اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] آمپلی فایر حرفه ای 100در 100 عملی با C5200وA1943

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آمپلی فایر حرفه ای 100در 100 عملی با C5200وA1943

درود بر دوستان
    بابا این چه مداریه گذاشتی دمت گرم رفتم ته توشو در اوردم این HI-END هست مدارش لامثب عجب چیزی بوده هاااااااااااااا
    اینم لینک سایت اصلیش فقط توی همین سایت هست این مدار ولی شیلتره :
    hobbyelectronicsdri.blogspot.com/2011/06/100w-hi-end-audio-amplifier-symasym5.html
    این هم متن اون سایت :
    100W Hi-End Audio Amplifier SymAsym5

Symasym5_3
    Symasym5, is a "cute" power amplifier, designed with quality but still low price in mind. This resulted in a ClassAB BJT amplifier, using only TO92 transistors for input and VAS, with a reasonable part count. The topology used is well known and consist of a single diffamp for input, plus a 2nd diffamp with current mirror for VAS. This is followed by normal darlington EF outputstage using modern high beta devices. The circuit uses large amounts of feedback over the whole audioband and an unconventional feedback compensation scheme.
    Right now symasym is designed to be driven directly from a CD/DVD-player, simply place a 22k poslog stereo pot between player and symasym. (as voltage divider)

Update
    The at least change is to reduce C14 from 22pF to 10pF, but i recommend to follow Pavel's advice.

I recommend C14 with 10pF also for MJLs, this increases safety margin.

Do not forget to read Pavel's Review! A very promising evaluation of the qualities to be expected from symasym. Thanks Pavel !

Another update are the resistors R31/32 to be increased from 22ohm to 47ohm.

Symasym5_3 is an update of v5.2, with an improved board layout concerning power gnd, resulting in lower thd for high frequencies, giving more clarity in sound. The Page for symasym5_2 still exists.

If the gain is too high because symasym is driven from preamp, R30 can be increased from 499ohms to 1k, but in this case R16/19 (22 or 33 ohms, not on schematic, REs to Q1/2) are required to keep feedback at same level and

Some Specs

THD: ~0.005% (measured) sim'd: 0.002%
    Power into 8ohm: 60 watts
    Power into 4ohm: 100 watts
    Gain: 32dB (~1:40) full output at 0.7v input (0.5v rms)
    Feedback: 57dB
    GainBandWidth: ~400Mhz
    Slewrate: ~20v/us (symetrical)
    Supply voltage: +/- 36v
    Biasing: 55ma, ~12mv across a single 0.22 ohm
    Measurings: RMAA Symasym5 The measuring setup itself is far from perfect, but gives a good idea !
    Frequency response: 3.2hz to 145khz (-1db) using 4.7uf input cap
    Phaseshift at 10khz: <3°
    More will follow !

Recomended Part

All resistors are standard metal film 250mW except: R1/3/4/7, these are 2W metal film, and the 0.22ohm beeing 5W.
    Around R7 is wounded a 0.6mm isolated (enamelled) copper wire forming the output coil. (~12 windings)
    For c19 i used 470uf/16v, all other electrolytics 63v. The 10/100/330pF should be mica-caps.
    The 100nf and 47nf is recommended to be Wima MKS2 (or better), also for C1 i suggest Wima MKS2, 4.7uf is enough.
    For Trimpot i use a Piher. The MPSA18 can be substituted by BC550C, for all other parts i do not recommend changes, especially the feedback network (r29/30) should be kept unchanged, feedback compensation is very delicate for this circuit !
    Be careful when substituting the MPSA18 with BC550C, the pinout is reversed between these 2 transistors !!!
    The bias is adjusted via the trimpot (R22). Recommended bias is 55ma, resulting in 12mv across a single 0.22ohms or 24mv across both 0.22ohms. Connect a DMM to the upper wires of these resistors and adjust trimpot until DMM reads wanted voltage.

یک سوال تنظیم پتانسیومتر چه طوریه ؟؟؟؟
    Fail Never
    گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
    دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

باید ولتاژ دو سر یکی از مقاومت های 0.22 اهم رو با مولتی متر اندازه بگیرید و با تنظیم R22 مقدار اون رو به 12mv برسونید .

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
        درود بر دوستان
        بابا این چه مداریه گذاشتی دمت گرم رفتم ته توشو در اوردم این HI-END هست مدارش لامثب عجب چیزی بوده هاااااااااااااا
        اینم لینک سایت اصلیش فقط توی همین سایت هست این مدار ولی شیلتره :
        hobbyelectronicsdri.blogspot.com/2011/06/100w-hi-end-audio-amplifier-symasym5.html
        این هم متن اون سایت :
        100W Hi-End Audio Amplifier SymAsym5

Symasym5_3
        Symasym5, is a "cute" power amplifier, designed with quality but still low price in mind. This resulted in a ClassAB BJT amplifier, using only TO92 transistors for input and VAS, with a reasonable part count. The topology used is well known and consist of a single diffamp for input, plus a 2nd diffamp with current mirror for VAS. This is followed by normal darlington EF outputstage using modern high beta devices. The circuit uses large amounts of feedback over the whole audioband and an unconventional feedback compensation scheme.
        Right now symasym is designed to be driven directly from a CD/DVD-player, simply place a 22k poslog stereo pot between player and symasym. (as voltage divider)

Update
        The at least change is to reduce C14 from 22pF to 10pF, but i recommend to follow Pavel's advice.

I recommend C14 with 10pF also for MJLs, this increases safety margin.

Do not forget to read Pavel's Review! A very promising evaluation of the qualities to be expected from symasym. Thanks Pavel !

Another update are the resistors R31/32 to be increased from 22ohm to 47ohm.

Symasym5_3 is an update of v5.2, with an improved board layout concerning power gnd, resulting in lower thd for high frequencies, giving more clarity in sound. The Page for symasym5_2 still exists.

If the gain is too high because symasym is driven from preamp, R30 can be increased from 499ohms to 1k, but in this case R16/19 (22 or 33 ohms, not on schematic, REs to Q1/2) are required to keep feedback at same level and

Some Specs

THD: ~0.005% (measured) sim'd: 0.002%
        Power into 8ohm: 60 watts
        Power into 4ohm: 100 watts
        Gain: 32dB (~1:40) full output at 0.7v input (0.5v rms)
        Feedback: 57dB
        GainBandWidth: ~400Mhz
        Slewrate: ~20v/us (symetrical)
        Supply voltage: +/- 36v
        Biasing: 55ma, ~12mv across a single 0.22 ohm
        Measurings: RMAA Symasym5 The measuring setup itself is far from perfect, but gives a good idea !
        Frequency response: 3.2hz to 145khz (-1db) using 4.7uf input cap
        Phaseshift at 10khz: <3°
        More will follow !

Recomended Part

All resistors are standard metal film 250mW except: R1/3/4/7, these are 2W metal film, and the 0.22ohm beeing 5W.
        Around R7 is wounded a 0.6mm isolated (enamelled) copper wire forming the output coil. (~12 windings)
        For c19 i used 470uf/16v, all other electrolytics 63v. The 10/100/330pF should be mica-caps.
        The 100nf and 47nf is recommended to be Wima MKS2 (or better), also for C1 i suggest Wima MKS2, 4.7uf is enough.
        For Trimpot i use a Piher. The MPSA18 can be substituted by BC550C, for all other parts i do not recommend changes, especially the feedback network (r29/30) should be kept unchanged, feedback compensation is very delicate for this circuit !
        Be careful when substituting the MPSA18 with BC550C, the pinout is reversed between these 2 transistors !!!
        The bias is adjusted via the trimpot (R22). Recommended bias is 55ma, resulting in 12mv across a single 0.22ohms or 24mv across both 0.22ohms. Connect a DMM to the upper wires of these resistors and adjust trimpot until DMM reads wanted voltage.

سلام جولی عزیز چه قدر خوبه که افرادی مثل شما با علاقه پیگیر هدف مد نظر شون هستند این مدار تو ورودیش کار شده تا خروجی با کیفیتی رو بده بر خلاف مدار هایی که چند تا ترانزیستور قدرت ردیف کردند اونوقت یه ورودی ساده وبی کیفیت با با درایور ضعیف وناپایدار ختم میشه من این مدار و چند سال پیش ساختم و بسیار با کیفیت وقدرتمد بود ولی از اون متاسفانه هیچ تصویری تو هاردم پیدا نکردم که فکر میکنم قبلا اشتباهی دلیت شده برای همین هیچ ادعایی تو این تایپیک نکردم (خلاصه ما دوستانو جای بد نمی بریم )
        یکی یدونه هستم------------ واسه نمونه هستم

دیدگاه

سلام
          میگم این مدار pcb اماده نداره؟
          بعد میگم ولتاژ این مدار چقدره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa65
            سلام
            میگم این مدار pcb اماده نداره؟
            بعد میگم ولتاژ این مدار چقدره؟
            نه نداره ولی من دارم میکشم اشاالله تمام شد و نتیجه گرفتم حتما میزارم
            اطلاعات مدار رو کامل گذاشتم نگاه کن ولتاژ رو گفته +- 36 ولت
            Fail Never

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SSTK
              سلام جولی عزیز چه قدر خوبه که افرادی مثل شما با علاقه پیگیر هدف مد نظر شون هستند این مدار تو ورودیش کار شده تا خروجی با کیفیتی رو بده بر خلاف مدار هایی که چند تا ترانزیستور قدرت ردیف کردند اونوقت یه ورودی ساده وبی کیفیت با با درایور ضعیف وناپایدار ختم میشه من این مدار و چند سال پیش ساختم و بسیار با کیفیت وقدرتمد بود ولی از اون متاسفانه هیچ تصویری تو هاردم پیدا نکردم که فکر میکنم قبلا اشتباهی دلیت شده برای همین هیچ ادعایی تو این تایپیک نکردم (خلاصه ما دوستانو جای بد نمی بریم )
              درود
              من اون ترانزیستور های درایور شو پیدا نکردم به جاش همون C2073 -A940 رو خریدم ولی نسبت به اون اصلی هاش ضعیفه عیب نداره من یک چند نمونه ترانزیستور پیدا کردم ببین خوبه:
              BD911و912 :- NF-L 100V,15A,90W,3MHz
              BDX53Cو54 : -DARL+DI 100V,8A,60W,20MHz
              راستی به جای اون mpsa18 اگه 2n5551 بزارم بهتر نیست چون این ترانزیستور مخصوص امپلی فایر هست ولی اون 550 یک ترانزیستور عمومی(همه کاره ) هست
              Fail Never

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
                درود
                من اون ترانزیستور های درایور شو پیدا نکردم به جاش همون C2073 -A940 رو خریدم ولی نسبت به اون اصلی هاش ضعیفه عیب نداره من یک چند نمونه ترانزیستور پیدا کردم ببین خوبه:
                راستی به جای اون mpsa18 اگه 2n5551 بزارم بهتر نیست چون این ترانزیستور مخصوص امپلی فایر هست ولی اون 550 یک ترانزیستور عمومی(همه کاره ) هست
                تو ترانزیستورهای این رده همون BD912 و BD911 از همه قوی تر هست ولی همین موضوع ممکنه باعث شه صدای خروجی دیستور بشه،به نظرم این طرح وقتی خوب جواب میده که همون قطعات اصلی با کیفیت خوب رو گیر بیارین اگه نه مثل بقیه طرحها،5200 و 1943 اصلی هم فکر نمی کنم راحت گیر بیاد،اصلش همون طور که میدونید توشیبا هست،من تا دلتون بخواد از این تقلبی هاش گرفتم و سوزوندم البته همشون مارک توشیبا داره ولی ...
                رازی در کار نبود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hs67
                  تو ترانزیستورهای این رده همون BD912 و BD911 از همه قوی تر هست ولی همین موضوع ممکنه باعث شه صدای خروجی دیستور بشه،به نظرم این طرح وقتی خوب جواب میده که همون قطعات اصلی با کیفیت خوب رو گیر بیارین اگه نه مثل بقیه طرحها،5200 و 1943 اصلی هم فکر نمی کنم راحت گیر بیاد،اصلش همون طور که میدونید توشیبا هست،من تا دلتون بخواد از این تقلبی هاش گرفتم و سوزوندم البته همشون مارک توشیبا داره ولی ...
                  من اصلیشو گیر اوردم ژاپن نوشته روش و این که قدیمی هست :biggrin:
                  چرا باید این نکته که شما گفتی باعث دیستور صدا بشه ؟؟؟ ترانزیستور ها که مثل هم هستند فرق چند دانی با هم دیگه ندارن پکیج هم هر رو 220 هست و ولتاژو جریان هم همخوانی داره و بقیه چیز ها هم مثل اون نمونه خودشه فکر نکنم از این قوی تر دیگه این جا پیدا بشه اگر شما چیز دیگه ای میشناسی معرفی کن
                  Fail Never

دیدگاه

به دلیل این که وقتی از ترانزیستور قوی تر استفاده می کنید میتونه صدا رو بیش از حداکثر ورودی مجاز طبقه بعد تقویت کنه این جوری میتونه صدا رو دیستور کنه
                    امیدوارم اصلی باشن ولی روی تقلبی های من هم JAPAN نوشته بود!!
                    بازار ایرانه دیگه ... پر از صداقت oo:
                    رازی در کار نبود

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : آمپلی فایر حرفه ای 100در 100 عملی با C5200وA1943

نوشته اصلی توسط jooly
                      درود
                      سلام جولی عزیز همون A940 ,C2073 مناسبه من با این ترانزیستورها تا 4 تا ترانزیستورم درایور کرده ام آخ نگفته حالا این که یکیه نه اصلا مشکلی نیست ولی مارک اصلیشو ن رو کیسش علامت T داره که علامت توشیبا هستش که خیلی مرغوبتره ورنگ اون برای A940 رنگش سبزه بهتره چون BC 550 دارای مشخصه ra هست وتو این طبقات ضریب تقویت به هم نریزه همون 550 روبزنی چون بعدا مشکلاتی ممکنه برات به وجود بیاد که گیج کننده باشه وندونی چه کارش کنی موفق باشی

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : آمپلی فایر حرفه ای 100در 100 عملی با C5200وA1943

نوشته اصلی توسط SSTK
                        سلام جولی عزیز همون A940 ,C2073 مناسبه من با این ترانزیستورها تا 4 تا ترانزیستورم درایور کرده ام آخ نگفته حالا این که یکیه نه اصلا مشکلی نیست ولی مارک اصلیشو ن رو کیسش علامت T داره که علامت توشیبا هستش که خیلی مرغوبتره ورنگ اون برای A940 رنگش سبزه بهتره چون BC 550 دارای مشخصه ra هست وتو این طبقات ضریب تقویت به هم نریزه همون 550 روبزنی چون بعدا مشکلاتی ممکنه برات به وجود بیاد که گیج کننده باشه وندونی چه کارش کنی موفق باشی
                        اون درایور ها که فکر نکنم اصلی باشه همونو بزور گیر اوردم نمیشه حالا 911و912 بزارم ؟؟
                        اون 550 هم با 5551 تست میکنم ببینم چی میشه من به اون خاطر گفتم که مخصوص امپلی فایر هست
                        Fail Never

دیدگاه

میگم قدرت این امپ چطوره میتونه دو تا 12 اینچ رو درایو کنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa65
                            میگم قدرت این امپ چطوره میتونه دو تا 12 اینچ رو درایو کنه؟
                            ساب 12 منظورته نه کامل نمیتونه بعدشم اطلاعات کامل مدار رو نوشتم چرا دوستان نمیخونین :angry:
                            100وات روی 4اهم و 60وات روی 8اهم / این مدار یک مدار فوق کیفیتی هست که توی نت یکه یکه هست thd رو نگاه کن فقط oo:
                            Fail Never

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
                              بعدشم اطلاعات کامل مدار رو نوشتم چرا دوستان نمیخونین :angry:
                              اخه بعضی اوقات حوصله که نباشه چیزی رو ادم نمیخونه اونم که اگه انگلیس باشه
                              بله حق با شماست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly
                                ساب 12 منظورته نه کامل نمیتونه بعدشم اطلاعات کامل مدار رو نوشتم چرا دوستان نمیخونین :angry:
                                100وات روی 4اهم و 60وات روی 8اهم / این مدار یک مدار فوق کیفیتی هست که توی نت یکه یکه هست thd رو نگاه کن فقط oo:
                                من در گذشته دوتا باند پایه دار 12 اینچ رو باش راه اندازی کردم که قدرتش وکیفیتش بی نظیر بود وبعد از 20 دقیقه کار در ماکزیمم قدرت یادمه هیتسینگ 20 سانتی 800 گرمی خنک خنک بود حالا تصورشوکنید برخی از مدارات تو 10 دقیقه کار کردن حرارت هیتسینگ به 45 درجه میرسه درضمن من برای کارام قدرت برای به هرباند12 اینچ توجعبه رو برای به اشباع بردن40 وات درنظر میگیرم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X