اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اسیلوسکوپ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اسیلوسکوپ

نوشته اصلی توسط black-8
    راستی یه چیزی سرعت چشم اگه ماکزیمم 25 فریم بود که کیفیت HD و فیلم برداری مثلا با 60 فریم رو دوربینا معنا نداشت ! من سرعت پتودیت ال سی دیم 150 فریم در ثانیه بود (رو lcd n96) خیلی هم حال میداد
    خوب یک سوال
    سرعت رفرش یک عکس یا یک تابلو چقدره ؟ 1000 میلیون بار در ثانیه یا یا صد میلیارد بار در ثانیه یا می شه گفت بی نهایت ؟
    من راجب سرعت رفرش صفحه نمایش حرف نزدم بلکه گفتم تعداد تغییرات قابل تشخیص چشم سالم - شهلای - آّبی با نور خوب در آزمایشگاه وقتی که چشم و مغز خسته نباشه و اکسیژن کافی باشه و خوب هویج بخورید حدودا 25 تا در یک ثانیه است
    سریع تر از 25 تا رو شما تشخیص نمیدی
    این دوتا مفهوم فرق میکنه
    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نه من نمیخام امواج غیر پریودیک رو نمایش بدم
      منطورم همینه که فرض کنید ما یه موج پریودیک داریم
      با نمونه گیری یک پریود اونو نمایش میدیم و حالا اگر یک پریود به هر دلیلی تغییر کرد با مقایسه اون پریود با پریود مرجع متوجه بشیم و اونو سیو کنیم ونمایش بدیم حتی میشه زمان اونو محاسبه کرد که در کدام لحطه یا ساعت و دقیقه اینطور شده مثلا برای کنترل یک قلب بیمار
      بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
        خوب یک سوال
        سرعت رفرش یک عکس یا یک تابلو چقدره ؟ 1000 میلیون بار در ثانیه یا یا صد میلیارد بار در ثانیه یا می شه گفت بی نهایت ؟
        من راجب سرعت رفرش صفحه نمایش حرف نزدم بلکه گفتم تعداد تغییرات قابل تشخیص چشم سالم - شهلای - آّبی با نور خوب در آزمایشگاه وقتی که چشم و مغز خسته نباشه و اکسیژن کافی باشه و خوب هویج بخورید حدودا 25 تا در یک ثانیه است
        سریع تر از 25 تا رو شما تشخیص نمیدی
        این دوتا مفهوم فرق میکنه
        بیخیال مهندس انقد داستان بافتم، همون یه تیکه رو خوندی. نظری در مورد ایجاد تاخیر 10 تا 100 نانو ثانیه نداری؟! یه اسکوپ پدر مادر دار درس کنیم :nice:
        راستی یه چیزی من تو تریگر مشکل دارم (البته فک کنم برا اینه که مدار رو برد برده هنو :redface اذیت میکنه، حالا می خوام از یه منو استابل مثل 74123 به همراه یه مقایسه گر ولتاژ استفاده منم. تو این اسکوپ آنالوگا سیستم تریگر چطوریه؟
        پشت به کنکور ، رو به سربازی...

دیدگاه

من به یک نوسان ساز متغر با ولتاز فکر میکنم vco به این صورت که با هر لبه بالا رونده موج - در لحضه گذر از صفر - ( که با اشمیت تریگر های سریع راحت به مربعی تبدیل میشه ) یک واحد به DAC افزوده میشه که خوب ولتاز خروجی به نسبت زیاد میشه و فرکانس vco عوض میشه ( حالتی که فرکانس با افزایش ولتاز کم بشه )
          در این صورت لبه بالا رونده vco مصادف با لبه بالا رونده موج مورد نظر و لبه پایین رونده vco مصادف با لحظه hold and sample باشه

یک حالتی هم که میتونه بی نظیر باشه اینه که ما اگه قراره از هر پریود 20 تا نمونه برداریم به تعداد 20 تا hold and sample بزاریم اینطوری کافیه فقط یک نوسان ساز بزاریم
          که از خروجی نوسان ساز یک تقسیم کننده مبنای 20 داشته باشیم با اولین لبه پایین رونده هر طبقه hold and sample مربوطه فعال بشه
          تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
          داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

در اسکوپ انالوگ یه موج دندان اره ای داریم که اشعه الکترون رو از چپ به راست هدایت میکنه از طریق یوک افقی فرکانس این موج دندان اره ای شکل موج رو باز وبسته میکنه و وقتی این فرکانس با فرکانس ورودی یکی بشه شما یک پریود کامل رو روی لامپ میبینین
            حالا فقط مهم اینه که موج ورودی با این سیگنال دندان اره ای همفاز بشن که کار زیاد پیپیده ای نیست وهمانطور که میدونین با یک اشکار ساز عبور از صفر انجام میشه
            ولی در اسکوپ دجیتالی ما این مشگل رو نداریم چون نقاط صفر قبلا با مبدل AD پیدا شدن
            و از طرفی تایم نقطه چینی در دستان ماست
            به راحتی با یه نرم افزار با کم وزیاد کردن زمان نقطه چینی با فرکانس ورودی مچ میشیم و حتی فرکانس رو بدست میاریم
            و چون داعما صفحه رو تغییر نمیدیم پس حرکتی هم روی موج نداریم مگر اتفاق خاصی بیفته که اونم سیو میشه

دیدگاه

سلام :bye
              من پورت A روی میکرو رو به خروجی FIFO متصل کردم البته روی اون مقاومت پول اپ قرار دادم حالا روی AD تغییرات دارم ولی خروجی FIFO مقدار ندارم همه یک هستند مشگل کجاست ممکنه به خاطر پول اپ باشه در اوردنش سخته چون فیبرم دوروست I-)

دیدگاه

من تونستم اطلاعات روی FIFO رو ببینم
                حالا مشگل اینه چطور مقدار قرار گرفته روی پورت A رو بخونم :angry:
                برنامم با بسکام و نحوه کار به این صورته که بعد از 1024 نمونه برداری با شاسی های روی برد اونقدر ادرس رو جلو میبرم تا به صفر برسم
                وبرای فرکانسهای کم ادرس خوندن نمونه ها رو با یک ضریب جلو میبرم

دیدگاه

پیدا شد دستور INP :applause: :applause: :applause: :wow:

دیدگاه

من جواب گرفتم البته به علت اینکه از تقسیم کننده فرکانس در اسیلاتور استفاده نکردم مشگل در نمایش فرکانسهای کم رو دارم ولی روی 100 کیلوهرتز هیچ مشگلی در نویز وغیره ندارم و شکل موج کاملا طبیعیه وبزودی فیلم ونقشه کامل رو روی سایت میزارم
                    فعلا تو فکرم از طریق نرم افزاری و برنامه مشگل نمایش فرکانسهای کم رو اصلاح کنم

دیدگاه

اینم فیلمش داره از خروجی یک PWM ورودی میگیره و من با تغییر DUTY این موج اونو روی اسکوپم میبینم

http://s2.picofile.com/file/7334813224/20120322005.mp4.html

اینم عکس

البته روی مدار چاپی چندتا اشتباه کوچیکه که پس از اصلاح اونا PROTELL اونو روی سایت میزارم و برنامه بی نهایت سادست

اشتباهات اینا بودن :
                      1- برای کنترل کلاک باید از نند استفاده میکردم که بتونه در هنگام اتمام خوندن پایه W روی FIFO رو در لاجیک بالا نگه داره
                      2- تقسیم کننده فرکانس برای ترسیم قشنگتره فرکانسهای کم این تقسیم فرکانس باید به چند کیلوهرتز برسه
                      3- پتانسیومتر کنتراست LCD
                      4- خروجیهای R و RS رو نباید از پورت کنترل LCD میبردم

دیدگاه

فرض کنید ما 100 تا نمونه از یک تناوب می خواهیم برداریم زمان نمونه برداری با t1 ... t100 اسم گذاری میکنیم
                        حال میخواهیم (t1)ءF را حساب کنیم به یک hold and sample احتیاج داریم تا مقدار ولتاز در لحظه t1 را در خود ذخیره کند حال ما با خیال راحت و با سرعت کم (t1)ءF را بدست می آوریم فرض کنید در این مدت 2000 تناوب دیگه در موج اتفاق افتاده حال ما می خواهیم (t2)ءF را حساب کنیم که باز همون حالت محاسبه (t1)ءF میشه
                        پس در حقیقت نمونه t1 از تناوب اول گرفتیم و نمونه t2 از تناوب اول 2001 , نمونه t3 از تناوب 4001 و همینطور الی آخر

پس فقط میمونه اینکه این لحظه hold and sample چطوری باید محاسبه بشه ؟ با این حالت میشه حتی با میکرو سری Atmega یک اوسیلو اسکوپ 2 گیگ ساخت
                        سلام....من این تاپیک رو تازه خوندم.......اتفاقا من هم راجع به یه همچین روشی فکر میکردم.....اما این که ما بدونیم در نمونه ی قبل تا کجای موج رو خوندیم و در نمونه ی بعد از کجاش شروع به خوندن کنیم یه کم سخت میشه......کسی راهی پیشنهاد میکنه....؟ :read:

راستی این روش برای حل فرکانس بالا خوبه ....اما اگه فرکانس پایین بیاد زمانی که طول میکشه تا حداقل اطلاعات یک سیکل فرستاده بشه خیلی زیاد میشه.......اینطور نیست....؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Behnam Omran
                          سلام....من این تاپیک رو تازه خوندم.......اتفاقا من هم راجع به یه همچین روشی فکر میکردم.....اما این که ما بدونیم در نمونه ی قبل تا کجای موج رو خوندیم و در نمونه ی بعد از کجاش شروع به خوندن کنیم یه کم سخت میشه......کسی راهی پیشنهاد میکنه....؟ :read:

راستی این روش برای حل فرکانس بالا خوبه ....اما اگه فرکانس پایین بیاد زمانی که طول میکشه تا حداقل اطلاعات یک سیکل فرستاده بشه خیلی زیاد میشه.......اینطور نیست....؟
                          تا کجاش که مهم نیس مهم نقطه ی شروعه! ینی شما بعد از تریگر (نقطه ای که به عنوان شروع در نظر گرفتی) یه فاصله زمانی باید بندازی.و بعد مقادیر جدید رو بخونی. حالا این فاصله چه جوری محاسبه میشه؟
                          فرض کنیم که فرکانس اندازه گیری ما 20 مگاهرتز باشه و بخوایم به 40 مگاهرتز تبدیلش کنیم.
                          سرعت 20 مگ ینی هر پریود ما 50 نانو ثانیه طول میکشه. حالا اگه بخوایم سرعتو 2 برابر کنیم میایم نصف این زمان (25 نانو ثانیه) رو به عنوان دیلی بین دو اندازه گیری قرار میدیم.
                          و مثلا برا 100 مگ میشه 20/100=1/5 *پریود که میشه 1/5*50=10 نانو ثانیه و ...

و در این مورد که چجوری همچین تاخیر هایی رو ایجاد کنیم. تنها ذهنیت من فلا CPLD هس. یه خورده VHDL خوندمو و یه خورده با 9572 کار کردم. وخ بشه (بذارم :mrgreen: ) میشینم ببینم چه میشه کرد. گرچه من هنوز خود اسکوپمم جمو جور نکردم :redface: ولی چنتا عکس ازش می ذارم :applause:

دقیقا همین مشکل پیش میاد. راه حلش اینه که هم زمان با تبدیل آنالوگ به دیجاتال مقادیرو بخونی. البته نیگا کنی همین اسکوپ لامپیا هم تو پریو دای ثانیه موج اسکنشون آروم رو صفه حرکت میکنه!

دیدگاه

اقا من دقیقا متوجه منظور شما نشدم تو این قسمت
                            فرض کنیم که فرکانس اندازه گیری ما 20 مگاهرتز باشه و بخوایم به 40 مگاهرتز تبدیلش کنیم.
                            سرعت 20 مگ ینی هر پریود ما 50 نانو ثانیه طول میکشه. حالا اگه بخوایم سرعتو 2 برابر کنیم میایم نصف این زمان (25 نانو ثانیه) رو به عنوان دیلی بین دو اندازه گیری قرار میدیم.
                            و مثلا برا 100 مگ میشه 20/100=1/5 *پریود که میشه 1/5*50=10 نانو ثانیه و ...
                            اگه زمان بین هر نمونه گیری رو 25 نانو ثانیه بگیریم یعنی یه ADC با سمپل ریت 40 مگ....؟؟؟ مگه هدف ما استفاده از سمپل ریت کمتر نیست...؟؟
                            یا شاید من بد متوجه شدم... oo:

دیدگاه

اینم عکس

خوبم؟ :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Behnam Omran
                                اقا من دقیقا متوجه منظور شما نشدم تو این قسمت
                                اگه زمان بین هر نمونه گیری رو 25 نانو ثانیه بگیریم یعنی یه ADC با سمپل ریت 40 مگ....؟؟؟ مگه هدف ما استفاده از سمپل ریت کمتر نیست...؟؟
                                یا شاید من بد متوجه شدم... oo:
                                ببین ما میایم مثلا 200 تا نمونه پشت سر هم با فرکانس اصلیمون که مثلا 20 باشه میگیریم.خوب؟ بعد منتظر لبه ی تریگر میشیم(انگار دوباره پالسو از اول میبینیم). بعد به اندازه ی مثلا 25 نانو ثانیه صبر میکنیم و دوباره 200 تا نمونه میگیریم . بعد که این نمونه ها رو یکی در میون کنار هم بچینیم، انگار که فرکانس نمونه برداریمون 40 شده

افتاد؟ یا من بد میگم؟ راستش نمیدونم چقد از بحثو خوندی؟!...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X