اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

سلام دایی جان
    1- این موضوع مربوط به پل وتسون میشه.
    در پل وتسون چهار مقاومت بصورت سری بهم وصل میشن. در سر روبرو با ولتاژ DC تحریک میشه و دو سر دیگه خروجیه.
    اگه محاسبات ساده ای انجام بدیم خواهیم دید تغییرات اندکی در مقاومت ها باعث تغییر ولتاژ خروجی میشه.
    اما ولتاژ خروجی پل وتسون فقط به تغغرات مقاومت ها بستگی نداره بلکه با ولتاژ تغذیه پل هم رابطه مستقیم داره.
    داخل یک لودسل هم پل وتسون هست که مقاومت های اون به بدنه فلزی لودسل چسبونده شدند. به این مقاومتهای چسبونکی استرین گیج می گن.
    وقتی به لودسل نیرو وارد میشه مقاومت استرین گیج ها تغییر می کنه و ما در خروجی پل ولتاژی متناسب با نیرو خواهیم داشت.
    حالا سازنده لودسل باید به شما دیتاشیت بده و توش بنویسه که این لودسل به ازای نیروی مشخص، ولتاژی معین میده.
    اما نمی تونه چون معلوم نیست که شمای مصرف کننده چه ولتاژی می خواهین به پل وتسون داخل لودسل بدین!
    یکی می خواد 5 ولت بده و یه نفر دیگه می خواد 10 ولت بده. ولتاژ خروجی برای نفر دوم دوبرابر نفر اوله.
    پس سازنده بدبخت باید چی توی دیتاشیتش بنویسه که هردونفر قانع بشن که لودسل دقیقا مطابق دیتاشیت کار می کنه؟
    راه حلی که پیدا شد واحدی بدون بعد بنام V/V یا ولت بر ولت است.
    این واحد ولتاژ خروجی لودسل رو مستقل از ولتاژ تغذیه بیان می کنه.
    مثلا سازنده اگه توی دیتاشیت یا بدنه لودسل بنویسه 2mV/V یعنی اگه شما لودسل را یا 1 ولت تغذیه کنید ولتاژ خروجی لودسل به ازای نیروی ماکزیمم 2 میلی ولت است. حالا اگه بجای یه نفر دیگه با 5 ولت تغذیه کنه، طبق تناسب ساده، ولتاژ 10 میلی ولت رو به ازای نیروی ماکزیمم خواهد داشت.

2- منظور از full-scale برای جاهای مختلف فرق داره. مثلا برای یک لودسل full-scale یعنی نیروی نهایی که سازنده مدنظرشه. البته لودسل نیروی بیشتر رو هم تحمل می کنه اما سازنده لودسل رو برای اون نیرو طراحی کرده. ولتاژ full-scale هم یعنی ولتاژ خروجی لودسل وقتی که بهش نیروی full-scale وارد میشه.

3- باچه ولتمتری 3 میلی ولت رو اندازه گرفتی دایی؟ یا ولتمترت خطا داره یا خطای افست ذاتی آی سیه. چون اختلاف چندانی نیست.
    بخاطر همینه که توی نیروسنج ها و ترازوها همیشه دکمه ZERO میگذارن تا این افست رو بصورت نرم افزاری حذف کنن.

4- باید از متغیر long int استفاده کنی که 32 بیته.

5- تقریبا درست حساب کردی دایی. فقط 65536 درست نیست. باید 32768 بگذاری.
    البته وقتی گین رو 128 بگذاری این ولتاژ هم128 برابر کمتر میشه.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

- باچه ولتمتری 3 میلی ولت رو اندازه گرفتی دایی؟ یا ولتمترت خطا داره یا خطای افست ذاتی آی سیه. چون اختلاف چندانی نیست.
      بخاطر همینه که توی نیروسنج ها و ترازوها همیشه دکمه ZERO میگذارن تا این افست رو بصورت نرم افزاری حذف کنن.
      با همین ولتمترای معمولی DEC ...

4- باید از متغیر long int استفاده کنی که 32 بیته
      قبلا از اینم استفاده کرده بودم ولی بیشتر از 16 بیت نشون نمیده شما 24 بیت رو میتونید نشون بدید؟
      میشه بفرمائید چطوری

دوباره با ورودی 5mv تست کردم خروجی که میده32677 هست و به ازائ هر بیت 152uv تغیرات داریم
      32=5000uv/152uv که 32 تعداد بیت
      وقتی ورودی رو 10mv کردم تو خروجی 32712 رو داشتم که 35=32677-32712 یعنی 35 بیت تغیرا ت به ازائ دو برابر شدم ورودی که تقریبا با اون 32 درست در میاد

حالا نمیدونم چرا وقتی گینو 128 میکنم عددی که میخونم رقم اخرش دائم داره زیاد میشه مثلا الان هست 42137 بعد از 30 ثانیه میشه 42138 و همینجور میره بالا به نظر شما اشکال از کجاست؟

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

1- روش محاسباتی:
        این روش با اینکه عاری از خطا نیست اما خیلی بدرد می خوره چون ما همیشه به وزنه استاندارد دسترسی نداریم.
        مثلا برای همین لودسل 35 تنی اقلا به یه وزنه 3.5 تنی نیاز داریم تا کالیبراسیون دقیق انجام بدیم.
        اگه AD7730 در حالت Bipolar کار کنه می دونیم که در ولتاژ ورودی صفر ولت یعنی وقتی باری به لودسل اعمال نشده، عدد خونده شده 32768 خواهد بود.
        و اگه نیروی 35 تن به لودسل وارد کنیم یعنی ولتاژ خروجی لودسل 10 میلی ولت باشه عدد خونده شده 65535 خواهد بود.
        بنابراین به ازای 35 تن تغییر نیرو 32767 تا عدد ما تغییر می کنه. پس باید 32767 رو در یک عدد ضرب کنیم تا نتیجه بشه 35 تن.
        قبل از محاسبه این عدد باید دقت مورد نیازمونو تعیین کنیم. با تجربه من شما نمی تونید از لودسل 35 تن دقت بیشتر از دو رقم اعشار بگیرید. یعنی دقت شما 10 کیلوگرم است.
        با این فرض عددی که باید برای نیروی 35 تن نمایش بدید 35.00 است.
        پس ما باید عدد 32768 را به عدد 3500 تبدیل کنیم و بعد روی نمایشگر ممیز را در جای مناسب قرار بدیم.
        در نتیجه ضریب ما 3500/32768 خواهد بود. یعنی 0.1068 نه عدد 2 که شما گذاشته بودید.
        البته من هیچوقت با میکروی ساده ای مثل AVR محاسبات اعشاری انجام نمی دم و در عوض Gain Register آی سی AD7730 را ست می کنم.
        یعنی هرچه داخل این رجیستر هست می خونم و مقدارشو در 3500 ضرب می کنم و بعد تقسیم بر 32768 می کنم و نتیجه رو دوباره میریزم داخل این رجیستر.
        اینجوری وقتی نیروی 35 تن به لودسل وارد میشه عدد 3500 رو از AD7730 می خونیم.
        سلام احمد اقا این مطالب که قبلا فرمودین رو من یه جاهایشو نفهمیدم یعنی برام جا نیوفتاده اگه لطف کنید شیر فهمم کنید خیلی ممنون میشم :redface:

1-تو این مطالب یه جا فرمودین که اگه به یه لودسل 35 تنی ماکزیمم نیرو رو وارد کنیم یعنی 35 تن خروجی لود سل میشه 10mv و عددی که ایسی میده 65535 هست درست...
        من این قسمتشو نفهمیدم . من میگم مگه تو 35 تن خروجی نمیشه 10mv درست...
        خوب 0.285=10mv/35 به ازائ هر 1 تن نیرویی که به لودسل میاد تو خروجی 0.285mv تغیرات داریم و میدونیم که رزولوشن هست 152=5/32768 یعنی (هر 1بیت=152uv تغیرات) به ازائ هر 0.285mv تغیرات تو خروجی لودسل تقریبا 2بیت تغیرات داریم
        درسته؟
        با این حساب پس وقتی خروجی لودسل میشه 10mv دیگه نباید خروجی ای سی بشه 65535...
        البته اینایی که گفتم منطقی که تو ذهنه منه که شایدم اشتباه باشه

2-وقتی تو گین 128 میزارم خروجی بصورت خیلی ارام زیاد میشه یعنی به نظر شما میتونه از نویز باشه و چیکار باید کرد درضمن من از رفرنس خارجی استفاده نکردم ولتاز 5 ولت خروجی 7805 رو مستقیم دادم به رفرنس

3-تو ولتاز 0 ولت خروجی که میده 32644 با 32768..... 124 بیت فاصله داره

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ATI RADEON
          سلام وقتتون بخیر
          بعد از هفته ها تلاش تونستم AD7780 رو با میکروی AT91sam7 رااندازی کنم ولی یه مشکلی است پالسهای SCLK ارسالی به تراشه AD7780 درست ارسال میشن و میکرو 16 بیت دیتای اول رو درست می خونه و بعد میکرو هنگ میکنه و دیگه هیچ کاری انجام نمیده دیتای خونده شده صحیح صحیح میباشد چون هر بار که میکرو را ریست میکنم و بر روی لودسل وزنه می زارم عدد نمایش داده شده روی ال سی دی زیاد می شه و بعدش هنگ میکنه به نظر شما مشکل از کجاست امکان داره مشکل از تراشه میکرو باشه؟ برنامه های دیگه رو که پروگ میکنم مثل نمایش چند تا عکس پی در پی در ال سی دی و ... هیچ مشکلی نداره
          راستی یه چیزه دیگه فرکانس کاری میکرو باید روی مقادیر خاصی تنظیم شود (برای کار با AD7780 ) چون فرکانس میکرومو رو 20MHz تنظیم کردم
          من با ARM ها کار نکردم اما AD7780 با سرعت 20 مگاهرتز هم کار می کنه.
          احتمال داره علت هنگ کردن اینه که پایه PDRST آی سی رو به VDD وصل نکردید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
            احمد جان یه چیز دیگه که یادم رفت بپرسم این بود که دما چقدر رو دیتای خروجی تتاثیر داره
            اخه من یه ها میکردم به این ای سی تو گین 1 رقم اخر 2 الی 3 تا بالا پاییین میرفت
            تو گین 128 که خیلی بد بو
            احتمال زیاد یه سری ملاحظاتی داره برای جلوگیری از این تغیرات
            روش های جلوگیری ار نویز رو توی همین تایک توضیح دادم دایی جان.
            دقت بالای 16 بیت هم بی معنیه چون همچین لودسلی وجود نداره.
            اما از نظر نرم افزار نباید مشکلی برای نمایش وجود داشته باشه. چون من هر سه بایت رو به کامپیوتر میفرستم و اونجا نشون میده.

دیدگاه

1- روش محاسباتی:
              این روش با اینکه عاری از خطا نیست اما خیلی بدرد می خوره چون ما همیشه به وزنه استاندارد دسترسی نداریم.
              مثلا برای همین لودسل 35 تنی اقلا به یه وزنه 3.5 تنی نیاز داریم تا کالیبراسیون دقیق انجام بدیم.
              اگه AD7730 در حالت Bipolar کار کنه می دونیم که در ولتاژ ورودی صفر ولت یعنی وقتی باری به لودسل اعمال نشده، عدد خونده شده 32768 خواهد بود.
              و اگه نیروی 35 تن به لودسل وارد کنیم یعنی ولتاژ خروجی لودسل 10 میلی ولت باشه عدد خونده شده 65535 خواهد بود.
              بنابراین به ازای 35 تن تغییر نیرو 32767 تا عدد ما تغییر می کنه. پس باید 32767 رو در یک عدد ضرب کنیم تا نتیجه بشه 35 تن.
              قبل از محاسبه این عدد باید دقت مورد نیازمونو تعیین کنیم. با تجربه من شما نمی تونید از لودسل 35 تن دقت بیشتر از دو رقم اعشار بگیرید. یعنی دقت شما 10 کیلوگرم است.
              با این فرض عددی که باید برای نیروی 35 تن نمایش بدید 35.00 است.
              پس ما باید عدد 32768 را به عدد 3500 تبدیل کنیم و بعد روی نمایشگر ممیز را در جای مناسب قرار بدیم.
              در نتیجه ضریب ما 3500/32768 خواهد بود. یعنی 0.1068 نه عدد 2 که شما گذاشته بودید.
              البته من هیچوقت با میکروی ساده ای مثل AVR محاسبات اعشاری انجام نمی دم و در عوض Gain Register آی سی AD7730 را ست می کنم.
              یعنی هرچه داخل این رجیستر هست می خونم و مقدارشو در 3500 ضرب می کنم و بعد تقسیم بر 32768 می کنم و نتیجه رو دوباره میریزم داخل این رجیستر.
              اینجوری وقتی نیروی 35 تن به لودسل وارد میشه عدد 3500 رو از AD7730 می خونیم.

سلام احمد اقا این مطالب که قبلا فرمودین رو من یه جاهایشو نفهمیدم یعنی برام جا نیوفتاده اگه لطف کنید شیر فهمم کنید خیلی ممنون میشم :redface:

1-تو این مطالب یه جا فرمودین که اگه به یه لودسل 35 تنی ماکزیمم نیرو رو وارد کنیم یعنی 35 تن خروجی لود سل میشه 10mv و عددی که ایسی میده 65535 هست درست...
              من این قسمتشو نفهمیدم . من میگم مگه تو 35 تن خروجی نمیشه 10mv درست...
              خوب 0.285=10mv/35 به ازائ هر 1 تن نیرویی که به لودسل میاد تو خروجی 0.285mv تغیرات داریم و میدونیم که رزولوشن هست 152=5/32768 یعنی (هر 1بیت=152uv تغیرات) به ازائ هر 0.285mv تغیرات تو خروجی لودسل تقریبا 2بیت تغیرات داریم
              درسته؟
              با این حساب پس وقتی خروجی لودسل میشه 10mv دیگه نباید خروجی ای سی بشه 65535...
              البته اینایی که گفتم منطقی که تو ذهنه منه که شایدم اشتباه باشه

2-وقتی تو گین 128 میزارم خروجی بصورت خیلی ارام زیاد میشه یعنی به نظر شما میتونه از نویز باشه و چیکار باید کرد درضمن من از رفرنس خارجی استفاده نکردم ولتاز 5 ولت خروجی 7805 رو مستقیم دادم به رفرنس
              و یه رفرنس 5 ولت خوب هم میشه معرفی کنید

3-هر کاری میکنم نمیتونم 24 بیتو نشون بدم یعنی عددم اگه از65535 یه رقم بره بالا خروجی میشه 1
              من اینجوری نشون میدم:
              کد:
              void send_adc (void)
              { 
              unsigned long int adc_status,ADC; 
               sprintf(str,"ADC_OUT:%u",ADC);
               puts(str);
               printf("\r"); 

sprintf(str,"Status_:%u",adc_status);
               puts(str);
               printf("\r");
              }
              نمیدونم چرا نشون نمیده :cry:

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

سلام دایی
                1- اگه ولتاژ Full scale یه آی سی 10 میلی ولت باشه این حرف درسته. مثلا AD7730آ‌ می تونه روی 10 میلی ولت ست بشه و اگه 10 میلی ولت بهش بدیم عدد 65536 به ما میده.
                در AD7780آ‌ ولتاژ Full scale در حالت GAIN=128 برابر است با 39 میلی ولت.
                اگه ولتاژ ورودی AD7780آ‌ برابر با صفر ولت باشه عدد 32768 رو (در حالت 16 بیتی) در خروجی خواهیم داشت.
                اگه 39 میلی ولت به ورودیش بدیم عدد 65536 در خروجی خواهیم داشت.
                اگه 39- میلی ولت به ورودیش بدیم عدد 0 در خروجی خواهیم داشت.

2- تغییر عدد نسبت به زمان ربطی به رفرنس نداره. به این تغییرات دریفت می گن و همیشه هست. البته بسیار کمه و اگه زیاد باشه نشانه اینه که در طراحی مدار یا ساخت مدار اشتباه شده. حتی روغن لحیم روی PCB هم می تونه باعث دریفت بشه. بردبورد هم بهترین منبع دریفته. چون خطوطش مثل آنتن عمل می کنه و امواج رادیوهای SW که بالا و پایین هم میرن روش تاثیر میزاره.
                من با جعبه فلزی و رعایت تمام نکات تونستم به دریفت صفر برسم.
                رفرنس بدرد وقتی می خوره که ما بجای لودسل(پل وتسون ) بخواهیم یه ولتاژ دیگه رو اندازه بگیریم. انواع مختلفشو توی این تاپیک گفتیم.

3- متغیر adc_status رو باید unsigned char تعریف کنی.
                ممکنه مشکلت خوندن از پورت SPI باشه. اگه نبود مشکل از توابع استاندارد C هست. باید تابعی استفاده کنی که Long رو به رشته تبدیل کنه بعد نمایش بدی.
                راستش من اصلا از توابع استاندارد C استفاده نمی کنم و باید از بچه های باتجربه توی اینکار بپرسی.
                من توابع خودمو استفاده می کنم و هیچوقت به توابع استاندارد اعتماد ندارم.

3-

دیدگاه

سلام و درود فراوان :wow:
                  باتشکر فراوان از احمد اقا :wow:
                  دستگاهی که من روش کار می کنم یه گیوتین با تیقه به قطر 20میل است این دستگاه مجهز به یه ب***** 8 تنی با دقت بالا است این دستگاه با برق 380ولت سه فاز کار میکنه بخش کامپیوتر این دستگاه یه ال سی دی تغریبا 7 اینج داره که لمسیه و همچنین یک پرینتر که کارکرد های روزانه رو پرینت می کرد بدلایل خاصی بخش کامپیوتر این دستگاه می سوزه و بکلی دستگاه از کار میوفته
                  بعداز روزها تلاش تونستم با میکروی ARM یه چیزی شبیه به فابریکش درست کنم :wow: و البته به مشکلاتی برخوردم oo:بعداز سوزوندن 2تا AD7780 فهمیدم که مشکل از لودسله رفتم و کل دستگاه رو ریختم به هم تا تونستم لودسل رو اون زیر دستگاه پیدا کنم دیدم که به دلیل بعضی از قطعات متحرک سیم لودسل لخت شده و چسبیده به بدنه و از بدنه هم یه ولتازی وارد مدار میشد خلاصه تمام مشکلها از این بود از دوستان گلم خیلی خیلی تشکر میکنم
                  من بازم مزاحمتون میشم
                  با سپاس فراوان :bye

دیدگاه

احمد جان از پاسخایی که دادی ممنونم
                    خدا رو شکر مشکل تغیرات خروجی هم بهتر شد
                    الان از یه لودسل 200Kg استفاده میکنم سوالی که داشتم این بود که دقتش چقدره مثلا 100گرم ...

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

سالاری دایی
                      دقت لودسل داخل دیتاشیتش نوشته. خارجی ها بهش میگن Accuracy که معمولا برحسب "درصد فول اسکیل" بیان میشه.
                      البته توی دیتا شیت ممکنه بنام Combined Error هم ذکر بشه.
                      مثلا اگه دقت لودسل 200 کیلویی شما 0.05 درصد باشه، یعنی 100 گرم دقت دارید.
                      دقت ADC ربطی به دقت لودسل نداره. خارجی ها بهش میگن Resolution که معمولا برحسب بیت بیان میشه.
                      مثلا اگه لودسل 200 کیلوی شما 2mV/V خروجی داشته باشه و از AD7780 استفاده کنید:
                      با تغذیه 5 ولت ولتاژخروجی لودسل در 200 کیلو میشه 10 میلی ولت.
                      اگه به AD7780 ولتاژ 39 میلی ولت بدیم عدد خروجیش 32768 تا تغییر می کنه. حالا اگه 10 میلی ولت بدیم چندتا تغییر می کنه:
                      39/ 10*32768=8402
                      عدد 8402 به عدد 8192 خیلی نزدیکه که معادل 13^2 است.
                      پس Resolution یا تفکیک پذیری مدار شما 13 بیت است.
                      جالبه لودسل شما دقت 0.1 کلیو داشت و با یک مدار با تفکیک 2000 یا 11 بیت هم می تونستی اونو بخونی.
                      اما قدرت تفکیک مدارت 13 بیته یعنی 4 برابر نیاز.

دیدگاه

ضمن عرض تشکر از استاد
                        مدار پیشنهادی شما رو واسه PT100 بستم . البته توی ورودی از 4052 استفاده کردم . چون 16 کانال ورودی دارم .
                        ولی متوجه شدم که 4052 هر کانالش 80 اهم (با تغذیه 5 ولت ) مقاومت داره و چون رفت و برگشتی هست کلاٌ 160 اهم مقاومت به مدارمون اضافه میشه .
                        البته این مشکل رو میشه با افزایش مقاومتهای 6.2 کیلو به 22 کیلو (واسه 300درجه) حل کرد .
                        ولی مهم اینه که مقاومت داخلی مولتی پلکسر توی شرایط مختلف تغییری نکنه .
                        نظرتون چیه استاد ؟ وآیا MUX بهتری سراغ دارید ؟
                        ممنون از راهنمائیتون
                        سخت است حرفت را نفهمند،

سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند

دیدگاه

سلام دایی جان
                          مقاومت 4052 تاثیری توی قرائت نداره چون امپدانس ورودی AD7780 تقریبا بی نهایته و اصلا جریانی نمی کشه که افت ولتاژ روی 4052 داشته باشیم!!!
                          اگه امکان داره شماتیک بزار دایی.

دیدگاه

خب معلوم شد داستان چیه دایی جان
                            باید برای هر PT100 دو مقاومت بایاس جداگانه بزاری. در واقع PT100 ها باید همیشه درحال بایاس باشند. تازه اینجوری پایداری حرارتی هم تضمین میشه.
                            باقی مدار درسته.

دیدگاه

ممنون از راهنمائیتون دائی .
                              متوجه شدم .
                              اینجوری که میفرمائید کالیبراسیون هر سنسور هم به صورت جدا انجام میشه که خیلی بهتره .
                              فقط یه چیزی . توی یکی از مدارها دیدم که در ورودیهای AI , -AI + مقاومت 1k سری شده بود .
                              مقاومتها واسه چی بودن ؟
                              انشا اله مدارم که تموم شد به همراه نرم افزارش میذارم توی سایت .
                              مدار 16 عدد هیتر رو با روش PWM کنترل میکنه . 3 تا میکرو استفاده شده .به همراه تاچ و lcd گرافیکی .
                              سخت است حرفت را نفهمند،

سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند

دیدگاه

سالاری دایی
                                مقاومت 1 کیلواهم به همراه 3 خازن بعدی یک فیلتر پایین گذر می سازه که نویز ورودی رو حذف می کنه. هم نویز تفاضلی و هم نویز common mode
                                برای کنترل دما توسط هیتر معمولا از PWM استفاده نمیشه. مگر اینکه سیستم اینرسی حرارتی خیلی پایین داشته باشه و این به ندرت پیش میاد.
                                پس بیشتر سیستم های حرارتی لخت هستند و کنترل با فرکانس 50 هرتز هم براشون کافیه.
                                برای سوئیچینگ 50 هرتز که با تریاک صورت می گیره، دو روش استفاده میشه:
                                1- کنترل فاز. با تغییر زاویه آتش تریاک، ولتاژ هیتر تغییر می کنه.
                                2- کنترل پریودیک. تعداد سیکل معینی از برق عبور می کنه و تعدادی دیگه عبور نمی کنه. در این روش تریاکها در جریان صفر روشن میشن و نویز ایجاد شده بسیار کمه. اما اینرسی حرارتی سیستم باید بالا باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X