اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

class D

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : class D

نوشته اصلی توسط Mostafa65
    منظور از اضافه جریان اضافه باره یا اتصال کوتاه؟
    چون تقریبا با هم فرق میکنن
    امروز که کار ساخت رو شروع کردم دیدم که یه مقاومت را شانت بسته رو خط منفی و از اون به عنوان سنس اضافه جریان استفاده کرده و این به این معنی هست که محافظ اتصال کوتاه نیست.
    دعای خیر از هر چیزی بهتر است...

دیدگاه

سلام
      مدار رو ساختم و راه اندازی کردم. همه چیز عالی بود و راضی کننده!

مدار پروتکشن هم بسیار حساس هست و در ولوم های پایین هم در هنگام اتصال کوتاه خروجی که منجر به عبور جریان بیشتر میشه، ورودی رو صفر میکنه و وقتی اضافه جریان ازبین رفت ، مدار پس از 5 ثانیه راه میفته.

ماسفتا تو ولتاژ +- 40 ولت که ولتاژ تست من بود اصلا نیاز به هیت سینک نداشتن.

اینم عکس:

اول باید سابم رو تعمیر کنم و بعد ازین آمپ حسابی توان بگیرم و بعد از تموم شدن آزمایشا برم یه ساب درست و درمون هم بخرم.
      چون مدار رو به یه 12 اینچ قدیمی وصل کردم اما نتونستم ولوم رو 25 درصد بیشتر کنم .داشت بوی بوبین بلندگو در میومد.

مدار پری قوی لازم داره و سطح ورودیش شبیه به av400 هستش.یه پری 1.2 ولت RMS لازم داره.

دیدگاه

عکس مدار برای خودته ؟

گیر اوردن همچین قطعاتی تو ایران مشکله ! آفرین

این مدارو زیاد دیدم استفاده کنن خارجی ها ، بخصوص تو توان بالا...Dead تایمش با 4049 هست ، درسته ؟

از سلف خروجی میتونی عکس بندازی ؟ رو چه هسته ای پیچیدی ؟ تلفاتش چطوره ؟ مقدارش چقدره ؟

منم آرشیو خوبی از این امپ دارم ، ولی وقت نمیکنم بسازمش...حتی IRS2092 هم دارم..اونم خیلی خوبه..تو محصولات خارجی زیاد دیدم استفاده بشه..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
          عکس مدار برای خودته ؟

گیر اوردن همچین قطعاتی تو ایران مشکله ! آفرین

این مدارو زیاد دیدم استفاده کنن خارجی ها ، بخصوص تو توان بالا...Dead تایمش با 4049 هست ، درسته ؟

از سلف خروجی میتونی عکس بندازی ؟ رو چه هسته ای پیچیدی ؟ تلفاتش چطوره ؟ مقدارش چقدره ؟

منم آرشیو خوبی از این امپ دارم ، ولی وقت نمیکنم بسازمش...حتی IRS2092 هم دارم..اونم خیلی خوبه..تو محصولات خارجی زیاد دیدم استفاده بشه..
          بله مدار خودمه . سلف خروجی رو فعلآ رو ETD39 پیچیدم که مناسب نیست . هسته ی توروید خاصی برای کارای صوتی مناسبه که مشخصاتش رو الان خاطرم نیست. مقدارش 22 میکرو هانری هست و مقدار خازن0.47 میکرو فارد.
          تلفات هسته یا خود مدار؟
          در کل خیلی بهتر از AB هست. چون وقتی از همین مدار تغذیه و همین بلندگو از یه آمپ کلاس AB استفاده میکنم ، وقتی تغذیه رو خاموش میکنم دشارژ خازنای تغذیه 10-15 ثانیه بیشتر طول نمیکشه اما با این مدار حدود 40 ثانیه طول میشکه!

اسیلسکوپ هم ندارم که بتونم ولتاژ پیک رو تو خروجی ببینم و بازدهی رو حساب کنم . اما 90 درصد هم باید بیشتر باشه!

دیدگاه

قطعاتش راحت پیدا میشه یا اذیت میکنه پیدا کردنشون؟!

کلا چقدر هزینه کردی برای ساختش؟

خروجی چطوره؟ منظورم رنج فرکانسیه. فقط برای ساب هست یا فول رنج کار میکنه؟

لطف کن و نقشه رو با سایز اصلی قرار بده (همونی که با اتو چاپش کردی )

و در اخر ساختش اسونه یا دردسر داره؟

خسته نباشی. خوب کاری کردی
            زکات علم نشر آن است
            بیشتر با من اشنا بشین :
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
            ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

خسته نباشی داداش عالی شده ماسفتها رو چند گرفتی خودشو گذاشتی یا مشابهش رو.
              طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
              امروز رو کامل زندگی کن...
              (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m
                قطعاتش راحت پیدا میشه یا اذیت میکنه پیدا کردنشون؟!

کلا چقدر هزینه کردی برای ساختش؟

خروجی چطوره؟ منظورم رنج فرکانسیه. فقط برای ساب هست یا فول رنج کار میکنه؟

لطف کن و نقشه رو با سایز اصلی قرار بده (همونی که با اتو چاپش کردی )

و در اخر ساختش اسونه یا دردسر داره؟

خسته نباشی. خوب کاری کردی

قطعاتش پیدا میشه. هزیته اش حدود 20 تومن شد. فول رنجه . در مورد آسون بودن یا سخت بودم هم نمیدونم چی بگم . حداقلش میشه گفت که چشمک زن دولامپی نیست و باید دقت کرد . به طور مثال من تمام ترانزیستورا رو قبل از لحیم کاری چک میکنم و مقاومت ها رو هم با اهم متر چک میکنم . اینا میشه یه بخشی از دقت. در ضمن کل برد رو هم قلع اندود میکنم و از پایه آیسی استفاده میکنم. در آخر قبل از تست مدار رو با تینر میشورم و بعد با آب و تاید و بعد خشکش میکنم و میره برای نصب آیسی و تست.
                کیفیت خود قطعات هم مهمه . من از مقاومت های 1 درصد استفاده میکنم و سعی میکنم بقیه قطعات هم کیفیت مناسبی داشته باشن.

http://uplod.ir/oobbu6oekpe6/irs-3000d.zip.htm

نوشته اصلی توسط gh.kh
                خسته نباشی داداش عالی شده ماسفتها رو چند گرفتی خودشو گذاشتی یا مشابهش رو.
                ماسفتا رو IRFP250 گذاشتم که 4 تا برای 2 اهم هست. دونه ای 2800 .

دیدگاه

افرین nn جان خیلی تمیز درست کردی
                  فقط در مورد سلف خروجی توضیح بده اونو چطور پیچیدی ؟

دیدگاه

هسته ای که برای کلاس D های فولرنج ، چه DIY و چه تجاری معمولا استفاده میشه ، هسته پودر آهن میکرومتالز با پسوند -2 هست. مثلا T106-2 خیلی اسم بردن ازش. متاسفانه این هسته تو ایران گیر نمیاد ، البته چینیش رو قبلا "سلف" داشت.

ولی میشه معادل براش ساخت که یه LCR متر خوب لازم داره. اینکه پرسیدم تلفاتش چطوره دقیقا همین فیلتر منظورم بود ، چون توی 2-3 تا فروم خارجی که می خوندم دیدم بزرگترین مشکلشون همینه. البته شما نباید با بلندگو تست کنید. چون تو خونه 50 وات هم خیلی زیاده. بهتره مقاومتهای توان بالا بخری و وصل کنی به خروجی آمپلیفایر. بعد با اسکوپ خروجی رو چک کنی از لحاظ اعوجاج و کلیپ شدن. تست هم باید با مانیتورینگ همراه باشه ، حتما دمای قطعات باید چک بشه ، حداقل 1-2 ساعت هم باید زیر تست باشه تا بفهمی مشکلی در کار نیست.

سلف خروجی هم بهتره روی برد باشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                      هسته ای که برای کلاس D های فولرنج ، چه DIY و چه تجاری معمولا استفاده میشه ، هسته پودر آهن میکرومتالز با پسوند -2 هست. مثلا T106-2 خیلی اسم بردن ازش. متاسفانه این هسته تو ایران گیر نمیاد ، البته چینیش رو قبلا "سلف" داشت.

ولی میشه معادل براش ساخت که یه LCR متر خوب لازم داره. اینکه پرسیدم تلفاتش چطوره دقیقا همین فیلتر منظورم بود ، چون توی 2-3 تا فروم خارجی که می خوندم دیدم بزرگترین مشکلشون همینه. البته شما نباید با بلندگو تست کنید. چون تو خونه 50 وات هم خیلی زیاده. بهتره مقاومتهای توان بالا بخری و وصل کنی به خروجی آمپلیفایر. بعد با اسکوپ خروجی رو چک کنی از لحاظ اعوجاج و کلیپ شدن. تست هم باید با مانیتورینگ همراه باشه ، حتما دمای قطعات باید چک بشه ، حداقل 1-2 ساعت هم باید زیر تست باشه تا بفهمی مشکلی در کار نیست.

من تخصصی توی آمپ ندارم . ولی فکر کنم پاسخ گویی یه مقاومت با یه سلف توی تغییرات ولتاژ خیلی باید باهم فرق کنه

دیدگاه

بله ، من هم از خودم حرفی نزدم..

اینم دو تا عکس :

عکسی که طراح Detex Audio از تست آمپاش گذاشته :

عکسی که QSC تو کاتالوگش گذاشته ، اگر اشتباه نکنم تا 16 کیلووات رو ساپورت میکنه این لود :

البته مقاومتها از نوع سیمی هستند. این تست هم فقط یکی از تستها هست. تست های صوتی هم انجام میشه.

دیدگاه

بله عکس ها واضحه ولی پاسخ گویی یه مقاومت با یه سلف فرقی نداره؟

دیدگاه

قطعا فرق داره.

نکته اول اینکه اینها مقاومت اهمی خالص نیستند و خاصیت سلفی هم دارند. قطعا توی تست هم تاثیر گذار هست.

نکته دوم اینکه این تست بیشتر به منظور تست قدرت آمپلیفایر روی بار خاصی هست ، مثلا اندازه گیری تلفات ، راندمان ، حرارت روی توان تعیین شده. معمولا زمانی که روی مقاومت سیمی توان بالا تست بشه و مشکلی پیش نیاد ، روی بلندگو مشکلی نداره. بخصوص زمانی که با فرکانس تست بشه.

بحث تست آمپلیفایر مفصل هست. من خودم زمانی که با بلندگو تست میکنم ، صدا خیلی زیاد و حرارت نسبتا کم. زمانی که با مقاومت و فرکانس تست می کنم حرارت زیاد میشه و تازه میشه فهمید آمپ چند مرده حلاجه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح

بله هسته ایده آل همینه که سخت گیر میاد . T157-2 پیشنهاد شده.اما نرفتم که ببینم گیر میاد یا نه. من فعلآ به گوشام اعتماد میکنم و هسته رو با شنیدن صدا میپیچم. از اونجایی که کلیپینگ تو آمپای دیجیتال خیلی محسوس تر از کلاسای آنالوگ هست ، من مدار رو به چند بلندگوی با مقاومت نهایی 4 اهم و توان بالا وصل کردم و یک هدفون کوچک هم با یه رزیستور با مقاومت بالاسری کردم (مقاومت در مقاومت میشد نوشتم رزیستور )و به خروجی اضافه کردم.
                              بعد صدا رو بالا بردم و اعوجاع و بازه فرکانس و نقطه شروع کلیپ رو با آهنگای مختلف از داخل هدفون شنیدم و هسته رو پیچیدم که به حالت قابل قبولی رسید.(اما نه زیاد چون اسیلسکوپ در دسترسم نبود :NO
                              همین قدر از اهمیت سلف بگم که با این هسته ی ETD39 ،تغییر 1-2 میلی متری AIR GAP باعث حذف یک سری از فرکانسای بالای صدا میشد وباعث میشد سیم پیچ سلف سریع داغ کنه. ولتاژ OFFSET هم زیاد میشد که رو 25 میلی ولت ثابتش کردم :nice:

البته من آمپ رو بصورت فول رنج نمیخوام استفاده کنم و برای ساب ووفر لازم دارم. با اینکه بهتره برای درایو ساب از کلاس D فول بریج استفاده کرد ، اما با این امکانات ساخت هاف بریج هم جای امیدواری و شکر داره!

دیدگاه

nn جان این فایل پروتئوسی که قرار دادی با چه ورژنی هست برا من باز نمیشه
                                و اینکه شماره ای سی ها چی هست چون تو عکسی که تو صفحه قبل قرار دادی شماره ای سی ها رو ننوشته
                                ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X