اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه 0-30 ولت 3آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت منبع تغذیه 0-30 ولت 3آمپر

نوشته اصلی توسط mohammad safarnejad
    اقا من تست کردم زمانی که ازش 3 آمپر میکشی افت نمیکنه و روی 25 ولت هست و تا 3.3 آمپر هم ازش کشیدم ولی افتی نکرد
    خداروشکر گفتی :biggrin: من داشتم کم کم به ترانسپیچ شک میکردم دیگه بهش بی اهتماد شده بودم گفتم عوضی به منم که مشتریشم دروغ گفته :-))
    خداروشکر گفتی
    راستی نرانست مشخصاتش چیه؟چند ولت چند امپر؟رو dc چند ولت میشه؟
    رو dc افت نکرد؟
    عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
    مخترع برتر شمال غرب سال 96
    مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

سلام
      به نظر من اگر ترانزیستور صافی رو بیشتر انتخاب کنیم مشکل افت ولتاژ رو میشه تا حدودی رفع کرد.
      یا به عبارتی هرچی ظرفیت خازن بیشتر افت ولتاژ کمتر.. :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rabbir
        سلام
        به نظر من اگر ترانزیستور صافی رو بیشتر انتخاب کنیم مشکل افت ولتاژ رو میشه تا حدودی رفع کرد.
        یا به عبارتی هرچی ظرفیت خازن بیشتر افت ولتاژ کمتر.. :read:
        نه مثاله ما اینجا ترانسه که خود ترانس نباید افت کنه (یا شایدم افت میکنه دقیق نمیدونم) میخوایم ببینیم اگه از خروجی ترانس (بدون دیود و خازن از ولتاژ ac ) جریان بکشیم افت میکنه یا نه
        و الا مشکل افت رو تو مدار میشه حل کرد یه مدار سویچینگ که ولتاژ بگیره جریان بده
        عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

ترانس من 24 ولت 3 آمپر هست
          تو زمانی که ازش جریان ای سی کشیدم 3.3 آمپر داد و افت نکرد
          ولی زمانی که با پل دیود و خازن 6800 میکرو فاراد دی سی کردم شد 32 ولت که زمانی که ازش 3.3 آمپر کشیدم شد 25 ولت

دیدگاه

ترانس من 24 ولت 3 آمپر هست
            تو زمانی که ازش جریان ای سی کشیدم 3.3 آمپر داد و افت نکرد
            ولی زمانی که با پل دیود و خازن 6800 میکرو فاراد دی سی کردم شد 32 ولت که زمانی که ازش 3.3 آمپر کشیدم شد 25 ولت
            مال من رو ای سی هم افت میکنه!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
              اشکال از ترانس شماست
              به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

از کجا گرفتی ترانستو ؟
                ببرش پیس ترانس پیچه ببین چی میگه؟

دیدگاه

از کجا گرفتی ترانستو ؟
                  ببرش پیس ترانس پیچه ببین چی میگه؟
                  اقا من رفتم باز پرسیدم
                  گفت ولتاژ dc افت میکنه
                  یعنی یه ترانس 24 ac 3 امپر رو ولتاژ ac نهایت 1 ولت افت میکنه اگه حد اکثر جریانو بکشیم ازش (3 )
                  و ولتاژ dc افتش زیاده یعنی 24 رو که دی سی کنیم میشه 31 ولت ولی وقتی 3 امپر بکشیم میرسه به 24 ولت dc
                  یعنی به قول دوست عزیزم ولتاژ ترانس در حالت dc از مقدار واقعی rms ترانس کمتر نمیاد

با این تفاسیر برای منبع تغذیه ی 30 ولت ما باید ترانس 30ac سفارش بدیم نه 24!!!
                  به عبارت دیگه وقتی شما ترانش میخرید اون ولتاژِی که روش نوشته مال ولتاژ dc هست یعنی ترانس 24ac همون بهتون 25dc میده!!

خداروشکر این بحثا باعث شد چند تا مطلب درباره ترانس یاد گرفتیم

دیدگاه

خیلی خوب حالا که در مورد ترانس هامون اطلاعاتی پیدا کردیم میخوام با اجازتون یه ترفندی رو براتون بگم که اگه بازدهی منبع خطی آزمایشگاهیتون براتون مهمه استفاده کنید. به جای 1 عدد ترانس 24 ولت یا 30 ولت 3 آمپر. 2 عدد ترانس 12 ولت یا 15 ولت 3 آمپر بگیرید. یه کلید 6 پین بزارید که هر وقت خواستید بستگی به ولتاژ مورد نیاز ترانس ها رو موازی و یا متوالی کنید. اینجوری هم تلفات کمتر میشه هم جریان بیشتری میتونیم ازشون بگیریم. در واقع به بیان ساده تر کلید دو حالت دارد:1- حالت 12 ولت 6 آمپر 2- حالت 24 ولت 3 آمپر. من خودم از همین روش استفاده میکنم و خیلی راضیم مخصوصا برای شارژ باتری ها. مثلا برای شارژ باتری 12 ولت میذارم رو حالت 1 و(البته من دوتا 16 ولت 1.2 آمپر دارم). و برای 24 ولت حالت 2. .این جوری دیگه تلفاتمون خیلی کمتر میشه . اگه خواستید طریقه ی وصل کردن به کلید رو توضیح بدم. :nerd:.
                    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

دوستان من از lm2576 جواب گرفتم و تا 3 آمپر بدون افت ولتاژ میده. نکتش هم اینه که در ورودی مدار باید حداقل یه خازن 4700 موازی بشه و سیمهای اتصالی این خازن باید کلفت باشه. نکته بعدی هم سلفه که باید از نوع گرد تیروئیدی باشه و سیمهای دور اون 3 آمپر رو تحمل کنه. تعداد دورش هم تجربی بدست میاد. اول 15 دور بپیچید و امتحان کنید حتما جواب میده.
                      من یک هفته درگیر این مدار بودم و بعد که جواب گرفتم اعصابم خورد بود اون مقاومت گچی هارو وصل کردم اینقدر داغ کرد که نزدیک بود سرخ بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mr.Yaghoubi
                        دوستان من از lm2576 جواب گرفتم و تا 3 آمپر بدون افت ولتاژ میده. نکتش هم اینه که در ورودی مدار باید حداقل یه خازن 4700 موازی بشه و سیمهای اتصالی این خازن باید کلفت باشه. نکته بعدی هم سلفه که باید از نوع گرد تیروئیدی باشه و سیمهای دور اون 3 آمپر رو تحمل کنه. تعداد دورش هم تجربی بدست میاد. اول 15 دور بپیچید و امتحان کنید حتما جواب میده.
                        من یک هفته درگیر این مدار بودم و بعد که جواب گرفتم اعصابم خورد بود اون مقاومت گچی هارو وصل کردم اینقدر داغ کرد که نزدیک بود سرخ بشه

ولتمترو وصل کن به خروجی ببین جند ولته (مثلا15 ولت) بعد ولتمرو جدا نکن و یه مقاومت به خروجی بزن که 3 امپر بکشه ببین افت میکنه ولتاژ یا نه

دیدگاه

ولتمترو وصل کن به خروجی ببین جند ولته (مثلا15 ولت) بعد ولتمرو جدا نکن و یه مقاومت به خروجی بزن که 3 امپر بکشه ببین افت میکنه ولتاژ یا نه
                          خوب منم همین کارو کردم. الان 12 ولت به ورودی دادم و تو خروجی با مقاومت بار 5 اهم 10 و نیم ولت افتاد. یعنی بیش از 2 آمپر. با مولتی متر هم جریانشو تست کردم از 2 آمپر بیشتر میکشه. الان ترانس بزرگتر ندارم و امروز میبرم دانشگاه تست میکنم عکس هم میزارم. البته مطمئنم که با 30 ولت هم مشکلی نخواهد داشت چون اول که مشکل داشت نمیتونستم بیشتز از 300 میلی آمپر بکشم و ولتاژ هم از 5 بیشتر نمیشد.

دیدگاه

سلام دوستان
                            ممنون می شم از بچه ها اگر کسی هست کمکم کنه
                            من دیود های 1N5402 va 1n5403 va 1n5404 va diode 2A RAX GI8374
                            را نتونستم پیدا کنم.
                            جایگزینی براش هست با اینکه باید بیخیال مدار بشم. منظورم از مدار همین مداری که داخل این سایت راجبش صحبت می کنیمه.
                            http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/index.html

دیدگاه

نوشته اصلی توسط petterastro
                              سلام دوستان
                              ممنون می شم از بچه ها اگر کسی هست کمکم کنه
                              من دیود های 1N5402 va 1n5403 va 1n5404 va diode 2A RAX GI8374
                              را نتونستم پیدا کنم.
                              جایگزینی براش هست با اینکه باید بیخیال مدار بشم. منظورم از مدار همین مداری که داخل این سایت راجبش صحبت می کنیمه.
                              http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/index.html
                              به جای همه این دیودایی که گفتی از 1n5408 استفاده کن فقط یه کم جثهش بزرگتره باید ایستاده رو برد بزنی

دیدگاه

سلام بر همگی
                                دوستان اگر ممکنه یه نفر که از منبع تغذیه جواب گرفته بطور کامل، لطف کنه و یه جمع بندی از مراحل ساخت این منبع تغذیه قرار بده تا بقیه هم بتونن استفاده کنن. من کل این تاپیک رو خوندم ولی چند تا نکته برام مبهم بود. اگه ممکنه راهنماییم کنین:

اول اینکه PCB که تو سایت electronic-lab گذاشته شده آیا در روش اتو برعکس درمیاد یا اینکه بدیم بیرون برامون بزنن باز هم برعکسه؟
                                دوم اینکه یکسری قطعات رو دوستان تغییر دادن اگر ممکنه بطور کامل قطعاتی که تغییر دادین رو اینجا بگین تا چک کنیم که اصلا این قطعات تو ایران پیدا میشه یا نه؟
                                سوم در مورد نمایش ولتاژ و جریانه که تو این منبع تغذیه چطور باید انجام بشه چون نمایشگرهای ولتاژ و جریانی که تو سایت هستن گرونن
                                و چهارم (ببخشید سوالاتم زیاد شد) در مورد محافظت اتصال کوتاهه. مگه جریان توسط یک ولوم کنترل نمیشه؟ پس در اینصورت حتی اگر اتصال کوتاه رخ بده، نباید جریانی بیشتر از اونچه با ولوم تنظیم کردیم کشیده بشه

خیلی ممنون از همگی. لطفا یه نفر راهنمایی کنه. من میخواستم یه منبع تغذیه بخرم با دیدن این تاپیک علاقمند شدم یکی بسازم. لطفا در مورد هزینه های ساخت هم اشاره ای بکنین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X