اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اسیلوسکوپ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اسیلوسکوپ

من فیبر رو چاپ و اسیدکاری کردم

بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

اینم پشت فیبر

فقط امیدوارم اشتباهی نشده باشه اگر هم شده باشه مهم نیست یکی دیگه میسازم اینقدر تا جواب بگیرم

سایز پکیج 7202 رو از رو دیتاشیت یه چک بکن

من متوجه نشدم کجای اون دیتا شیت که روی سایت بود سایز پکیج رو نوشته توی اونی که من دارم سایزای مختلفی زده و منم نمیدونستم جوان چه نوعی داره و تلفنی هم جواب نمیدن میگن سایتو ببین

دیدگاه

تو سایت زده IDT7202-LA50D

میشه d28-1
        اینم میتونی برگردی تو نت پیدا کنی
        (عرض آیسی مثل مگا 16 هس)
        پشت به کنکور ، رو به سربازی...

دیدگاه

شما خودتون سرچ کردین شاید منظورتون DIP-28 اینطوری زودتر به نتیجه میرسین البته شاید با نام D28-1 هم شناخته بشه در هر صورت با ابعادی که من کار کردم هم موجوده PDIP حالا اگه جوان نداره دلیل برمطلب خاصی نیست مهم اینه که کاری رو که شروع کنم تموم کنم وگرنه تا صبح میتونم بنویسم و از انواع تکنیک وتاکتیک حرف بزنم

دیدگاه

ببین عزیز من گفتی نمی دونی جوان کدوم مدلشو داره، گفتم اینجوری میتونی بفهمی
            یه بار دیگم گفتم جوابتو ندم، دیدم داری بی راهه میری ، گفتم اذیت نشی، دوباره اومدم پست گذاشتم

اگه می دونی چی به چیه و اوستای کاری انقد اُرد نده ،کارتو بکن ، تموم که شد بیا همین جا عکسش بذا ،پزشو بهمون بده

خوش بگذره

دیدگاه

ببین عزیز من گفتی نمی دونی جوان کدوم مدلشو داره، گفتم اینجوری میتونی بفهمی
              یه بار دیگم گفتم جوابتو ندم، دیدم داری بی راهه میری ، گفتم اذیت نشی، دوباره اومدم پست گذاشتم

اگه می دونی چی به چیه و اوستای کاری انقد اُرد نده ،کارتو بکن ، تموم که شد بیا همین جا عکسش بذا ،پزشو بهمون بده

خوش بگذره
              حتما این کارو انجام میدم و از اینکه وقت شما رو گرفتم عدر میخام
              اما یه چیزی برام عجیبه شما در ابتدا چنان با شتاب جلو میرفتین که من فکر میکردم یکی دو روزه کارو تموم میکنین و دلیل سرد شدنتون رو متوجه نمیشم به حر حال من فکر میکنم مانند همه نیروهای دیگه چند فکر بهتر از یک فکره و شاید یکی از دلایل پیشرفت استواری در کارهای گروهی باشه
              منهم برای شما ارزوی موفقیت میکنم

دیدگاه

نه عزیز من همون هفته پیش موج سینوسیمم رصد کردم

دیدگاه

اقا من دیروز میخاستم مدارو مونتاز کنم که دیدم سوکت برای مگا 16 نگرفتم وهمینطور کریستال و تقسیم کننده و گیت اند بنابراین کارم به تاخیر افتاد
                  اما از نظر تغدیه هیچ خطایی نشده و اوپ امپ به دقت 1.5 ولت به ورودی اضافه میکنه و اونو روی مبدل قرار میده و ورودی میدلAD رو حفاظت میکنه یعنی در هر صورت ولت زیاد نمیتونه به ورودی مبدل برسه فقط اینجا اشتباه اول اینه که خروجی OPAMP به ورودی مبدل متصل نیست وباید روی PCB اصلاح بشه

فقط یه سوالی دارم که برمیگرده به نظر بعضی دوستان در ابتدای این تایپ
                  با توجه به اینکه سرعت رفرش در LCD محدوده ( چه مانیتور و چه LCD گرافیکی ) پس بالا رفتن سرعت میکرو جه فایده ای داره مثلا بیایم با ارم یا FPGA یا اثلا با مادر بورد کامپیوتر کار کنیم در هر صورت نهایتا باید اطلاعات طبط شده نقطه چینی بشن اونم با سرعتی که با چشم قراعت بشن
                  پس نتیجه اینکه بهترین گزینه برای ساخت اسکوپ همان لامپ و در مورد دجیتالی فقط سرعت AD و RAM مهمه

اما من روی بردم 5 تا کلید دارم میخاستم خواهش کنم چه چیزایی به نظر دوستان برای استفاده از این کلیدها میرسه

مثلا زمان رفرش عرض یا دامنه یا .....
                  در ضمن من روی برنامه ای کار میکنم که با مشاهده صفر LCD شروع به نقطه چینی کنه و با فواصل زمانی که مابراش تعین میکنیم شروع به چیدن نقاط بکنه
                  اما برای من قابل قبول نیست که هیچ اسکوپ دجیتالی بتونه با بالا بردن سرعت CPU ( میکرو و ... ) شکل موج قشنگتری اراعه بده
                  ویا یک شکل ریل و لحطه ای

دیدگاه

:-??

دیدگاه

فقط یه سوالی دارم که برمیگرده به نظر بعضی دوستان در ابتدای این تایپ
                      با توجه به اینکه سرعت رفرش در LCD محدوده ( چه مانیتور و چه LCD گرافیکی ) پس بالا رفتن سرعت میکرو جه فایده ای داره مثلا بیایم با ارم یا FPGA یا اثلا با مادر بورد کامپیوتر کار کنیم در هر صورت نهایتا باید اطلاعات طبط شده نقطه چینی بشن اونم با سرعتی که با چشم قراعت بشن
                      پس نتیجه اینکه بهترین گزینه برای ساخت اسکوپ همان لامپ و در مورد دجیتالی فقط سرعت AD و RAM مهمه
                      :-&

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهرام کشت پور
                        با توجه به اینکه سرعت رفرش در LCD محدوده ( چه مانیتور و چه LCD گرافیکی ) پس بالا رفتن سرعت میکرو جه فایده ای داره مثلا بیایم با ارم یا FPGA یا اثلا با مادر بورد کامپیوتر کار کنیم
                        با سلام دوست عزیز میدونید که اساس طراحی اسیلی اسکوب- دستگاه پرتو نگاری- برای نمایش امواج پریدیوک - متناوب است مثلا شما نمیتونید یک میکروفن به ورودی اوسیلی نصب کنید و شکل موج صوت رو ببینید
                        چرا ؟ چون چشم - مغز انسان فقط میتونه 25 تصویر در ثانیه تشخیص بده تا شاید برای افراد عادی بشه زیر 10 تصویر در ثانیه مثلا مهتابی در هر ثانیه 100 بار قطع و وصل میشه ولی شما نمی تونید تشخیص بدبد بنا براین براگر قرار بود اوسیلی امواج غیر پردیوک رو تشخیص داد با فرکانس میشد رزیر 10 هرتز

پس چطوری اوسیلی ها امواج 40 مگ رو نمایش میدن ؟

حال یک سوال دیگه اسپکتروم آنالایزر چطوری یک موج با فرکانس 25 گیگ رو تحلیل میکنه خوب اگه بحواهیم هر موج از 100 نقطه تشکیل بشه حتما باید یک ADC داشته باشیم که که مثلا فرکانس مرکزیش 2500 گیگ باشه . البته که همچین ADC نداریم

تازه مساله انتقال اطلاعات است فرض کن فرکانس موج 100 مگ - تعداد نمونه از هر پریود 20 عدد - اطلاعات هر نمونه 14 بیت - سر جمع میشه میشه 2.8 گیگا بیت در ثانیه
                        کدوم پروتکل انتقال اطلاعات - کدوم رم - کدوم سی پی یو - قادره ؟

پس با توجه به محدودیت انتقال اطلاعات و با توجه به پریدیوک بودن موج نتیجه میگیرید که در دنیای واقعیت اوسیلی از هر موج از هر 1000 پریود یا 100000 پریود یکی رو نمایش میده

ولی بحث اینجاست که اون یکی رو چطوری محاسبه میکنه ؟ شکل موج با فرکانس کریر 16 مگ را در نظر بگیرید فرکانس هر تناوب میشه 62.5 نانو ثانیه فرض کنید ما می خواهیم از هر تناوب 100 تا نمونه برداریم خوب فرکانس نمونه برداری میشه 1.6 گیگ خوب ما همچین adc که نداریم حداکثر mps ء 500 داریم ( قیمتش بالای 160 هزار تومن هست) خوب پس در عمل چطوری این کار صورت میگیره ؟ جواب با hold and sample

فرض کنید ما 100 تا نمونه از یک تناوب می خواهیم برداریم زمان نمونه برداری با t1 ... t100 اسم گذاری میکنیم

حال میخواهیم (t1)ءF را حساب کنیم به یک hold and sample احتیاج داریم تا مقدار ولتاز در لحظه t1 را در خود ذخیره کند حال ما با خیال راحت و با سرعت کم (t1)ءF را بدست می آوریم فرض کنید در این مدت 2000 تناوب دیگه در موج اتفاق افتاده حال ما می خواهیم (t2)ءF را حساب کنیم که باز همون حالت محاسبه (t1)ءF میشه
                        پس در حقیقت نمونه t1 از تناوب اول گرفتیم و نمونه t2 از تناوب اول 2001 , نمونه t3 از تناوب 4001 و همینطور الی آخر

پس فقط میمونه اینکه این لحظه hold and sample چطوری باید محاسبه بشه ؟ با این حالت میشه حتی با میکرو سری Atmega یک اوسیلو اسکوپ 2 گیگ ساخت

نظر شما چیه ؟
                        تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                        داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

آفرین منم دقیقا همینو میگم سرعت بالا در نمایش با lcd و مونیتور بی معنیه و مهم سرعت ad و ram هستش
                          البته روش شما برای فرکانس خیلی زیاد خوبه فرض کنید ما بخایم یه سری پالسهای و واکنشها رو ببینیم یعنی ممکنه یه پریودی یا پند پریودی همه مثل هم باشن ولی ناگهان در یک پریود یک ناهنجاری بوجود بیاد و دیدن اون مهمه حالا چطور باید اینکارو کرد مثلا با نمایش ضربان قلب البته اینجا فرکانس خیلی کمه من فقط برای مثال میگم ممکنه در چند پریود شکل ثابت باشه ولی ناگهان یک پریود شکل دیگه ای رو نشون بده یا مثلا سیستم رادار یا انواع نویز ..

حالا ما چطور میتونیم این داده ها رو کنترل کنیم و در صورت تغییر در شکل موج اونو نمایش وحتی سیو کنیم ودر غیر اینصورت همان شکل قبل روی صفحه بمونه
                          فکر کنم ایجوری میتونیم به فرکانسای بالاتری دست پیدا کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila

ولی بحث اینجاست که اون یکی رو چطوری محاسبه میکنه ؟ شکل موج با فرکانس کریر 16 مگ را در نظر بگیرید فرکانس هر تناوب میشه 62.5 نانو ثانیه فرض کنید ما می خواهیم از هر تناوب 100 تا نمونه برداریم خوب فرکانس نمونه برداری میشه 1.6 گیگ خوب ما همچین adc که نداریم حداکثر mps ء 500 داریم ( قیمتش بالای 160 هزار تومن هست) خوب پس در عمل چطوری این کار صورت میگیره ؟ جواب با hold and sample

فرض کنید ما 100 تا نمونه از یک تناوب می خواهیم برداریم زمان نمونه برداری با t1 ... t100 اسم گذاری میکنیم

حال میخواهیم (t1)ءF را حساب کنیم به یک hold and sample احتیاج داریم تا مقدار ولتاز در لحظه t1 را در خود ذخیره کند حال ما با خیال راحت و با سرعت کم (t1)ءF را بدست می آوریم فرض کنید در این مدت 2000 تناوب دیگه در موج اتفاق افتاده حال ما می خواهیم (t2)ءF را حساب کنیم که باز همون حالت محاسبه (t1)ءF میشه
                            پس در حقیقت نمونه t1 از تناوب اول گرفتیم و نمونه t2 از تناوب اول 2001 , نمونه t3 از تناوب 4001 و همینطور الی آخر

پس فقط میمونه اینکه این لحظه hold and sample چطوری باید محاسبه بشه ؟ با این حالت میشه حتی با میکرو سری Atmega یک اوسیلو اسکوپ 2 گیگ ساخت

نظر شما چیه ؟
                            ایده ی بسیار جالبی بود فقط یه موردی( یا چنتا :mrgreen
                            مثلا در مورد adc که استفاده کردیم(tda8703) یه تاخیر در نمونه برداری وجود داره که "ماکزیمم" تا 2 نانو ثانیه میرسه و مقدارش ثابت نیس، پس تو تئوری ماکزیمم می تونیم تا 500 مگا هرتزو اینجوری اندازه بگیریم(شایدم نصفش ) که البته هنوزم خیلی خوبه :applause:
                            من فک می کنم یه مشکل اساسی وجود داره اونم اینه که adc یه زمانی(غیر از تاخیر) برای نمونه برداری لازم داره(حداقل من الان اینطوری فک می کنم)، بعید می دونم لحظه ای این اتفاق بیفته oo: ولی من هرچی تو دیتاشیت گشتم هیچ صبتی از همچین تاخیری ندیدم اگه نداشته باشه که خوش به حال ما :wow:

از طرف دیگه نیاز به یه تایمر هس که اون تاخیر ها که شما میگید رو از زمان تریگر اندازه بگیره که روی 7x256 با ماکزیمم کلاک فک کنم 55 مگا هرتز سرعت داشته باشه (رجیستراش ترسناکه تا حالا جرات نکردم برم سمتش )

من فک می کنم یه روش راحت تر هم وجود داشته باشه:
                            فرض کنید مثلا حداکثر با 10 مگا هرتز می تونیم نمونه برداری کنیم.ینی هر پیود 100 نانو ثانیه طول می کشه.
                            حالا اگه ما بیام 10 سری نمونه برداری کنیم (هر سری مثلا شامل 100 تا نمونه ) و بین هر سری 10 نانو ثانیه اختلاف بندازیم(البته با در نظر گرفتن شروع نمونه برداری با تریگر) ینی عملا فرکانس نمونه برداریمون میشه 100 مگا هرتز :applause: سرعت بسیار بالاتر میره و شمارش برای هر نمونه گیری هم دیگه نیاز نیس!
                            با تغییر تاخیر مثلا 1 نانو ثانیه میشه 1 گیگا هرتزو رصد کرد :wow:
                            دمت گرم مهندس ایدت،روشنم کرد

درس کردن همچین تاخیرای روی cpld میدونم کار سختی نیس (که البته خیلی کم در موردش می دونم :cry2 ولی شاید بشه از تاخیر گیت ها و بافرای 74hc برا این کار استفاده کرد ولی دستمون خیلی بسته میشه :cry: نظر شما چیه؟

راستی یه چیزی سرعت چشم اگه ماکزیمم 25 فریم بود که کیفیت HD و فیلم برداری مثلا با 60 فریم رو دوربینا معنا نداشت ! من سرعت پتودیت ال سی دیم 150 فریم در ثانیه بود (رو lcd n96) خیلی هم حال میداد

دیدگاه

من این تو فکرمه دوتا فیفو که به نوبت شروع به دخیره دادهها میکنن بعد اولی توی یک پریود مشخص داده های اون با داده های قبلی که روی رم میکرو سیو شده مقایسه میشه در صورت برابری (در یک حد و حدود ) اتفاق خاصی نمیفته و در غیر اینصورت ضمن دخیره شدن داده های جدید اونا نقطه چینی میشن

فکر میکنین چقدر عملیه با در نطر گرفتن سرعت ها
                              با فرض اینکه در هر مقایسه 125 نمونه با هم مقایسه بشن چون بدون شک ما باز هم یک سری از پالسها رو از دست میدیم ولی با اضافه کردن تعداد فیفو ها میتونیم به سرعت خیلی بالایی برسیم و البته ارتباط دو میکرو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهرام کشت پور
                                من این تو فکرمه دوتا فیفو که به نوبت شروع به دخیره دادهها میکنن بعد اولی توی یک پریود مشخص داده های اون با داده های قبلی که روی رم میکرو سیو شده مقایسه میشه در صورت برابری (در یک حد و حدود ) اتفاق خاصی نمیفته و در غیر اینصورت ضمن دخیره شدن داده های جدید اونا نقطه چینی میشن
                                به نظر من از فکر اینکه امواج غیر پریدیوک رو نمایش بدی بیا بیرن چون کاربردی نیست
                                ببین اگه موج قبلی دقیقا رو موج فعلی نیفته با توجه به محدودیت چشم یا مغز ، انسان قادر به تحلیل اون نخواهد بود در حقیقت در اوسیلی اسکوب هم اگه موج پریدیوک نباشه کل صفحه نمایش سبز رنگ کم رنگ میشه ( مثلا وقتی که موج حرکت میکنه و تریگرش درست نیست ) و هیچ مفهوم خاصی نداره
                                برا همینه که وقتی می خواهی چرخه هیستر زیس رو در اوسیلی ببینی باید کاری کنیه چرخه هی تکرار بشه یا برای تست اعجاج یک تقویت کننده حتما باید از موج مربعی یا سینوسی یا اره ای استفاده بشه

در مورد حالت گذارای سیستم یا حالت غیر مانا در حقیقت یک موج با تناوب بی نهایت است و شما حتی اگر با فرکانس یک مگ حتی 100 کیلو هرتز هم نمونه برداری کنی برای حالات غیر مانا کافی خواهد بود

تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                                داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X