nn20 جان (داداش ببخش اسمتو نمیدونم :redface
شما قطعه هارو همه رو از یجا تهیه کردین یا گشتین تا پیدا کردین؟
ماسفت حداکثر چیزی که میشه روش سوار کرد و تو ایران هست چی سراغ داری؟
بدون ماسفت چقدر هزینه اش میشه؟ (با قطعات اصل)
3000 رو خودش پروتکتور داره یا باید جدا بسازم؟
زکات علم نشر آن است
بیشتر با من اشنا بشین :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0
nn20 جان (داداش ببخش اسمتو نمیدونم :redface
شما قطعه هارو همه رو از یجا تهیه کردین یا گشتین تا پیدا کردین؟
ماسفت حداکثر چیزی که میشه روش سوار کرد و تو ایران هست چی سراغ داری؟
بدون ماسفت چقدر هزینه اش میشه؟ (با قطعات اصل)
3000 رو خودش پروتکتور داره یا باید جدا بسازم؟
سلام شما همون nn صدا کنید عالیه.
من قطعاتو از امجد و عباسیان تهیه کردم. چهره - شهاب - جوان - و ...
ماسفت رو هم من از IRFP250 استفاده کردم که مشکلی هم نداشت. اما نمیدونم چی دیگه میشه گیر آورد که هم ولتاژ و جریانش مناسب باشه و همRDSon کمتر داشته باشه.
بدون ماسفت و هسته ، هزینه قطعات حدود 12 تومن میشه.
3000 رو خودش پروتکت اضافه جریان داره که خوبم کار میکنه و میشه با یه پتانسیومتر مقدارشو تغییر داد ، اما یه پروتکتور DC باید براش قرار بدین.
مقاومتارو هم اگه 1 درصد بگیرید ، بهتره.
آیسی 4049 ساخت تگزاس انسترومنت باشه و IR2110 شبیه اونی که هادی جان تو عکسش گذاشته نباشه. چون رو اون آیسی نوشته ها چاپ شده و با ناخن پاک میشه. IR2110 اصل نوشته هاش روش حک شده و علامت شرکت IR هم به صورت گرافیکی روش حک شده و پشت آیسی یه دایره فرو رفتگی وجود دارد که دور اون دایره(داخل فرورفتگی ) یا نوشته مالزی و یا نوشته اندونزی.
عکس :
جالبه بدونی پشت اونی که آقا هادی استفاده کرده هم هک شده فکر کنم مالزی..از نزدیک دیدم قبلا...ولی تو دیتاشیت گفته باید به همین فرمی که عکسش رو گذاشتی باشه. در مورد ماسفت ها هم صدق می کنه.
ماسفت خوب هم خیلی گیر نمیاد. برای همین سری IRS معمولا IRFP250 استفاده میشه به چند دلیل از جمله 200 ولت بودن و مناسب بودن Qrr برای فرکانس 250 کیلو.
مثلا IRFP640N هم خوبه از لحاظ فرکانسی حتی بالاتر هم میتونه کار کنه ، ولی خوب جریان کمتری رو ساپورت میکنه.
البته بازم میگم جواب گرفتن از این آمپلیفایرها خیلی کار داره..من خودم وقتی داشتم یکی از مداراتمو تست میکردم..صدا انقدر زیاد بود که گوشم صوت می کشید...ولی وقتی مقاومت توان بالا وصل کردم و سینوسی 50 هرتز بهش ورودی دادم..فهمیدم که نه...مثل اینکه داستان پیچیده تر از این حرفاست...
من کلا از سری IRS دلسرد شدم
هیچ کدوم از 5 تا پی سی بی که ساختم جواب نداد
AUD600 هم که ای سی زیاد می سوزونه
درود
فکر کنم یک مشکلی اساسی داری که توی همه ی امپ هات مشترک هست بگرد اون نقطه ی مشترک رو پیدا کن :mrgreen:
شاید از 4049 باشه یک کاری کن کلا ایسی رو از روی مدار بردار ببین چی میشه
Fail Never
گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین
این ای سی 4049 نقش های مختلفی داره تو این آمپلیفایر از جمله : بافر و ایجاد PWM های متقارن با در نظرگرفتن Dead Time
همونطور که تو DIY هم بهت گفتن ، فقط CD4049UBE تولید Texas ، اگر با این قطعه با همین پارت نامبر نتونستی جواب بگیری..باید بگردی ببینی مشکل کجاست. البته من دیدم که از HCF4049UB هم جواب گرفتن. کلا قطعات توی کلاس D خیلی مهمه. اگر سرعتشون پایین باشه یا برای این کار طراحی نشده باشن جواب نمیگیری. به برد این دوستمون nn دقت کن. البته نقطه ضعفش اون خازن های FUJY هست :-&
اینجاست که نقش اسکوپ در جامعه پررنگ میشه :agree:
AUD600 چی میسوزونه ؟ البته مدارش خالی از اشکال نیست..یه سری منگول بازی در آورده نمیدونم چرا...مثلا همین 47 کیلوهای فیدبک..گیر هم داده باید 0.5 وات باشه..همین Detex فقط از یدونه 100 کیلو 0.25 وات استفاده کرده...موشکلی هم نداره :mrgreen:
راستی nn ، این Detex توی عکسا که داشتم می دیدم انگار همین RM استفاده کرده..نمیدونی جزئیاتش چیه ؟ مثلا چند دور و چقدر فاصله هوایی ؟
این ای سی 4049 نقش های مختلفی داره تو این آمپلیفایر از جمله : بافر و ایجاد PWM های متقارن با در نظرگرفتن Dead Time
همونطور که تو DIY هم بهت گفتن ، فقط CD4049UBE تولید Texas ، اگر با این قطعه با همین پارت نامبر نتونستی جواب بگیری..باید بگردی ببینی مشکل کجاست. البته من دیدم که از HCF4049UB هم جواب گرفتن. کلا قطعات توی کلاس D خیلی مهمه. اگر سرعتشون پایین باشه یا برای این کار طراحی نشده باشن جواب نمیگیری. به برد این دوستمون nn دقت کن. البته نقطه ضعفش اون خازن های FUJY هست :-&
اینجاست که نقش اسکوپ در جامعه پررنگ میشه :agree:
AUD600 چی میسوزونه ؟ البته مدارش خالی از اشکال نیست..یه سری منگول بازی در آورده نمیدونم چرا...مثلا همین 47 کیلوهای فیدبک..گیر هم داده باید 0.5 وات باشه..همین Detex فقط از یدونه 100 کیلو 0.25 وات استفاده کرده...موشکلی هم نداره :mrgreen:
راستی nn ، این Detex توی عکسا که داشتم می دیدم انگار همین RM استفاده کرده..نمیدونی جزئیاتش چیه ؟ مثلا چند دور و چقدر فاصله هوایی ؟
ای سی IR که استفاده کردی اصل نیست..توی دیتاشیت هم اشاره شده باید به فرمی که nn عکسش رو گذاشت باشه.
نکته دیگه اینکه فرکانس کاری مدار و مقاومتهای گیت ماسفتها روی کارکرد این ای سی به شدت تاثیر میزاره. من طرح Apex رو تغییرات مختلفی روش اعمال کردم و هنوز هم دارم با مقادیر مختلف مقامت تغییر دهنده فرکانس سوئیچینگ ، تغییر سیستم تغذیه 12 ولت ، تغییر مقاومتهای گیت بازی می کنم تا بتونم به جواب قانع کننده ای برسم. مثلا با دوبل 57 ولت ، 100 وات رو 8 اهم در فرکانس 50 هرتز (مقاومت سیمی 100 وات به عنوان بار) رو اندازه گیری کردم ، ولی یکی از ماسفتها گرم شده بود..باید ببینم مشکلش چیه. اینم اضافه کنم که طرح Apex اصلا قابل اطمینان نیست و مشکل داره. چیزی که میشه بهش اطمینان کرد همین IRS ها یا AUD600 هست به شرطی که قطعات خوب استفاده کنی.
به سورس ماسفت پایینی یک مقاومت وصل شده که به عنوان فیدبک جریان هست. از سورس همین ماسفت از طریق مقاومت 1 کیلو نمونه ولتاژی به ورودی + ای سی LM311 داده شده و ورودی - هم به پتانسیومتر تنظیم جریان وصله. خروجی LM311 هم به پایه 2 آی سی 555 وصله. ای سی 555 هم برای ایجاد تاخیر در لحظه راه اندازی و راه اندازی مجدد استفاده میشه.
بنابرین اگر این دو ای سی رو نگذارید ، مدار کار می کنه و مشکل خاصی پیش نمیاد.
من دارم رو D200 که دیگه باید به فکر عوض کردن اسمش باشم کار میکنم...البته کموبیش یه نیم نگاهی هم به IRS ها میندازم..
العان صدایی که گرفتم خیلی خوبه..ولی تو آخرین تستی که انجام دادم ماسفت ها شده بود بخاری برقی :angry: مقاومت های گیت رو 20 دفعه عوض کردم..عصاب معصاب واسم نمونده دیگه..
در مورد راه اندازی هم من بدون اسکوپ نمیدونم چی باید گفت..خدارو شکر قبلا سر قضیه منبع تغذیه سوئیچینگ..با گرفتن وام یه اسکوپ خریدم..وگرنه نمیدونم باید العان چیکار میکردم..
این راه کاری هست که من به همه پیشنهاد میدم :
1- چک کردن قطعات از لحاظ قرار گیری در مدار (دونه به دونه + چک کردن مقدار + چک کردن سالم بودن)
2- بررسی شرایط کاری مدار از لحاظ اینکه شاید حداقل ولتاژی برای تغذیه لازم داشته باشد و شما نتونی تامیین کنی. مثلا حداقل دوبل 50 ولت لازم داشته باشه.
3- بررسی تغذیه 12 ولت بایاس و نحوه رفرنس بودن آن نسبت به تغذیه ریل منفی.
راستی ، همه قطعات هم MADE IN CHINA نیستن :mrgreen:
دیدگاه