اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] آمپلی فایر 200 وات با کیفیت بسیار بالا -NMOS 200 - TO247 - CLASS AB

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آمپلی فایر 200 وات با کیفیت بسیار بالا -NMOS 200 - 247 - CLASS AB

نوشته اصلی توسط Dr.pejman
    سلام بر سام عزیز
    یک سوال دارم

من این امپ رو با 1دونه بلندگو 12اینچی 16 اهم تست کردم و صدای خیلی خوبی رو دریافت کردم

اما وقتی با امپر متر ورودی مدار رو چک کردم دیدم حتی در بالاترین صدا بیش از 0.9 آمپر نمیکشه.....اون وقت ما به ترانس 5آمپر چه نیازی داشتیم.؟؟؟....

شاید هم بخاطر اینه که بلند گو 4اهم نیس؟؟؟؟
    درود بر تو پژمان عزیز

حتما با 4 اهم آزمایش کن و ولوم را تا جای متعارف بالا ببر. ورودی هم باید قوی باشه. منظورم پری آمپلی فایر
    خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

همون طور که سام عزیز گفت اگه ورودی امپلی به اندازه کافی نباشه امپلی تمام قدرت خودشو نشون نمیده

دیدگاه

ﻣﻦ ﻫﻤﻮﻥ ﻣﺪاﺭ ﭘﺮﻱ ﻛﻪ ﻗﺮاﺭ ﺩاﺩﻩ ﺑﻮﺩﻳﻦ ﺳﺎﺧﺘﻢ ....ﺗﻐﺬﻳﻪ ﭘﺮﻱ ﻫﻢ 1ﺩﻭﻧﻪ ﺗﺮاﻧﺲ 9ﻭﻟﺖ 1ﺁﻣﭙﺮ ﻫﺴﺘ....

ﺗﺸﻜﺮ اﺯ ﻫﻤﻪ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﭘﺎﺳﺨﮕﻮﻳﻲ
        ﺑﻪ ﻣﺤﺾ اﻳﻦ ﻛﻪ ﺑﻠﻨﺪﮔﻮ 4اﻫﻢ ﺩﻭﺳﺘﻢ ﺑﺮﺳﻪ اﻣﺘﺤﺎﻥ ﻣﻴﻜﻨﻢ ﻭﻧﺘﻴﺠﻪ ﺭﻭ اﻋﻼﻡ ﻣﻴﻜﻨﻢ
        طعنه بر خواری من ای گل بی خار نزن //من به پای تو نشستم که چنین خوار شدم

دیدگاه

سلام

من این امپیلی رو به یکی از دوستان معرفی کردم تا اون هم این امپ رو بسازه....

حالا ایشون این امپ رو ساخته و در راه اندازی اولیه به مشکل برخورد کرده ..... طبق اون فایل راه اندازی اولیه وقتی فیوز ها رو برداریم وبجای اونا دوتا مقاومت 100 اهم 5وات قرار بدیم ولتاژ دو سر مقاومت ها باید 3 ولت باشه ......اما مدار این بنده خدا 29 ولت نشون میده :surprised: :surprised:
          البته اولین باری که راه اندازی کرده بوده مقاومت R7 رو که10کیلو هس اشتباهی 1کیلو قرار داده بوده اما وقتی مقاومت رو عوض کرده بازم جواب نگرفته...

خلاصه اگر دوستان کمک کنن مشکل این دوستمون هم حل بشه ممنون میشم

دیدگاه

سلام

حالا ایشون این امپ رو ساخته و در راه اندازی اولیه به مشکل برخورد کرده ..... طبق اون فایل راه اندازی اولیه وقتی فیوز ها رو برداریم وبجای اونا دوتا مقاومت 100 اهم 5وات قرار بدیم ولتاژ دو سر مقاومت ها باید 3 ولت باشه ......اما مدار این بنده خدا 29 ولت نشون میده :surprised: :surprised:
            البته اولین باری که راه اندازی کرده بوده مقاومت R7 رو که10کیلو هس اشتباهی 1کیلو قرار داده بوده اما وقتی مقاومت رو عوض کرده بازم جواب نگرفته...

همیشه یه نکته رو به یاد داشته باشید برای راه اندازی اولیه یه لامپ 100 وات رو با ورودی ترانس سری کنید تا اگر امپ مشکلی داشته باشه و جریان بکشه بفهمید و مانع سوختن قطعات میشه

دیدگاه

خوشبختانه هنگام راه اندازی لامپ 100وات سری شده بوده و جریانی هم کشیده نشده

دیدگاه

سلام دوستان

مشکل دوست من حل شد :nice: :nice:

مقاومت R20 همون 220اهمه به دلیل نا معلوم معیوب بود

تشکر از همه

دیدگاه

دوستان من هر چقدر چرخیدم پری آمپلی فایر مناسب این مدار رو پیدا نکردم ممکنه یکی از دوستان که امتحان کرده قرار بده ؟

باتشکر فراوان
                  I'm going to
                  RWTH Aachen
                  University

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa65
                    همیشه یه نکته رو به یاد داشته باشید برای راه اندازی اولیه یه لامپ 100 وات رو با ورودی ترانس سری کنید تا اگر امپ مشکلی داشته باشه و جریان بکشه بفهمید و مانع سوختن قطعات میشه
                    سلام من این مدارو رو ساختم و عکس های بردشو قرار دادم . هنوز قطعاتو نخریدم ک روش نصب کنم . این روش لامپرو میشه کامل توضیح بدین ک چ طوریه ؟ اگر از ترانس جریان کشیده شه لامپ خاموش میشه ؟

نوشته اصلی توسط سام-سیروس
                    درود بر تو پژمان عزیز

حتما با 4 اهم آزمایش کن و ولوم را تا جای متعارف بالا ببر. ورودی هم باید قوی باشه. منظورم پری آمپلی فایر
                    سلام
                    چند سوال :1. خروجی این مدار به بلندگو 4 اهمی باید وصل شه ؟ یعنی خود مدار 4 اهم هست ک تطبیق امپدانس صورت بگیره ؟ ؟
                    2.من میخوام ترانس سفارش بدم , چون فیوز ها 4 آمپری هست و بنا به دلایل کمبود فضا میخوام ترانس 4 آمپری بگیرم . حالا شما ک راه انداختین 3 آمپر با 4 آمپر با 5 آمپر که در ورودی قرار میدین خیلی تفاوت داره ؟تفاوت در صدای خروجی ؟
                    3. همون طور که نوشته باید یک 50 ولت و -50 برای مدار در نظر بگیریم یعنی یک ترانس دوبل 100 ولت ( که هم 5-0 هم -50 هم زمین داشته باشه ) حالا من اگر این ولتاژ رو به حدود 60 تا 70 ولت ( یا اینطوری بگم -30 و +30 ) برسونم خیلی تفاوت میکنه تو صدای خروجیش ؟

در آخر چ ترانسی با چ مشخصاتی بگیرم که حداکثر توان ( یعنی 200 به بالا ) تو خروجیم داشته باشم ؟
                    و چ ترانسی با چ مشخصاتی بگیرم که مثلا 60 یا 70 درصد توان رو تو خروجی داشته باشم , یا به عبارت دیگه توان نرمال و یک چیز تقریبا خوب و کافی رو داشته باشم ؟

4. یک سوال کوچیک دیگه , از بین این تاپیکک هایی که در مورد آمپلی فایر قرار دادین و تعدادی که ساختین , کدومش بهترین کیفیت رو داده یا رضایتت بخش بوده براتون ؟ میشه راهنمایی کنید که اونو بسازم ؟
                    ممنون

سلام

سلام
                    آقا این " فیوز ها رو برداریم وبجای اونا دوتا مقاومت 100 اهم 5وات قرار بدیم ولتاژ دو سر مقاومت ها باید 3 ولت باشه " کجا نوشته شده ؟ یعنی تو کدوم از این فایل هایی که آقا سام زحمت کشیدن قرار داده شده ؟ میشه اینجا هم بزارین و یک توضیحی هم درباره این نحوه تست مدار بدین ؟
                    ممنون

سپاس فراوان از همه .

چند سوال کلی :
                    1. اگر از این پری آمپری فایری که 7 تا ولوم داره و یک سوکت برای بلندگو داره , برای این مدار استفاده کنیم , لازم نیست ک تطبیق امپدانس بینشون انجام بدم ؟ کسی تست کرده که هر دو این مدارات در ورودی و خروچی چ مقدار مقاومتی دارند که با هم تطبیق بشن ؟
                    اگر تطبیق امپدانس صورت نگرفت با چ مداراتی میشه این کارو انجام داد !؟

2. یک نفر این رو تو چند صفحه پیش نوشته بود : " تو انجمن در این مورد بار ها بحث شده دوست عزیزم.یکم جستجو کنی پیدا میکنی.
                    این امپ کلاس AB هست.و بدرد ماشین نمیخوره.برای ماشین شما باید کلاس D بسازی.
                    موفق باشی." و بعد یکی دیگه در تاییدش : " چراش اینه که این آمپ200وات هستش ولی بانشما80وات ببین چقدرتفاوت دارن شایدتوولوم پایین یه صدایی ازش بکشی همینکه ولوم وزیادکنی باندادرجامی سوزن.
                    موفق باشی "

میشه در مورد کلاس و این ک چ تفاوتی با مال ماشین و ... داره توضیح بدین ؟

3. در بالا گفته شد که از بلندگو 4 اهمی استفاده شه بهتره , حالا من اگر خواسته باشم بلندگو بخرم با چه سایز و ابعادی بهتره بگیرم ؟ چونیک جا خودنم ک اگر این مدارو به فلان جا متصل کنیم بلندو میسوزه ! به چ دلایلی ممکنه بسوزه ؟

4. برای بلندگو باید به هر مدار مونو که کنار هم گذاشتم یک 4 اهمی وصل کنم دیگه ؟ آره ؟ بعد توان بلندگو چند وات باید بخرم ؟

5. یک مورد دیگه ؛ به نظرتون میشه با یک مبدل دی سی به دیسی یا هر چی دیگه این آمپلی فایر رو تبدیل به یک آمپلی فایر پورتابل کرد ؟ :biggrin: یعنی منظورم اینه که دیگه نیازی به به برق نباشه و با چند باطری کوچک یا چند باطری های لیتیوم یون ( تعداد کم ) بشه راه انداختش؟ شما نظری ندارین در این رابطه ؟
                    مثلا قیمت ترانس حدود 40 ت شاید بشه , حالا اگر از نوعی باطری مثل باطری خشک یا .. استفاده کنیم چی ؟ میشه برا این مدار؟

از صبر و شکیبایی همه بینهایت سپاس
                    عکس ها رو در زیر قرار میدم
                    « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
                    این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

نظرتون رو بگید دوستان
                      من اینا رو خودم از روی فیبر اصلی طراحی کردم و خودم چاپ کردم .
                      من گفتم اگر میخواد 4 آمپر بگذره بهتره یکم صنعتیش کنم و ترک هاشو بزرگ بزنم
                      اما الان فکر میکنم ک شاید نویز بیاد رو مدار به دلیلبزگ بودن ترک ها . نظرتون چیه؟

ممنون از همه
                      این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

دوستان من هر چقدر چرخیدم پری آمپلی فایر مناسب این مدار رو پیدا نکردم ممکنه یکی از دوستان که امتحان کرده قرار بده ؟

باتشکر فراوان
                        I'm going to
                        RWTH Aachen
                        University

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azadfalah

باتشکر فراوان
                          شما هر تنی قرار بدی مشکلی نداری مطمئن باش من تو یه تاپیک که الان تو انجمن مدارات واسط هست جدیدا دو تن کتنرل گذاشتم میتونی یکی رو درست کنی و امتحان کنی
                          ببین باید امتحان کنی تا به نتیجه دلخواه برسی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
                            سلام من این مدارو رو ساختم و عکس های بردشو قرار دادم . هنوز قطعاتو نخریدم ک روش نصب کنم . این روش لامپرو میشه کامل توضیح بدین ک چ طوریه ؟ اگر از ترانس جریان کشیده شه لامپ خاموش میشه ؟

سلام
                            چند سوال :1. خروجی این مدار به بلندگو 4 اهمی باید وصل شه ؟ یعنی خود مدار 4 اهم هست ک تطبیق امپدانس صورت بگیره ؟ ؟
                            2.من میخوام ترانس سفارش بدم , چون فیوز ها 4 آمپری هست و بنا به دلایل کمبود فضا میخوام ترانس 4 آمپری بگیرم . حالا شما ک راه انداختین 3 آمپر با 4 آمپر با 5 آمپر که در ورودی قرار میدین خیلی تفاوت داره ؟تفاوت در صدای خروجی ؟
                            3. همون طور که نوشته باید یک 50 ولت و -50 برای مدار در نظر بگیریم یعنی یک ترانس دوبل 100 ولت ( که هم 5-0 هم -50 هم زمین داشته باشه ) حالا من اگر این ولتاژ رو به حدود 60 تا 70 ولت ( یا اینطوری بگم -30 و +30 ) برسونم خیلی تفاوت میکنه تو صدای خروجیش ؟

در آخر چ ترانسی با چ مشخصاتی بگیرم که حداکثر توان ( یعنی 200 به بالا ) تو خروجیم داشته باشم ؟
                            و چ ترانسی با چ مشخصاتی بگیرم که مثلا 60 یا 70 درصد توان رو تو خروجی داشته باشم , یا به عبارت دیگه توان نرمال و یک چیز تقریبا خوب و کافی رو داشته باشم ؟

4. یک سوال کوچیک دیگه , از بین این تاپیکک هایی که در مورد آمپلی فایر قرار دادین و تعدادی که ساختین , کدومش بهترین کیفیت رو داده یا رضایتت بخش بوده براتون ؟ میشه راهنمایی کنید که اونو بسازم ؟
                            ممنون
                            سلام
                            آقا این " فیوز ها رو برداریم وبجای اونا دوتا مقاومت 100 اهم 5وات قرار بدیم ولتاژ دو سر مقاومت ها باید 3 ولت باشه " کجا نوشته شده ؟ یعنی تو کدوم از این فایل هایی که آقا سام زحمت کشیدن قرار داده شده ؟ میشه اینجا هم بزارین و یک توضیحی هم درباره این نحوه تست مدار بدین ؟
                            ممنون

سپاس فراوان از همه .

چند سوال کلی :
                            1. اگر از این پری آمپری فایری که 7 تا ولوم داره و یک سوکت برای بلندگو داره , برای این مدار استفاده کنیم , لازم نیست ک تطبیق امپدانس بینشون انجام بدم ؟ کسی تست کرده که هر دو این مدارات در ورودی و خروچی چ مقدار مقاومتی دارند که با هم تطبیق بشن ؟
                            اگر تطبیق امپدانس صورت نگرفت با چ مداراتی میشه این کارو انجام داد !؟

2. یک نفر این رو تو چند صفحه پیش نوشته بود : " تو انجمن در این مورد بار ها بحث شده دوست عزیزم.یکم جستجو کنی پیدا میکنی.
                            این امپ کلاس AB هست.و بدرد ماشین نمیخوره.برای ماشین شما باید کلاس D بسازی.
                            موفق باشی." و بعد یکی دیگه در تاییدش : " چراش اینه که این آمپ200وات هستش ولی بانشما80وات ببین چقدرتفاوت دارن شایدتوولوم پایین یه صدایی ازش بکشی همینکه ولوم وزیادکنی باندادرجامی سوزن.
                            موفق باشی "

میشه در مورد کلاس و این ک چ تفاوتی با مال ماشین و ... داره توضیح بدین ؟

3. در بالا گفته شد که از بلندگو 4 اهمی استفاده شه بهتره , حالا من اگر خواسته باشم بلندگو بخرم با چه سایز و ابعادی بهتره بگیرم ؟ چونیک جا خودنم ک اگر این مدارو به فلان جا متصل کنیم بلندو میسوزه ! به چ دلایلی ممکنه بسوزه ؟

4. برای بلندگو باید به هر مدار مونو که کنار هم گذاشتم یک 4 اهمی وصل کنم دیگه ؟ آره ؟ بعد توان بلندگو چند وات باید بخرم ؟

5. یک مورد دیگه ؛ به نظرتون میشه با یک مبدل دی سی به دیسی یا هر چی دیگه این آمپلی فایر رو تبدیل به یک آمپلی فایر پورتابل کرد ؟ :biggrin: یعنی منظورم اینه که دیگه نیازی به به برق نباشه و با چند باطری کوچک یا چند باطری های لیتیوم یون ( تعداد کم ) بشه راه انداختش؟ شما نظری ندارین در این رابطه ؟
                            مثلا قیمت ترانس حدود 40 ت شاید بشه , حالا اگر از نوعی باطری مثل باطری خشک یا .. استفاده کنیم چی ؟ میشه برا این مدار؟

از صبر و شکیبایی همه بینهایت سپاس
                            عکس ها رو در زیر قرار میدم
                            oo:
                            ماشاالله انقدر سوال پرسیدی که نمیدونم از کجا و به کدوم سوال جواب بدم هر کدوم یه عالمه توضیح داره حالا من برای شروع به یه سری سوالت جواب میدم تا به بعدیا برسیم
                            ببین برای استارت اولیه امپلی باید از یک لامپ سری در اولیه ترانس استفاده کرد چون امپلی کارش اینه که جریان رو در خروجی بالا ببره یا بهتر بگم دامنه صدا رو بالا میبره برای اینکار میاد از منبع جریان میکشه حالا وقتی ما یه امپلی رو میسازیم اگر امپلی مشکل داشته باشه و اتصالی یا چیز دیگه ای وقتی به برق وصل میشه یه دفعه جریان میکشه و ممکنه قسمتی از امپلی رو دچار سوختگی کنه
                            این لامپ که در ورودی ترانس هست روشن میشه و نشون میده که امپلی مشکل داره و نمیذاره قطعه ای بسوزه
                            چون من این امپ رو نساختم کاملا به سوالات بعدیت نمیتونم جواب بدم ولی
                            1:باید برای خروجی این امپ از بلندگوی 4 اهمی استفاده کرد 8 اهم هم میشه ولی توان میاد پایین
                            2:ببین برای ترانس شما هر چی جریان ترانست بیشتر باشه میتونی بلندگوهای بیشتری به امپ ببندی شما برای هر امپ یه ترانس هر سر 2 امپر بگیری کافیه
                            3:اگر ولتاژ بیشتر بدی میزنه یه جایی از امپ رو میسوزونه همون مقدار ذکر شده در نقشه
                            سوالات بدی توان شما به ولتاژ ترانست ربطی نداره نکه نداره یعنی شما هر چقدر که توان امپ هست برای اینکه بتونی از تمام توان استفاده کنی باید جریان ترانست کافی باشه و ولتاژ هم به مقدار گفته شده در نقشه
                            4:از بین تمام این امپلیا فک نمیکنم کسی همه رو ساخته باشه که بتونه بگه کدوم با کیفیتتر هست
                            تو این انجمن داریم نقشه امپلی hifi ولی قدرتش کمه نسبت به امپلیای دیگه و برعکس همین هم هست نمیدونم چطوری این موضوع رو برات توضیح بدم
                            بقیه سوالات هم بعدن

دیدگاه

خوب در تکمیل فرمایشات استاد مصطفی عزیز باید عرض کنم که
                              کلاس ab هم توی ماشین استفاده میشه ولی ترجیحا داخل ماشین به دلیل تلفات کمتر از کلاس D استفاده میکنن ...
                              الان تعداد زیادی از امپ های ماشین کلاس AB هست بنده هم خودم برای ماشینم یه امپ کلاس AB با یه سویچینگ ساختم که متاسفانه چیزی پیدا نکردم که به این وصل کنم و بشه گین رو تا ته زیاد کرد این که امپ قدرتش زیاده مشکل زا نیست اگه شما گین رو درست تنظیم کنید مشکلی برای باند ها پیش نمیاره ...
                              واسه بلند گو هم شما اگر امپدانس رو رعایت کنید میتونید بلندگوهای بیشتری ببنید ... ( 2 تا 8 اهم موازی 2 تا 2 اهم سری ) اگه ترانستون جواب گو باشه
                              سوالی بود بنده در خدمتم

اضافه شده در تاریخ :
                              شرمنده سوال 5 رو ندیدم ...
                              شدنش که شدنیه ولی اول نیازمند توانایی داره واسه ساخت سویچینگ ... و زیاد هم درست کار نمیکنه جدا از بحث نویز اندازیش بحث اینو داره که باتری سریعا خالی میشه چ.ن در توان خودش با حساب تلفات ( هم امپ هم سویچینگ ) مصرفش زیاد میشه ... که یا باتری باید خیلی بزرگ باشه که سنگین میشه همش تو یه جعبه یا باید قید استفاده ی بیشتر از نیم ساعت 45 دقیقه رو زد ...
                              میگن یه نخ سیگار به آدم ارامش میده!
                              به اندازه یه سیگار نبودی!

دیدگاه

یک سوال دیگه , از رابطه ی P=R * I2 میتونیم جریانی که آمپلی فایر از منبع خواهد کشید رو محاسبه کنیم : اگر به جای R در فرمول 4 اهم بزاریم و به جای P مثلا 200 وات قرار بدیم , جریان بدست میاد حدودا 7 آمپر !!!!! یعنی در این مدار یا این آمپلی فایر برا این که 200 وات خروجی بده حدود 7 آ»پر میکشه از منبع ! درسته ؟
                                خوب حالا اگر به جای 200 وات در معادله بالا 100 وات قرار بدیم , جریان حدودا میشه 5 آمپر ! یعنی اگ خروجی 100 وات از این مدار بخوایم 5 آمپر میکشه از منبع !
                                خوب با توجه به فیوز 4 آمپری که در مدار هست این مدار کلا رو هم رفته بین 60 تا 90 وات بیشتر نمیتونه بده !
                                1. پس چ طوری 200 وات قرار بده ؟؟؟؟؟
                                2. در صورتی ک فرضیات من صحیح باشه , با چ ترانسی 7 آمپر جریان تائمین کنم ؟ هم حجم خیلی بالا میره هم قیمت دوستان !

راهنمایی کنید .ممنون
                                این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X