اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اسیلوسکوپ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اسیلوسکوپ

حرکت کردن شکل موج از عدم تریگر صحیح موج به وجود میاد در تمام اسیلوسکوپ ها اگه درست عمل تریگر انجام نشه این مشکل به وجود می آید
    در کل به دو روش سخت افراری و نرم افزاری میشه عمل تریگر رو انجام داد در روش سخت افزاری از یه مقایسه کننده استفاده میشه و اگر سطح سیگنال بیشتر از یه مقدار خاصی بشود (نه لزوما صفر)خروجی مقایسه کننده فعال می شود ، نرم افزار با تشخیص این خروجی شروع به ترسیم شکل موج می کند
    در روش نرم افزاری عمل مقایسه کننده توسط برنامه (PC یا میکرو) انجام میشود.

دیدگاه

راستی معذل بزرگیه ها البته با دا منه نمیدونم چه جوری بشه ممکنه خطا بزنه بهتره با همون روش سنتی کار بشه یعنی با یک ولوم بشه فرکانس نقطه چینیها رو تغییر داد
      بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهرام کشت پور
        با ویزوال بیسیک میشه نقاط رو با توجه به دامنه اونا دنبال هم چید تابه صورت منحنی شکل موج در بیان
        فقط اشکال کار اینه که یکم سرعت تایمر داخل اون کمه و نمیشه با USB ارتباط برقرار کرد وکام پورت هم که دیگه پیدا نمیشه
        البته خوب از LCD میشه استفاده کرد
        البته منطور از حرکت کردن موج چیه خوب فکر نکنم زیاد پیچیده باشه راستش تا حالا بهش فکر نکردم
        ولی انگار درسته یعنی ما نیاز به یک اشکار ساز نقطه صفر داریم یعنی با صفر شدن دامنه موج شروع کنیم و هماهنگ با فرکانس موج باید سرعت چیدمان نقاط رو تنظیم کنیم البته نیاز به اشکار ساز صفر هم نیست
        در مورد 7803 پارسال از جوان الکترونیک گرفتم 8000 ولی تا الاناستفاده نکردم به نظر شما سرعتش کمه نه چون راه زیادی داریم وبهتره همه چیز بهترین انتخاب باشه
        شهرام جون گفتم تو سی شارپ نو آموزم ولی نه انقد خوب منم میخوام برنامه رو ببرم تو pc برا نمایش دیگه
        پورت سریال که نه ولی usb to serial چرا! البته من با avr درس کردم تا حالا تست نکردم ببینم ته سرعتش چقده! رو lcd هم برا شروع یه تست میگیریم.
        در مورد بحث تریگر بهش فک کردم ولی به همین راحتیا نیس آخه!
        اون که منم همینو میگم اگر چه که عوض کردنش تاثیری تو باقی مدار نمیذاره، حالا من عصر میرم خرید، چیز بهتر (با قیمت مناسب ) پیدا کردی خبر بده :bye

نوشته اصلی توسط jalal gilani
        حرکت کردن شکل موج از عدم تریگر صحیح موج به وجود میاد در تمام اسیلوسکوپ ها اگه درست عمل تریگر انجام نشه این مشکل به وجود می آید
        در کل به دو روش سخت افراری و نرم افزاری میشه عمل تریگر رو انجام داد در روش سخت افزاری از یه مقایسه کننده استفاده میشه و اگر سطح سیگنال بیشتر از یه مقدار خاصی بشود (نه لزوما صفر)خروجی مقایسه کننده فعال می شود ، نرم افزار با تشخیص این خروجی شروع به ترسیم شکل موج می کند
        در روش نرم افزاری عمل مقایسه کننده توسط برنامه (PC یا میکرو) انجام میشود.
        بسیار ممنون از پاسختون و از اینکه وارد بحث شدین
        خوب تا موقعی که ما یه موج تر و تمیز پرریودیک داشته باشیم طبیعتاً مشکل خاصی نیس( مثلا میشه مینیمم اندازه گیری ها رو پیدا کرد و رو مینیمم قبلی انداخت ، البته در حد یه ایده هس :redface ولی اگه موج شکلش عجیب غریب باشه یا روش نویز باشه، چی؟ ممنون میشم بیشتر توضیح بدین و اگه شماتیک اون بخشو بذارید که عالیه :applause:

پشت به کنکور ، رو به سربازی...

دیدگاه

راستی معذل بزرگیه ها البته با دا منه نمیدونم چه جوری بشه ممکنه خطا بزنه بهتره با همون روش سنتی کار بشه یعنی با یک ولوم بشه فرکانس نقطه چینیها رو تغییر داد
          این دوتا مسئله هیچ ربطی به هم نداره! اون سلکتری هم که میگی در واقع برا انتخاب تقسیم فرکانسی یا بهتر بگم برای مشخص کردن پریود نمونه برداریه! این مشکلی که الان بحثش هس تو هر فرکانسی (غیر 0) میتونه رخ بده! :angry:

دیدگاه

خوب من یادمه روی اسکوپ های رنگی یه موج دندان اره ای بود که صفر اون با صفر موج تنظیم میشه
            مگه الان روش بهتری هست وبا تغییر فرکانس میشد موج رو روی صفحه باز یا بسته کرد
            پیدا کردن نقطه صفر که به راحتی امکان پذیره و البته تغییر فرکانس رفرش
            من فکر میکنم مهمترین چبز همون خوندن و ذخیره کردنه اونم بدون نویز

دیدگاه

خوب معلومه که اگر موج مورد نظر تناوب ثابت نداشته باشه که توسط هیج اسیلوسکپی قابل تریگ شدن نیست پس اگر موج خیلی نویزی و شکل موج های عجیب و غریب داشته باشه با هیچ اسیلوسکوپی نمیتوان شکل موج ثابت از آن گرفت.(فقط در مدل های حافظه دار می توان آن را Pause کرد)
              برای شماتیک نحوه سخت افزاری هم به پست های قبلی که تو همین تاپیک ارسال کردم مراجعه کنید نقشه یک اسیلوسکوپ 40MSPS بود که توسط LM319 مدار تریگر سخت افزاری درست شده است.

دیدگاه

خوب برای شروع فکر میکنم با ید تو فکر طراحی یک امپلیفایر بانویز کم و پهنای باند زیاد باشیم و روی اون امکانی برای تنظیم دامنه خروجی داظته باشیم و نیز امکانی برای محدود کردن دامنه ورودی درسته یا نه پیشنهادتون چیه برای اولین طبقه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jalal gilani
                  خوب معلومه که اگر موج مورد نظر تناوب ثابت نداشته باشه که توسط هیج اسیلوسکپی قابل تریگ شدن نیست پس اگر موج خیلی نویزی و شکل موج های عجیب و غریب داشته باشه با هیچ اسیلوسکوپی نمیتوان شکل موج ثابت از آن گرفت.(فقط در مدل های حافظه دار می توان آن را Pause کرد)
                  برای شماتیک نحوه سخت افزاری هم به پست های قبلی که تو همین تاپیک ارسال کردم مراجعه کنید نقشه یک اسیلوسکوپ 40MSPS بود که توسط LM319 مدار تریگر سخت افزاری درست شده است.
                  سلام بازم ممنون

آره دیدمش اتفاقا میخواستم بگم ، منم دارم از رو همون پیش میرم :nerd:، فقط بعضی آیسیاش نا یابه! جای 74HC390 میخوام HD74LS390P بگیرم برا تقسیم فرکانسی، 74HC151 رو یافتم :wow:LM319 تو لیست گذاشتم، الان مشکلم توی اون طبقه تقویت کننده ی وروودیه :angry: دوستمون آقای کشت پور هم گفتن.
                  چه پمپیو پیشناهاد می کنین تو بازار باشه؟ تو فرکانس بالا چت نکنه؟ :job:

دیدگاه

TL072 چطوره توبازار هم هست

دیدگاه

اونقدر دارید سنگ بزرگ انتخاب میکنید که زیرش میمونید
                      اولش گفتید با avr بعد هم یک adc سریع بعد حافظه و usb , برنامه نویسی و ویندوز و ....
                      حالا هم که مدارات گسسته و تقویت کننده باند وسیع و ....

شما حتی یک اوسیلی یک مگ هم بسازید باز کار شاقی کردید که اگه طرحش رو انتشار بدید که خیر دنیا و آخرت رو میبرید و اگه برد آمادش رو بفروشید باز اگه زیر 30 - 40 هزار تومن باشه مطمئن باشید سفارش جهانی ازتون میکنن
                      حا لا از اول به فکر اوسیلی 40 مگ و تقویت کننده و حالت گذرا و .... نباشید
                      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

TL072 چطوره توبازار هم هست
                        کاشکه زود تر می گفتی، خرید کردم اومدم :cry:
                        ولی اینم به 100KH نریسیده تقویت ولتاژش سقوط آزاد میکنه!
                        همه ی قطعه های اسیلسکوپ LPT رو که آقای گیلانی لینک دادنو گرفتم به جز پمپای ورودی (البته با جستوجوی خانه به خانه )، زورم اومد ADC شو دوتا بگیرم :cry2: گفتم شاید بعدا چیز بهتر پیدا کردیم :redface:
                        حالا من کم کم شرو می کنم. اول طبقه ی ADC (خود ADC و FIFIO و یه پمپ) به علاوه ی سیستم کلاکشو میبندم. که میشه 95% مدار پمپ خفن AD620 دارم نیگا می کنم ببنیم به درد این کار میخوره ... وگرنه که بقیه پمپام همه دو قرونین
                        شمام شرو کن ببینیم چی میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                          اونقدر دارید سنگ بزرگ انتخاب میکنید که زیرش میمونید
                          اولش گفتید با avr بعد هم یک adc سریع بعد حافظه و usb , برنامه نویسی و ویندوز و ....
                          حالا هم که مدارات گسسته و تقویت کننده باند وسیع و ....

شما حتی یک اوسیلی یک مگ هم بسازید باز کار شاقی کردید که اگه طرحش رو انتشار بدید که خیر دنیا و آخرت رو میبرید و اگه برد آمادش رو بفروشید باز اگه زیر 30 - 40 هزار تومن باشه مطمئن باشید سفارش جهانی ازتون میکنن
                          حا لا از اول به فکر اوسیلی 40 مگ و تقویت کننده و حالت گذرا و .... نباشید
                          سنگش که گنده هس ولی برا سرعت بالا تر چاره ای نیس،میدونی مجبوریم!
                          در مورد بحثایی هم که شده از هر کدومش یه چیزایی میدونم را میفته، نگران نباش :read:
                          ولی خوب دوستان با تجربه تر اگه وارد بحث بشن که کار سرع تر پیش میره وگرنه اگه بخوایم بگیم نمیشه و نمی تونیم که کلامون پس معرکس ...

دیدگاه

آقا همین LM833 خیلی عالی، بدون دوشواری با قیمت مفت

High gain bandwidth: 15MHz (typ); 10MHz (min)
                            Wide power bandwidth: 120KHz

یه سوال : من تاحالا توجه نکرده بودم مهم هم نبود :redface:

فرق gain bandwidth و power bandwidth چیه؟

دیدگاه

دو مدل OP-AMP رو میشناسم که تو بازار هم پیدا می شه
                              LM318 با قیمت مناسب و سرعت 50v/us
                              AD829 با قیمت یه کم بالا تر و سرعت بسیار بالا 230v/us

دیدگاه

سلام بر همگی من چند روزه روی یه فلزیاب کار میکنم امروز تازه استارتش کردم ولی هنوز اونقدر که میخام قدرت نداره
                                سری AD خیلی دقیق و خطی عمل میکنن ولی خیلی گرونن
                                ولی خوشبختانه پایه های اکثر OPAMP با هم یکین میشه به راحتی روی سوکت جابجاشون کرد
                                High gain bandwidth: 15MHz (typ); 10MHz (min)
                                Wide power bandwidth: 120KHz

خوب اولی یعنی بهره ولت ثابت در پهنای باند زیاد و دومی پهنای باند با قدرت ثابت یه جا منظور همون بهره ثابت ویه جا منظور توان ثابت یعنی در فرکانس بالا یا کم افت قدرت زیاد نیست
                                انشاالله منم از فردا شروع میکنم و میخام طبقه طبقه کار کنم یعنی اول یه برد برای تقویت و محدود کردن دامنه ولت ورودی و یه تغدیه سوچینگ و اشاره گر نقطه صفر و اسیلاتور برای سنکرون سازی .....
                                و بعد برم سراغ دجیتالش نظر شما چیه بلاخره باید یه کاری کرد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X