استفاده بکن. از تو پاورهای کامپیوتر اسقاطی میتونی کش بری یه دونه
        در ضمن وقتی اندرولتاژ 16 باشه و زنر 15 بزاری اصلا ای سی روشن نمیشه!!!. زنر 18 بزار. ببین اتصالی نداری!!!.
        من یه بار خدم یه سوتی دادم !!!. بگم؟؟ بگم؟؟؟
        یه EMI خریدم جای اینکه ورودی رو بدم به 1 و 3 و خروجی رو از 2 و 4 بگیرم ورودی رو دادم به 1و2. خروجی رو از 3و4 گرفتم. ورودی اتصال کوتاه میشد
        چک کن ببین همچین سوتیهایی نداده باشی.

K.Show

دیدگاه

سوییچ رو در بیار. باز هم بزن به برق.
          پل دیود میسوزه دیگه؟؟؟ با یه پل قوی تر تست کن. اگر خازن دی سی لینک ورودی بزرگ باشه باعث سوختن پل میشه. اگر مشکل این بود از یک NTC تو ورودی به صورت سری استفاده بکن. از تو پاورهای کامپیوتر اسقاطی میتونی کش بری یه دونه
          در ضمن وقتی اندرولتاژ 16 باشه و زنر 15 بزاری اصلا ای سی روشن نمیشه!!!. زنر 18 بزار. ببین اتصالی نداری!!!.
          من یه بار خدم یه سوتی دادم !!!. بگم؟؟ بگم؟؟؟
          یه EMI خریدم جای اینکه ورودی رو بدم به 1 و 3 و خروجی رو از 2 و 4 بگیرم ورودی رو دادم به 1و2. خروجی رو از 3و4 گرفتم. ورودی اتصال کوتاه میشد
          چک کن ببین همچین سوتیهایی نداده باشی.
          نه چک کردم....خازن دی سی لینک 400 ولت 47 میکرو فاراده..پل دیود 8 امپر جواب میده؟خب اگه ماسفت رو در بیارم ترانس به اشباع نمیره؟

دیدگاه

سلام
            اگه به جای uc3844ازuc43063استفاده بشه بهتر نمی شه؟؟
            به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
              سلام
              اگه به جای uc3844ازuc43063استفاده بشه بهتر نمی شه؟؟
              شما کدوم پارامتر رو با تعویض این ایسی تغییر میدین؟ oo: oo: oo:

دیدگاه

اره 8 امپر خیلی خوبه!!!
                ماسفت رو در بیاری به اشباع بره؟؟؟ اقای دلشاد منور یه خورده با دقت بیشتری به موضوع فکر کنید!!!

K.Show

دیدگاه

خب اگه ماسفت در بیاد سوئیچمون قطع میشه و ولتاژ دی سی میفته دو سر اولیه...درسته؟؟؟؟؟؟ oo: oo:

دیدگاه

ممنون بابت پاسخ.
                    1_سافت استارت؟؟؟؟؟؟
                    2_ 12ولت بر روی فیدبک؟ منظورتون پایه 1 هستش؟میشه بیشتر توضیح بدین؟
                    3_من اگزیلاری رو واسه 16 ولت پیچیدم.خب اگه موجود تو بازار باشه یه زنر 16 ولت میذارم.
                    شماتیک ترانس اشتباهه. ولی تو عمل اگزیلاری و خروجی رو بر عکس اولیه پیچیدم.راستی .واسه ثانویه هم دوتا سیم موازی کردم.و اول نصف دورهای اولیه رو پیچیدم بعدش یه دور نوار لنت بعدش اگزیلاری و خروجی و بعدش یه دور لنت و بعدش نصف اولیه.
                    سلام
                    1-سافت استارت...یه مقاومت در حد10 اهم یا یهNTC که وقتی به برق وصل میشه جریان رو برای پل دیود محدود میکنه(وقتی خازن خالیه مثل یه اتصال کوتاه میمونه)
                    2-نه پایه 2 منظورمه شما مقاومت تقسیم ولتاژ رو جوری انتخاب کردی که حدود 12 ولت روی فید بک میفته
                    3-اگه ترانس این جوری پیچیده شده درسته

دیدگاه

عزیز جان سوییچ رو دربیار هیچ جریانی از ترانس عبور نمیکنه. دقیقا مثل حالت خاموش. از نقشه نگاه کن ببین اگر سوییچ نباشه جریان از ترانس کلا عبور نمیکنه دیگه. مسیر جریان ترانس سوییچه!!!.

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Arvin Partovi Azar
                        سلام
                        1-سافت استارت...یه مقاومت در حد10 اهم یا یهNTC که وقتی به برق وصل میشه جریان رو برای پل دیود محدود میکنه(وقتی خازن خالیه مثل یه اتصال کوتاه میمونه)
                        2-نه پایه 2 منظورمه شما مقاومت تقسیم ولتاژ رو جوری انتخاب کردی که حدود 12 ولت روی فید بک میفته
                        3-اگه ترانس این جوری پیچیده شده درسته
                        ببخشین من شرمنده هستم تو عمل مقادیر مقاومت هارو درست کردم ولی یادم نبود تو شاتیک هم تغییر بدم..تو عمل 2.5 ولت میفته.
                        یه NTC 100 اهم بذارم میشه؟ دم دستم 100 اهمی هست اونم زیاد بزرگ نیستا...
                        راستی واسه ترانس هم وقتی که نصف اولیه هارو پیچیدم هنگامی که سیم ها کنار هم جا نشدن دوباره روی هم پیچیدم..یعنی نصف سیم های اولیه که اول کار پیچیدم روی هم میفتن...بدون اینکه یه سطح بپیچم و نوار بزنم...این اشکال داره؟

اضافه شده در تاریخ :
                        عزیز جان سوییچ رو دربیار هیچ جریانی از ترانس عبور نمیکنه. دقیقا مثل حالت خاموش. از نقشه نگاه کن ببین اگر سوییچ نباشه جریان از ترانس کلا عبور نمیکنه دیگه. مسیر جریان ترانس سوییچه!!!.
                        خب یعنی اون طرف اولیه تو هوا میمونه؟ oo: من فکر میکردم که به زمین وصل میشه که اگه بشه ترانس به اشباع میره..خب اگه سوئیچ برداشته بشه اون پایه 3 که سنس جریان هست موقع راه اندازی چی میشه؟ باید تا 1 ولت رو ببینه یا نه تا بتونه خروجی توتم پل داشته باشیم؟

دیدگاه

داداش یکی یکی. (بیر دنه بیر دنه)
                          فعلا اصلا بیخیال سوییچ زنی و کلا کنترولر و جریان و این حرفا شو. یه جای مدارت اتصالی داره. اونو پیدا کن. اتصالی رو dclink هستش. سوییچ رو در بیاری اصن کنترولر کار نمیکنه. کار میکنه ها. تو حداکثر دیوتی کار میکنه. ولی چون سوییچی نداریم هیچ کاری انجام نمیشه.

K.Show

دیدگاه

داداش یکی یکی. (بیر دنه بیر دنه)
                            فعلا اصلا بیخیال سوییچ زنی و کلا کنترولر و جریان و این حرفا شو. یه جای مدارت اتصالی داره. اونو پیدا کن. اتصالی رو dclink هستش. سوییچ رو در بیاری اصن کنترولر کار نمیکنه. کار میکنه ها. تو حداکثر دیوتی کار میکنه. ولی چون سوییچی نداریم هیچ کاری انجام نمیشه.
                            ای یاشاسین مهدی قارداشیم
                            اگه سوئییچ رو در بیارم سر اولیه تو هوا میمونه و انگار از کل مدار فکر قسمت یکسوساز با خازن و مدار کنترلر کار میکنه
                            ولتاژ 16 ولت تغذیه و 2.5 ولت برای پایه 2 رو از بیرون میدم تا ببینم ایسی خروجی میده یا نه

اضافه شده در تاریخ :
                            خب سوئیچ رو برداشتم و سنس جریان که پایه 3 آیسی هست رو با یه مقاومتی که همون مقاومت سنس جریان بود به زمین وصل کردم.بعدش تغذیه آیسی و 2.5 ولت رو از بیرون دادم.نتایج:
                            پایه 8 دارای ولتاژ 4.9 ولت
                            پایه شماره 6 : دارای ولتاژ متغیر بین 3.3 تا 4.2 ولت. oo: oo: (چون اسکوپ و فرکانس سنج نداشتم نتونستم پارامتر های دیگه رو هم اندازه بگیرم ولی به زودی از اسکوپ یکی از دوستان اندازه میگیرم.)
                            پایه شماره 1: دارای ولتاژ 2.3 ولت

دیدگاه

بزن به برق. هدف اینه که اتصالی مدار تو بخش دی سی لینک پیدا بشه.

K.Show

دیدگاه

در خصوص ترانس سوئیچینگ چند نکته رو باید رعایت کنی:
                                اینکه جهت سیم پیچ های اولیه و ثانویه درست باشه
                                مقادیر سلف های نشتی و مغناطیسی مطابق مقادیر طراحی باشه
                                نسبت دور با توجه به طراحی رعایت بشه
                                عایق کاری درست بین اولیه و ثانویه
                                انتخاب سیم با قطر مناسب :nice:
                                برای عایق کاری میتونی وقتی اولیه رو پیچوندی یه لایه نوار تفلون بزنی بعد روی اون رو یه لایه چسب برق بزنی و بعد ثانویه رو بپیچی...اگه قطر سیمت مناسب نباشه، در فرکانس بالا بخاطر افزایش اثر پوستی سیم به شدت داغ میشه و خصوصا قسمت هایی از سیم پیچ ها که روی هم پیچیده شدند و تزویج بیشتری دارن به سرعت ذوب بشن و ترانس بسوزه :eek: که کلی دردسر ایجاد میکنه
                                موفق باشی :nerd:

اضافه شده در تاریخ :
                                در سیم پیچی ترانسهای فرکانس بالا که بیشتر در منابع تغذیه سوییچینگ کاربرد دارد و مخصوصا جریان بالا که دارای هارمونیکهای فرکانسی بالا میباشد دو اثر ظهور میکند که باعث داغ شدن سیم ها تا حد سوختن روکش سیم ها , عایق بین انها میشود یکی به نام اثر پوستی و دیگری به نام اثر مجاورت.اثر پوستی علتش این است که با عبور جریان میدان مغناطیسی درون سیم ایجاد میشود و باعث میشود الکترونهای ازاد در مرکز سیم تجمعشان کمتر شده و نقش کمتری در جریان مرکزی سیم داشته باشند و به عبارتی چگالی جریان در مرکز سیم کمتر میشود و تجمع جریان در سمت نزدیک به بیرون سیم افزایش میابد و مثل این است که از مرکز سیم جریانی عبور نکرده و عملا نواحی مرکزی سیم بدون استفاده میماند و جگالی جریان در نواحی بیرونی مقطع سیم افزایس یافته و به دلیل مقاومت الکتریکی سیم و باعث داغ شدن ان میشود.برای جلوگیری از این اثر جداولی برای فرکانسهای مختلف وجود دارد که از روی ان قطر سیم مناسب داده شده است و با محاسبه جریان ان سیم میتوانید تعداد سیم های مورد نظرتان را برای جریان مورد نیاز بدست اورید
                                اثر مجاورت بین سیم های اولیه و ثانویه بوجود میایدو بیشتر در جریانهای بالا و نه لزوما فرکانس بالا خودش را نشان میدهد و باعث اسیب دیدن عایقها و سوختن انها میشود علت این پدیده این است که جریانهای اولیه و ثانویه در ترانس جهتشان همواره مخالف هم استو هنگامیکه روی هم پیچیده میشوند در سطح تماس داخلی انها که نزدیک به هم هستند به دلیل جهت مخالف جریان دو سیم --و در اثر میدان ایجاد شده توسط انها و ایجاد جریان های گردابی در سطح انها الکترونهای ازاد سیم ها همدیگر را جذب کرده و به سطح داخلی رو بهم انها نزدیکتر میشوندو جگالی جریان سطوح نزدیک به هم افزایش زیادی میابد و باعث داغ شدن سیم میشود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X