اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کلاس منابع تغذیه سویچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کلاس منابع تغذیه سویچینگ

سلام امیر جان
    آقا کلاس دو تیکه شد که.......
    یه تاپیک جدید راه افتاد ولی به نظر من که مشکلی نیست یا
    با هم یه جا بنویسید یا این که هر کدوم راه خودتون رو برید و
    ما هم مطلب هردو طرف رو می خونیم و شاید کمک کنه سریع تر هم پیش بریم
    خلاصه یه کاری کنید که ما بد جوری تو خماری یه منبع درست و حسابی موندیم

با تشکر

دیدگاه

سلام دوستان عزیز :nerd:
      علیرضا جان کلاس دو تیکه نشده
      اگه منظورت پست معرفیه المان های الکترونیک صنعتیه اون برا افرادیه که می خوان تازه این کار رو شروع کنن
      و نیاز به اطلاعات اولیه دارن...

خوب بحث مولد های پالس رو با چهار تا مدار کاربردی که من فقط با اون ها کار کردم جمع بندی می کنیم
      اولیش این مداره
      از ویژگی های این مدار ساده جریان دهی خروجیه فوق العاده بالاس حدود 0.1 آمپر رو بدن مشکل در خروجی میده که این کار رو برای ساخت درایور برا قسمت قدرت خیلی ساده می کنه
      محدوده ی فرکانسیه اون پایینه حدود 100KHZ

از ویژگی های این مدار سادگیه بیش از حد اونه ومحدوده ی فرکانسیه اون در حد 1MHZ
      ولی جریان دهیه خروجیه این مدار خیلی پایینه و در صورت کشیدن جریان کمی بیش از حد مجاز
      شکل موج خروجیه آن به شدت تغییر می کنه.

خوب اینم مداری که فکر کنم اکثر ما ها با اون آشناییم
      از ویژگیه اون جریان دهیه بالا و محدوده ی فرکانسیه اون تا 400KHZ

این مدار هم جریان دهی نسبتا خوبی داره و محدوده ی فرکانسیه اون تا 6MHZ

امیدوارم این مدار ها به کارتون بیاد.
      آقای بهرامی ما منتظر نحوه ی ساخت PWM با میکرو هستیم.
      اگه لطف کنید و اون رو در این قسمت پست کنید ممنون می شم.
      منتظر پست شما هستیم.
      موفق باشید... امیر
      هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
      بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

سلام امیر خان
        منظورم تاپیک "طراحی گام به گام یک منبع تغذیه 0-30V و 5A" بود
        آقای بهرامی هم فکر کنم هرچی بخواند بنویسند همونجا می نویسند

در ضمن شما مشکلات اصلی رو حل کن قسمت های میکروکنترلیش با من
        منظورم اینه که فکر کن pwm داریم برو سر بحث بعدی ....

با تشکر
        یا حق

دیدگاه

آقا علیرضا اونور داریم منبع لینییر میسازیم و اینجا سمییچینگ . پس PWM همینجا.
          در دگرگونی احوالات است که جوهره مردان بزرگ روزگار مشخص می شود.

دیدگاه

دیدگاه

دوستان با اجازه میخوام یه پیشنهاد بدم. میشه برای شروع و آشنایی با قوانین سوئیچینگ در ابتدا یه کمی ساده تر عمل کنیم و وقتی خوب یاد گرفتیم بریم سرا غ سختتراش. ببینید متغیر ساختن سخته . اگر میشه اول یه ثابت بسازیم و بعدش متغییر . اینجوری موفقتر خواهیم بود . برای شروع یه سوئیچینگ 24V/3A پیشنهاد میکنم . البته اگر آقای علیرضا کجوری موافق باشند. اینو برای این گفتم که دوستانی که سوئیچینگ نمی دونند راه بیفتند . مطمئن باشید متغییر هم میسازیم.

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان و اساتید گرامی :applause:
                آقای بهرامی در مورد منبع ثابت 3A/24 من هم موافقم ....
                پس من هم منتظرم استفاده از اطلاعات استاد گرامی آقای بهرامی هستم.
                و واقعا از شما به خاطر همراهیه این بحث کمال تشکر رو دارم ...
                پس شما تصویر مدارتون رو ارسال کنید اگه من هم مداری داشتم در این قسمت می آرم.
                موفق باشید.... :nerd:
                بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

سلام
                  ببخشید شما از این آی سی ( SN75374N ) که درایور بریج ماسفت هست استفاده کردید.
                  خواهشا کمک کنید.

دیدگاه

سلام خدمت اساتید فن
                    شرمنده من مثل اینکه یه خورده اشتباه کردم ....

در مورد نوع منبع هم هر جور صلاح می دونید برید جلو فقط خداوکیلی تا آخرش بیایند که ما بتونیم بالاخره یه
                    منبع دلخواه با مشخصات و وات دلخواه رو طراجی کنیم و بسازیم

با تشکر
                    یا حق

دیدگاه

با تشکر
                      لطفا ادامه بدید.
                      آنچه به پروردگار مدیونیم دوست داشتن دیگران است.

دیدگاه

خوب مثل اینکه پایه زیاد داریم. پس کوله ها را محکم ببندید که می خواهیم بریم دماوند.
                        در مورد ارائه یک مدار مشخص حرفی نیست . دو سه روزه ارائه میدهم. اما لطفا همراه شوید تا به صورت کاملا علمی و پایه ای جلو برویم و یک مدار از ابتدا تا انتها طراحی کنیم . آنوقت مدار خودمون را به دیگران ارائه میکنیم.

دیدگاه

با سلام
                          خمیر مایه استفاده از منابع تغذیه سوئیچینگ کم کردن حجم و وزن منبع است. یک منبه تغذیه 24V/5A حدود 15kg وزن وابعادی در حدود 20*20*20 دارد اما نمونه سوئیچینگ آن حدود 400gr وزن وابعاد 3*10*5 است. باکمی دقت در شکل منابع لینییر متوجه آن می شویم که علت این تفاوت در ترانس کاهنده یا افزاینده است. برای این مشکل دو راه وجود دارد. یکی آنکه فرکانس را آنقدر بالا ببریم که اندازه ترانس کوچک شود ودوم آنکه بگوییم خر ما از کرگی دم نداشت و ترانس را حذف کنیم. در هر دو روش سوئیچینگ دست ما را می گیرد .
                          برای درک سوئیچینگ ونحوه کار آن لازم است تا ما قبل از هر کاری PWM یا مدولاسیون عرض پالس را بدانیم. همانطور که از اسمش پیداست در این نوع مدولاسیون عرض پالس تغییر می کند و در واقع مراد و مقصود ما روی عرض پالس خوابیده است. یک مثال برای درک بهتر PWM خالی از لطف نیست. فرض کنید مداری داریم مثل شکل زیر:

مقاومت R یک لامپ التهابی 100Wat است . حال فرض کنید کلید S را با فرکنس 0.1 و با دیوتی سایکل 50% میفشاریم. در واقع 5ثانیه روشن و 5 ثانیه خاموش. مقدار توان متوسط مصرف شده توسط بار در مدت زمان t در این حالت دقیقا 50% حالتی است که کلید S در مدت زمان مشابه همیشه بسته بوده . به عبارت دیگر انگار که بار R با منبع 155Vdc به مدت t ثانیه درایو شده است . باز هم ساده تر اینکه اگر یک قلکی بود که نور را ذخیره میکرد نور ذخیره شده در قلک نصف نور وقتی بود که که کلید دائما بسته بود.
                          در اینجا چون فرکانس پایین بود چشم ما متوجه روشن و خاموش شدن لامپ می شود. حال لحظه ای را تصور کنید که فرکانس 4KHZ باشد . نتیجه را خود می دانید. این مثل آن است که ولتاژ منبع 155V و فرکانس صفر باشد. به این می گویند PWM .
                          حال یک سوال . اگر دیوتی سایکل 10% باشد چه می شود؟ درست است نور لامپ 0.1 زمانی است که دائما روشن است . بعبارت دیگر لامپ با منبع 31.1 ولتی و فرکانس صفر روشن شده است .
                          وحالا جان مطلب که برای گفتنش جانم در آمد . کلید S و فرکانس بازو بسته شدنش و مقدار دیوتی سایکلش تشکیل یک منیع سوئیچینگ کاهنده را می دهند.
                          منتظر مباحث بعدی باشید . موفق باشید.

دیدگاه

خیلی ممنون از استاد عزیزم آقای بهرامی :applause:
                            با اجازه ی شما می خواستم یه نمونه ی قابل اجرا از منبع کاهنده توسط
                            pwm رو در این قسمت قرار بدم ...
                            در این مدار آی سی 7555 تشکیل یک pwm را می دهد که توسط یک پتانسیومتر
                            به راحتی می توان دیوتیسایکل موج مربعی را تغییر داد و ترانزیستورها نیز در این مدار در
                            حالت اشباع و برای سوییچ کردن بار (لامپ) در مدار می باشند...
                            با تغییر دادن مقدار پتانسیومتر و در نتیجه تغییر مقدار dc در خروجی می توان نور لامپ را تغییر داد

موفق باشید
                            آقای بهرامی ، استاد عزیز ما همچنان منتظر اطلاعات ارزشمند شما هستیم.
                            متشکرم... :nerd:

دیدگاه

سلام خدمت اساتید
                              اول تشکر کنم به خاطر پیگیریتون
                              ولی دوستان یکم زیادی داریم آروم پیش میریم :nerd:
                              این جوری تا سه سال دیگه هم به جایی نمی رسیم oo:

لطفا قضیه pwm رو حل شده بگیرید و برید جلو
                              فکر کنم فیلتر ها و محدودکننده ها و حفاظت ها و ترانس و .... مونده
                              که بهتره یواش یواش اونا رو شروع کنید

ببخشید از این که در روند کلاس دخالت کردم
                              با تشکر

دیدگاه

علیرضا خان سلام
                                بابت کندی حرکت حق با شماست. چشم.
                                اما در مورد PWM هدف تولید آن نیست . من مطمئن هستم که شما از عهده آن بر می آیید. هدف آشنائی سایر دوستان با این مقوله است . چرا که تا پایان کار با آن کار داریم و اگر کسی آن را خوب درک نکرده باشد ، سر از کار در نمی آورد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X