اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

سلام دایی احمد انشاا... که خوب هستین
    میخواستم ببینم این مدار رفرنسی که برای AD7780 گذاشتم ایرادی نداره ؟
    دارم شماتیکشو میکشم تا یه چند روز دیگه هم pcb رو شروع میکنم تقریبا تمومه فقط اگه پیشنهادی یا مدار بهتری سراغ دارین ممنون میشم راهنمایی کنید
    اینم بگم این بردی که دارم میزنم در واقع یه دیتا لاگر هستش که قراره تقریبا هر نوع سنسوری چه خروجی دیفرانسیلی چه single رو پشتیبانی کنه و برای قسمت سیگنال های اناگوگ که بصورت single هست میخوام از این مدار برای ولتاز رفرنسش استفاده کنم
    نظرتون چیه؟

در ضمن اینم واسه تغذیه هست ؟

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

دمت دایی جان
      اگه صفحات قبل رو دیده باشی می بینی برای هر سنسور مدار بهینه خاصی وجود داره.
      بخاطر همین ساخت مداری که همه جور سنسوری رو بخونی بسیار پیچیده است و به نظر من کار جالبی نیست.
      به هر حال راجع به شماتیک هایی که گذاشتی:
      برای تغذیه مدار درسته فقط سلف رو 10mHآ‌ نوشتی که باید 10uH بنویسی.
      قسمت رفرنس اصلا درست نیست.
      امپدانس ورودی ها و رفرنس AD7780 بسیار بالاست و ابدا نیازی به بافر کردن رفرنس نیست.
      پس باید کاتد LM336 رو مستقیما به REF+ وصل کنی.
      مقاومت 4.99 کیلویی که برای بایاس LM336 در نظر گرفتی اشتباهه و باید از مقاومت 2.2 کیلواهم استفاده کنی.
      چون رفرنس های موازی قدیمی مثل LM336 حداقل 1 میلی آمپر برای بایاس صحیح نیاز دارند.
      راستی پ امپی مثل LM358 برای کارهای دقت بالا استفاده نمیشه چون خطای افست بالایی داره.
      برای کارهای دقیق حتما باید از پ امپ های دقیق مثل OP07 استفاده کنی.

با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

ممنون ار حسن توجهتون

گه صفحات قبل رو دیده باشی می بینی برای هر سنسور مدار بهینه خاصی وجود داره.
        بخاطر همین ساخت مداری که همه جور سنسوری رو بخونی بسیار پیچیده است و به نظر من کار جالبی نیست.
        من میخوام چنتا کانکتور از برد بدم بیرون که هر کدوم مخصوص یه سنسور باشند مثلا یه کانکتور برای PT100 و یکی برای singel انالوگ و قرار نیست از یه ورودی برای اینکار استفاده کنم
        فقط با تغیر دادن جامپر ورودیهارو انتخاب میکنم

امپدانس ورودی ها و رفرنس AD7780 بسیار بالاست و ابدا نیازی به بافر کردن رفرنس نیست.
        پس باید کاتد LM336 رو مستقیما به REF+ وصل کنی.
        مقاومت 4.99 کیلویی که برای بایاس LM336 در نظر گرفتی اشتباهه و باید از مقاومت 2.2 کیلواهم استفاده کنی.
        چون رفرنس های موازی قدیمی مثل LM336 حداقل 1 میلی آمپر برای بایاس صحیح نیاز دارند.
        راستی پ امپی مثل LM358 برای کارهای دقت بالا استفاده نمیشه چون خطای افست بالایی داره.
        برای کارهای دقیق حتما باید از پ امپ های دقیق مثل OP07 استفاده کنی.
        پس با این حساب اگه مستقیم بدون بافر وصلش کنم موردی نداره ؟
        یه جایی خوندم حالا غیر از افزایش امپدانس ورودی تو کاهش نویز هم خیلی تاثیر داره منظورم همون opam هستش نظر شما چیه ؟
        اگه استفاده کنم که مسئله ایی نیست؟ یعنی امپدانس ورودی خیلی زیاد میشه
        یه توضیح بدین من شیر فهم بشم اصولا تو چه مداراتی این کارو میکنن
        در مورد lm358 حق باشماست op07 خیلی بهتره :redface:

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

یه جایی خوندم حالا غیر از افزایش امپدانس ورودی تو کاهش نویز هم خیلی تاثیر داره منظورم همون opam هستش نظر شما چیه ؟
          اگه استفاده کنم که مسئله ایی نیست؟ یعنی امپدانس ورودی خیلی زیاد میشه
          یه توضیح بدین اصولا تو چه مداراتی این کارو میکنن
          درسته دایی جان! اما اول باید ببینی قطعه ای که داری استفاده می کنی اصلا نویز داره یا نه؟!
          LM336 یه رفرنس نوع شنته.
          آیا AVDD شما نویز داره؟ اگه داشته باشه که AD7780 شما خودش با همین نویز تعطیل میشه!
          آیا مقاومت سری شما نویز داره؟
          پس LM336 هم نویزی نداره. اگه هم می خواهیم پایداریشو بیشتر کنیم باید دیتا شیت این آی سی رو ببینیم.
          اگه مقاومت ورودی AD7780 کم بود و از یه رفرنس غیر شنت(یعنی سری) استفاده می کردی مجبور می شدی از بافر استفاده کنی. چون بافرهای سری جریان خروجی بسیار کم دارند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
            سلام دایی
            1- هر لودسلی یه مقدار سیم همراه خودش داره! مقدار طول سیم را ما می تونیم هرچقدر می خوایم اقزایش بدیم اما باید بدونیم که به همون میزان نویز سیستم بیشتر میشه و اعدادمون بیشتر بازی می کنن. اگه سرعت قرائت مهم نباشه می تونیم با فیلتر نرم افزاری(متوسط گیری و روش های دیگه) این نویز رو حذف کنیم.
            2- صددرصد تاثیر میزاره چون هیچ سوئیچ ایده آل، بی نویزی و بی افستی در دنیا وجود نداره. اما مقدارش اونقدر کم هست که قابل قبول باشه.
            3- بفرما:
            1) استاد استفاده از مالتی پلکسر برای سنسورهایی با خروجی جریان 4-20 میلی آمپر مشکلی بوجود نمیاره (بخاطر Ron,...?) ؟
            2) از 74HC4052 به دلیل محدودیت ولتاژ ورودی 10 ولت نمی تونم استفاده کنم. بهترین گزینه برای خوندن چند سنسور همین مالتی پلکسرهای آنالوگ هستن؟ (ولتاژ کاری سنسور رو 15 ولت قرار دادم)
            3) مالتی پلکسر های آنالوگ دیگه ای مثل CD4051,CD4052 یا ADG508 در دسترسه. فقط نمی دونم چقدر دقتم رو خراب می کنه.

دیدگاه

سلام دایی
              عذر خواهی می کنم چند روز نبودم.
              1- مشکلی نداره چون 4 تا 20 میلی آمپر توسط مقاومت بسیار کوچیکی به ولتاژ تبدیل میشه.
              2- بهترین گزینه همین 74HC4052 است چون ولتاژی که واردش میشه حدود 2.5 ولته.
              3- می تونی از هر سوئیچی استفاده کنی. دقت عالیه چون امپدانس ورودی AD7780 خیلی زیاده و مقاومت سوئیچ ها بسیار کم.

دیدگاه

سلام ببخشید من یه لودسل 500Kgرا به یه AD7780وصل کردم وپایه 2 و 3 AD را هم به SCK و MISO میکرو زدم و بقیه پایه ها را مطابق دیتا شیت وصل کردم ولی روی ال سی دی اعداد بی ربطی نمایش میده روی لودسل هرچی فشار میارم تغییرات اعداد بی ربطه خیلی تلاش کردم گاهی اوقات اصلا دیتا نمیاد اگر کسی میدونه لطفا راهنمایی کنه اینم برناممه :
                $regfile = "m32def.dat"
                $crystal = 4000000
                Config Lcdpin = Pin , Db4 = Pina.4 , Db5 = Pina.3 , Db6 = Pina.2 , Db7 = Pina.1 , E = Pina.5 , Rs = Pina.7
                Config Lcd = 16 * 2
                Config Porta.6 = Output
                Reset Porta.6
                Config Spi = Hard , Interrupt = On , Data Order = Msb , Master = Yes , Polarity = High , Phase = 1 , Noss = 1 , Clockrate = 128
                Spiinit
                Wait 2
                Dim Aa As String * 2
                Dim Msb As Byte
                Dim Lsb As Byte
                Dim Weight As Long
                Dim X As Byte
                Dim Y As Byte
                Dim A As Word
                Dim B As Byte
                Dim Kk As Word
                Dim Zero As Word
                Dim Sum As Long
                Dim Kilo As Word
                Dim Suum As Single 'led for show rdy=0
                Cls
                Do
                Bitwait Pinb.6 , Reset
                Spiin Msb , 1
                Spiin Lsb , 1
                Spiin A , 1
                Spiin B , 1
                Weight = Makeint(lsb , Msb )
                Locate 1 , 1
                Lcd Weight ; " "
                Loop

End

دیدگاه

سلام
                  امیدوارم دوستان جواب بدن

من میخوام یه ترازو تا 3 کیلو بسازم که دقتی کمتر یا مساوی 1 گرم داشته باشه. میشه با این تشکیلاتی که صحبتش شده این کارو کرد؟ چه قطعات و مداری رو استفاده کنم بهتره؟

مرسیییییی

دیدگاه

با سلام به همگی
                    از استاد عزیز ahmadmn وسایر دوستان می خوام که در مورد اتصال ترمو کوپل به ad7780 و طریقه جبران سازی نقطه صفر ترمو کوپل در صورت استفاده از AD7780 و همچنین نحوه محاسبه دما با توجه به غیر خطی بودن ترموکوپل ،توضیحاتی بدهند

دیدگاه

سلام دایی جان
                      به نظرم ساده ترین راه بهترین راهه!
                      می تونی یه AD595آ‌ بزاری و خروجی اونه به AD7780 بده.
                      AD595آ‌ داخل خودش جبران ساز داره.
                      محاسبش هم بسیار ساده است.
                      البته استفاده از ترموکوپل فقط برای دماهای خیلی بالا توصیه میشه. وگرنه PT100 خیلی خیلی دقیقتره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahmoudARM
                        باسلام خدمت استاد ahmadmn
                        ممنون از پاسخی که دادید-اما من می خوام مدارم ارزون قیمت باشه تا اونجا که من می دونم ad595 قیمتش در حدود 10 هزار تومان هستش. یه شماتیک تو همین فروم از شما دیدم که فقط با استفاده از ad7780 این کار رو انجام داده بودید. البته من ندیدم که تو شماتیک قطعه ای رو برای جبران سازی نقطه صفر استفاده کرده باشید. برا من سوال هست که چطور فقط با خود ad7780 میشه اینکارو کرد از طرفی یه شماتیک توی دیتا شیت ad7714 دیدم که مشابه مدار شما بود. اما توضیحاتی در این باره نداشت. باید این رو هم بگم که رنج دمایی من بین 0 تا 1000 درجه است که فکر کنم انتخاب مناسب همین ترمو کوپل باشه. اگه لطف کنید در مورد استفاده از چند جمله ای مربوط به ترمو کوپل نوع k هم توضیح بدید ممنون می شم.
                        مشکل همین جبران سازی نقطه صفره که پیشنهاد کردم از AD595 استفاده کنید.
                        اگه از AD595 استفاده نکنید باید یه سنسور دمای نیمه هادی مثل LM35 به کانکتورهای اتصال ترموکوپل به مدار بچسبونید و با یه AD7780 دیگه مقدار این سنسور رو بخونید. بعد با یه محاسبه ریاضی داخل برنامه ی میکرو می تونید خطای نقطه صفر رو حذف کنید. در نهایت می بینید که AD595 بصرفه تر میشه.
                        البته بعضی از PT100 ها می تونن تا 850 درجه کار کنن و اگه این دما براتون کافیه توصیه می کنم از اونا استفاده کنید.
                        ترموکوپل نوع K هم مثل نوع J و بقیه است. فقط ولتاژ خروجیش کمی فرق داره. پس مدارش هیچ فرقی نداره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali_elect62
                          سلام .
                          من می خوام خروجی دو عدد لودسل با هم جم کنم و به یک ورودی وصل کنم.آیا با سری کردن خروجی ها امکان داره؟ممنون میشم در این مورد کمکم کند.
                          متاسفانه با سری کردن نمیشه، چون دو لودسل رو نمیشه از هم ایزوله کرد.
                          من این کار رو با دو AD7780 انجام دادم و داخل برنامه مقدارشونو جمع کردم.
                          یه راه دیگه استفاده از OPAMP برای جمع کردن ولتاژ دو لودسل است که در نهایت دقت کمتری نسبت به روش بالا داره و من پیشنهاد نمی کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            مشکل همین جبران سازی نقطه صفره که پیشنهاد کردم از AD595 استفاده کنید.
                            اگه از AD595 استفاده نکنید باید یه سنسور دمای نیمه هادی مثل LM35 به کانکتورهای اتصال ترموکوپل به مدار بچسبونید و با یه AD7780 دیگه مقدار این سنسور رو بخونید. بعد با یه محاسبه ریاضی داخل برنامه ی میکرو می تونید خطای نقطه صفر رو حذف کنید. در نهایت می بینید که AD595 بصرفه تر میشه.
                            البته بعضی از PT100 ها می تونن تا 850 درجه کار کنن و اگه این دما براتون کافیه توصیه می کنم از اونا استفاده کنید.
                            ترموکوپل نوع K هم مثل نوع J و بقیه است. فقط ولتاژ خروجیش کمی فرق داره. پس مدارش هیچ فرقی نداره.
                            تو دیتا شیت AD7714 بدون استفاده از جبران ساز نقطه صفر ترمو کوپل رو به صورت تفاضلی به ورودیها وصل کرده من سوالم اینکه آیا بدون استفاده از جبران ساز میشه این کارو کرد؟ من دنبال روشی هستم که نیاز به استفاده از جبران ساز نباشه و بتونم مستقیما خروجی ترمو کوپل رو به ورودی های ad7780 وصل کنم-چون رنج دمایی که می خوام انداز بگیرم بالاست بجز ترمو کوپل از سنسور دیگه ای نمی تونم استفاده کنم. از طرفی می خوام که از یه AD7780 تکی تو مدارم استفاده کنم تا هزینه ساخت مدارم بالا نباشه

دیدگاه

توی دیتاشیت 7714 جبران ساز نقطه صفر در نظر گرفته نشد.
                              درواقع اگه مدار تو دمای ثابت باشه نیازی بهش نیست.
                              اما اگه دمای محیطی مدار تغییر کنه خطا بوجود میاد.
                              البته در اندازه گیری دماهای بالا این خطا رو میشه صرف نظر کرد چون معمولا خطاهای ذاتی دیگه ای توی سیستم وجود داره که از خطای نقطه صفر بیشتره!
                              اگه اصرار داری خطای نقطه صفر رو حذف کنی 3 راه داری:
                              - بردت رو در دمای ثابت نگه داری
                              - دو تا AD7780 بزاری که یکی دمای برد رو اندازه بگیره
                              - یه مدار آنالوگ با پ امپ بزرای. این روش خیلی ارزونه اما خودش کمی خطا و نویز داره.

دیدگاه

من برای اینکه مدارم ارزون قیمت در بیاد می خوام از روش سوم استفاده کنم برای این منظور از LT1025 برای جبران سازی می خوام استفاده کنم اما مشکل اینجاست که این قطعه تو بازار وجود نداره - لا اقل من پیدا نکردم- برای تقویت سیگنال هم نظرم اینکه از LT1013 استفاده کنم یه سوال اینجا مطرح میشه و اون اینکه آیا LT1013 برای تقویت خروجی ترمو کوپل نوع Kکه تغیراتش در حدود 40 میکرو ولت برای هر درجه هست مناسبه یا نه ؟ از طرفی اگه LT1025 گیرم نیاد چکار می تونم بکنم؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X