اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] آمپلی فایر 200 وات با کیفیت بسیار بالا -NMOS 200 - TO247 - CLASS AB

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آمپلی فایر 200 وات با کیفیت بسیار بالا -NMOS 200 - TO247 - CLASS AB

درود بر همه دوستان عزیز

این آمپلی با روشی که مهدی عزیز (MEHDI EMZ) درباره AV400 پیشنهاد داده هم راه اندازی میشه
    منظورم اینکه ماسفت ها را نصب نکنید... نخست پس از مونتاژ مدار ، پراب های ولتمتر را به پایه گیت و سورس
    وصل کنید و سپس با VR2 ولتاژ 2 تا پایه را به 3.8 ولت برسانید البته این کار را پس از آزمایش درایور با سری کردن
    لامپ 100 وات با برق ورودی ترانس انجام دهید
    وقتی هم که ولتاژ بایاس ماسفت ها تنظیم شد ، ولتاژ خروجی را با VR1 به نزدیک 0 برسانید
    این روش برای NMOS 350 , 500 هم کار میکنه حتما برای 350 امشب یا فردا آزمایش میکنم و در تالار خودش
    اعلام میکنم...

همانظور که مهدی جان گفته بود ، این روش برای همه آمپلی ها و ماسفت ها استاندارد هست... اگر در دیتاشیت
    همه ماسفت ها هم نگاه کنید ، ولتاژ آستانه بایاس بین 3 تا 4 ولت هست...

برای ترانزیستورهای BJT هم گمون کنم بر پایه دیتا شیت ، باید بین 1 تا 1.5 ولت تنظیم بشه.
    البته برای ترانزیستور میشه ولتاژ بین بیس و امیتر...
    دوستانی که تجربه دارند خواهشمندم تایید یا رد کنند

البته خوبی راهی که طراح مدار پیشنهاد داده این هست که دیگه نیازی به سری کردن لامپ برای نخستین
    آرمایش نیست و به نظرم اصولی تر هست... با همین راه طراح هم پس از تنظیم ولتاژ 2 سر مقاومت حتما پس از
    گزاشتن فیوز ، ولتاژ بین دو سر گیت و سورس ماسفت ها را بگیرید که حتما 3.8 ولت باشد...
    اگر زیاد یا خیلی کمتر بود، حتما دوباره با VR2 درستش کنید

شاد باشید و سرافراز :job:
    خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

سلام ملیکم
      اساتید ی سوال
      میشه ماسفت های خروجی رو از 4 تاش استفاده کرد و 2تا 2تا با هم موازی شون کرد؟ (واسه این میپرسم چون برای باند 2 اهمی میخوام)
      فک کنم ترانزیستور های طبقه قبل هم باید عوض بشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMIR_N
        سلام ملیکم
        اساتید ی سوال
        میشه ماسفت های خروجی رو از 4 تاش استفاده کرد و 2تا 2تا با هم موازی شون کرد؟ (واسه این میپرسم چون برای باند 2 اهمی میخوام)
        فک کنم ترانزیستور های طبقه قبل هم باید عوض بشه؟
        درود بر شما

البته من شاگردشونم :mrgreen: :nerd:
        میتونی نیازی هم به تغییر درایور نیست... ولی از بابت کار بر روی 2 اهم چون خودم آزمایش نکردم
        نظری هم ندارم ولی باید پاسخ بده...

مهمترین داستان این هست که حتما و 100% از ماسفت و ترانزیستورهای اصل بهره بگیر اگر پیدا
        نکردی، سراغ این آمپلی نرو...

پیروز باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سام-سیروس
          درود بر شما

البته من شاگردشونم :mrgreen: :nerd:
          میتونی نیازی هم به تغییر درایور نیست... ولی از بابت کار بر روی 2 اهم چون خودم آزمایش نکردم
          نظری هم ندارم ولی باید پاسخ بده...

مهمترین داستان این هست که حتما و 100% از ماسفت و ترانزیستورهای اصل بهره بگیر اگر پیدا
          نکردی، سراغ این آمپلی نرو...

پیروز باشی
          سلام
          نفرمایید
          خب اصلشو چطوری باید بفهمیم اصله یا نه؟؟؟
          و کسی میدونه تو اصفهان کجا گیر میاد؟

دیدگاه

سلام
            دوستان واستاید گل
            وممنون از سام عزیز بخاطر توضیح تنظیم مدارات امپلی ماسفت
            بنده حقیر درس پس میدم سام گل
            دوست عزیز برای فهمیدن اصل بودن قطعه یا همون ماسفت به ارم هاشون توجه کن بهترینن مارک یعنی انترنشنال
            که اصل مکزیک هست
            با ارم I R
            و وسط این دو حرف انگلیسی یه شمای فنی دیود که کاتد ان به سمت پایین هست مشخض میشه
            در کوی نیک نامان ما را گذر ندادن
            گر تو نمی پسندی تغییر ده قضا را

طراحی مدارات ( pcb ) پذیرفته میشود

دیدگاه

سلام من از این نوع ماسفت استفاده کردم .
              حالا اصل بودنش را دوستان که تجربه دارن نظر بدن
              http://s3.picofile.com/file/8205389400/irfp260n.jpg

دیدگاه

سلام ماسفت های منم این علامت رو داره ولی نوشته هاش با ماسفت های احمد جان فرق میکنه
                http://uupload.ir/files/y9lp_۲۰۱۵۰۸۱۰_۱۳۴۶۲۱.jpg
                بعد ی سوال دیگه اگه ولتاژ مدار تفاوت داشته باشه (یعنی به جا دوبل 50 ولت دوبل 25 یا 35 بدیم ) بازم ولتاژ بایاس ماسفت ها باید همون قدر باشه ؟ ک با دوبل 50 ولته ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MEHDI EMZ
                  سلام
                  دوستان واستاید گل
                  وممنون از سام عزیز بخاطر توضیح تنظیم مدارات امپلی ماسفت
                  بنده حقیر درس پس میدم سام گل
                  دوست عزیز برای فهمیدن اصل بودن قطعه یا همون ماسفت به ارم هاشون توجه کن بهترینن مارک یعنی انترنشنال
                  که اصل مکزیک هست
                  با ارم I R
                  و وسط این دو حرف انگلیسی یه شمای فنی دیود که کاتد ان به سمت پایین هست مشخض میشه
                  درودی بی پایان

اختیار داری داداش استادی راهکار خوبی پیشنهاد دادی من دیگه مدارهای تنظیمی را اینجوری ردیف میکنم
                  خیلی راحت هست :nice:
                  فقط مهدی جان اگر درست گفته باشم ترانزیستور ها هم باید 1 تا 1.5 ولت باشه درسته؟

پیرو راهنمایی که درباره اصل بودن ماسفت ها گفتی :

ماسفت های کارخانه VISHAY هم خوبه...

اضافه شده در تاریخ :
                  نوشته اصلی توسط ahmad70
                  سلام من از این نوع ماسفت استفاده کردم .
                  حالا اصل بودنش را دوستان که تجربه دارن نظر بدن
                  http://s3.picofile.com/file/8205389400/irfp260n.jpg
                  نخست درود بر نشان و عکسی که انتخاب کردی و درود بر خودت :smile:

من هم از همینا بهره گرفتم پشتش هم آینه ای هست هر چند ترتیب نوشته ها با دیتاشیت
                  هماهنگ نیست ولی باید اصل باشه چون خودم مشکلی ندیدم...

اضافه شده در تاریخ :
                  نوشته اصلی توسط AMIR_N
                  سلام ماسفت های منم این علامت رو داره ولی نوشته هاش با ماسفت های احمد جان فرق میکنه
                  http://uupload.ir/files/y9lp_۲۰۱۵۰۸۱۰_۱۳۴۶۲۱.jpg
                  بعد ی سوال دیگه اگه ولتاژ مدار تفاوت داشته باشه (یعنی به جا دوبل 50 ولت دوبل 25 یا 35 بدیم ) بازم ولتاژ بایاس ماسفت ها باید همون قدر باشه ؟ ک با دوبل 50 ولته ؟؟؟
                  درود

درسته امیر جان با هر ولتاژی باید بین 3.5 تا 4 ولت باشه و بهتر همون ولتاژ 3.8 هست...
                  در واقع این ولتاژ راه انداز ماسفت هست

دیدگاه

سلام به همه
                    خواهش میکنم سام عزیز
                    برای تنظیم بایاس های مدارات ترانزیستوری BJT
                    ولاتژ استاندارد باید بین 0/48 ولت تا 0/7 ولت راه اندازی بشه
                    مناسب ترین ولتاژ برای بایاس این مدارات همون 0/48 ولت کافی هست و بیشتر از این پیوند میسوزه
                    و باید در نظر گرفت ولتاژ بایاس زیاد باعث گرم شدن ترانزیستور های قدرت میشود اون هم در بیباری
                    در کوی نیک نامان ما را گذر ندادن
                    گر تو نمی پسندی تغییر ده قضا را

طراحی مدارات ( pcb ) پذیرفته میشود

دیدگاه

سلام به همه
                      اقا 2 تا سوال
                      1 من ترانزیستور های طبقه اخر MJE 350 و MJE 340 رو پیدا نکردم و بجاش از ترانزیستور BD 139 و BD140 استفاده کردم این ک مشکلی پیش نمیاره؟ oo:
                      اخه مدار رو بستم و داشت مثل هولو صدا میداد هد سینک نداشت ی لحظه دیدم ماسفت ها داغ شدن سریع از برق کشیدمش تا دو باره مدار رو راه اندازی کردم دیدم یکی از ماسفت ها جان ب جان افرین تسلیم کرده :cry2: :cry2:
                      سوال دومم اینه ک من با مولتی ترن VR2 ولتاژ ماسفت ها رو رسوندم ب 3.8 (پایه اول گیت و پایه سوم سورس ) و بعد ماسفت ها رو جا زدم
                      با VR1 چیا باید تنظیم کنم؟؟

دیدگاه

اقا دوباره سلام
                        چنتا سوال دیگه
                        من از این مداره خیلی خوشم اومده و قصد دارم ی چیزه باحال باش درست کنم (اخه در حد همون 30 ثانیه ای ک کار کرد کیفیتش خیلی خوب بود من ی سیستم HIFI خانگی دارم و با بلند گو های اون تستش کردم واقعا کیفیت خوبی داشت)
                        سوال اولم اینه که با ولتاژ دوبل 50ولت چند وات ار ام اس ب باند ها و رو چند اهم میده ؟؟؟
                        اگه بخوام توانشو کم کنم و برسونم به 60 وات ارم اس روی 8 اهم چه ولتاژی باید بهش بدم و چند امپر (محاسبه خاصی داره؟ ممنون میشم بهم بگید)

دیدگاه

سلام
                          چرا کسی جواب نمیده من بابام یتیمه گناه دارم :cry:
                          اقا من مدارو کامل کردم و خیلی خوب جواب داد :wow:ولی خیلی بی اندازه گرم میشه حتی نمیشه ب هدسینکش دست زد !!!
                          http://uupload.ir/files/q503_img_۲۰۱۵۰۸۱۲_۱۱۴۳۵۳.jpg
                          http://uupload.ir/files/dquk_img_۲۰۱۵۰۸۱۲_۱۱۴۴۲۲.jpg
                          http://uupload.ir/files/n2ta_img_۲۰۱۵۰۸۱۲_۱۱۴۴۵۸.jpg
                          بعد از چند دیقه کار کردن دو مرتبه یکی از ماسفت ها ریق رحمتو سر کشید X-(جالبیش اینه ماسفتی ک دفه قبل سوخت مال همین سمت بود ک الان سوخت :-?
                          اقا میشه گرم کردن بی اندازه ماسقت ها مال ترانزیستور ها باشه ک ب جای MJE از BD استفاده کردم؟؟؟
                          شاید هم ماسفت ها تقلی باشن!!!
                          ماسف سومی رو هم جا گزاشتم و برای خونک کردنش این کارو کردم
                          http://uupload.ir/files/nt5y_۲۰۱۵۰۸۱۲_۱۲۱۲۵۱.jpg
                          http://uupload.ir/files/01qs_۲۰۱۵۰۸۱۲_۱۲۱۳۲۸.jpg
                          خوب جواب داد و بعد از هنوز 2 ساعت کار کردن نسوخته چیزی فقط اب به دمای جوش رسیده
                          اینم باند هایی ک باهاش تست کردم (8 اهم)
                          http://uupload.ir/files/6czx_۲۰۱۵۰۸۱۲_۱۲۱۳۵۹.jpg

دیدگاه

سلام
                            دوست عزیز خب معلومه هیت سینکت کوچیکه زود داغ میشه دیگه. در ضمن به جای mje نباید از bd استفاده می کردی چون ولتاژش کمتر از mjeهست.مورد بعدی اینکه نیازی هم نبود اینقدر رو ترانزیستور های سیلیکون بریزی .سیلیکونو زیر ترانزیستور به مقدار کم می زنند .
                            موفق باشی

دیدگاه

فک نکنم هیت سینکش کوچیک باشه ها
                              راجب سیلیکون هم از دستم در رفت :biggrin: حق با شماست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMIR_N
                                فک نکنم هیت سینکش کوچیک باشه ها
                                راجب سیلیکون هم از دستم در رفت :biggrin: حق با شماست
                                درود امیر جان
                                دیشب من روی همین تالار نتم قط شد گمون کنم همینجا نام کاربریم قفل کرده بود

آفرین :applause: :nice:
                                محمد عزیز همه نکات را گفت و سپاس :smile:
                                درسته اون هیتسینک برای این آمپلی خیلی ضعیف هست...
                                ولی بهترین طراحی را داره به شرط بهره گرفتن از قطعات اصل و درست حسابی ینی از
                                مقاومت بگیر تا ماسفت... به همچنین کیفیت مدارچاپی
                                وگرنه پیشتر هم گفتم در غیر اینصورت کلا این آمپلی را نسازید چون بیچاره میکنه :angry:
                                بلایی که سر من هم آورد...

هیتسینگ بزرگ هم بسیار بسیار مهم هست :agree:

شاد باشید و سر افراز

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X