اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه مدار و عملکرد سیستمی با 485

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه مدار و عملکرد سیستمی با 485

نوشته اصلی توسط mpc
    عرض شود که من هم یک پروژه به این صورت داشتم که 54 نود داشت و به هر کاری میکردم با اضافه شدن بیش از 4 نود نویز بوجود میآمد اطلاعات درست ارسال نمیشود . انواع مقاومت ها را تست کردم و تنها نتیجه ای که گرفتم این بود که بین هر چهار تا نود یک تقویت کننده قرار دهم !
    من فاصله هام خیلی زیاد نیست محوطه های یک ساختمان معمولی هست . کار شما فواصل بلند داشت یا تو مسیرهای کوتاه هم همینطور می شد؟
    برای این repeater که ساختید از میکرو هم استفاده کردید؟ یعنی با میکرو میگرفتید و به آیسی دوم می دادید یا اینکه 485مثلا دو تا max232 اون وسط میذاشتید و 485 به سریال و سریال به 485 تبدیل می کردید؟
    Don't hesitate to ask any question ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط syavash_kasraeee
      من فاصله هام خیلی زیاد نیست محوطه های یک ساختمان معمولی هست . کار شما فواصل بلند داشت یا تو مسیرهای کوتاه هم همینطور می شد؟
      برای این repeater که ساختید از میکرو هم استفاده کردید؟ یعنی با میکرو میگرفتید و به آیسی دوم می دادید یا اینکه 485مثلا دو تا max232 اون وسط میذاشتید و 485 به سریال و سریال به 485 تبدیل می کردید؟
      دوست عزیز فاصله هر نود حدود2/5 متر بود.
      repeater من فقط دو عدد 485 داشت
      در پروژه من ارسال اطلاعات یکطرفه بود.
      کمتر سخن گویم
      بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

دایی های گلم
        اصلا نیاز به تقویت کننده نیست. وقتی دایی توی جوونی جواب گرفت شما هم می تونید. البته به تعداد نودی که در دیتاشیت ADM485 ذکرشد.
        ابتدا دوباره تاکید می کنم: نرم افزار بسیار مهمتر از سخت افزاره. اگه شما تمام نکات رو رعایت کرده باشید باز هم با یه اشتباه کوچیک توی نرم افزار همه کارها خراب میشه.
        استفاده از پروتکل مودباس رو به این دلیل توصیه کردم که شما اونقدر باتجربه نیستید که واسه خودتون پروتکل بسازید که در حد مودباس امن باشه.
        بنابراین ابتدا به تاپیک زیر برو و نرم افزارت رو بر اساس اونچه گفتم اصلاح کن. یادت باشه همه جوانب از جمله تایم اوت ها باید رعایت بشه.
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48248
        وقتی خیالت از نرم افزار راحت شد می تونی بری سراغ بهبود شبکه.
        درباره مقاومت بایاس باید بگم فرق چندانی نداره روی هر برد دو مقاومت بزرگ بزاری یا اینکه دو مقاومت کوچیک برای کل شبکه. اما من روش خودمو توصیه می کنم چون در موقع قطع باس هر نود خودش بایاس داره. همچنین جریان کشی مقاومت بایاس و باس ترمیناتور ممکنه تعداد مجاز نودها رو محدود کنه.
        کابل cat5 برای فواصل زیر 100 متر خوبه اما من توصیه می کنم یا Cat6 استفاده کنی یا اینکه کابل مخصوصی بخری که شیلد داشته باشه. شیلد توی فاصله های زیاد نجات دهنده است. منظور از فاصله طول کل کابل کشیه که ممکنه توی یه اتاق هم بیشتر از 100 متر بشه.
        اگه برای هر نود منبع جدا استفاده می کنی دیگه نیاز به مبدل DC-DC نداری.
        من تجربه چندانی توی استار بستن ندارم چون همیشه daisy chain بستم.
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

برای اینکه ببینیم اصلا شبکه از نظر سخت افزاری درست هست یا نه ، اشکالی داره اگر هر کدوم از slave بدون دریافت request از master دیتایی رو روی شبکه ارسال کنند (به شرط اینکه هیچ دو تایی همزمان نفرستند) ؟
          و مسایلی مثل timeout هم رعایت نشه ؟
          در قسمت کامپیوتر هم من از مداری که اینجا توضیح داده شده استفاده کردم با وجود این مقاومتهایی که اینجا هست فکر کنم دیگه نباید روی slave ها مقاومت ها رو بذارم ...
          http://www.circuit-projects.com/converter-circuits/rs232-rs485-converter-with-automatic-rx-tx-control.html

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
            دایی های گلم

درباره مقاومت بایاس باید بگم فرق چندانی نداره روی هر برد دو مقاومت بزرگ بزاری یا اینکه دو مقاومت کوچیک برای کل شبکه. اما من روش خودمو توصیه می کنم چون در موقع قطع باس هر نود خودش بایاس داره. همچنین جریان کشی مقاومت بایاس و باس ترمیناتور ممکنه تعداد مجاز نودها رو محدود کنه.
            در تکمیل فرمایش دایی بگم که در یک مقاله نوشته بود اگر از 4.7 کیلو استفاده می کنید حد اقل باید 8 نود داشته باشید

دیدگاه

برای تست مشکلی نداره اما برای شبکه واقعی نمی تونی پروتکل رو دودر کنی.
              این مبدل که لینکشو گذاشتی هم اسباب بازیه و بدرد عمل نمی خوره دایی جان.

دیدگاه

دایی پس تو عمل چی به درد میخوره؟ منظورتون اینه که قسمت تغییر جهت دهنده خودکار اون ضعف داره یا کلا خرابه؟
                من مدار داخلی یه مبدل 232 به 485 واقعی رو در یک سایت دیدم
                http://www.rs485.com/pdffiles/converters/rscom2a.pdf
                فقط فرقش اصلیش با این مدار این بود که ایزوله کرده بود
                پس به نظر شما برای کار عملی باید چه کار کرد؟ از cts و rts استفاده کنیم؟

دیدگاه

امروز به نظرم رسید که یک جور سوئیچ درست کنیم و همه نود هارو بهش وصل کنیم مثل این :
                  http://www.4shared.com/file/ViaPluc7/switch_2.html
                  البته mega162 دو تا پایه usart داره و برای اینکه بتونیم 8 تا داشته باشیم فکر می کنم باید با بسکام برنامه نوشته بشه که من از یکی از دوستان درخواست کردم زحمتشو بکشن اما به نظر شما ساخت 7 تا usart نرم افزاری تو برنامه جواب میده ؟ و اصلا کار درستی هست؟
                  یک راه دیگه هم اینه که با یک mega162 و multiplexer دارای 8 ورودی بیام دیتا هارو بخونم یعنی 8 تا پایه تا TX که adm485 ها میان رو به مالتی پلکسر بدم بعد طبق زمانبندی خاص با فعال کردن حالت ارسال هر کدوم از adm485 ها یک request به هر نود بدم و توسط مالتی پلکسر پایه TX مربوط به اون نود رو دریافت کنم و دیتاشونو بخونم . اگر بخوام زمانبندی نداشته باشم و یه جوری از اینتراپت استفاده کنم عملی هست؟
                  این سوئیچ کردن بین خطوط نویز زیادی ممکنه بندازه ؟
                  مثل این فایل که از 74151 استفاده کردیم
                  http://www.4shared.com/file/isa_x3hU/mux_74175.html
                  اما برای قسمت ارسال آیا میشه پایه های همه adm485 ها رو به Tx میکرو وصل کنیم و فقط با تعیین جهت یسی ها مشخص کنیم کدوم بفرسته ؟

دیدگاه

مثلا یه مبدل درست و حسابی تو اون سایت مدار زیره که خیلی از اصول رو رعایت کرده، هرچند حفاظتها اعمال شده روی باس کافی نیست:
                    http://www.rs485.com/downloadfiles/IRS422HVrevB.pdf
                    بقیه کارهایی که توضیح دادی فقط بیراهه رفتنه دایی جان. یه شبکه 485 که یک باس واقعیه با کلی سلام و صلوات باید راه بیفته. اونوقت انتظار داری مالتی پلکسرهایی که روی برد بسختی کار می کنند یه شبکه برات بسازن؟!
                    راستی اصلا از میکروهای قدیمی استفاده نکن چون باگهای زیادی دارن. من ATmega48/88/168 رو پیشنهاد می کنم.

دیدگاه

یکی از عیب های pcb رو پیدا کردم . من برای تعیین جهت ارسال از یک ترانزیستور bc547 استفاده می کردم
                      اما موقع خرید فروشنده اشتباها بهم 557 داده بود من هم بعد از لحیم کردن متوجه شدم اونوقت کد برنامه رو تغییر دادم و به جای اینکه موقع ارسالپایه میکرو رو 0 کنم اون رو یککردم غافل از اینکه در حالت خاموش بودن ترانزیستور هم 1.5 ولت در خروجی ایجاد میشه ! الان اونا رو تعویض کردم
                      نمیدونم تا حالا چطور درست کار میکرد؟؟؟ اما هنوز هم مشکل کلی حل نشده ....

نوشته اصلی توسط ahmadmn

راستی اصلا از میکروهای قدیمی استفاده نکن چون باگهای زیادی دارن. من ATmega48/88/168 رو پیشنهاد می کنم.
                      منظورتون atmega162 هست ؟ اون رو می خواستم استفاده کنم چون دو تا usart داره
                      الان تو برد هام atmega8A هست این چطوره ؟

دیدگاه

حالا که بحث 485 هست بد نیست برای اضافه کردن تعداد نود ها به بیش از 32 تا هم که شده hub رو هم بررسی کنیم
                        یک شماتیک از hub در لینک زیر پیدا کردم http://www.rs485.com/pdffiles/multiplerepeaters/mhubx8.pdf
                        یک سوال داشتم که نمیدونم بپرسم یا نه شاید به نظر شما مسخره بیاد ولی این چیزهایی که شبیه گیت not هستند و یک شکل شبیه برگ داخلشون هست چی هستند؟ اشمیت تریگرند ؟

دیدگاه

موقع استفاده ازatmega8Aبه ولتاژ پایه هااش دقت کن، این میکرو ها اشکال داره و تعدادی از پایه هاشون به جای 5 ولت 4 میدن.سر همین قضیه 4 تا ماسفت سوزوندم.
                          بنده آن دمم که ساقی گوید
                          یک جام دگر بگیر و من نتوانم

دیدگاه

بله دایی جان
                            اشمیت تریگرند.
                            atmega8 قدیمیتر از atmega48 است پس بهتره استفاده نکنیم. در واقع اتمل در میکروهای جدیدتر نواقص میکروهای قدیمی رو برطرف کرده. حتی جوان ATMEGA48PA آورده که از همه اینها جدیدتره و قیمت کمی هم داره.
                            هاب خوبی انتخاب کردی. البته تا از شبکه جواب درست نگرفتی نباید سخت افزار جدید اضافه کنی. چون عیب یابی بسیار سخت میشه.

دیدگاه

باز هم سلام
                              این قضیه میکرو های قدیمی دیگر چه صیقه ای است ؟ ( اشکال در کجاست ؟) :redface:
                              من با atmega8 کار کردم و برای سه نود تا 100 متر هم بخوبی جواب گرفتم. همانطور که گفتم برای بیشتر بافر گذاشتم و چند سالی است خیلی خوب کار میکند.
                              برای جلو گیر از تداخل برنامه را طوری بنویسید که slave ها اطلاعات ارسال نکنند تا از طرف master درخواستی برای آن نود نیاید . به این صورت هیچ وقت تداخل پیش نمی آید و master میتواند به تناسب زمانی از slave ها درخواست اطلاعات کند. :applause:
                              تشکر نکنید.
                              کمتر سخن گویم
                              بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn

هاب خوبی انتخاب کردی. البته تا از شبکه جواب درست نگرفتی نباید سخت افزار جدید اضافه کنی
                                من هنوز با تغییراتی که روی برد ها دادم تست نکردم اما میخواستم اگه میشد یک دفعه که تست انجام میشه اگر جواب نداد همه رو به یه هاب وصل کنم ببینم کار میکنه با اون یا نه
                                اما وقتش رو نداروم که این فایل رو بسازم شما یه چیز دم دستی تر سراغ ندارید که بتونم pcb رو سریع بزنم و برای تست موقت ببرم ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X