اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش ساخت pcb (مدار چاپی)1 و 2 لایه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش ساخت pcb (مدار چاپی)1 و 2 لایه

نوشته اصلی توسط محمدحبیب زاده
    دقیق نمی دونم ولی از شرکتهایی که pcbمیزنن میتونی پرس و جویی بکنی
    محمد جان نمیشه با همین پایه های قطعات انجام داد ؟ منظورم اینکه پایه از 2 طرف به برد لحیم بشه.
    من برای اون بخش که قطعات به 2 طرف باید
    وصل میشدن ، مثلا آی سی ،ابتدا بین قطعه پلاستیکی سوکت آی سی و برد حدود 2 میلیمتر فاصله گذاشتم به طوری که پایه های سوکت
    از لبه پایین برد هم ،تا حد قابلیت لحیم کاری، بیرون باشند. ممکن هست حرارت هویه روی سوکت اثر بزاره و آبش کنه که باید مواظب بود چون
    کار کثیف میشه... البته همه این کارها برای قطعات دیپ هست

اگر اشتباه میگم راهنمایی کنید سپاس
    خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

اره تو خیلی قسمت ها حتما باید این کار رو کنیم.
      خوب شد گفتی در مورد بعضی قطعات هم باید چند نکته ای رعایت بشه که نمونش سوکت ic ها هست که پایه ها طوری هستند که نمیشه از رو بهشون لحیم زد و فقط لحیم کاری از زیر امکان داره و اگه از یه پایه icدر هر دو طرف استفاده شه فقط سطح زیر وصل شده و قسمت بالایی امکان لحیمش نیست.
      البته این مشکل تو این روش هست .
      برا حلش یا باید به قول شما سوکت یا این قبیل از قطعات رو بالا نگه داریم تابشه از رو هم لحیم زد که احتمالا پایه ها کوتاه باشن و بعد دردسر بشه یا سوکت زود شل بشه.
      یا اینکه ارطباط بین دو سطح رو توسط پایه های سوکت icانجام ندیم یعنی با فاصله کمی از سوکت توسط viaها این کار رو انجام بدیم.ارطباط بین دو سطح رو بکشیم کناره های سوکت.

دیدگاه

سلام
        من شخصا این تجربه رو داشتم
        پس بهتون پیشنهاد میکنم اول سوکتایی رو جا بزنین که دستو پاگیر میشه و نمیتونیم لحیم کنیم اگه بقیه سوکتا رو جا بزنیم
        روش من این بود کافیه سوکت رو جوری جابزنید که اون طرفی که تعداد مسیر بیشتر داره اول لحیم کنیم
        خب پس اونطو رو راحت لحیم میکنیم پایه هاشو بعد جوری که هویه بتونه ماکزیمم پایه هارو بگیره داغ میکنیم و به پایین فشار میدیم در این صورت هم لحیم شده هم کاملا جاخورده و بعد برا پایه های اونور هم همین کارو میکنیم
        البت کار این دوستمون رو نمیدونم ولی این کاره من کمی خطریه
        برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
        راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanajal
          سلام
          من شخصا این تجربه رو داشتم
          پس بهتون پیشنهاد میکنم اول سوکتایی رو جا بزنین که دستو پاگیر میشه و نمیتونیم لحیم کنیم اگه بقیه سوکتا رو جا بزنیم
          روش من این بود کافیه سوکت رو جوری جابزنید که اون طرفی که تعداد مسیر بیشتر داره اول لحیم کنیم
          خب پس اونطو رو راحت لحیم میکنیم پایه هاشو بعد جوری که هویه بتونه ماکزیمم پایه هارو بگیره داغ میکنیم و به پایین فشار میدیم در این صورت هم لحیم شده هم کاملا جاخورده و بعد برا پایه های اونور هم همین کارو میکنیم
          البت کار این دوستمون رو نمیدونم ولی این کاره من کمی خطریه
          احسان جان درسته اول باید همون پایه های زیر برد را لحیم کنیم یا حد اقل یکی دو تا را در طرفین. البته من با نوک هویه SMD که میدونید
          ظریف هست این کار را انجام میدم . به هر حال یکم دردسر داره ولی به اینکه کار خودمون هست میارزه.

اضافه شده در تاریخ :
          محمد جان و دیگر دوستان عزیز یک راه و راهنمایی هم برای چاپ سبز پیدا کنید :sad: من هر فکری میکنم که چه جوری پایه قطعات
          با اسپری زیر پوشش نره چیزی به ذهنم نمیاد...البته اون قضیه دیود ها که قبلا گفتم میشه ولی دردسرش زیاده...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سام-سیروس
            محمد جان و دیگر دوستان عزیز یک راه و راهنمایی هم برای چاپ سبز پیدا کنید :sad: من هر فکری میکنم که چه جوری پایه قطعات
            با اسپری زیر پوشش نره چیزی به ذهنم نمیاد...البته اون قضیه دیود ها که قبلا گفتم میشه ولی دردسرش زیاده...
            سلام
            یه چیزی به ذهنم رسیده چند وقته ولی فرصت نکردم امتحان کنم
            اصلا نمیدونم شدنیه یا نه
            اگه یه پرینت فقط از پدها بگیریم و بعد از اسید کاری روی برد اطو کنیم بعد لایه سبز رو بزنیم و بعد آروم جوهر پرینتر رو پاک کنیم فکر کنم بشه تمیز در آوردش
            همین کار رو با لمینت هم میشه انجام داد
            دوستان چی میگن؟
            آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

احسان جان درسته اول باید همون پایه های زیر برد را لحیم کنیم یا حد اقل یکی دو تا را در طرفین. البته من با نوک هویه SMD که میدونید
              ظریف هست این کار را انجام میدم . به هر حال یکم دردسر داره ولی به اینکه کار خودمون هست میارزه.
              سلام نه من اصلا اس ام دی کار نکردم باور کن،باید یه هویه اش رو بخرم چند هس؟
              موندم برا طراحی پی سی بی با چه نرم افزاری کار کنم البت تا الان با پروتئوس بوده ،دوستان کدوم از همه بهتر وجامع تره در ضمن این برد سبز چیه؟ یعنی باید حرکتی کاری کرد سبز بشه؟ oo:
              یا نه تو بازار خامش هست :eek:
              اقای حبیب زاده ممنون میشه درباره کتابخانه پروتئوس توضیح بدین که چجوری میشه کاملترش کرد یا قطعه بهش اضاف کرد ، میدونم تاپیک قبلا بوده ولی اگه حوصله دارین ممنون میشم

دیدگاه

موندم برا طراحی پی سی بی با چه نرم افزاری کار کنم البت تا الان با پروتئوس بوده ،دوستان کدوم از همه بهتر وجامع تره در ضمن این برد سبز چیه؟ یعنی باید حرکتی کاری کرد سبز بشه؟ oo:
                اقای حبیب زاده ممنون میشه درباره کتابخانه پروتئوس توضیح بدین که چجوری میشه کاملترش کرد یا قطعه بهش اضاف کرد ، میدونم تاپیک قبلا بوده ولی اگه حوصله دارین ممنون میشم
                اگر نمیخواهی زیاد هزینه کنی فقط نوک هویه را عوض کن . حالا این پیشنهاد من هست . خودت صاحب نظری
                http://eshop.eca.ir/product_info.php...roducts_id=387

برد سبز منظور همون لایه محافظ لایه مسی برد هست. که محمد جان ، خودم و خیلی از دوستان بعد از نصب قطعات و تست مدار اسپری کیلر میزنیم . ولی اگر در آینده مشکلی برای مدار پیش بیاد
                کار تعویض قطعات یکم مشکل میشه و از طرفی کار فابریک صنعتی و شیک نیست منظورم زیاد حرفه ای نیست.

این لایه سبز هم به صورت اسپری هست و هم لمینیت.

اسپری :
                http://iran-micro.com/product_info.p...oducts_id/6905

دیدگاه

اضافه شده در تاریخ :
                  سلام
                  والا از خیلی وقت پیش تو این فکر بودم ولی بعدا دیدم زیادی هم مهم نیست که حتما باید چاپ سبز باشه.درسته به قول شما خوشگل در میاد ولی لاک و جلا هم خوبه اصلا اینا هم نباشه بازم مدار کار میکنه.هدف اینه که یه جوری جلوی اکسید شدن مدار رو بگیریم.
                  وقتی هم که بعدا تعمیر پیش میاد در اوردن قطعات زیادی هم سخت نیس اون هم معلوم نیست چند وقت یه بار پیش بیاد. جزای سی های smd
                  چون امکان اینو نداشتم که بتونم تو خونه انجامش بدم یعنی نتونستم. بیخیالش شدم ولی اگه راهی باشه که بشه تو خونه زد خیلی عالی میشه.

اضافه شده در تاریخ :
                  نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
                  سلام
                  یه چیزی به ذهنم رسیده چند وقته ولی فرصت نکردم امتحان کنم
                  اصلا نمیدونم شدنیه یا نه
                  اگه یه پرینت فقط از پدها بگیریم و بعد از اسید کاری روی برد اطو کنیم بعد لایه سبز رو بزنیم و بعد آروم جوهر پرینتر رو پاک کنیم فکر کنم بشه تمیز در آوردش
                  همین کار رو با لمینت هم میشه انجام داد
                  دوستان چی میگن؟
                  بعد چاپ سبز روی جوهر ها هم پوشونده میشن اخه!؟!؟!؟!؟!؟ :question: :question:
                  اما اگه جوهر به خودش جذب نکنه و جنس چاپ سبز از جو هر محکم باشه اره میشه با شستن مدار جوهر ها بره و چاپ سبز بمونه.

اضافه شده در تاریخ :
                  تا به حال پیش نیومده به خاطر کمبود قطعات پروتیوس واسه کتابخونش (LIBRARY) چیزی اضافه کنم.چون ب پروتیوس بیشتر pcbدر میارم واسه همین از قطعات مشابه و هم اندازه هم میشه استفاده کرد.چون هدفم شبیه سازی نیست.اما اگه خاستی کتابخونه ای رو اضافه کنی کافیه فایل های مربوطه رو توی پوشهLIBRARY وMODEL کپی کنی.

دیدگاه

سلام
                    محمد جان میشه کمک کنی http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=77586.0

اگه مداری هم از تغذیه فلای بک داری تو همون پست بزار

نکته خاصی تو قسمت آرس با ترانس نیست؟کلا یه را واسه اد کردن پین ها هم بگی ممنون میشم
                    آخه میخوام با روش حرفه ای که شما یاد دادی و ازت ممنونم چاپش کنم

دیدگاه

من وقتی فیبر رو توی اسید میندازم یه جاهایی از مدار نابود میشن تو اسید یه جاهایی از اون هم اصلا مسش پاک حل نمیشه اگر فیبر رو هم بیشتر تو اسید نگه دارم قسمت بیشتری از مدار تو مس حل میشه و نابود میشه .حالا سوالم اینه که چرا اینطوری میشه؟راه حلش چیه؟من اگر بخوام قسمت هایی که مسش پاک نشده رو اگر بخوام مسش رو از بین ببرم باید چکار کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مریم جلالی
                        من وقتی فیبر رو توی اسید میندازم یه جاهایی از مدار نابود میشن تو اسید یه جاهایی از اون هم اصلا مسش پاک حل نمیشه اگر فیبر رو هم بیشتر تو اسید نگه دارم قسمت بیشتری از مدار تو مس حل میشه و نابود میشه .حالا سوالم اینه که چرا اینطوری میشه؟راه حلش چیه؟من اگر بخوام قسمت هایی که مسش پاک نشده رو اگر بخوام مسش رو از بین ببرم باید چکار کنم؟
                        از چه روشی واسه چاپ استفاده میکنید
                        اگه از متد تونر ترنسفر استفاده میکنید دخامت کم و دون دون افتادن تو ترک ها باعثش هست و همچنین دما و فشار کم هنگام اطو کشیدن یا لمینیت کردن ....
                        هر چه اسید کاری سریع تر و در دمای پایین تر انجام بشه کیفیت بهتر در میاد(بحث دلایلش مفصل هست) بنابراین اگه از اسید هایی که در دمای پایین و سریع عمل میکنن(مثل ترکیب معروف hcl و اب اکسیژنه که البته خطرناکه) یا همین اسید معمولی در دمای پایین تر و با غلظت بالاتر و تکون دادن اروم و مداوم استفاده کنید کیفیت بهتری خواهید داشت.
                        با سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مریم جلالی
                          اگه فیبر تمیز باشه،ترگ ها زیادی نازک نباشه،و طرح روی فیبر به خوبی منتقل شده باشه.ترکیب اسید درست باشه.مشکلی پیش نمیاد.
                          اگه فیبری که اینطور شده رو عکسش رو بزاری بهتر میشه راهنمایی کرد.

دیدگاه

پاسخ : اموزش ساخت pcb (مدار چاپی).

نوشته اصلی توسط محمدحبیب زاده
                            سلام به دوستان عزیزم.

1-پرینت طرح روی کاغذ.

الف-انتخاب کاغذ مناسب.
                            ب-تنظیمات پرینتر.

الف.
                            از کاغذهای مختلفی برای این کار میتوان استفاده کرد.درحالت کلی کاغذ مورد استفاده باید روغنی باشدتا طرح به راحتی از روی آن جدا شود.کاغذی که من استفاده می کنم کاغذ پشت برچسبهای شبرنگ یا رنگی می باشد که تابلو نویسی ها از انها استفاده می کنن.

میتونین این کاغذها رو از تابلو نویسی ها بدون اینکه هزینه ای پرداخت کنین تهیه کنین چون میریزن بیرون :smile: :smile:
                            کاغذ رو با اندازه مناسب(a4-a5,...)برش دهید.
                            تمامی مراحل کار وابسته به انتخاب کاغذ میباشد.با این نوع کاغذ بهترین جواب را خواهید گرفت.

ب-
                            بعد اینکه کاغذ اماده شد.پرینترتون رو به شکل زیر تنظیم می کنین.مال من canon هست در پرینترهای دیگه هم این گذینه وجود داره.

با انتخاب و برداشتن تیک ها تغییرات را در سمت راست مشاهده خواهید کرد.

مراحلانتخاب شده را انجام داده و پرینت خود را بگیرید.با این کار پرینتر با درجه حرارت بیشتری کار خواهد کرد.
                            توجه.بدون انجام این گذینه ها از کاغذی که معرفی کردم استفاده نشود.
                            دوست عزیز این گزینه برای پرینتر من موجود نیست چی کار باید بکنم؟؟؟؟

دیدگاه

پاسخ : اموزش ساخت pcb (مدار چاپی).

نوشته اصلی توسط پویا نجارزاده
                              دوست عزیز این گزینه برای پرینتر من موجود نیست چی کار باید بکنم؟؟؟؟
                              شما بزار رو heavy paper 2 نوع کاغذ رو هم a4 انتخاب کن اونجا که نوشته letter

دیدگاه

دستتون درد نکنه درست و تمیز چاپ کرد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X