اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

هم پیدا نمیشن
    هم اگه پیدا بشن گرونتر در میاد
    هم درنهایت دقتت پایینتر خواهید بود.
    پس برو دوتا 7780 بزار و دیگه هم چونه نزن دایی
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی عزیز حق با شماست اما من می خوام بجایLT1025 از یک سنسور دمای نیمه هادی و مقاومت های مقسم ولتاژ استفاده کنم می دونم دقت مدارم کم می شه اما چاره ای نیست. برای تقویت هم از LT1013 استفاده می کنم که گیر می یاد
      از شما هم بخاطر این همه لطفی که برای پاسخ گویی داشتید کمال تشکر را دارم.

دیدگاه

در مورد AD7730

1-Zero-Scale System Calibration Mode که معادل 110 در مد رجیستر هست . یعنی اینکه مقدار وروودی کانال مشخص شده به عنوان مقدار اول بازه ی ولتاژ ورودی خونده میشه و بعد در offset register ذخیره میشه .درسته ؟
        2-Full-Scale System Calibration Mode که معادل 111 در مد رجیستر هست اگه اجرا بشه یعنی ما داریم ماکزیمم مقدار و به AD میفهمونیم که اون هم بعد از دریافت توو Gain register ذخیره میشه . درسته ؟
        (لطفاً اگه توضیح اضافه ای هست بیان کنید)
        3- پس Full-Scale Self-Calibration و Zero-Scale Self-Calibration چیه که بعد از اجرا یه مقدارایی( که نمی دونم از کجا میان) تو offset و gain ذخیره میشن ؟
        4- با توجه به اینکه offset وgain register هر دو R/W هستند آبا میشه به طور مستقیم مقدار بهشون داد و این مقادیر روی نتیجه خروجی اعمال بشن . ؟ اگه آره پس دیگه چه نیازی هست به 4 مدی که برای کالیبره کردن تو مد رجیستر هست؟

دیدگاه

1- درسته
          2- درسته
          3- این دستور باعث کالیبراسیون صفر و گین خود آی سی مستقل از ورودی میشه. اگه شما بخواهید یه ولتاژ رو بجای لودسل بخونید نیازمند ایندو دستورند.
          4- قدیما میکروها اونقدر خفن نبودن پس همین دو کار ساده رو که خود AD7730 انجام میداد کلی در برنامه صرفه جویی میشد. البته خود AD7730 هم دیگه به تاریخ پیوست!

دیدگاه

سلام به همگی :smile:
            با تشکر از احمد آقا یه سوال در مورد pt100 داشتم

تو مداری که شما برا اتصال pt100 به 7780 گذاشتین آیا مقاومت کابل خطایی ایجاد نمیکنه؟
            من با عقل ناقصم هر چی فکر میکنم میبینم که عملا مقاومت کابل باعث کاهش جریان بایاس و در نتیجه کاهش اختلاف ولتاژ بین Vin+ و Vin- میشه؟
            با توجه به تجربه شما برا کابلی به طول 30 متر مشکل ایجاد نمیکنه؟
            سوال بعدم اینه که اگه ما جریان بایاس رو تا 3.9ma بالا ببریم نویز پذیری مدار کمتر میشه نه؟

دیدگاه

سلام دایی جان
              به شرطی خطا ایجاد می کنه که مقاومت کابل تغییر کنه و اگه مقاومت کابل ثابت بمونه با کالیبراسیون می تونیم خطاشو رفع کنیم.
              آیا مقاومت کابل شما به این سادگی تغییر می کنه؟
              حتی اگه تغییر کنه نسبت به مقاومت 6.2 کیلواهم چند درصده؟
              اگه مقاومت کابل 6 اهم هم تغییر کنه خطای 1/1000 خواهیم داشت که ناچیزه.
              جالبه که تغییر خود PT100 هم باعث تغییر مقاومت بایاس و خطا میشه!
              برای دقت بالاتر باید از منبع جریان استفاده کنیم اما همین مدار ساده تا 0.1 درجه سانتیگراد دقت داره که برای خیلی از کاربردها کافیه.
              دقیقا دایی. بالابردن جریان بایاس نویزپذیری رو کمتر می کنه اما یه مشکل بزرگ بوجود میاره. PT100آ‌هم یه مقاومته و توانی به اندازه RI^2 تلف می کنه.
              با 10 برابر کردن جریان، توان تلفاتی PT100 دقیقا 100 برابر میشه و گرم میشه! :biggrin:
              درواقع با اینکار یه هیتر کوچیک درست می کنید که بجای نشون دادن دمای پروسه، داره دمای گرم شدن خودشو نشون میده!
              پس تاحد ممکن باید جریان بایاس رو پایین بیاریم. برا حل مشکل نویز باید از خازنهای مناسب استفاده کنیم.

دیدگاه

با تشکر احمد آقا یه سوال دیگه:
                آیا این مدار با همین مشخصات برا محیط صنعتی هم مناسبه؟
                تو مداری که من 3 سال پیش برا اتصال pt100 به میکرو ساختم از منبع جریان و یه تقویت کننده تفاضلی و یه adc دوازده بیت استفاده کرده بودم . این مدار قبل از نصب بدون مشکل و بخوبی کار میکرد ولی بعد از نصب تو کارخونه چشمتون روز بد نبینه هم مدارو انداختن بیرون هم خودمو :cry2:
                دلیلشم این بود که opamp منبع جریان ماکزیمم بعد از 48 ساعت میسوخت هیچگونه اتصالی هم در کار نبود ولی چون کابل pt100 از داخل سینی کابل و با کلی کابل موتور و.. میگذشت ظاهرا ولتاژ القایی زیادی روش میفتاد که باعث سوختن opamp میشد
                سرتونو درد نیارم چون دارم فیبرشو میزنم به نظر شما نیاز دیود محافظ یا هر جور فیلتری تو ورودی pt100 هستش یا نه؟

دیدگاه

من ازش توی محیط صنعتی استفاده کردم اما کابلشو شیلددار 4 رشته انتخاب کردم. حدود 40 متری بود.
                  هنوز تماس نگرفتن بگن مشکلی داره!

دیدگاه

سلام. میخواستم یه توضیحی در یاره ی رابطه ی بیت های خروجی و پارامتر فول اسکیل اوت پوت (میلی ولت بر ولت) لودسل بدین. تو چند تا پست قبل نوشته شده بود برای گرفتن 24 بیت باید لودسل حداقل 8 میلی ولت بر ولت خروجی داشته باشه. اگه کامل توضیح بدین ممنون میشم

دیدگاه

سلام دایی
                      ولتاژ ورودی آی سی باید 40 میلی ولت باشه تا عدد دریافتی فول اسکیل بشه.
                      اما لودسل های بازار عموما نمی تونن این ولتاژ رو تولید کنن. مثلا بیشترین ولتاژ خروجی لودسل های عادی بازار 3mv/v است.
                      یعنی اگه لودسل رو با 5 ولت تغذیه کنید، در بار کامل 15 میلی ولت میده که کمتر از نصف 40 میلی ولته.
                      بنابراین یا باید ولتاژ تغذیه لودسل رو افزایش بدین. مثلا بکنید 13.3 ولت تا ولتاژ خروجیش ماکزیمم 40 میلی ولت بشه. یا باید لودسلی با حساسیت 8mv/v پیدا کنید.
                      روش اول باعث گرم شدن لودسل و پیچیدگی مدارات و خطاهای نا خواسته میشه. روش دوم نیاز به رابط های نظامی برای تهیه لودسل داره. :biggrin:

دیدگاه

پاسخ : کتابخانه‌ای برای چیپ AD7730

این 40 میلی ولت که میفرمایین از کجا اومده؟ کلا این بحث واسه من نامفهومه. اگه امکان داره اینو مفصل توضیح بدین.
                        و اینکه چرا نمیشه 24 بیت خروجی گرفت؟ منظورم نویز نیست دلایل دیگشو بگین

دیدگاه

عجیبه چون خیلی ساده است دایی
                          اگه دیتاشیت آی سی رو ببینی نوشته ولتاژ ورودی در 128 ضرب میشه و با ولتاژ رفرنس مقایسه میشه تا عدد خروجی رو بسازه.
                          اگه رفرنس 5 ولت باشه ولتاژ ورودی باید 40 میلی ولت باشه تا در 128 ضرب بشه 5 ولت بشه.
                          البته اگه گین آی سی رو 1 بزاریم دیگه باید 5 ولت بدیم تا عدد فول اسکیل بشه.

دیدگاه

سلام دوستان

من میخوام چهار لودسل رو به میکرو وصل کنم و مقدار وزن رو روی LCD ببینم. تغذیه ورودی لودسل 12-5 ولت AC است و خروجی در حد میکروولت تغییرات داره.
                            حالا به چه صورت این لودسل ها رو به میکرو وصل کنم و خروجی اونهارو تقویت کنم و به میکرو بدم ؟
                            در ضمن من چطور این تغذیه لودسل رو درست کنم چون فرکانس و جریان خروجی اونو نمی دونم ؟

از دوستانی که در این زمینه تجربه دارن وحرفی برا گفتن دارن ممنون میشم که کمکم کنند و راهو بهم نشون بدن که باید چکار کنم .
                            با تشکر

دیدگاه

سلام دایی جان
                              کی گفته باید به لودسل 5 تا 12 ولت AC بدین؟!!!
                              شما باید 4 تا آی سی AD7780 تهیه کنیدو هر لودسل رو مستقیم به یکی از اینها وصل کنید.
                              هر AD7780 با دو پایه به میکرو وصل میشه و بسادگی توسط برنامه خونده میشه.

دیدگاه

وقتی لودسل شما 2mv/V باشه باید ولتاژ ورودی AD7730 را روی 10 میلی ولت ست کنید.(mode Register)
                                یعنی وقتی به لودسل شما نیروی 35 تن اعمال بشه ولتاژ خروجیش 10 میلی ولت خواهد شد.
                                1-دایی احمد میشه توضیح بدین منظور از 2mv /V چیه؟ و چرا وقتی 35 تن نیرو اعمال میشه ولتاز خروجی میشه 10mv؟
                                اصلا چطوری محاسبه میشه این 10mv ؟

2-منظور از full-scale چیه؟

3- من با 4تا مقاومت 2k 1% یه پل شبیه سازی کردم برای ورودی AD7780 حالا ولتازی که تو ورودی IC میوفته 3mv هست و خروجی که میده 32664 هست در صورتی که تو دیتا شیت گفته

Code = 2N − 1 × [(AIN × Gain /VREF) + 1
                                گینم 1 و Vref=5v اینجوری باید در بیاد32787
                                123تاکم نشون میده 123=32664-32787
                                تو ولتازای دیگه هم تست کردم مثلا 2mv یا 1mv اختلاف تئوری و عملی همون 122 یا 120 بودش فکرکنم یه جای کار دارم اشتباه میکنم

4-راستی تو code vision چطور میشه یه متغیر بیشتر از 16 بیت تعریف کرد؟ ظاهرا بیشتر از 16 بیت رو نشون نمیده :cry:

5-یه سوال دیگه یادم رفت بپرسم با دقت 16 بیت به ازای هر چند میلی ولت تو خروجی تغیرات داریم؟
                                0.000076=5/65536 ایا درسته یعنی به ازائ هر 0.076mv یه بیت تغیرات تو خروجی داریم یا اینجام دارم اشتباه میکنم :redface:
                                ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X