اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه مدار و عملکرد سیستمی با 485

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه مدار و عملکرد سیستمی با 485

خلی ساده است دایی جان.
    یکی از دو پارامتر رو به دلخواه انتخاب می کنیم.
    مثلا مقاومت رو 10 کیلواهم در نظر می گیریم و مقدار خازن رو بدست میاریم. اگه خازن غیر استاندارد شد مقاومت 12 کیلو در نظر می گیریم و ...
    البته مقدار مقاومت نباید خیلی کوچیک یا خیلی بزرگ باشه.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

من که دیگه از این 485 خسته شدم چه اشتباهی کردم رفتم سراغش
      من 8 تا نود دارم همش میدیدم بعضی وقتها کار میکنه و بعضی وقتها کار نمیکنه بعد از چند روز عیب یابی و جدا کردن دونه به دونه نود ها و تعویض برد بعضی دستگاه ها به چیز عجیبی رسیدم اونم اینکه دو تا از نود های که نزدیک به سرور هستند باید قبل از بقیه دیتا بفرستند تا کل شبکه درست بشه بعدش درست کار میکنه تا زمانی که یکی خاموش بشه دیگه شبکه کلا کار نمیکنه تا وقتی باز همون دو تا نود ارسال انجام بدن من میکرو و آیسی 485 و برد اونا رو هم عوض کردم اما فایده ای نداشت
      بعدش هم یه مشکل دیگه دارم که با وجود فعال کردن watchdog میکرو ها hang می کنند یعنی اول مدتی درستند و کلی تست میگیرم اما چند ساعت بعد که میام سراغشون همه از کار افتادن و حتی کارت رو هم نمی خونند ...
      دیگه کم آوردم اگر ممکنه یه برنامه رو براتون ایمیل کنم و بررسی بفرمایید ممنون میشم
      Don't hesitate to ask any question ..

دیدگاه

دمت دایی جان
        خودت یادت هست موضوع بحث چی بود و تا کجا اومدیم؟!
        احتمالا یه سری نکات گفتم اما رعایت نشد.

دیدگاه

با سلام و تشکر از همه اساتید که در انجام این کار ما رو راهنمایی کردند
          بالاخره من یک جورایی مدباس رو پیاده کردم البته بدون قسمت تشخیص خطا و با کمی تغییرات . هر 15 دستگاه رو به یک رپیتر وصل کردم و در نهایت همه به یک کامپیوتر وصل میشن
          الان برنامه به این صورت شده که master که همون کامپیوتر هست مرتبا درخواستی رو برای هر نود ارسال می کنه و منتظر جواب میشه و سپس نود بعدی رو صدا می کنه . از نظر زمانبندی برنامه به این صورت عمل میکنه :
          با نرخ ارسال 4800 یک packet به طول 10 بایت ارسال میشه (زمان تقریبی لازم برای ارسال = 21 میلی ثانیه )
          نود مربوطه با گرفتن packet خط رو درایو میکنه به مدت 20 میلی ثانیه ارسال نمیکنه و سپس جواب رو که داده ای به طول 10 بایت هست ارسال میکنه . بعد 20 میلی ثانیه صبر میکنه و خط رو آزاد میکنه و به حالت دریافت میره ( زمان تقریبی مورد نیاز = 41 میلی ثانیه)
          برنامه کامپیوتر پس از ارسال درخواست به یک نود ، برای گرفتن جواب به مدت 100 میلی ثانیه منتظر میشه.
          1- اگر جوابی از نود آمد ، برای نود بعدی درخواست می فرسته که اطلاعات بعدی رو بگیره
          2- اگر از نود مربوطه جوابی نیامد ، 4 بار دیگه صبر میکنه یعنی جمعا به مدت 400 میلی ثانیه منتظر میشه و سپس به نود بعدی درخواست میده
          این برنامه با vb6 نوشته شده . اما مساله اینجاست که بعد از مدتی نامشخص ( مثلا 1 دقیقه تا 30 دقیقه) برنامه کامپیوتر قفل میکنه . بارها هم برنامه رو خط به خط اجرا کردیم و شرط های کنترلی رو افزایش دادیم اما ....
          به نظر شما مشکل از کجاست؟
          یک نفر گفت سرعت جاروب کردن شما زیاده و زمانی که برای جواب گذاشتید کمه ... اما ما به این سرعت نیاز داریم و نمیتونیم سرعت رو کمتر کنیم
          یک نفر هم گفت قبل و بعد هر ارسال ، پورت رو ببندید و باز کنید تا buffer آن خالی شود ...اما این کار جواب نداد

دیدگاه

اون وقفه 20 میلی ثانیه نودها مال چیه دایی جان؟!
            چرا اینقدر زمانها رو زیاد در نظر گرفتی؟
            من با دلفی کار کردم و چندا با ویژوال بیسیک آشنایی ندارم. اما اگه خط بخط اجرا کردی باید بدونی کجا قفل می کنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط syavash_kasraeee

یک نفر هم گفت قبل و بعد هر ارسال ، پورت رو ببندید و باز کنید تا buffer آن خالی شود ...اما این کار جواب نداد
              پسر خوب مگه نگفتی مدت زمان قفل کردنش کاهش پیدا کرده
              نوشته اصلی توسط ahmadmn
              من با دلفی کار کردم و چندا با ویژوال بیسیک آشنایی ندارم. اما اگه خط بخط اجرا کردی باید بدونی کجا قفل می کنه.
              استاد کوهستانی راست میگه بنده خدا من برنامشه رو تست کردم وقتی خط به خط اجرا میکنی مشکلی نداره
              ولی وقتی میزاری اجرا میشه هنگ میکنه
              معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                اون وقفه 20 میلی ثانیه نودها مال چیه دایی جان؟!
                چرا اینقدر زمانها رو زیاد در نظر گرفتی؟
                سلام
                اون 20 میلی ثانیه ها رو تجربی گذاشتم نمی دونم چرا اما وقتی حذف می کنم میبینم اول و آخر دیتاها خراب میشه مخصوصا آخرش مثلا اگر 20 میلی ثانیه دوم رو بردارم و دیتای من #abcdef* باشه به جای # یک کد دیگه میرسه یا اصلا # نمیرسه به کامپیوتر
                اما این که گفتید زمان ها رو زیاد گذاشتم من رو امیدوار کرد چون حتی یک نفر گفته بود که پورت سریال در گرفتن اطلاعات مشکل نداره اما برای ارسال باید 5 ثانیه !!! صبر کنی . گرچه من حرفش رو قبول نکردم چون به نظر منطقی نیست

دیدگاه

احتمالا منظور این دوست شما 5 میکروثانیه بوده دایی جان.
                  من با دلفی دارم با پورت سریال کار می کنم. از هیچ تاخیری استفاده نمی کنم و هیچ دیتایی رو از دست ندادم!!!
                  تازه من باودریت 115200 هم استفاده می کنم و خیلی از جاها توسط مبدل USB به RS232 با مدارها ارتباط برقرار می کنم.
                  با همه اینها تابحال ندیدم دیتا از بین بره.
                  احتمالا شما دارید یک مشکل رو با راه حل نامرتبط حل می کنید.
                  بهتر بود بجای تاخیر علت مشکل رو پیدا می کردید.
                  یه احتمال برای خراب شدن کاراکتر آخری دقیق نبودن باودریت هست.
                  به نظر من یه جمع بندی از مدارها و برنامه ها و مشکلات اینجا بزار تا مشکل اصلی معلوم بشه.
                  ممکنه مشکل از باس 485 باشه و باید با کابل بهتر یا بایاس بهتر باس حل بشه.
                  حتی ممکنه مشکل از کامپایلری که استفاده می کنی باشه. بعضی از کامپایلرها باگ دارند و آدمو گرفتار می کنن. بخاطر همین من حدالامکان از کتابخونه های آماده کامپایلر استفاده نمی کنم و کدهای مورد نیازمو خودم می نویسم.

دیدگاه

نه منظور دوست ما دقیقا 5 ثانیه بود کلی هم سر این قضیه بحث کردیم
                    دقیق نبودن نرخ ارسال رو که فکر بعید هست باشه چون من از کریستال 11.0592 استفاده میکنم و با نرخ ارسال 4800 از نظر فرمولی خطا 0 هست (البته عملی رو نمی دونم )
                    در مورد کابل هم که من cat5 استفاده کردم البته با کیفیت نیست اما کابل کشی رو نمی تونم عوض کنم
                    توی کدویژن از کتابخونه خاصی هم استفاده نکردم اما اگه منظورتون vb هست رو نمی دونم
                    براتون مقدور هست یه نمونه کد از همون دلفی برامون بگذارید؟
                    با تشکر

دیدگاه

منظورم کد میکرو بود. توی دلفی از یک کامپوننت بنام Cport استفاده میشه و اصلا نیازی نیست کدی نوشته بشه.
                      کابل Cat5 شیلد نداره و برای فواصل کوتاه و محیط های بدون نویز مناسبه. می تونی با اسکوپ شکل ولتاژ باس رو در نقاط مختلف ببینی و از بدون نویز بودنش مطمئن بشی.
                      اگه نویزی نبود و فقط پالسها آورشوت داشتند می تونی توی خروجی هر نود مقاومت سری کنی. اینجوری آورشوت حذف میشه. با زنرهای دوطرفه مثل 7k680 هم می تونی از ولتاژهای القایی روی باس جلوگیری کنی.
                      در نهایت تا مشکلت پیدا نشه نمیشه حلش کرد دایی جان. متاسفانه من به مشکلات زیادی توی 485 برخورد نکردم تا بتونم تجربیاتمو بازگو کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        اگه نویزی نبود و فقط پالسها آورشوت داشتند می تونی توی خروجی هر نود مقاومت سری کنی. اینجوری آورشوت حذف میشه. با زنرهای دوطرفه مثل 7k680 هم می تونی از ولتاژهای القایی روی باس جلوگیری کنی.
                        منظورتون از سری کردن مقاومت ، همون مقاومت حدود 40 اهم هست که بعد از pullup و pull down و قبل از 120 اهمی قرار میگیره؟ (یعنی بین پایه های 485 و باس)
                        زنر دو طرفه اینجا چه کاربردی داره ؟ یعنی اگر ولتاژ منفی هم روش بیاد اون رو زمین میکنه؟

دیدگاه

دقیقا دایی جان
                          مقاومت سری بین نود و باس قرار می گیره. اما مقدارش باید درست انتخاب بشه تا ولتاژی که به گیرنده ها میرسه کم نشه.
                          یادمه مقاومت 4.7 اهم گذاشته بودم.
                          زنر دوطرفه یا VDR بدرد ولتاژ منفی و مثبت و تفاضلی می خوره.
                          من برای هر نود سه تا گذاشتم. یکی بین دو پایه Aو B. یکی بینA و VCC . یکی بین B و GND
                          وقتی ولتاژی القایی رو باس می افته یا آورشوت پیدا می کنه این زنرها اجازه نمیدن ولتاژ آی سی 485 از رنج ذکرشده در دیتاشیت(یعنی 7 ولت) خارج بشن.

دیدگاه

ببخشید دیگه کلید تشکر فقط یه بار کار میکنه
                            من توی یک مدار دیدم که هر دو پایانه رو با دیود های زنر 12 ولتی (سری کردن 9.1 با 4.3) به زمین وصل کردند اما شما نوشتید که دیود اولی رو به vcc متصل کنیم ...
                            میشه یک کم توضیح بدید؟

دیدگاه

شرمنده دایی
                              از اول باید شماتیک میگذاشتم

دیدگاه

سلام خدمت همه دوستان و اساتید
                                بالاخره این کار 485 به پایان رسید و گفتم تجربیات ناقص خودم رو بنویسم شاید به درد کسی بخوره
                                اولا همونطور که گفتم وجود چنذ دستگاه RFID در نزدیکی هم حتی اگه توی برد خواندن تگ اونها هم نباشه باعث میشه رو هم نویز بندازن و کار نکنن
                                تغذیه مدارو خیلی جدی بگیرید همونطور که اساتید هم گفتن استفاده از مبدل های DC به DC و نویز گیر برق خیلی می تونه کمک کنه مه من اول اصلا جدی نمی گرفتم آخرش فهمیدم نصف مشکلاتم از همون بوده
                                یه مبدل 232 به 485 برای اتصال به رایانه تو همین موضوع گذاشته بودم که دایی گفتن اسباب بازیه اما مدتیه داره کار می کنه یعنی کار راه اندازه اگه لازم داشتید می تونیذ استفاده کنید
                                من تو فاصله طولانی هم از 485 جواب گرفتم فقط با مبدل 485 ساده و هیچ مدار خاصی واسش نذاشتم تقریبا با نرخ 4800 حدود 500 متری فکر کنم کابل بود
                                برای برنامه نویسی کامپیوتر نرم افزار لب ویو خیلی مناسبه چون ماژولهاش طوری هست که هنگ نمی کنه
                                اما سوالات
                                برای اتصال کابل به دستگاهها با آرایش DAISY CHAIN یا bus چه طور اتصالی بهتره ؟ یعنی چه کانکتوری بذاریم که راحت تر بشه وصل و جدا شون کرد و ...
                                خود آیسی 485 یک جور ایزولاسیون داره اما راه مناسب برای ایزولاسیون دستگاهها ار اضافه ولتاژ احتمالی که روی خط می آید چیست ؟ مثلا از اپتوکوپلر یا ... میشه استفاده کرد؟
                                یه مشکل اساسی که من داشتم این بوذ که بعضی اوقات آیسی 485 مشکل دار می شد و باعث میشد دستگاه مشکل دار خط رو در دست بگیره و نذاره اطلاعات بفیه منتقل بشه چطور میشه این مشکل رو حل کرد که اگه یه آیسی سوخت روی کل خط تاثیر نذاره ؟
                                با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X