اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از LCD نوکیا 1100 در پروژهها

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : استفاده از LCD نوکیا 1100 در پروژهها

نوشته اصلی توسط aivhl
    با سلام،
    متاسفانه درسته! سرم خیلی شلوغه و کمتر به سایت سر میزنم، ولی اگر بیام سایت، حتما به سوالات پاسخ میدم.
    ( شما با کلیک روی نام کاربری، وارد صفحه مشخصات اون کاربر میشید و میتونید ببینید که آخرین زمان فعالیتش کی بوده و در این بازه زمانی ای که شما پرسش رو مطرح کردید، آیا این کاربر به سایت اومده و یا نه .... )
    اگر شما با LCD ها و روش های ایجاد فونت و دیکودر اونها آشنایی داشته باشید، متوجه خواهید شد که این ضعف برنامه نیست! مشکل از فونت مورد نظر شماست که کاراکترهای فارسی رو نداره ...
    شما خوب گشتید؟ اینجاها هست :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=55585.msg303190#msg303190
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=55585.msg333686#msg333686
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=54703.msg292150#msg292150
    هگزی که شما با پروتئوسش گذاشتید رو دیدم، نوشته ها از بالا به پائین حرکت میکرد ولی پروژه کاملی که گذاشتید اینطور نبود. فایل های کامل اونی که حرکت میکنه رو ( با هگزی که خودتون کامپایل کردید ) بزارید تا بررسی اش کنم. احتمال میدم که یه جایی اشتباه کردید و یا اینکه یه مشکلی توی کامپایل و یا پروتئوس باشه ...
    سلام
    ممنون که جواب دادین
    مهندس این سوال مال خیلی وقت پیش هست بله . بعد ش این لینکها را که گذاشتین پیدا کردم و البته استفاده کردم .
    در مورد اون برنامه و فایلهاش در این قسمت قرار دادم بیزحمت یه تست بکننین
    ممنون :rolleyes:
    http://www.asiaupload.com/server2/j7...1j5b2tbwf7.zip

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
      با سلام،

توابعی که در پست قبل بهتون قولش رو داده بودم براتون میزارم :

http://s1.picofile.com/file/7336881391/SHN_N1100.rar.html

طبق معمول، پایه برنامه نویسی، WinAVR هستش و با توسط فایل app_config.h تنظیمات لازم برای کدویژن انجام و در کدویژن هم کامپایل و تست شده. هگز فایل های تولید شده توسط WinAVR و CodeVision هر دو در دایرکتوری Prepared HEX ارائه شده اند ( با میکروی مگا 32 و کریستال 12 مگاهرتزی ) با فرض اینکه دوتا LED هم روی PA.0 و PA.1 برای هشدارها و غیره داریم ( به فایل my_HW.h مراجعه کنید ) و جهت تنظیمات سخت افزاری LCD به فایل N1100config.h مراجعه کنید. ( تنها تنظیمات مورد نیاز! )

جهت تنظیمات هدر فایل ها و سایر نیازهای مرتبط با کامپایلر مورد استفاده، به قسمت مربوطه در فایل N1100config.h مراجعه کنید. ( هدر فایل مربوط به میکرو در کدویژن در این فایل هستش ) قسمت #if defined(__GNUC__) مربوط به WinAVR و قسمت #elif defined(__CODEVISIONAVR__) مربوط به کدویژن میشه. برای کامپایل در هر دو کامپایلر، با همین سخت افزار، نیازی به هیچگونه تغییراتی ندارید. در کدویژن، پروژه مربوطه رو باز کرده و تنظیمات خودتون رو ( در صورت نیاز ) اعمال کنید.

روتین های گرافیک هم در این کتابخونه وجود دارند که در صورت عدم نیاز به اونها میتونید به راحتی اونها رو حذف کنید.
      از یک فونت انگلیسی با سایز کوچک ( 5 در 7 ) استفاده شده که امکان درج 16 کاراکتر رو در 8 خط به شما میده.
      سایز کد تولید شده فقط برای درایور و فونت، کمتر از 2 کیلو بایت خواهد بود. ( حداقل امکانات! )و در صورت نیاز، امکان ترسیم BMP هم وجود داره.

در صورتی که سوالی باشه، در خدمت دوستان هستم ....
      با سلام خدمت اقای نوربخش،مرسی از زحمت های که واسه پیشرفت دوستان میکشید،من یه خورده سوال داشتم خدتمتون
      من این کتابخونه lc1100 رو دانلود کردم ولی نمیتونم از توابعش توی برنامه استفاده کنم،میخواستم یه کم راهنمایم کنید،این توابع چه کارای رو دارن،مثلا اگه وقت دارید واسه تک تک توابع یه توضیحی به ما بدید خیلی ممنونتون میشم.
      void N11_Write(N11_RS DC, unsigned char c);
      void N11_GotoXR(unsigned char x, unsigned char r);

void N11_Init(void);
      void N11_CLS(void);
      void N11_ColCls(unsigned char dly, N11_Pmode mode);

void N11_Update(void);

void N11_Contrast(unsigned char cont);
      void N11_Backlight(unsigned char x);

void N11_SetPixel(unsigned char x, unsigned char y, N11_Pmode mode);
      void N11_SetScaledPixel(unsigned char x, unsigned char y, unsigned char XSC, unsigned char YSC, N11_Pmode mode);
      unsigned char N11_ReadPixel(unsigned char x, unsigned char y);

void N11_FillRect(unsigned char x1, unsigned char y1, unsigned char x2, unsigned char y2, N11_Pmode mode);

void N11_DrawBitmap(const unsigned char *bitmap, unsigned char x, unsigned char y, N11_Pmode mode);

void N11_ProgressBar(unsigned char x, unsigned char y, unsigned char w, unsigned char h, unsigned char bStat, unsigned short Prg, unsigned short pMax);
      void N11_FFTprint(const unsigned short *inBuff, unsigned char numSMPL, unsigned char Level);
      void N11_Oscope(const signed short *inBuff, unsigned char numPOINT);
      وه کو شیتان شیتی تو بوم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سمیراا
        سلام
        ممنون که جواب دادین
        مهندس این سوال مال خیلی وقت پیش هست بله . بعد ش این لینکها را که گذاشتین پیدا کردم و البته استفاده کردم .
        در مورد اون برنامه و فایلهاش در این قسمت قرار دادم بیزحمت یه تست بکننین
        ممنون :rolleyes:
        http://www.asiaupload.com/server2/j7...1j5b2tbwf7.zip
        با سلام،

شما یک خط از روتین SetLine رو در فایل Font.c که cursorY رو محاسبه میکنه ریمارک کردی!!!
        اون خط رو از حالت کامنت خارج کن، مشکل حل میشه ....
        مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام،

من این کتابخونه lc1100 رو دانلود کردم ولی نمیتونم از توابعش توی برنامه استفاده کنم،میخواستم یه کم راهنمایم کنید
          در هر پروژه و یا کتابخونه ای که ارائه شده ( در جاهای مختلف و پروژههای متفاوت ) سعی کردم روش استفاده از روتین ها رو با ارائه مثالهایی در فایل main.c نشون بدم.

اما اجمالا این توابع رو شرح میدم :
          N11_Write : یک روتین low-level برای ارسال یک بایتی اطلاعات و دستورات به LCD که معمولا کاربردی برای کاربر نداره و فقط در کتابخونه sFONT از اون استفاده شده
          N11_Update : یک روتین low-level برای رفرش کردن بافر LCD در مد نرمال که این هم معمولا کاربردی برای کاربر نداره!
          N11_Init : برای پیکره بندی و تنظیمات اولیه سخت افزاری و نرم افزاری LCD
          N11_CLS : برای پاک کردن صفحه نمایش و بافر مربوطه بطور آنی
          N11_ColCls : برای پاک کردن صفحه نمایش و بافر مربوطه بطور افکتیو از چپ به راست ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
          N11_Contrast : تنظیم کنتراست LCD ( رجوع شود به دیتاشیت LCD )
          N11_Backlight : خاموش و روشن کردن نور پس زمینه در صورت فعال بودن ( و همچنین تنظیم شدت نور در ورژن های جدیدتر! )
          N11_GotoXR : انتقال پوینتر صفحه نمایش به X ( از 0 تا 95 ) و Row ( از 0 تا 8 با استپ 8 پیکسلی )
          N11_SetPixel : ست کردن یک پیکسل در مختصات X و Y ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
          N11_SetScaledPixel : ست کردن یک پیکسل در مختصات X و Y با بزرگنمایی مورد نظر در عرض و طول ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
          N11_ReadPixel : برگرداندن وضعیت روشن و خاموش بودن یک پیکسل در مختصات X و Y
          N11_FillRect : رسم یک چهارگوش تو پر در مختصات مورد نظر ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
          N11_DrawBitmap : رسم یک تصویر ( که به هگز تبدیل شده است ) در مختصات مورد نظر ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
          N11_ProgressBar : رسم یک پروگرس بار در مختصات مورد نظر با ارتفاع و طول تعیین شده ( با کادر و یا بدون کادر )
          N11_FFTprint : رسم نمودار FFT در مختصات مورد نظر با تعداد میله های قابل تعیین و با عرض و ارتفاع قابل تنظیم برای هر میله
          N11_Oscope : رسم موج بر روی LCD به روش بافر کردن ADC
          N11_POscope : رسم موج بر روی LCD به روش نقطه به نقطه

توجه :
          1 - همه روتین های یاد شده در مد های light در دسترس نیستند!
          2 - جهت آشنایی با جزئیات روش استفاده از هر تابعی به پروژه های ارائه شده مراجعه کنید!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
            با سلام،

در هر پروژه و یا کتابخونه ای که ارائه شده ( در جاهای مختلف و پروژههای متفاوت ) سعی کردم روش استفاده از روتین ها رو با ارائه مثالهایی در فایل main.c نشون بدم.

اما اجمالا این توابع رو شرح میدم :
            N11_Write : یک روتین low-level برای ارسال یک بایتی اطلاعات و دستورات به LCD که معمولا کاربردی برای کاربر نداره و فقط در کتابخونه sFONT از اون استفاده شده
            N11_Update : یک روتین low-level برای رفرش کردن بافر LCD در مد نرمال که این هم معمولا کاربردی برای کاربر نداره!
            N11_Init : برای پیکره بندی و تنظیمات اولیه سخت افزاری و نرم افزاری LCD
            N11_CLS : برای پاک کردن صفحه نمایش و بافر مربوطه بطور آنی
            N11_ColCls : برای پاک کردن صفحه نمایش و بافر مربوطه بطور افکتیو از چپ به راست ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
            N11_Contrast : تنظیم کنتراست LCD ( رجوع شود به دیتاشیت LCD )
            N11_Backlight : خاموش و روشن کردن نور پس زمینه در صورت فعال بودن ( و همچنین تنظیم شدت نور در ورژن های جدیدتر! )
            N11_GotoXR : انتقال پوینتر صفحه نمایش به X ( از 0 تا 95 ) و Row ( از 0 تا 8 با استپ 8 پیکسلی )
            N11_SetPixel : ست کردن یک پیکسل در مختصات X و Y ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
            N11_SetScaledPixel : ست کردن یک پیکسل در مختصات X و Y با بزرگنمایی مورد نظر در عرض و طول ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
            N11_ReadPixel : برگرداندن وضعیت روشن و خاموش بودن یک پیکسل در مختصات X و Y
            N11_FillRect : رسم یک چهارگوش تو پر در مختصات مورد نظر ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
            N11_DrawBitmap : رسم یک تصویر ( که به هگز تبدیل شده است ) در مختصات مورد نظر ( با مد های سیاه، سفید یا برگردان )
            N11_ProgressBar : رسم یک پروگرس بار در مختصات مورد نظر با ارتفاع و طول تعیین شده ( با کادر و یا بدون کادر )
            N11_FFTprint : رسم نمودار FFT در مختصات مورد نظر با تعداد میله های قابل تعیین و با عرض و ارتفاع قابل تنظیم برای هر میله
            N11_Oscope : رسم موج بر روی LCD به روش بافر کردن ADC
            N11_POscope : رسم موج بر روی LCD به روش نقطه به نقطه

توجه :
            1 - همه روتین های یاد شده در مد های light در دسترس نیستند!
            2 - جهت آشنایی با جزئیات روش استفاده از هر تابعی به پروژه های ارائه شده مراجعه کنید!
            ممنون از جوابتون آقای نوربخش
            وه کو شیتان شیتی تو بوم

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان و اقای نوربخش من این lcd 1100 رو خریداری کردم و به صورت مستقیم یه فلت بهش متصل کردم،دوربین ندارم تا ازش عکس بگیرم بزارمش تو سایت یه سوال داشتم خدمت اقای نوربخش محل اتصال فلت با lcd رو میشه با چسب حرارتی بپوشونم اشکالی نداره؟
              بعدشم یه سوال دیگه میشه یه پروژه ساده برام uplod کنید تا lcd رو چک کنم ببینم سالمه یا نه
              وه کو شیتان شیتی تو بوم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hanamohsen
                با سلام خدمت دوستان و اقای نوربخش من این lcd 1100 رو خریداری کردم و به صورت مستقیم یه فلت بهش متصل کردم،دوربین ندارم تا ازش عکس بگیرم بزارمش تو سایت یه سوال داشتم خدمت اقای نوربخش محل اتصال فلت با lcd رو میشه با چسب حرارتی بپوشونم اشکالی نداره؟
                بعدشم یه سوال دیگه میشه یه پروژه ساده برام uplod کنید تا lcd رو چک کنم ببینم سالمه یا نه
                با سلام،

شما پست اول ( نقشه سخت افزاری و تصویر نمونه ساخته شده ) و پست های 19 تا 21 ( توضیحات تکمیلی! ) همین تاپیک رو مطالعه کنید.
                برنامه هم که دوستان براتون پ کردند دیگه ..... :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط NAO_ROBOT
                  با سلام

یه مدت پیش رفتم lcd 1100 تهیه کردم و این کتابخونه اقای نوربخش رو تست گرقتم که کارکردش عالی بود.

اما:
                  1-تو لحیم کاری lcd 1100 باید خیلی دقت کنید زود خراب میشه.
                  2-نسبتا گرون شده.

برای حل این مشکل می تونین از lcd 1202 استفاده کنین که هم راحته(دیر خراب می شه) و هم ارزونتر.تیاز به هیچ تغییری هم تو کتابخونه اقای نوربخش نیست.

دانلود پروژه با کامپایلر avr studio 6
                  http://s4.picofile.com/file/7815488488/NOKIA_1202_1100_avr.rar.html

سلام
                  راستی مهندس من این نو با AS6 باز کردم واز نو کامپایل که میکنی فایل هگز رو نمیسازه . و ارور هم نداره :cry2:

دیدگاه

سلام :-B
                    جناب نوربخش میشه لطف کنین و لینک دانلود نرم افزار فونت ساز فارسی که خودتون باش کار میکنید برای LCD 1100 قرار بدین . خیلی گشتم تو پست های شما نبود . و اگه یه لطفی هم بکنید یه اموزش سطحی کم بزارین که چطوری باش فونت بسازم و کد ها را استفاده کنم ممنون میشم .

دیدگاه

سلام مجدد خدمت مهندس نور بخش عزیز

1-مهندس برای قرار دادن ساعت روی lcd1100 باید RTC را به پروژم الحاق کنم یا پوشه دیگری هم نیاز هست ؟
                      2-میخواستم لطف کنید و یه کم در مورد توابع و روتین های بکار رفته در پوشه RTC مختصر توضیح بفرمایین که کار هر روتین و تابع مربوطش چی هست .البته پوشه RTC را این جا ضمیمه کردم که وقت گران بهایتون را صرف پیدا کردنش نکنید
                      بسیار ممنون .
                      http://www.asiaupload.com/server2/zh...kt6cxfwy54.rar

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                        با سلام،

شما یک خط از روتین SetLine رو در فایل Font.c که cursorY رو محاسبه میکنه ریمارک کردی!!!
                        اون خط رو از حالت کامنت خارج کن، مشکل حل میشه ....
                        ممنون . مشکل حل شد . :applause: :applause: :applause: :applause:

مهندس یه مشکل فکر کنم تو برنامتون هست . واون این که هر وقت کلمه (ی) را میخوام روی LCD وارد کنم بجاش علامت سوال ? میزاره . البته من تو AS6 کامپایل میکنم . فکر میکنید از چی باشه . :nerd:

دیدگاه

با سلام،

جناب نوربخش میشه لطف کنین و لینک دانلود نرم افزار فونت ساز فارسی که خودتون باش کار میکنید برای LCD 1100 قرار بدین . خیلی گشتم تو پست های شما نبود . و اگه یه لطفی هم بکنید یه اموزش سطحی کم بزارین که چطوری باش فونت بسازم و کد ها را استفاده کنم ممنون میشم .
                          برنامه خیلی روان هستش و نیازی به آموزش هم احساس نشده، باهاش کار کنید، سوالی بود بپرسید.
                          توی اولین پستی که فونتها ارائه شده اند وجود داره. در هر صورت براتون پ کردم :

http://s1.picofile.com/file/7875584294/H_Reddmann_FontEditor.rar.html

ضمنا، این یک برنامه فونت ادیتوره که میتونه فونت های خود سیستم رو هم Import کنه و مختص به نوع خاصی از LCD گرافیکی هم نیست!

مهندس برای قرار دادن ساعت روی lcd1100 باید RTC را به پروژم الحاق کنم یا پوشه دیگری هم نیاز هست ؟
                          در پوشه RTC سه فایل وجود داره که نام اونها با DS1307 شروع میشه، این سه فایل، شامل روتین های اصلی RTC و درایور آی سی DS1307 و پیکره بندی سخت افزاری و نرم افزاری هستند.
                          در همین پوشه دو فایل با نام DateUtil قرار دارند که روتین های مورد نیاز جهت کار بر روی تاریخ ها رو شامل میشن مثل تبدیل تاریخ شمسی و میلادی، محاسبه روز هفته، محاسبه تعداد روزهای بین دو تاریخ و غیره که استفاده از اونها اجباری نیست و بستگی به نوع کاربرد شما داره ....

توابع اصلی RTC جهت ارتباط I2C نیاز به روتین های ارتباطی در پوشه sTWI و TWI دارند ( بستگی به نوع ارتباط سخت افزاری و یا نرم افزاری I2C داره ) که میتونید از روتین های خودتون هم به جای اونها استفاده کنید.

مهندس یه مشکل فکر کنم تو برنامتون هست . واون این که هر وقت کلمه (ی) را میخوام روی LCD وارد کنم بجاش علامت سوال ? میزاره . البته من تو AS6 کامپایل میکنم . فکر میکنید از چی باشه . :nerd:
                          مشکل از برنامه نیست، از کد پیج کیبرد شماست که بر روی کامپیوتر شما نصب شده و برای برخی از کاراکترها کد استاندارد رو تولید نمیکنه! میتونید کد پیج کیبرد رو اصلاح کنید و یا اینکه هدر فایل PE_Map.h رو متناسب با کد پیج خودتون دستکاری کنید. ( البته راه حل دوم اصلی اصولی نیست! ) و یا اینکه با نگهداشتن کلید Alt و زدن یک صفر و در ادامه کد کاراکتر مورد نظر از صفحه کلید اعداد سمت راست کیبرد، کاراکتر صحیح رو چاپ کنید .....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

ممنون مهندس که جواب دادین

پس من برای انتقال دیتای ساعت با ds1307 هر نوع روتین یا توابعی که خودم درست کنم و یا معمولا ازش استفاده میشه و هست میتونم تو برنامه شما استفاده کنم .

اگه وقت کردین لطف کنید روتین های اصلی انتقال دیتای ساعت را فقط برام بزارید
                            بسیار ممنونم

دیدگاه

سلام مهندس نور بخش :nerd:
                              بیزحمت این روتین را برام یه توضیح بدین
                              ممنونم
                              TextBox (2, 2, GetMaxX()-2, 2+25, " font ", ALINE_CENTER | BORDER_RECT | BORDER_FILL | bvl(4));

LcdHorizontal(1);

-------------------------------------
                              1-شما فقط برای فونت بزرگ کارکتر های فارسی ساختین ؟ و من برای این که بتونم با فونت کوچیک هم کارکتر فارسی را وارد کنم باید خودم فونتش را بسازم ؟ oo:

2-من وقتی یه فونت کوچیک ساختم . اسمش که فرقی نمیکنه .هرچی باشه ؟ بعد باید فقط فایلش را الحاق کنم و اینکلود کنم ابتدای برنامه . کافی هست دیگه چیزی نیاز نداره . منظورم اینه که نیازی نیست که دافل فایل font . c یا Font.h کاری انجام بدم .

3- تو پوشه RTC منظور از( Hardware I2C (sTWI همون اتصال پایه های SCL , SDA وارتباط
                              سریال از طریق I2C هست ؟؟؟

4- اینا چی هستن و یه توضیح تک خطی بدین برای هر دستور کافیه
                              volatile static RTCval RTCin;
                              volatile static TIMEval TIMEin;
                              volatile static DATEval DATEin;
                              volatile static DATEmode dmFlag = GREGORIAN;
                              volatile static unsigned char sFlag = True;
                              volatile static unsigned char oldSec = 0xFF;

5- و این روتین را هم یه توضیح بدین
                              if(dmFlag ==JALALI) Gdate2Jdate(&DATEin);

دیدگاه

با سلام،

TextBox (2, 2, GetMaxX()-2, 2+25, " font ", ALINE_CENTER | BORDER_RECT | BORDER_FILL | bvl(4));
                                یک باکس تو پر که گوشه هاش با شعاع 4 تا پیکسل گرد شده اند رو در مختصات 2 و 2 با پهنای عرض lcd (با فاصله دو پیکسل از هر طرف ) و ارتفاع 25 پیکسل رسم میکنه که عبارت font با چیدمان وسط چین در اون نوشته شده ....

LcdHorizontal(1);
                                مشخص کردن حالت نمایش Portrait یا Landscape برای LCD

-------------------------------------
                                1 - من در سه سایز برای LCD فونت نوشتم که هگز و سورس همگی اونها در پوشه Font\font\fnt ارائه شده، اگر سایز دیگه ای میخواهید، خودتون باید بویسید، ضمن اینکه اگر شما و سایرین فونت هایی که برای خودتون نوشتید رو توی سایت پ کنید، ثواب هم داره :mrgreen:

2 - خیر، فرقی نداره، فقط باید استراکچر کلی رو با توجه به نمونه های ارائه شده، حفظ کنید. و هر فونتی رو که خواستید میتونید با روتین LcdFont بصورت Run-Time در برنامه لود کنید.

3 - همونطور که قبلا هم توضیح داده شده، دو نوع ارتباط I2C در نظر گرفته شده، یکی سخت افزاری که سرعتش بالا تره و از پین های استاندارد I2C استفاده شده و دومی هم I2C نرم افزاری یا مجازی که اگر به هر دلیلی I2C سخت افزاری در دسترس نبود، میتونید از هر پینی برای ارتباط I2C استفاه کنید، فقط سرعتش کمتره ....

4 - همه اینها تعریف متغیر استاتیک هستند که در برابر دستکاری کامپایلر هم محافظت شده اند. ( به استراکچر های تعریف شده در برنامه هم دقت کنید )

5 - این روتین یک تاریخ میلادی رو به تاریخ شمسی تبدیل میکنه ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X