اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در رابطه با gps (ماژول و مرکز مختصات آن)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در رابطه با gps (ماژول و مرکز مختصات آن)

سلام
    من برنامه رو نوشتم، اطلاعاتی که میکرو میده رو با یک میکرو به میکروی اصلی ( در پروتئوس و ارتباط سریال دادم ) در میکرو اصلی پردازش کردم و جتی اون تقسیمات رو انجام میده و خروجی رو به صورت جواب خالص N,E میده.

حالا بحث سر وصل کردنش به میکرو هستش. من lcd رو ران کردم و کلمه ایی توش نوشتم، میکرو اطلاعات ماژول رو نمیگیره، یعنی به اون خط میرسه دیگه جوابی ندارم، برای تستش یه عبارت دیگه گذاشتم که اگر از دریافت سریال رد شد روی lcd اوکی نشون بده ولی هیچ وقت نشون نمیده
    این برد neo-6m که گرفتم خودش ttl داره. ولی به میکرو میزنم، جواب نداره. فقط GND رو با کل مدار یکی می کنم و پایه TX رو وصل میکنم به RX میکرو.
    به نظرتون بازم باید max بزارم
    تورو خدا کمک کنید.

دیدگاه

ببخشید ولی همیشه خوب پرسیدن ما رو به جوابمون نزدیکتر میکنه.
      اینطور نیست؟

یکباره دیگه خونسردیه خودتو حفظ کن بعد سوالتو بپرس. :mrgreen:
      ?Why not

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m0hammadaghigh
        سلام
        من برنامه رو نوشتم، اطلاعاتی که میکرو میده رو با یک میکرو به میکروی اصلی ( در پروتئوس و ارتباط سریال دادم ) در میکرو اصلی پردازش کردم و جتی اون تقسیمات رو انجام میده و خروجی رو به صورت جواب خالص N,E میده.

حالا بحث سر وصل کردنش به میکرو هستش. من lcd رو ران کردم و کلمه ایی توش نوشتم، میکرو اطلاعات ماژول رو نمیگیره، یعنی به اون خط میرسه دیگه جوابی ندارم، برای تستش یه عبارت دیگه گذاشتم که اگر از دریافت سریال رد شد روی lcd اوکی نشون بده ولی هیچ وقت نشون نمیده
        این برد neo-6m که گرفتم خودش ttl داره. ولی به میکرو میزنم، جواب نداره. فقط GND رو با کل مدار یکی می کنم و پایه TX رو وصل میکنم به RX میکرو.
        به نظرتون بازم باید max بزارم
        تورو خدا کمک کنید.
        سلام
        به قول دوستمون کمی سوالتون نا واضح بود، اما با توجه به برداشتی که کردم جواب می دم:
        1- یعنی شما فقط توی پروتئوس برنامه رو تست کردید؟
        2- چرا دوتا میکرو به کار بردید؟
        3- کدوم تقسیمات؟
        یعنی به اون خط میرسه دیگه جوابی ندارم
        حدث میزنم شما از کد دستور getchar برای دریافت اطلاعات سریال استفاده کردید، و ارتباط سریالتون هم مورد داره، برای همین برنامه به این خط که میرسه متوقف میشه.
        در ضمن نیازی به max232 نیست و میتونید مستقیم tx ماژول رو به rx میکزو متصل کنید.
        به نظرم اول از تغذیه ماژول مطمئن بشید.
        راستی تنظیمات ارتباط سریالتون هم باید درست باشه(baudrate پیش فرض ماژول 9600هستش)
        بنابراین توصیه میکنم اول بین ماژول و pc از طریق سریال(که به max232 احتیاج دارید)، و یا usb ارتباط برقرار کنید تا از ماژول (و ارتباط سریالتون) مطمئن بشید.
        اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!

دیدگاه

شما درست می فرمایید. شاید من حول یا هول بودم،
          از اول توضیح میدم،من ماژول رو خریدم، بعدش وصل کردم به pc ، اطلاعات لازم رو دیدم توی هایپر ترمینال. بعدش توی پروتئوس یه میکرو گذاشتم جای ماژولم و یکی هم که میکرو اصلی باشه. اطلاعات مورد نیاز رو با دستور puts و ارتباط سریال به میکرو اصلیم دادم، چون آیسی ماژول تو پروتئوس نبود خواستم شبیه سازیش کنم، که بتونم راحت روش کار کنم.
          در مورد تقسیمات هم منظورم همون تقسیم دقیقه به 60 بود و جمعش با درجه که مختصات رو بدست میاریم. هر وقت میکرو2 ( ماژول شبیه سازی شده در پروتئوس ) اطلاعات بده از خط GPRMC$ مختصات بدست میارم و N , E نهایی رو میدم بیرون که توی گوگل بزنی درست نشون میده.
          تا اینجاش فکر کنم اوکی باشه. خداییش بهتر توضیح دادم !؟!
          من برای اینکه هم توی پروتئوس و هم توی عملی ببینم کارم درسته یا نه، قبل دستور getchar یک پیغام روی lcd انداختم برای اینکه اتصالات میکرو با lcd چک بشه.
          بعد خط getchar هم پیغام دیگه گذاشتم که ok روی lcd نشون بده، اینطوری می فهمم که ارتباط سریالم درسته. ولی اون اوکی نشون داده نمیشه.
          در مورد مشکل داشتن ارتباط سریالم بگم که برنامه های دیگه امتحان کردم و بده بستون بین دو میکرو با موفقیت انجام شده.
          به نظر شما مشکل از getchar هستش. برنامه خودم با کدویژن هستش.
          راستی یه برنامه بسکام از دوستم گرفتم با پروگرمر میکرو رو پروگرام کردم. یه چیزایی دیدم. مثل GGSV$ یا کاراکتر های دیگه
          الان آیسی atmega32 نداشتم روی atmega 8 و atmega8535l امتحان کردم.

دیدگاه

شما درست می فرمایید. شاید من حول یا هول بودم،
            از اول توضیح میدم،من ماژول رو خریدم، بعدش وصل کردم به pc ، اطلاعات لازم رو دیدم توی هایپر ترمینال. بعدش توی پروتئوس یه میکرو گذاشتم جای ماژولم و یکی هم که میکرو اصلی باشه. اطلاعات مورد نیاز رو با دستور puts و ارتباط سریال به میکرو اصلیم دادم، چون آیسی ماژول تو پروتئوس نبود خواستم شبیه سازیش کنم، که بتونم راحت روش کار کنم.
            در مورد تقسیمات هم منظورم همون تقسیم دقیقه به 60 بود و جمعش با درجه که مختصات رو بدست میاریم. هر وقت میکرو2 ( ماژول شبیه سازی شده در پروتئوس ) اطلاعات بده از خط GPRMC$ مختصات بدست میارم و N , E نهایی رو میدم بیرون که توی گوگل بزنی درست نشون میده.
            تا اینجاش فکر کنم اوکی باشه. خداییش بهتر توضیح دادم !؟!
            من برای اینکه هم توی پروتئوس و هم توی عملی ببینم کارم درسته یا نه، قبل دستور getchar یک پیغام روی lcd انداختم برای اینکه اتصالات میکرو با lcd چک بشه.
            بعد خط getchar هم پیغام دیگه گذاشتم که ok روی lcd نشون بده، اینطوری می فهمم که ارتباط سریالم درسته. ولی اون اوکی نشون داده نمیشه.
            در مورد مشکل داشتن ارتباط سریالم بگم که برنامه های دیگه امتحان کردم و بده بستون بین دو میکرو با موفقیت انجام شده.
            به نظر شما مشکل از getchar هستش. برنامه خودم با کدویژن هستش.
            راستی یه برنامه بسکام از دوستم گرفتم با پروگرمر میکرو رو پروگرام کردم. یه چیزایی دیدم. مثل GGSV$ یا کاراکتر های دیگه
            الان آیسی atmega32 نداشتم روی atmega 8 و atmega8535l امتحان کردم.
            الان واضح بود توضیحاتتون.
            آفرین، خوب دارید برنامه و ارتباطاتون رو دیباگ می کنین.
            فقط یک سوال:
            ولی اون اوکی نشون داده نمیشه.
            اینا تو پروتئوس بوده؟ عملی بوده؟ یا هردوتاش؟

در ضمن برای بررسی بیشتر لطفا پروژه و فایل پروتئوس رو قرار بدید.

دیدگاه

سلام
              این فایل کامل برنامه که نوشتم. ( البته به کمک دوستان، ) هم پروتئوس و هم کدویژن،
              توی لینک زیر هستش :
              http://asanservice.com/gps%20with%20atmega32.zip
              در مورد سوالتون که با بسکام بود باید بگم هم توی شبیه سازی و هم توی عملی همون کاراکتر های GGSV$ رو می گرفتم .
              پیشاپیش ممنون.

دیدگاه

سلام
                این فایل کامل برنامه که نوشتم. ( البته به کمک دوستان، ) هم پروتئوس و هم کدویژن،
                توی لینک زیر هستش :
                http://asanservice.com/gps%20with%20atmega32.zip
                در مورد سوالتون که با بسکام بود باید بگم هم توی شبیه سازی و هم توی عملی همون کاراکتر های GGSV$ رو می گرفتم .
                پیشاپیش ممنون.
                خب
                برنامتون رو یک نگاه اجمالی انداختم، چند تا نکته:
                1- آفرین، روش های ابتکاری داخل برنامتون برای تحلیل اطلاعات به کار بردید اما اصولی نیست و متاسفانه وقتی به ماژول متصل بشه ممکنه فقط لحظاتی کوتاه جواب بده و بعدش دیگه کار نمیکنه، چرا که شما محل کاراکترها رو ثابت گرفتید که همیشه اینطور نیست، یعنی تقریبا هیچوقت اینطور نیست!
                البته یک نکته ای که اول باید می گفتم، این که شما سهوا (یا عمدا)تمام برنامتون رو (حتی تابع main رو ) آوردید داخل روتین وقفه سریال، که این اصلا درست نیست! (حتما حواستون نبوده :agree

برای رفع مورد اولی که گفتم شما باید یک کاری بکنید:
                بیایید و اطلاعات دریافتی از ماژول رو بافر کنید، یعنی مثلا یک سیکل کامل از اطلاعات رو بگیرید و بعد برید تک تک جملاتش رو تحلیل کنید(البته در توابعی جداگانه) و متغیرهای مورد نظر رو بیرون بکشید(متغیر منظورم ساعت، تاریخ، طول و یا عرض جغرافیایی و... هستش) و هرجا لازم شد نمایش بدید.

2- همونطور که می دونید پروتکلی که اکثر ماژول ها اون رو پشتیبانی می کنن NMEA هستش و این پروتکل قواعد مربوط به خودش رو داره که تحلیل اطلاعات این پروتکل رو ممکن و البته ساده می کنه، مثلا:
                * در قرارداد NMEA هر جمله با کاراکتر “$” شروع می شود.
                * هر پارامتر (یا متغیر، یا داده) به وسیله کاراکتر "," از دیگری مجزا می شود.
                * انتهای هر جمله به وسیله کاراکتر "*" و به دنبال آن یک عدد 8بیتی هگزادسیمال و در انتها دو کاراکتر <cr><lf> تمام می شود.
                به طور مثال در جمله زیر می تونید تمام قواعد بالا رو مشاهده کنید:

$GPGGA,221745.00,3542.49053,N,05126.85594,E,1,08,0 .95,1259.9,M,-17.7,M,,*4B<cr><lf>

فعلا همین نکات در مورد کدتون به ذهنم میرسه، با رعایت همین ها کدتون رو تصحیح بفرمایید، سوالی هم بود بنده در خدمت هستم.

راستی اینو هم بفرمایید که:
                1- تحصیلاتتون چیه در حال حاضر و چه میزان با برنامه نویسی آشنایی دارید؟
                2- هدف این پروژه چیه در نهایت؟

دیدگاه

اینکه شما می فرمایید سهوا یا عمدا ، دست من نبوده ، خود کدویژن اینکارو میکنه، حتی اگه label هم بزنید خارج نمیشه.( البته به نظر من )
                  راستش کلافه شدم. الان که دیگه ساده ترین چند خط ممکن رو هم پروگرم میکنم از ماژول جوابی نمیگیرم.
                  مثلا:
                  کد:
                  buff[x]=getchar();
                  lcd_puts(buff);
                  همین هم جواب نمیده، من حاضرم همونجور که با usb وصل می کنم و جواب میگیرم اطلاعات خام رو فقط بگیرم همین. ( ماژول u-blox neo 6m البته با برد راه اندازش )
                  در مورد قسمت آخر سوالاتون:
                  1- دانشجوی ترم آخر برق الکترونیکم، یعنی در اصل جواب قسمت دوم رو هم همینجا میدم. این پروژه کارشناسیم هستش که باید تا 14 مرداد تحویل بدم.
                  ( هدف: طراحی و ساخت موقعیت یاب با GPS و ارسال آن با GSM ) ،
                  گفتم GSM، داغ دلم تازه شد. اون رو هم نتونستم ازش خروجی بگیرم. :angry: :cry:

دیدگاه

به نظر خودم یه جای کوچیک مورد داره، ولی چی نمی دونم!!!! اگر اولش بتونم فقط بین این ها ارتباط برقرار کنم حتما میتونم برسونم تا اون روز.
                    راستی یه سوال، قروشنده به من گفت به ماژول نه بیشتر و نه کمتر از 5 ولت نده. من اینور و اونور خوندم که 3.3 باید داد. میشه مشکل همین باشه تو حواب نگرفتنم!!؟؟؟

دیدگاه

اینکه شما می فرمایید سهوا یا عمدا ، دست من نبوده ، خود کدویژن اینکارو میکنه، حتی اگه label هم بزنید خارج نمیشه.( البته به نظر من )
                      راستش کلافه شدم. الان که دیگه ساده ترین چند خط ممکن رو هم پروگرم میکنم از ماژول جوابی نمیگیرم.
                      مثلا:
                      کد:
                      buff[x]=getchar();
                      lcd_puts(buff);
                      همین هم جواب نمیده، من حاضرم همونجور که با usb وصل می کنم و جواب میگیرم اطلاعات خام رو فقط بگیرم همین. ( ماژول u-blox neo 6m البته با برد راه اندازش )
                      در مورد قسمت آخر سوالاتون:
                      1- دانشجوی ترم آخر برق الکترونیکم، یعنی در اصل جواب قسمت دوم رو هم همینجا میدم. این پروژه کارشناسیم هستش که باید تا 14 مرداد تحویل بدم.
                      ( هدف: طراحی و ساخت موقعیت یاب با GPS و ارسال آن با GSM ) ،
                      گفتم GSM، داغ دلم تازه شد. اون رو هم نتونستم ازش خروجی بگیرم. :angry: :cry:
                      اینجا فی الواقع نباید در مورد نرم افزار ماژول بحث کنیم، لطفا در قسمت مناسبش یک تاپیک با عنوان مناسب ایجاد کنید(بخش AVR) تا بحث رو اونجا ادامه بدیم(البته خودم مدتیه قصد ایجاد همچین تاپیکی رو داشتم تا در اون استارت آموزش برنامه نویسی برای این دست از ماژول ها رو داشته باشم اما تا الان موقعیتش پیش نیومده، ایشالا سر فرصت).

اما یک نکته مهمی هست(البته قصد نا امید کردن رو ندارم، اما از امید بیهوده دادن هم خوشم نمیاد!) شما اگر واقعا بخوایید تا 8روز دیگه از GPS , GSM جواب بگیرید، واقعا باید برای این پروژه وقت بذارید و کمی سرعتتون رو بالا ببرید، چون بحث نرم افزاریش یک طرف قضیست و بخش جواب گرفتن از سخت افزار یک روی دیگه سکه!

به نظر خودم یه جای کوچیک مورد داره، ولی چی نمی دونم!!!! اگر اولش بتونم فقط بین این ها ارتباط برقرار کنم حتما میتونم برسونم تا اون روز.
                      راستی یه سوال، قروشنده به من گفت به ماژول نه بیشتر و نه کمتر از 5 ولت نده. من اینور و اونور خوندم که 3.3 باید داد. میشه مشکل همین باشه تو حواب نگرفتنم!!؟؟؟
                      عرض کردم، این برنامه باید تغییرات اساسی داشته باشه تا بشه ازش برای استخراج اطلاعات از ماژول استفاده کرد، توصیه می کنم با توجه به مواردی که داخل پست های قبل ذکر شد، برنامه رو از صفر شروع کنید به نوشتن.

در مورد تغذیه هم، تغذیه IC GPS بین 2.7 تا 3.6 ولت هستش و به هیچ وجه نباید 5 به اون بدید، اما شما دارید از ماژول آماده استفاده می کنید و به احتمال زیاد طراح روی برد با یک رگولاتور ( مثلا lf33v ) داره با 3.3 IC رو تغذیه می کنه.

دیدگاه

در مورد تایپیک، راستش نمی دونم به چه اسمی و با چه عنوانی بزنم، فکر کردم اینجا بهتر باشه.
                        در مورد اینکه گفتین برنامه رو طبق گفته های قبلیتون انجام بدم و از صفر، من درست متوجه نشدم ( البته گفته های قبلیتون رو ) ، آخه من اطلاعات ماژول رو کامل میگیرم و توی آرایه میریزم و بعدش روش عملیات انجام میدم. ( مگه اینکه کارم اشتباه باشه)
                        وقت که والا شب و روزم شده، نوشتن برنامه ، تست کردن، جستجو کردن و مشورت گرفتن. اشتباه از من بود، باید زودتر شروع می کردم، البته بنا به دلایلی نمیشد.
                        شما می فرمایین می خواستین یه تایپیک بزنید تا آموزش بدید. خواهشا اگه مقدوره از همین الان شروع کنید. چون مثل من کم نیستن که نا بلد باشن.
                        منم توی این فرصت کم شاید تونستم یه چیزی یاد بگیرم و ارائه بدم.
                        اگه استرس رسوندنش نبود فکر کنم نتیجه کار بهتر از آب در میومد.
                        اگر کمک بفرمایید ممنون میشم.

دیدگاه

در مورد تایپیک، راستش نمی دونم به چه اسمی و با چه عنوانی بزنم، فکر کردم اینجا بهتر باشه.
                          در مورد اینکه گفتین برنامه رو طبق گفته های قبلیتون انجام بدم و از صفر، من درست متوجه نشدم ( البته گفته های قبلیتون رو ) ، آخه من اطلاعات ماژول رو کامل میگیرم و توی آرایه میریزم و بعدش روش عملیات انجام میدم. ( مگه اینکه کارم اشتباه باشه)
                          وقت که والا شب و روزم شده، نوشتن برنامه ، تست کردن، جستجو کردن و مشورت گرفتن. اشتباه از من بود، باید زودتر شروع می کردم، البته بنا به دلایلی نمیشد.
                          شما می فرمایین می خواستین یه تایپیک بزنید تا آموزش بدید. خواهشا اگه مقدوره از همین الان شروع کنید. چون مثل من کم نیستن که نا بلد باشن.
                          منم توی این فرصت کم شاید تونستم یه چیزی یاد بگیرم و ارائه بدم.
                          اگه استرس رسوندنش نبود فکر کنم نتیجه کار بهتر از آب در میومد.
                          اگر کمک بفرمایید ممنون میشم.
                          اینجا مناسب نیست، چون مباحث نرم افزاریش مربوط به بخش AVR میشه.
                          بله، شما میریزید داخل یک آرایه اما شیوه تحلیل و استخراج اطلاعاتتون درست نیست، برنامه ایرادهای ریزتر هم داره(مثلا این که آرایه buff با طول 300 تعریف شده اما داخل برنامه دارید داخل خونه 500آرایه مقدار میریزید-خط309 از برنام receive)، از اینا که بگذریم ایراد الگوریتم به کار رفته برای تحلیل هم قبلا ذکر شد:

متاسفانه وقتی به ماژول متصل بشه ممکنه فقط لحظاتی کوتاه جواب بده و بعدش دیگه کار نمیکنه، چرا که شما محل کاراکترها رو ثابت گرفتید که همیشه اینطور نیست، یعنی تقریبا هیچوقت اینطور نیست!
                          مثلا خط 310 از برنامتون فقط در یک حالت خاص کار میکنه که کاراکتر R در خونه 500 آرابه قرار گرفته باشه که مسلما همیشه اینطور نخواهد بود.
                          (داخل پرانتز: اینا رو دیشب تایپ کردم اما موقع ارسال از شانس بد نتم قطع شد!!)

دیدگاه

سلام
                            1. یه ماژولی GPS ای که با 14 ماهواره کار میکنه ، اطلاعات دریافتی از این 14 ماهواره رو بعد از محاسبات ریاضی
                            (جهت رفع خطاها) بصورت چند تنها عدد( عرض و طول و ارتفاع و...) در اختیار ما قرار میده یا اطلاعات خام هر ماهواره رو بعد دکد جداگانه میشه ازش گرفت و خودمون روش کار کنیم؟ خلاصه: اطلاعت اصلی (دست نخورده توسط پردازنده ماژول) هر ماهواره ؛ جداگانه در دسترس هست یا نه؟

2. ماهواره ها gps موقعیت لحظه به لحظه خودشون رو اعلام میکنن
                            این مختصات اعلام شده نسبت به چه نقطه ای بیان میشه؟ توضیح بدین ممنون میشم
                            با تشکر :nice:
                            *_**_**_* دانش اگر در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس بدان دست خواهند یافت پیامبراعظم(ص) *_**_**_*

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 0121takpa
                              سلام
                              1. یه ماژولی GPS ای که با 14 ماهواره کار میکنه ، اطلاعات دریافتی از این 14 ماهواره رو بعد از محاسبات ریاضی
                              (جهت رفع خطاها) بصورت چند تنها عدد( عرض و طول و ارتفاع و...) در اختیار ما قرار میده یا اطلاعات خام هر ماهواره رو بعد دکد جداگانه میشه ازش گرفت و خودمون روش کار کنیم؟ خلاصه: اطلاعت اصلی (دست نخورده توسط پردازنده ماژول) هر ماهواره ؛ جداگانه در دسترس هست یا نه؟

2. ماهواره ها gps موقعیت لحظه به لحظه خودشون رو اعلام میکنن
                              این مختصات اعلام شده نسبت به چه نقطه ای بیان میشه؟ توضیح بدین ممنون میشم
                              با تشکر :nice:
                              در پاسخ به سوال اولتون اینکه خروجی ماژول های gps به صورت دیتا های پردازش شده ای است و به صورت پکت هایی با استاندارد که اکثرا هم استاندارد nmea می باشد قابل دریافت هست . اطلاعات خروجی اعم از طول و عرض سرعت شتاب تاریخ و زمان و ایتم های دیگر می باشد .
                              تا جایی که می دونم اطلاعات هر ماهواره قابل دریافت نیست و اطلاعات کلی است .

در پاسخ سوال دوم مطلب زیر فکر می کنم مفید باشد .

خط استوا خطی است فرضی که کره زمین را به دو نیمکرهآ‌ی شمالی و جنوبی تقسیم میآ‌نماید. اگر به یک نقشه یا کرهآ‌ی جغرافیایی نگاه کنیم خطیآ‌هایی افقی و موازی میآ‌بینیم که با فاصلهآ‌های مساوی از یکدیگر قرار گرفتهآ‌اند. این خطوط عرضآ‌های جغرافیایی را تشکیل میآ‌دهند و هنگامی که از عرض جغرافیایی یک نقطه صحبت میآ‌کنیم در واقع فاصلهآ‌ی آن نقطه از خط استوا را بیان کردهآ‌ایم.

درجات عرض جغرافیایی از 0 تا 90 درجه شمالی و جنوبی کشیده شدهآ‌اند. خط استوا در عرض 0 درجه قرار دارد، قطب شمال در عرض 90 درجه شمالی و قطب جنوب در عرض 90 درجه جنوبی.

طول جغرافیایی بر روی نقشه خطوطی عمودی هستند که از دو قطب میآ‌گذرند و با نام نصفآ‌النهار معرفی میآ‌شوند. عکس عرضآ‌های جغرافیایی که در همه جای کرهآ‌ی زمین فاصلهآ‌ای برابر دارند، نصفآ‌النهارها هرچه به استوا نزدیکآ‌تر میآ‌شوند پهنآ‌تر میآ‌شوند.

همانآ‌طور که برای بیان عرض جغرافیایی احتیاج به نقطه مبدأ داریم، برای بیان طول جغرافیایی نیز، نیاز به خط عمودی یا نصفآ‌النهار مبدأ داریم که از نصفآ‌النهار گرینویچ برای محاسبه طول جغرافیایی یک نقطه استفاده میآ‌کنیم.

طول جغرافیایی نصفآ‌آ‌النهار گرینویچ 0 درجه میآ‌باشد و برای سایر نقاط بر روی کرهآ‌ی زمین این مقدار از 0 تا 180 درجه شرقی یا از 0 تا 180 درجه غربی محاسبه میآ‌شود.

* گرینویچ محل رصدخانه سلطنتی بریتانیاست که در سال 1884 توسط کنفرانس بینآ‌المللی جغرافیایی به عنوان مکان نصفآ‌النهار مبدأ تعیین گردید.

منبع متن بالا : http://www.wikipg.com/%D8%B9%D8%B1%D8%B6+%D8%AC%D8%BA%D8%B1%D8%A7%D9%81% DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C+%D9%88+%D8%B7%D9%88%D9%84+ %D8%AC%D8%BA%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C%D8%A7%DB%8C%D B%8C+%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F

و البته اینم چند تا سایت دیگه که جالب بود :
                              http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B7%...A7%DB%8C%DB%8C
                              http://ostadsaeedirezvani.persianblog.ir/post/187/
                              http://geo-hadadpour.blogfa.com/cat-36.aspx
                              و همچنین سایت زیر که خیلی کامل هست :

http://firemanney.blogsky.com/pages/110/

دیدگاه

با سلام مجدد
                                برادر سوال دومم رو خوب نخوندی؟
                                اگه ماهواره ایی دقیقا بالای قطب شمال باشه اون وقت عرض جغرافیایش باید از 90 هم بیشتر بشه که؟ سوال من این بود که ماهواره که روی
                                زمین نیست پس مختصاتش نسبت به چه نقطه ای سنجیده میشه؟ یعنی از 90 میره بالاتر؟ یا کلا قضیه رو بد متوجه شدم؟ یعنی برای هر ماهواره
                                در فضا یه خط عمود بر زمین رسم کنیم که اون نقطه طول و عرضش میشه و مکانش در فضا با نسبت دادن ارتفاع به مسافت خط عمود بدست میاد. این طوریه؟

*_**_**_* دانش اگر در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس بدان دست خواهند یافت پیامبراعظم(ص) *_**_**_*

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X