اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

Frequently Asked Questions -- مـبـاحـث و سـوالات مـتـداول

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : Frequently Asked Questions -- مـبـاحـث و سـوالات مـتـداول

نوشته اصلی توسط ellisa
    سلام
    یه سوال غیر از متلب نرم افزار دیگه ای برای پردازش تصویر هست با قابلیت هایی بالاتر؟ راستی چرا وقتی از پردازش تصویر - شبکه عصبی و .... صحبت میشه ... اولین نرم افزار پیشنهادی متلب هست؟ مگه نمیشه با برنامه ای مثل وی.بی . نت مثلا برنامه ای برای تشخیص اثر انگشت نوشت یا با سی برای آموزش شبکه های عصبی برنامه نوشت؟
    ممنون

سلام ..................

تفاوت بین MATLAB با سایر نرم افزارهای مشابه ..

خب .. خدمتتون عرض کنم که توی متن سوال قید کردید که آیا برای پردازش تصویر جز نرم افزار متلب، نرم افزار دیگه ای هم وجود داره یا خیر.. جواب این سوال شما مثبته به این معنا که برای پردازش تصویر نرم افزاری های دیگه ای هم وجود داره که میتونه برای تحلیل و سیمولیشن خیلی مفید باشه .. ممکنه اینطور استنباط بشه که این نرم افزارها صرفا برای امر پردازش تصویر اختصاص داده شد؛ اما این برداشت زیاد دقیق نیست و اصل موضوع به این نکته میپردازه که به عنوان Application جانبی در پردازش تصویر کار برد دارن .. دوتا نرم افزاری که مد نظرم هست رو خدمتتون عرض میکنم و تا حدی که میدونم از متلب در مقابل اونها دفاع میکنم ..

یکی از این نرم افزارها که حتما اسمش رو هم زیاد شنیدید؛ نرم افزار Labview هست .. این نرم افزار از اون دسته نرم افزار هایی هست که صرفا برای پردازش تصویر پیش بینی نشده و به عنوان یک Task جانبی، امکان پردازش تصویر رو فراهم میکنه .. کاربرد اصلی این نرم افزار در زمینه ی الکترونیکه و به عنوان یک رقیب برای Proteus ایفای نقش میکنه .. به عنوان مثال اگه شما بخواید با رفتار یک LCD گرافیکی آشنا بشید به سادگی میتونید توی هر دوی اینها قطعه ی مورد نظرتون رو (با هر چیپ درایوری که توسط library نرم افزارها ساپورت میشه..) Load کنید و با دستورات و برنامه هایی که براش مینویسید (توسط یه کنترلر مثل میکرو..) صحت اجرای برنامه رو به دقت ببینید ..

میبینیم که در زمینه ی الکترونیک این نرم افزار میتونه خیلی کاربردی باشه امــا برخی امکاناتی که در Proteus هست، در Labview نیست و بر عکس .. اینجا قصد نداریم روی برجستگی های ذاتی نرم افزارها در محدوده ی الکترونیک صحبت کنیم پس از کنار این موضوع به آرامی میگذریم .. امکان مضاعفی که در Labview فراهم هست؛ محیط سینتکس برای کد نویسی اون هست؛ به این معنا که میتونید خطوط برنامه نویسیتون رو در قالب کدهای الگوریتمی پیاده سازی کنید .. درست مثل حالتی که برای نرم افزار H-Spice وجود داره منتهی اینجا سینتکس ها به صورت بلوکی اجرا و پیاده سازی میشن .. مثلا اگه بخوایم یه نمودار سینوسی رسم کنیم به راحتی میتونیم با استفاده از چند Option خاص و صرفا انتخاب برخی feature ها نمودار رو رسم کنیم .. در اینجا آرایه تعریف میشه امــا با انتخاب گزینه ای خاص .. متغییر داریم؛ کلاستر داریم، گراف بار داریم امــا با انتخاب گزینه هایی خاص ..

در متلب هم وضعیت به این ترتیبه امــا آزادی عمل در پیاده سازی کدها بیشتر از Labview هست .. اگه بخوایم به طور عام مقایسه ی کلی داشته باشیم میتونیم محیط سیمولینک رو با محیط معمولی متلب قیاس کنیم .. اونجا برای نوشتن For باید یه بلوک به نام For فراخوانی کنیم و با دنبال هم قرار دادن یک سری بلوک های دیگه، الگوریتم مورد نظرمون رو پیاده سازی کنیم امــا اگه بخوایم در محیط عادی متلب کار کنیم؛ به سهولت کدها رو با ساختار سینتکسی وابسته مینویسیم و پیاده سازی میکنیم .. از طرفی، توابعی که در متلب به عنوان ضمائم Toolbox ها لحاظ شدن بسیار فراتر از اونچیزی هستن که بخوایم تصور کنیم .. مخصوصا ورژن های جدید متلب که توابع جدیدتری رو پیش بینی کرده خیلی میتونه در رقابت با سایر نرم افزار ها پیروز باشه .. نکته ی دیگه ای که در این توابع وجود داره اینه که از نظر دقت اجرا به یک حالت استانداردی رسیده به این معنا که هر کجا و در هر Source Code ای که از دستور imread (به عنوان مثال..) استفاده میشه؛ این اطمینان رو به کاربر میده که این تصویر به خوبی خونده شده و به صورت معادل دیجیتال شده و اگه بخوایم؛ با فراخوانی سریع متغییر ذخیره شده؛ میتونیم ماتریس اون رو ببینیم و این حالت استاندارد خیلی جاها به کمک برنامه ها و پیاده سازی ها میاد تا جاییکه روند نوشتن کدهارو در برخی مراحل خیلی ساده میکنه ..

برای مثال فرض کنید شما یک سری دیتا دارید و میخواید اونهارو به یک سری Cluster تقسیم بندی کنید با این شرط که نسبت Cluster ها به هم از Discriminative Power حداکثر برخوردار باشه .. اگه بخوایم کدنویسی رو از ابتدا انجام بدیم؛ باید یه الگوریتم Clustering بنویسیم که Accuracy بالایی داشته باشه و بتونه اون شرطی که گفتیم رو برآورده کنه .. خب نوشتن یک همچین کدی اون هم وسط یک پروژه بسیار وقت گیره و شاید در انتها اون منظوری که ما از Clustering انتظار داشتیم رو برآورده نکنه .. امــا دستوری توی خود متلب هست (توی تولباکس Statistics..) که این کار رو برای ما انجام میده اون هم با متدی که قبلا صحتش اثبات شده (متد Seber و Spath..) و دیگه ما نگران این نکته نیستیم که آیا دقت Clustering به درد ما میخوره یا نه .. اون تابع هم Kmeans هست که برای خودش جریانات جالبی داره ..

نرم افزار دومی که اتفاقا خیلی هم استفاده میشه نرم افزار Open-CV هست .. این نرم افزار هم محیطی جالب داره که میتونه تا حد زیادی با متلب رقابت کنه .. من خودم هیچ وقت با اون کار نکردم (البته به طور مداوم..) امــا برخی Tutorial هاش رو که میدیدم واقعا برام جالب بودن .. توی یکی از تاپیک ها در این مورد صحبت کردیم (البته من فقط استفاده میکردم..) جناب بهین فراز تاپیکش رو زده بودن .. لینکش رو در انتهای مطالب براتون میذارم تا بتونید با فضای اون نرم افزار هم ارتباط بر قرار کنید ..

کلا این نرم افزار از قابلیت بالاتری نسبت به Labview برخورداره و تا اونجاییکه من میخوندم؛ برخی مواقع هم به خاطر سرعت پردازش از متلب پیشی میگیره .. امــا زیاد مهم نیست! متلب امتحانش رو پس داده .. به هر حال این نرم افزار هم نرم افزار خوبیه و محیط برنامه نویسیش مثل C هست (تا اونجاییکه میدونم..) و کار کردن باهاش خیلی راحت تر از سایر نرم افزارهاست .. انتهای این پست دوتا لینک براتون میذارم که دو نرم افزاری که در بالا تعریف کردم رو کمی باز کرده .. امیدوارم اونها بتونه بهتون کمک کنه تا در انتخاب نرم افزار به مشکل نخورید .. در مورد زبانهای برنامه نویسی که فرمودید هم باید بگم که اتفاقا برخی الگوریتم های پردازشی با C# نوشته میشن و برخی هم با C++ و برخی هم حتی با بیسیک .. امــا دلیل اینکه از متلب در پیاده سازی الگوریتم های پردازشی استفاده میشه؛ توابع پشتیبانی شده و محیط گرافیکی برای تحلیل وقایعیه که در ضمن اجرا با اونها برخورد میکنیم و این مهمترین نکته ایه که بهش پرداخته شده و میشه .. موفق باشید ..

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=23320.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=22413.0
    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

سلام
      ممنون از راهنمایی هاتون .... اما من چند تا سوال دیگه هم دارم :
      سوال اول اینکه : در سطح جهانی برای پردازش تصویر از چه نرم افزاری استفاده میشه؟ منظورم مثلا تشخیص اثر انگشت هست؟ اصلا از این نرم افزارا استفاده میشه یا نه خود سازمانها و ادارات از نرم افزارهای جدیدی با قابلیتهایی بالاتر و هم چنین امن تر اسیتفاده میکنن؟(نرم افزارهایی که طرح اونها رو خودشون میدن)
      سوال دوم اینکه : پیشنهاد شما کدوم یک از این نرم افزارهاست؟(قطعا متلب درسته؟) و چه طوری من میتونم اون رو یاد بگیرم؟>
      سوال سوم اینکه : در شبکه های عصبی و پیاده سازی الگوریتم های بهینه سازی مثل الگوریتم حرکت زنبور عسل ، مورچه ، پرندگان ، ماهی ها ، .... از چه تکنیکی استفاده میکنن؟؟ البته شاید این سوال مربوط به بخش فازی و شبکه عصبی باشه اما اینجا پرسیدم ... ممنون میشم راهنمایی کنید .
      ممنون و سپاسگذار.

[url=http://wiki.eca.ir/]http://www.ecapic.ir/image/ECA-091005091909.gif[/url

دیدگاه

سلام ................

سوال اول اینکه : در سطح جهانی برای پردازش تصویر از چه نرم افزاری استفاده میشه؟ منظورم مثلا تشخیص اثر انگشت هست؟ اصلا از این نرم افزارا استفاده میشه یا نه خود سازمانها و ادارات از نرم افزارهای جدیدی با قابلیتهایی بالاتر و هم چنین امن تر اسیتفاده میکنن؟(نرم افزارهایی که طرح اونها رو خودشون میدن)
        ببینید معمولا اینجور موارد کدها رو Commercial میکنن به این معنا که نرم افزار تجاری برای اینگونه موارد تولید میکنن .. شما که خودتون کامپیوتر خوندید این موارد رو بهتر از هر فرد دیگه ای میدونید .. امــا در سطح دنیا! معمولا با متلب به کار پردازش میپردازن و البته OpenCV هم خیلی پر کاربرده ..

سوال دوم اینکه : پیشنهاد شما کدوم یک از این نرم افزارهاست؟(قطعا متلب درسته؟) و چه طوری من میتونم اون رو یاد بگیرم؟>
        پیشنهاد من همونطور که خودتون هم فرمودید؛ متلبه .. نرم افزار خوبیه .. برای یادگیری هم باید به حیطه ی کاریتون مراجعه کنید .. مثلا روی یه مورد خاص که کار کنید؛ الگوریتم های اون بخش رو نیازه که یاد بگیرید .. توی لینک زیر دوتا PDF هست که میتونه خیلی کمکتون کنه ..
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=9109.30

سوال سوم اینکه : در شبکه های عصبی و پیاده سازی الگوریتم های بهینه سازی مثل الگوریتم حرکت زنبور عسل ، مورچه ، پرندگان ، ماهی ها ، .... از چه تکنیکی استفاده میکنن؟؟ البته شاید این سوال مربوط به بخش فازی و شبکه عصبی باشه اما اینجا پرسیدم ...
        اونا متد های AI هستن .. مثلا اون حرکت مورچه ها یه الگوریتم خیلی جالبی داره که داستان خاص خودش رو داره .. تکنیکش رو باید با الگوریتم بخونید.. امــا شبکه ی عصبی من کار نکردم .. استاد نحوی در این زمینه کار کردن .. شرمنده .. موفق باشید ..

دیدگاه

سلام دوستان
          می خواستم بدونم چطور می تونم به دور ROI یک مستطیل بکشم.
          به عنوان مثال فرض کنید تصویری دارم که به باینری تبدیل کردم. در حالت باینری، یک دایره ، یک بیضی و یک مثلث در تصویر وجود دارد. من چگونه می توانم به دور شی بیضی که ناحیه ROI (مورد توجه) من است یک مستطیل بکشم و این قسمت از تصویر را cropکنم؟؟؟؟

پیشاپیش از تمامی دوستان تشکر می کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meslezendegi
            سلام دوستان
            می خواستم بدونم چطور می تونم به دور ROI یک مستطیل بکشم.
            به عنوان مثال فرض کنید تصویری دارم که به باینری تبدیل کردم. در حالت باینری، یک دایره ، یک بیضی و یک مثلث در تصویر وجود دارد. من چگونه می توانم به دور شی بیضی که ناحیه ROI (مورد توجه) من است یک مستطیل بکشم و این قسمت از تصویر را cropکنم؟؟؟؟

پیشاپیش از تمامی دوستان تشکر می کنم
            سلام ...................

به دست آوردن ROI متدهای متفاوتی نداره .. فقط نکته ای که در این میون خیلی مهمه اینه که شما بر حسب چه feature ای بخواید این کار رو انجام بدید .. مثلا یه موقع هست که شما به رنگ اهمیت میدید ؛ یه موقع هست که به Shape اهمیت میدید و یه موقع هم به Category .. حالا در این میون هر Type ای که انتخاب کنید؛ Feature خاص خودش رو داره و بر مبنای اونه که شما میتونید ROI رو تشخیص بدید .. البته شاید بپرسید که: اینطوری ROI های ما در Experiment های مختلف؛ متفاوت هست .. جواب این مطلب یک مقدار زیاده نه از جهت مفهوم بلکه از جهت عنوانی که این سوال بهش برمیگرده .. در واقع میخوام به اینجا برسم که اتفاقی که توی Cortex میوفته شاید کاملا یگانه نباشه و همین عامل سبب این اختلاف میشه .. مثلا یه فاکتوری که زیاد در متدهای RL استفاده میشه EA یا همون Eye Attention هست .. آزمایشی که در سال 87 با این ایده انجام شد کاملا نتایج رو وابسته میکرد به این عامل و در واقع یه دوگانی ساخته بود از EA وSaliency .. آزمایش چی بود؟ یه تصویر بود که سه نفر توش بودن (در یه محیط خاص..) ..بعد Feature تعریف میشد .. مثلا مرد یا زن بودن؛ و بعد EA هارو بررسی میکردن و از این طریق یه تمرکز خاص روی تصویر به دست میومد .. feature بعدی مثلا ثروتنمند بودن بود و بعد EA ها محاسبه میشد و در آخر هم تمرکز EA ها به ما ROI رو میداد ..

امــا از بحث دور نشیم .. ببینید لینک زیر میتونه کمکتون کنه؟ (مطالب رو تا انتهای تاپیک دنبال کنید ..) .. موفق باشید ..

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...8635#msg108635

دیدگاه

با سلام
              اگر کسی از دوستان عزیز مطلبی درباره موضوع زیر داره ممنون میشم اگه یه جوری بهم برسونه.
              (تشخیص اجسام متحرک بوسیله تکنیک های پردازش تصویر)
              پیشاپیش متشکرم

دیدگاه

سلام .....................

سه تا تکنیک متداول داره ..

-- اولیش Background Subtraction هست ..

-- دومیش Temporal Differencing هست ..

-- سومیش Optical Flow هست ..

لینک زیر شاید تونست کمکتون کنه .. موفق باشید ..

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=12535.0

دیدگاه

سلام دوستان من یک سوال در مورد پردازش تصویر دارم لطفا کمکم کنید

من میخوام از طریق سی شارپ مرکز دایره های درون یک عکس را پیدا کنم ممنون میشم کمکم کنید

مرسی
                  :nerd:
                  انسان ها 10 دسته هستند
                  اونایی که باینری می دونند و اونایی که نمی دونند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط goldboy
                    سلام دوستان من یک سوال در مورد پردازش تصویر دارم لطفا کمکم کنید
                    من میخوام از طریق سی شارپ مرکز دایره های درون یک عکس را پیدا کنم ممنون میشم کمکم کنید
                    مرسی
                    :nerd:
                    سلام ..................

من با شارپ کار نکردم امــا ایده ای که میتونم بدم اینه که شما یه کرنل دایره مانند به عنوان Template تعریف کنید و بعد با استفاده از Erosion یا Hit or Miss Transformation مراکز آبجکت دایره ایتون رو به دست بیارید .. دوتا نکته در اینجا مهمه .. یکی اینکه کرنل شما از نظر Radius مینمم مقداری باشه نسبت به دایره ی های واقع در آبجکتتون .. دوم اینکه از نظر Hit بتونید دایره ای بودن آبجکت ها رو توجیه کنید .. برای اطلاعات بیشتر میتونید از لینک زیر استفاده کنید .. موفق باشید ..

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=23734.0

دیدگاه

من می خوام در یک تصویر که توسط یک میکروسکوپ دارای دوربین دیجیتال از نوعی بافت تهیه شده کل سلول ها رو بشمارم
                      ضمنا در بین سلول ها بعضی دارای رنگ قهوه ای خاصی هستند و می خوام نسبت تعداد اینها رو به کل تعداد سلول ها بدست بیارم
                      به نظر خودم باید حتما در حوزه رنگ کار کرد
                      تعمیم watershed یا کانتور های فعال هندسی یا روش ساده تری مثل آستانه گذاری.....
                      لطفا با نظراتتون منو کمک کنین

دیدگاه

سلام
                        به نظر من،برای پردازش روی تصویر مورد نظرتون می تونید به ترتیب :فیلتر کردن،آستانه گیری،استفاده از تابع مورفولوژی برای اصلاح ذرات،ازبین بردن ذرات اضافه و سرانجام آنالیز ذره که می تونه شمارش این سلول ها باشه،این کار رو انجام بدید.

دیدگاه

من می خوام در یک تصویر که توسط یک میکروسکوپ دارای دوربین دیجیتال از نوعی بافت تهیه شده کل سلول ها رو بشمارم
                          ضمنا در بین سلول ها بعضی دارای رنگ قهوه ای خاصی هستند و می خوام نسبت تعداد اینها رو به کل تعداد سلول ها بدست بیارم
                          به نظر خودم باید حتما در حوزه رنگ کار کرد
                          تعمیم watershed یا کانتور های فعال هندسی یا روش ساده تری مثل آستانه گذاری.....
                          لطفا با نظراتتون منو کمک کنین
                          سلام .....................

برای شمردن آبجکت ها ابتدا باید بتونید آبجکت هاتون رو از نظر Representation توجیه کنید .. روش های متنوعی برای این کار وجود داره که توی بخش های مختلف انجمن روشون صحبت کردیم .. اما مطالبی که شما فرمودید ..

Generalized Watershed میتونه برای اینکار مفید باشه چراکه اساس کارش چیه؟ Separating connected Area اون هم با Color Labeling .. خب این کاریه که از روی DT مرحله ی قبل انجام میده .. ولی اگه شما تمرکز رنگیتون از نظر Regional زیاد باشه به این معنا که نتونید Congestion رو تشخیص بدید این متد نمیتونه زیاد مطمئن باشه .. اما میتونید روی Sample هایی که دارید تست کنید ببینید نتیجه ی اجرا چطور میشه ..

کانتورهای هندسی هم احتمالا برای Segmentation میخواید درسته؟ خب باید بگم که اونها خیلی برای این کار مناسبن مخصوصا متدهای Parametric شون .. درسته که PDE هایی که در آخر باید حل بشن از نظر Cost بالا هستن اما چون کارتون یک مقدار خاصه میتونید بهشون استناد کنید .. فقط نکته ای که باید نگرانش باشید اینه که محدودیت های Initialization رو خیلی دقیق اعمال کنید چرا که ممکنه در Concavity های آبجکت یاWhole هایی که درون آبجکت ایجاد میشه کاملا به بن بست برسه .. دنبال LBF هم باشید .. از اونهم میتونید استفاده کنید .. یه نمونه کدش فکر کنم توی همین بخش باشه .. صفحه ی 4 یا 5 .. خواهش میکنم اونرو حتما تست کنید ..

در مورد Thresholding هم که فرمودید نمیدونم بشه یا نه .. شما باید ببینید که اولا میخواید پردازش رو توی فضای رنگی 3D انجام بدید یا 2D .. اگه 2D باشه که باید برید دنبال Gray Scale و بعد باید با منحنی هیستوگرام بررسی کنید ببینید Equalization این منحنی میتونه به تحلیلتون کمک کنه یا خیر .. شاید همون هیستوگرام معمولی برای کارتون مناسب باشه و شاید هم نه .. به هر حال باید Sample هاتون رو بررسی کنید .. موفق باشید ..

دیدگاه

سلام.......

یه سوال راجع به بلوک های پردازش تصویر در متلب...ایا این بلوک ها دقیقا همون کاره کد نویسی رو انجام میده؟مثلا واسه face detection هم می شه از این بلوک ها استفاده کرد؟اصلا تا چه حد اینا کاربرد دارن؟

با توجه به اینکه می شه اینا رو به کد C تبدیل کرد واقعا کار رو ساده می کنه...

ممنونم
                            فقر ، شب را " بی غذا " سر کردن نیست ................ فقر ، روز را " بی اندیشه" سر کردن است

دیدگاه

با عرض سلام
                              الگوریتم زیر را برای نگاتیو کردن تصویر نوشتم ولی هنگام اجرا بسیار طول می کشد تا اجرا شود
                              نیم ساعتی فک کنم شد :angry:
                              مشکلش چیه ؟
                              a=imread('1.bmp'
                              [ti,tj]=size(a);
                              for i=1:ti
                              for j=1:tj
                              a(i,j)=abs(a(i,j)-255)
                              end
                              end
                              انجمن طراحی مدارهای مایکرویو(فرکانس بالا)(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=283.0)
                              انجمن شبکه های عصبی(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=207.0)

دیدگاه

یعنی هیچکس نمی دونه جواب اینو؟؟؟من باهاش سر و کله زدم اماچیزه زیادی دستگیرم نشد!
                                فقر ، شب را " بی غذا " سر کردن نیست ................ فقر ، روز را " بی اندیشه" سر کردن است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X